DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Chatt Kristen media Om Info Skrivklåda

Direkt från Apg29

Universum har skapats genom Guds ord

De bortser från detta faktum att i alla tider så har människor trott att jorden är rund. Till och med Bibeln talar om en rund jord!

Universum har skapats genom Guds ord

Lögnen över att jorden skulle vara platt har kommit från ateister som ville misskreditera och förlöjliga kristna. Så lögnen kommer alltså från motståndare till kristen tro! Denna lögn har alltså en del kristna omfamnat och tagit emot!

Av: Christer Åberg
onsdag 16 oktober 2019 23:49 📧

Som du vet så har jag i en artikel och video konstaterat att vår jord är rund. Detta behöver man inte vara någon vetenskapsman för att förstå. Det är bara att gå ut i en stjärnklar natt och titta upp mot stjärnorna så ser man att de sträcker sig runt jorden.

Men när man tar upp det här ämnet så triggas en del igång direkt och försöker med en nästan tvångsmässig förkunnelse få oss andra att tro på en platt jord. Som vanligt är de inte många som proklamerar villoläror, men de gör ett otroligt väsen.  Och räcker inte argumenten, vilket de naturligtvis inte gör, så kan en och annan bli aggressiv. Och detta om något avslöjar att det är någonting som inte stämmer och är osunt.

Man kan tycka att det gör detsamma om en del kristna (för det är faktiskt en del kristna) som tror på en platt jord, men det är inte oskyldigt. Släpper man in en lögn, då är det lätt att man släpper in annat också. Det finns platt jord förespråkare som till exempel inte tror att förintelsen av sex miljoner judar har ägt rum under andra världskriget. 

Lögnen från ateisterna

Lögnen över att jorden skulle vara platt har kommit från ateister som ville misskreditera och förlöjliga kristna. Så lögnen kommer alltså från motståndare till kristen tro! Denna lögn har alltså en del kristna omfamnat och tagit emot!

Det var redan på 1800 talet som ateister kom med lögnen om att kristna tror eller har trott att jorden är platt. Du har säkert hört lögnen att kristna medeltidskyrkan trodde på en platt jord och att prästerna varnade Christofer Columbus att resa jorden runt eftersom de var rädda att falla av från den platta jordens kant. Men detta är lögn och kallas för en faktoid. Alltså en lögn som har blivit fakta men som fortfarande bara är en lögn.

Och släpper du in lögner i ditt liv så kan det förvirra din kristna tro så du börjar tvivla på Jesus och kanske tillslut lämnar honom. Detta är alltså mycket farligt. Det är varje villoläras mål att du ska bli förvirrad, börja tvivla så att du lämnar tron på Jesus så att du inte blir frälst.

Predikade en rund jord

Predikningarna på medeltiden hölls tvärtemot vad många tror inte på latin, utan på folkspråken. Och i predikningarna behandlades skapelsens ordning, däribland jordens sfäriska form.

Den norska Konungaspegeln från 1200-talet är en folklig skrift som omnämner jordens form och pedagogiskt förklarar för läsaren att denne ska tänka sig jorden som ett äpple som hänger fritt. Om man sedan för ett ljus runt äpplet, så förklaras dag och natt samt klimatskillnader mellan Norden och länderna kring ekvatorn.

Petrus de Dacia, som brukar anges som Sveriges förste författare, var en gotländsk dominikanermunk. I hans skrifter är jordens bollform självklar.

Kupol men inget universum

Plattroende menar att jorden är en platt rund skiva och på denna skiva står det en kupol. På denna kupol är solen stjärnorna och månen fastsatta men detta är att förminska Gud. Gud har genom denna tro inte skapat hela universum utan han har skapat en jord med en kupol och lite stjärnor, en sol och måne på. Det finns ingenting annat i rymden.

En sån liten Gud tror jag inte på. De har förminskat Gud. Jag tror på en stor mäktig Gud som har skapat hela universum.

Det var bland annat av den anledningen som jag blev frälst då jag första gången fick höra talas om Guds kärlek. Jag tänkte att om Gud finns måste han ha skapat allt det här stora. Alltså hela universum jorden och allt. Och allt det här stora så älskar Gud mig.

Universum har skapats genom Guds ord

Att tro att Gud har skapat en platt skiva med en kupol som stjärnor och månen och solen är fastsatta på är att verkligen förminska vår store och mäktige Gud. Min Gud är så mäktig och så stor att han har skapat hela universum och jorden med sitt Ord!

Hebr 13:3. "Genom tron förstår vi att universum har skapats genom Guds ord, så att det synliga inte har blivit till av det som vi kan se."

Platt jord förespråkare förnekar universums existens. Men här står det tydligt att universum har skapats genom Guds ord. Universum existerar utom allt tvivel - Bibelns ord säger det.

Genom tron förstår vi

Om du nu har svårt att förstå att Gud har skapat hela det stora universum så ska du göra det som vi läste i versen:

Hebr 13:3. "Genom tron förstår vi att universum har skapats genom Guds ord..."

Vi ska tro! Och genom tron förstår vi att universum har skapats genom Guds ord. Vill du förstå: tro! Av tron förstår du. Men du kan inte förstå förre tron. Tron kommer alltid förre. Förståelsen kommer efter. Genom tron så förstår du.

Till min stora förvåning

Det var år 2017 som jag upptäckte till min stora förvåning att det finns de som tror att jorden är platt. Det finns de som inte är kristna som tror det, och till min ytterligare förvåning så finns det kristna som tror det!

De menar att det är en konspiratorisk lögn från våra myndigheter att jorden skulle vara rund. De bortser från faktumet att i alla tider så har människor trott att jorden är rund. Till och med Bibeln talar om en rund jord.

Den platta jorden är rund

Visste du att Bibelns skapelseberättelse i Första Mosebok beskriver en rund jord? Läser vi Bibeln bokstsavligt då ser vi att den beskriver en rund jord, en rund sol, en rund måne och runda stjärnor. 

Det finns de som har reagerat efter min artikel om den farliga platt jord läran över att det finns de som tror på en platt jord och dessutom propagerar för det. De tycker att det är mycket märkligt. Innan jag själv stötte på detta så trodde jag inte att det fanns så särskilt många som trodde att jorden var platt.

Träffat 

En kristen vän tyckte att det var märkligt när han hade läst om detta på min bloggsajt, men sedan träffade han själv två stycken som var helt övertygade om att jorden är platt.

För länge sedan såg jag ett TV program i vanlig svensk TV som handlade om en amerikansk grupp som sa att jorden är platt.De är helt övertygade om att vi har blivit lurade och att det är världshistoriens största lögn och konspiration att jorden skulle vara rund. Det går heller inte argumentera med dem för de har argument efter argument över att Jorden är platt. Påpekar du att det finns bilder så viftar de bara bort det genom att säga: "De är fotoshoppade! "

Förvanskar bibeltexten

Ja det finns till och kristna som är helt övertygade om att jorden är platt. Och då hänvisar de till Bibeln. Det finns andra plattjordstroende som bekänner sig till andra religioner som islam och new age som är övertygade om en platt jord. Det verkar som plattjordstroende är ekumeniker då de kan enas omkring en platt jord.

Men för att den kristne ska få bibelns ord att betyda att jorden är platt då måste han förvanska bibeltexten rejält och rycka det ur sitt sammanhang. För läser du Bibeln som det verkligen står ser du tydligt att Bibeln lär att jorden är rund!

Faktum är att du behöver inte ens ha vetenskapen till hjälp för att bevisa att jorden är rund. Du behöver endast läsa Bibeln som genom alla tider har varit sann och den är sann nu också.

Skapelsen 

Låt oss titta på vad Bibeln säger om skapelsen. Gud skapade jorden i begynnelsen. Detta gjorde han på första dagen. Fyra dagar senare skapade Gud solen månen och stjärnorna. Det var de stora ljusen. Bibeln säger att solen var större än månen. De var inte lika stora.

De platt jord troende säger att solen och månen är lika stora och att de har samma avstånd från jorden. Detta stämmer inte med Bibeln. Bibeln säger att månen är mindre än solen. De är alltså inte lika stora.

De som säger att solen och månen är lika stora talar emot Guds ord. Här ger alltså Bibeln vetenskapen rätt och förresten när jag tänker efter så är det bara att titta upp mot skyn för att se att de är olika stora och att dessa himlakroppar är olika.

Dessa villolärare säger också att månen och solen är samma sak. Att de är samma slags ljus. Det är bara det att månens ljus lyser lite svagare. De menar alltså att månen är ett brinnande klot på samma sätt som solen. Ja egentligen inte ett brinnande klot. De menar att det är en spotlight lampa som lyser över jorden och då menar de också att solen är en slags lampa som lyser över jorden.

Vi har ju sett upp mot solen och vi har sett att det är ett brinnande klot. Om månen då också skulle vara ett brinnande klot, hur kan då samma bild på månen och dess kratrar vara likadana år efter år? Varför förändras inte månlandskapet om månen består av ett brinnande inferno? Dessa menar att det är lögn att månen reflekterar solens strålar mot jorden.

För att få denna uppfattning måste man förvränga bibelns ord och det är just vad de gör då de försöker styrka denna tes genom att påstå att Gud skapade de två ljusen lika stora. Med andra ord skulle månens ljus vara samma sak som solens men för att få ihop detta måste du förvränga och missförstå Guds ord medvetet.

När Gud säger om ljusen så betyder inte det är samma sak att det är samma slags ljus. Han säger att solen är större och månen är mindre i bibeltexten. Det är alltså två olika slags ljus.

Dessutom är Bibeln ingen vetenskaplig avhandling. Bibeln är skriven för att du ska tro och finna vägen till frälsningen genom Jesus Kristus Guds Son. Det är därför bibelboken finns. Den är inte skrivet för att ge en vetenskaplig avhandling. Men den stämmer med de vetenskapliga upptäckterna. De två kan aldrig tala emot varandra.

Villoläror 

Solen skulle härska om dagen och månen skulle härska om natten. Redan här ser du att jorden är rund. Annars skulle det inte kunna vara dag och natt. Läser vi Bibeln som det står då blir det aldrig några konstigheter. Men när vi börjar lägga in andra tankar och mänskliga tankar då blir det tokigt och vi kan komma hur fel som helst. Det kan leda till vilken villolära som helst, vilket vi också har sett många exempel på.

Platt jord hysterin leder till andra villoläror. De menar att judarna står bakom all världens ondska. Jag har stött på att de plattjordtroende inte tror på förintelsen, det judiska folkmordet under andra världskriget, då sex miljoner judar blev mördade bara för att de var judar.

Istället tror de att detta är en lögn skapad av judarna själva för att på så vis få empati så att de kan återvända till sitt land Israel. Till och med är det så att de tror inte att det är Gud som ligger bakom landet Israel.

De tror inte att Gud gav judarna Israel 1948. Istället tror de att det är djävulen. Märker du vard plattjordtron kan leda till? - Ännu fler lögner och villoläror! 

Jorden, solen, månen, stjärnorna

Nu ska vi gå tillbaka till vad Guds ord säger. De som tror på en platt jord menar att jorden är en platt rund skiva som ligger ner. De menar också att solen är en platt rund skiva och månen likaså. Men att så är inte fallet är enkelt att ta reda på. Det är bara titta upp mot skyn mot solen och mot månen så ser du att de är runda klot.

Nu ska du vara försiktig när du ser på solen. Det kan vara farligt att titta på solen. Man kan bli blind. Därför behöver du ha rejäla skydd för ögonen när du ser mot solen.

Eftersom solen och månen är runda, då är naturligtvis jorden också rund. Skulle då Gud vara så kluven att han skapar på olika sätt? Naturligtvis inte! Jorden och solen och månen är skapta runda. Gud har inte gått ifrån sin skapelse princip. Han använder samma princip då han skapade jorden solen månen och stjärnorna. 

Vi måste faktiskt gå emot Guds skapelse ordning för att få ihop en platt jord. Vi måste Alltså gå emot Guds ord vad som står skrivet om berättelsen och historien om skapelsen.

Utmäta tider 

Solen och månen skulle utmäta tider, men dessa tider kan bara utmätas om jorden är rund. Annars skulle Inte tideräkningen kunna fungera. Dagar år och månader skulle aldrig kunna räknas ut om inte jorden var rund.

Återigen ser du redan här i skapelsen att Bibeln beskriver en rund jord. Det står på andra ställen i bibeln om en rund jord men redan här i bibelns första blad beskrivs en rund rund jord och inget annat. Det beskrivs en rund jord som det beskrivs en rund måne, och dessutom beskrivs runda stjärnor. Punkt!

Månen är intressant för du vet väl att månen inte alltid är rund? Ibland är det bara en halvmåne. Ibland är det bara en liten månskära och ibland syns inte månen alls på olika tider. Detta beror på att jorden skuggar månen cirkelformad. Det skulle vara omöjligt att få en sådan skugga om inte jorden hade varit rund.

För att få ihop en platt jord då måste du gå emot ditt förstånd. Du måste gå emot vad dina ögon ser och förneka verkligheten. Tro på verkligheten och tro på vad du ser, för då kommer du inte fel.

Vi har nu på att tittat på skapelsen i Bibeln och konstaterat att Gud skapade en rund jord, en  rund sol, en rund måne och runda stjärnor. Gud talar om en rund jord också på andra platser också i Bibeln.

Vattnet ovanför himlavalvet

Innan vi avslutar denna artikel måste jag nämna om en viktig punkt som platt jord förespråkarna bruka lyfta fram. De menar att på den platta jorden står det en kupol. Kupolen är himlavalvet, menar de, och ovanför kupolen så finns det mycket vatten.

Detta kan låta hur tokigt som helst men faktum är att du faktiskt finner bibelord på det. Det står skrivet att Gud skapade ett himlavalv mitt i vattnet och åtskilde vattnet ovanför valvet och vattnet under valvet. Här har platt jord troende ett argument. Och de tycker att de har hittat ett jättebra argument. Och det är svårt att motbevisa om man har dåliga kunskaper i Guds Ord Bibeln. Det står ju faktiskt i bibeltexten att det finns vatten ovanför himlavalvet.

Men vi vet idag att det finns inget vatten där. När de åkte till månen 1969 till 1972 så berättas det ingenting om att de åkte genom ett hav av vatten ovanför för himlavalvet. Anledningen är naturligtvis att det finns något vatten där. Bibeln förklarar på ett mycket enkelt sätt hur det faktiskt ligger till. Därför ska vi alltid läsa Bibeln. Då får vi svar.

När Gud hade skapat jorden då var det verkligen vatten runt himlavalvet. Något annat kan vi inte förstå av bibeltexten. Det var så men eftersom vi vet att det vattnet inte är kvar idag måste någonting ha hänt så att det har försvunnit. När skedde detta och när försvann vattnet? Hur gick det till? Bibeln har ett fantastiskt svar.

Noa och floden 

Människorna levde i synd och jorden uppfylldes av våld och ondska. Då beslöt Gud att förinta allt liv på jorden genom att dränka den i vatten. Men Gud är ingen blodtörstig Gud som vill ond bråd död. Nej han är kärlekens Gud som vill räddning och frälsning. Därför ville han rädda den rättfärdige Noa och hans familj.

Detta skulle ske genom att han byggde en ark, en jättestor båt. De skulle ta med sig två par av varje djur slag på jorden och så bli räddade. Noa byggde arken och floden kom. Allt liv som inte var i arken, både människor och djur, drunknade,  dödades och gick under när floden kom.

När floden kom skedde detta mycket snabbt. Snabbt fylldes jorden av vatten. Jorden blev en vatten planet. Hur kunde jorden fyllas helt av vatten? Hur kunde det ske och hur kunde det gå så snabbt?

Bibeln säger att Gud öppnade himlens fönster och djupets källor. Alltså det fanns vatten ovanför himlen, ovanför himlavalvet. Det är vattnet som vi har talat om. Gud öppnade de himmelska fönstren så att detta vatten kunde forsa ner mot jorden. Han tömde helt enkelt de himmelska reservoarerna. Han tömde de himmelska vatten tankarna. Det vattnet som var ovanför himlen och fyllde jorden med detta vatten tillsammans med vattnet från djupets källor. Det är därför vi inte ser något vatten idag ovanför himlavalvet.

Bibeln har alltid ett svar att ge. Bibeln ger dig en sund tro. Läser du den då kommer du inte fel.

Christer Åberg


Ditt stöd behövs

Stöd Apg29 genom att swisha in 29 kronor till 072 203 63 74.

Tack!


Respons

Ställ en fråga om artikeln


Förkorta länk | Antal tecken kvar: 300


ANNONS:Världen idag

Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg


DAGENS

Dagens datum

Vecka 19, söndag 16 maj 2021 kl. 05:30

Dagens bibelord

“Liksom du inte vet vart vinden far eller hur benen bildas i moderlivet, så förstår du inte heller Guds verk, hur han gör alltsammans.” (Ecclesiastes 11:5)

Dagens namn

Dagens bön

Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Möt också . Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Så här blir du frälst - räddad

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

Ja!Fadern, Sonen och den Helige Ande är ett

Dessa tre är ett

Bibeln är mycket tydlig. Fadern, Sonen och den helige Ande är tre - och dessa tre är ett!


Jesus var jämlik Gud, blev människa, dog på korset och Gud upphöjde honom

Var så till sinnes som också Kristus Jesus var, vilken, då han var i Guds gestalt, inte ansåg det som en rövad skatt att vara jämlik Gud, utan utgav sig själv, och tog på sig en tjänares gestalt, och blev lik oss människor. Och sedan han hade trätt fram som en människa ödmjukade han sig själv och blev lydig intill döden, ja, intill döden på korset. Därför har också Gud upphöjt honom och gett honom ett namn som är över alla namn, för att i Jesu namn alla knän ska böja sig, deras som är i himlen och på jorden och under jorden, och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära. (Fil 2:5-11)


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Christer Åbergs böcker

Den längsta natten och Den oönskade

Om Christer Åberg


Senaste bönämnet på Bönesidan

lördag 15 maj 2021 19:47
Jesus, jag behöver ett arbete från augusti!

Senaste kommentarer

Christer Åberg:


Aktuella artiklarSTÖD APG29
BYTARE: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli en månadsgivare
Den bank konto : 8150-5 934 343 720-9
IBAN / BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer information om hur man stöder finns här!

Kontakt
christer@apg29.nu
072-203 63 74

Wikipedia om Christer Åberg

Mer
apg29.se  apg29.com apg29.nu  christeraberg.se

Translate

↑ Upp