Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Kommentarer | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

жазуу кычышуу

Бул жерде, күн астында, ошонун баары туурал&#

жазуу кычышуу


Christer ÅbergAv Christer Åberg
söndag 5 januari 2020 23:42

Publicerades söndag 5 januari 2020 23:42:39 +0100 i kategorin och i ämnena:


103 kommentarer


x
Mikael W
måndag 6 januari 2020 20:39

- Jag svalde en glödlampa

- Så hemskt, vad hände?

- Lös i magen

Svara

x
Roger T. W.
måndag 6 januari 2020 23:12


Tutti korsikani sono banditi! Det sade Napoleon och sparkade en borgmästare i baken.

Korsikanen återfann sin värdighet och sade: Non tutti, ma Buenaparte (större delen)! Inte alla, men Bonaparte!

Napoleon blev alldeles röd om öronen, ett tecken på upprördhet och typiskt för honom.

Detta är skrivet på dålig korsikanska.


Svara

x
Christer Åberg
måndag 6 januari 2020 23:54

Om det här fungerar kommer jag lägga den här artikeln på en egen avdelning. Och blir det riktigt många kommentarer kommer jag dela upp kommentarerna på olik undersidor. 🙂

Svara

x
Mats J
tisdag 7 januari 2020 20:30

Matt 13 27-30
Då trädde husbondens tjänare fram och sade till honom: ’Herre, du sådde ju god säd i din åker; varifrån har den då fått ogräs? 28Han svarade dem: ’En ovän har gjort detta.’ Tjänarna sade till honom: ’Vill du alltså att vi skola gå åstad och samla det tillhopa?’ 29Men han svarade: ’Nej; ty då kunden I rycka upp vetet jämte ogräset, när I samlen detta tillhopa. 30Låten båda slagen växa tillsammans intill skördetiden; och när skördetiden är inne, vill jag säga till skördemännen: ’Samlen först tillhopa ogräset, och binden det i knippor till att brännas upp, och samlen sedan in vetet i min lada.’”

Fundera lite över den här och dela gärna dina tankar!

Svara

x
Tessy
onsdag 8 januari 2020 05:00

Är så tacksam för att denna blogg finns. Du gör stor nytta för Guds rike.


Svara

x
Lasse
onsdag 8 januari 2020 08:44

Vad betyder Golgata = huvudskalleplatsen för dig?

https://youtu.be/wnkMDIti-AA

Svara

x
Lasse
onsdag 8 januari 2020 09:05

Hur tänker ni om vilddjurets märke?

https://youtu.be/7A62yRSiigQ

Svara

x
Erik S
fredag, 10 januari 2020 01:43

Vi lever som bekant i spännande profetiska tider. Allt focus bör ligga på vad som
händer i Mellan Östern-och det är inga småsaker, precis.
Med Bibeln i hand, kan vi följa utvecklingen framåt, till den dag då Konungars Konung kommer på skyn och hämtar hem brudeskaran.

Många intressanta synpunkter kommer fram i olika inlägg. Men det viktiga är att dom bygger på Biblisk grund.
Jag vill tillföra följande; Det som är på gång nu i MÖ är inte början till WW3.
Inte heller början till Gog/Magog-kriget. Det är i stället ett "mindre lokalt krig",(om nu krig kan vara mindre och lokala, men det är svårt att uttrycka sig på annat vis) som handlar om vilket land som skall vara ledande inom islam.
Skall det vara ett land som erkänner sig till shiamuslimska riktningen eller till
sunnimuslimska riktningen.
Och vilka länder handlar det då om? Jo, om Iran å ena sidan och om Turkiet å
andra sidan. Dessa länder tål inte varandra-även om det kanske inte märks så mycket utåt. Saudi Arabien står på Turkiets sida och det är mycket möjligt att
dom blir inblandade i konflikten. Den här utvecklingen ser inte särskilt trolig ut just nu-men vänta och se.
USA och Israel kommer inte att vara inblandade i detta "lokala" krig-märkligt
nog. Det blir i ett senare skede.
Utplånandet av staten Israel, som Iran skriker om hela tiden, får anstå tills det
andra är avklarat. Men då vänds blickarna åter mot Guds folk.

Det var ett smart drag av president Trump, att slå till mot en av dom högsta ledarna i Iran. Han visade att dom inte är säkra ens i sitt eget land. Därmed kan USA sitta och iaktta vad som sker-oaktat dom har skickat ner ett antal tusen fallskärmsjägare/elitförband. Skulle Iran svara "på allvar" med attacker mot USA-mål eller slå till på amerikansk mark, då blir det inte roligt att tillhöra ledarna i Iran. Så det scenariot är inte troligt.
Det finns mycket mer att säga, men det får anstå. Vi får följa utvecklingen och be att Guds vilja får ske i allt. Och det profetiska skeendet kan ingen ändra på. Har Gud sagt en sak, då står det fast. Amen!
MVH och Shalom

Svara

x
David Billström
söndag, 12 januari 2020 09:23

Hundar som inte kan skälla

Ordet kärlek är många gånger ett missbrukat och förvridet ord. För att förstå Guds typ av kärlek så behöver vi se vad Bibeln säger. 1Joh 4:16: "Och vi har lärt känna och har trott den kärlek som Gud har till oss. Gud är kärlek och den som förblir i kärleken, han förblir i Gud, och Gud i honom."
Kärleken är en mycket stark drivkraft som tar sig olika uttryck. En sida av sann och äkta kärlek är att den varnar och tillrättavisar, just därför att den bryr sig. Den gör det inte utifrån en kritisk attityd utan utifrån genuin omsorg. Gud i sin kärlek varnar och tillrättavisar, just därför att han bryr sig. Upp 3:19: "Alla dem jag älskar tillrättavisar och tuktar jag. Så var därför ivrig och omvänd dig."

Vi som troende är kallade att förmana varandra i kärlek.

Hebr 3:13: "utan förmana varandra varje dag så länge det heter i dag, för att ingen av er ska bli förhärdad genom syndens bedrägeri."

Ef 4:15: "Utan tala sanning i kärlek, så att vi i allt kan växa upp till honom som är huvudet, Kristus."

Blinda och stumma hundar

Jes 56:10-11: "Hans väktare är alla blinda, de märker inget. De är alla stumma hundar som inte kan skälla. De ligger och drömmer, de älskar att slumra. Men de är glupska hundar, de blir aldrig mätta. Och de skall vara herdar, de som ingenting förstår! De går alla sin egen väg, var och en söker sin egen fördel, allesammans."

En vakthund som ser en inkräktare komma börjar omedelbart att skälla. Den skäller och skäller för att varna att något inte stämmer. En vakthund vill beskydda sin sida. En inkräktare kan ha flera olika strategier för att ta över. Men en vaksam hund märker det och varnar. Hundskall låter inte fint, men det väcker. Och en vakthund skäller tills faran är över.

Äkta eller falska ledare?

Joh 10:11-13: "Jag är den gode Herden. Den gode Herden ger sitt liv för fåren. Men när den som arbetar för lön och inte är herden, och som inte äger fåren, ser vargen komma, då överger han fåren och flyr. Och vargen rövar bort dem och skingrar fåren. Men den som arbetar för lön flyr och bryr sig inte om fåren, eftersom han arbetar för lön."

Jag frågar. Hur är ledarskapet inom frikyrkan idag? Jag påstår, utifrån Guds ord, att det kryllar av inkräktare mitt ibland oss. Det är tal om alltifrån reliker, kloster och ikoner till att gå i allians med katolicismen. Den som inte ser vart påven och katolicismen är på väg, är blind. Den mannen är ute efter att tillintetgöra sann kristen tro, punkt. Den som inte ser denna villfarelse behöver verkligen vakna. Varför säger knappt någon något? Är vi stumma hela bunten? Att ledare inte gör något påvisar att de inte är äkta ledare. De är falska och bryr sig inte om Guds folk. De vill bara sko sig på godtrogna människor, ja till och med låta vargen riva dem. Må falska ledare avslöjas och skällas ut, för det står mycket på spel.

Jesus är den äkta Herden

Joh 10:14: "Jag är den gode herden, och jag känner mina får, och mina får känner mig."

Käre vän, följ Jesus. Utveckla din relation till honom. Läs hans ord och praktisera det. Vi lever i mörka tider. Det skakar i världen och det skakar i församlingen. Men tillsammans med Jesus så övervinner vi.

Ps 23:1-6: "En psalm av David. HERREN är min herde, mig skall intet fattas. Han låter mig vila på gröna ängar, han för mig till vatten där jag finner ro. Han vederkvicker min själ, han leder mig på rätta vägar för sitt namns skull. Om jag än vandrar i dödsskuggans dal, fruktar jag intet ont, ty du är med mig. Din käpp och stav de tröstar mig. Du dukar för mig ett bord i mina ovänners åsyn. Du smörjer mitt huvud med olja och låter min bägare flöda över. Idel godhet och nåd skall följa mig i alla mina livsdagar, och jag skall bo i HERRENS hus evinnerligen."

Svara

x
Mikael W svarar David Billström
torsdag, 16 januari 2020 10:58

Mycket bra skrivet av dig käre David !!!

Svara

x
Tomas N svarar Mats J
torsdag, 16 januari 2020 13:56

Svar om liknelsen i Matt. 13 :27-30

Ett mysterium på sätt och vis.
Jag känner dock starkt att Gud vill pröva mänskligheten. Stans lockelser och alla villfarelser,synd och falsk religion tillåts alltså av Gud,för att i slutsållningen endast de som stod emot och tacka nej till detta och valde Gud skall bli räddade.
Jag kan inte tolka på annat sätt.

Att stå emot det onda kräver en rejäl insats,men vi får allt som behövs från det himmelska skafferiet av Guds kraft,kärlek och sanning.

Detta är också konsekensen av syndafallet och kanske lite av hur Gud resonerade efter syndafloden.Men det får vi svaret på kanske på andra sidan domens dag

Svara

x
Sven Thomsson
lördag, 18 januari 2020 12:07

Jag har ingen skrivklåda, men vill publicera den här artikeln

I nutidens kristna församlingar råder tyvärr ofta stor oenighet. Det förekommer gruppbildning, kotterier med isolerad inbördes gemenskap. I sådana klickar eller grupper tillåts sällan någon annan att dela gemenskap än de redan etablerade.

Sådan gruppbildning är av ondo i Guds församling. Sammanhållningen och enheten äventyras på grund av det och orsakar splittring. Det ser ut att finnas många viljor i församlingarna. Dessa drar oftast åt olika håll. Detta skapar oordning och leder inte sällan till stridigheter och tvister.

Djävulen gör allt för att åstadkomma oenighet, meningsskiljaktigheter och oreda i församlingen. Han använder all sin list för att uppnå sitt mål - att bryta ned församlingen och Guds verk.

Men Herren vill att sammanhållningen i hans församling ska vara god, att gemenskapen mellan medlemmarna ska vara hjärtlig och sann. Han vill att hans kärlek ska råda och tillåter inte tvister och stridigheter.

Paulus varnar allvarligt för söndring i Guds församling. Han skriver i Gal. 5:15 (Reformationsbibeln):

”Men om ni biter och äter på varandra, så akta er så att ni inte blir uppätna av varandra.”

I nuBibeln står det i Gal. 14-15:

”Detta bud sammanfattar hela lagen: Du ska älska din medmänniska som dig själv. Men om ni istället sårar och gör varandra illa, se då till att ni inte uppslukas av varandra”.

I 1917 års översättning står det:

”Men om I bitens inbördes och äten på varandra, så mån I se till att I icke bliven
uppätna av varandra.

I Hedegårds översättning står det så här:

”Men om ni går lös på varandra med näbbar och klor...”

I norska Bibeln står det:

”Men när ni biter och gläfser efter varandra ...”

Och i en annan bra översättning kan man läsa:
”Men om ni morrar och hugger efter varandra.”

Här ser det ut som om det rör sig om bilden av ilskna hundar. Hundar gläfser ofta ilsket och en arg hund morrar oftast och visar tänderna innan den hugger.

När Paulus skriver dessa varnande ord gör han det med tanke på den oenighet och stridighet som rådde i galaterförsamlingen. Han avsåg sannolikt ovänskapen mellan de två partierna i församlingen - judar och hedningar.

Sådana förhållanden som Paulus beskriver får absolut inte förekomma. Att man ”morrar, gäfser och hugger efter varandra. Församlingarna i Galatien var nära att ödeläggas på grund av dessa stridigheter.

Vi ska se på ett annat ord som står i Hebr. 10:24, 1917 års översättning:

”Och låt oss akta på varandra för att uppliva varandra till kärlek och goda gärningar.”
Det betyder att vi som trossyskoan ska vara rädda om varandra och vara lika omsorgsfulla när det gäller andra, som vi är med tanke på oss själva.

Brevets författare skriver: ”AKTA” på varandra, inte vakta på varandra. Han skriver också ”UPPLIVA” varandra, inte avliva varandra.
Svara

x
Erik S svarar Sven Thomsson
söndag, 19 januari 2020 11:18

Bra inlägg broder. Dina iakttagelser är helt riktiga. Det finns ofta grupperingar och det är väldigt svårt för nya, att få komma in i gemenskapen-gamla också för den delen.
Det är därför det är så viktigt, att ha dom rätta människorna i ledningen, äldstekåren. Och givetvis viktigt att ha en föreståndare som är herde. Ingen administratör. Det kan andra sköta.
Det blir ofta fel när man inte följer Apg. 15:28-29, detta skall egentligen genomsyra allting.
Jag vet ett färskt exempel på tillsättandet av en pastor, där jag tror att allting var planlagt av människor. Följer man processen, så ser man allt har lagts tillrätta och man får en känsla av mänsklig inblandning. Och tyvärr verkar nya pastorn inte vara någon herde, inte heller någon Bibellärare. Däremot är han trevlig och lättsam, går omkring och myser och håller inte på någon strikt klädkod. Och det märks redan nu, efter kort tid, att han favoriserar en viss grupp-här kommer dina synpunkter väl till pass, Sven T.
Därmed inte sagt, att han inte kan vara till viss välsignelse.

Grunden måste vara Apg. 6:4! Dom olika aktiviteter och verksamheter som man håller på med, är av underordnad betydelse.
Det verkar som om jag är väldigt kritisk. Nja, till viss del. Följer man inte Bibeln i olika frågor, då måste man reagera. Och snart är man då "ute och cyklar". Man glider obemärkt längre ut, och blir upptagen av alltmer "verksamhet" i stället för att ägna sig åt det väsentliga.
Guds frid till dig broder. Shalom.

Svara

x
Sven Thomsson
söndag, 19 januari 2020 11:50

Tack, Erik S
Jag är också kritisk. Jag känner bedrövelse över att det är som det är i kristenheten i vår tid.
Men jag tror att det kan vara hälsosamt med berättigad kritik. Då visar man andra att man inte jamar med, utan står emot den onda utvecklingen.

Svara

x
Lillibeth svarar Sven Thomsson
söndag, 19 januari 2020 13:14

För mycket världsliga ting har kommit in i församlingarna. Det är viktigt att predika hela Guds Ord.
Det måste finnas ett salt ,som svider, i förkunnelsen. Naturligtvis kryddat med Guds kärlek och omtanke. Det är det som gör skillnad.

Matt 5:13 Ni är jordens salt, men om saltet mister sin sälta, med vad skall man då salta? Till inget annat är det nyttigt än till att kastas ut och att trampas ner av människorna.

Svara

x
Lasse
söndag, 19 januari 2020 20:44

Säpo listar: Sju hot mot Sverige kommande år
UPPDATERAD 14 MARS 2019PUBLICERAD 14 MARS 2019
Ryskt cyberspionage, kinesiska uppköp av företag och ökande främlingsfientliga idéströmningar i det svenska samhället.
I sin årsrapport för 2018 listar Säpo sju hot mot Sverige de kommande åren.

1. Skyddsvärda verksamheter blir allt mer sårbara. Myndigheternas säkerhetsskydd har inte ökat i samma takt som att teknikutvecklingen gett statliga aktörer och ideologiskt motiverade aktörer ökade förmågor. Säpo anser att säkerhetsskyddet måste förbättras.

2. Den politiska debatten har blivit mer sårbar för manipulation. Med hjälp av modern teknik är det enkelt att bedriva politisk påverkan, propaganda och framföra hot – vilket ger en ny bild av vad som är normalt. Därför behöver invånarnas medvetandenivå höjas.

3. Internationella relationer har blivit mer svårförutsägbara. Det beror på USA:s förändrade förmåga och avsikt att upprätthålla efterkrigstidens internationella världsordning samtidigt som andra länder försöker flytta fram sina positioner.

Rysslands president Vladimir Putin.
Rysslands president Vladimir Putin. Foto: Alexander Zemlianichenko/AP/TT
4. Ryssland fortsätter att använda militära och icke-militära maktmedel som cyberspionage och påverkan. Större vaksamhet är nödvändigt.

5. Hotbilden från Kina ökar. Landet etablerar sig allt mer som global supermakt och arbetar för att få ekonomiska fördelar genom cyberangrepp och uppköp av företag. Enligt Säpo måste både företag och myndigheter bli medvetna om hotbilden.

6. Terrorhotet från islamistiskt motiverade aktörer är lika starkt som för ett år sedan. Antalet attentat i västvärlden har visserligen minskat, men samtidigt har Sverige aldrig haft så många våldsbejakande islamister.

7. Främlingsfientliga och radikalnationalistiska idéströmningar har ökat i samhället. Den är främst nätbaserad och bidrar till en bild av en växande bred radikalnationalism som omfattar radikala och våldsbejakande grupper. Vit makt-miljön och den lösare främlingsfientliga miljön närmar sig varandra, vilket kan bli en drivkraft för individer att begå främlingsfientligt motiverade brott. Säpo anser att utvecklingen måste följas noga.

RELATERAT
Säpo presenterar årsrapport för 2018
14 mars 2019
Säpo: Kina ett av hoten mot Sverige
14 mars 2019

Svara

x
Troende svarar Lillibeth
måndag, 20 januari 2020 08:44

Sant ! Bibeln har ibland inte predikats, utan människolära istället. T.ex. Guds Tio Bud ! De ska vara Temat !
Sjätte budet och skilsmässa hör man sällan om nu. Att bedja om den rätte livskamraten hör man sällan om. Istället tycks det vara att barn är det viktigaste för människor, hur de sen blir till är inte noga.....

Ensamstående mödrar är nästan "standard", papporna kommer i bakgrunden nu verkar det som.
Kärnfamiljer är Guds vilja !

Svara

x
David Billström
tisdag, 21 januari 2020 08:10

Predikanten Goliat från Gat

1Sam. 17:23: "Medan han talade med dem, se, då trädde stridsmannen som hette Goliat, filisteen från Gat, fram ur filisteernas här och talade på samma sätt som förut. Också David hörde det."

Goliat var en stridsman men också en bild på vår fiende, djävulen. Goliat predikade och det gör även djävulen. Redan från begynnelsen så har djävulen predikat mot Gud, Guds ord och Guds folk.

Precis som Goliat genom sin predikan hånade och ingav fruktan, så gör fienden än idag. Hans predikningar som han vill fylla våra sinnen med är ute efter att skjuta vår tro i sank. Han vill göra det på det personliga planet men även för församlingen som helhet. Hans listiga angrepp är ute efter att ifrågasätta Gud och Guds ord, Bibeln. Han är en åklagare som trycker ner, men han är också en frestare som smickrar och vill förleda. Han behöver inte tala med en hörbar röst utan inger tankar i våra sinnen. Han vill sätta upp sina seminarier och konferenser i våra sinnen, där han är predikanten.

Den sanna predikanten

Men det finns en annan predikant, hans namn är Jesus. Han är den gode herden och han talar till oss genom Bibeln och i våra hjärtan. Må vi lära oss att veta vem det är som predikar och att veta vad vi ska ta emot och vad vi ska stå emot.

Vet med dig att fienden kan göra sanna påståenden men han talar aldrig sanningen, Djävulen är en lögnare. Fyll dig istället med sanningens ord och det kommer göra att du ser såsom Gud ser. Du blir fylld av tro och ser möjligheterna. Släng ut djävulens predikoserier ur ditt liv som har gjort dig så modfälld. Låt Jesu ord fylla ditt hjärta och sinne. Tillsammans med Gud är vi i majoritet och i överläge.

Du kan också predika

Herdepojken David fick nog av Goliat och hans nederlags förkunnelse. David hade lärt sig att lyssna till Gud. Därför kunde han predika, både till sitt folk men också mot Goliat.

1Sam. 17:37: "David sade vidare: "HERREN, som räddade mig undan lejon och björn, han skall också rädda mig från den där filisteen." Då sade Saul till David: "Gå, och må HERREN vara med dig."

1Sam. 17:44-45: "Sedan sade filisteen till David: "Kom hit till mig, så skall jag ge ditt kött åt himlens fåglar och markens djur." David svarade filisteen: "Du kommer mot mig med svärd och spjut och lans, jag kommer mot dig i HERREN Sebaots namn. Han är Gud för Israels här som du har hånat."

Det pågår en osynlig strid om människorna i Sverige idag. Goliat hånar och vill få Guds folk att backa. Hans predikningar är tex "Evangelium fungerar inte i Sverige" och "Sveriges kristna ska bara vara tysta" och "Lite synd är inte så farligt". Tyvärr har han spridit dessa budskap effektivt och oförtröttligt. Många har hört dessa budskap om och om igen i sina sinnen.

Det är dags för en David generation nu som säger stopp och slutar lyssna på detta gift och istället för ut sanningens budskap. Sanningen behöver proklameras både till världen och Guds folk. Gud vill frälsa alla människor. Men det börjar med dig och mig. Att vi låter Gud tala in i våra liv och att vi sedan för det vidare.

Gud välsigne dig.


Svara

x
Lasse svarar David Billström
söndag, 26 januari 2020 08:07

Att äta råttor och det i artikeln kan inte vara bra tycker jag.🥺 Allt gott till dig David. ♥️ du har så ödmjuka o fina inlägg fulla av salt o liv. Tack så mycket och hoppas få läsa mer av dig, en välsignad Söndag till dig.🙏

Aftonbladet: Coronavirusutbrottet: Krav på förbud mot djurmarknader – råtta pekas ut.
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/vQ1z5B/efter-virusutbrottet-krav-pa-forbud-mot-djurmarknader

Svara

x
Susse
söndag, 26 januari 2020 15:29

https://m.youtube.com/watch?v=Q5V2tmd0KGA

Svara

x
Mikael W svarar Lasse
söndag, 26 januari 2020 17:54

Jaha....så får man snart inte mumsa i dig en råtta längre.....var ska det sluta?

Svara

x
Mikael W svarar Mikael W
söndag, 26 januari 2020 17:55

....mumsa i sig...

Svara

x
Mikael W svarar Mikael W
söndag, 26 januari 2020 17:58

Man satsar nu stort på att odla insekter i stor skala som människoföda, för att ersätta kött.

Hur var det nu, liknades inte Satan vid en insekt i bibeln?

Svara

x
Lasse svarar Mikael W
söndag, 26 januari 2020 18:29

Hur gick det för haman?🤔

Svara

x
Lena Henricson
måndag, 27 januari 2020 15:16

👍 Tänk att riksevangelist Tigleth Malkey fick tillåtelse att predika om himlen i Sveriges Radio,göra en inbjudan till frälsning och be frälsningsbönen med möjlighet att be efter!!!👏💥👏 Hur kunde detta vara möjligt??🤔 Och så bra det var!!🤣Lyssna!👍

Svara

x
Ingemar B svarar Lena Henricson
måndag, 27 januari 2020 16:08

Jag blev också förvånad.

Extremt bra predikan!!!

Svara

x
Mikael W svarar Mikael W
måndag, 27 januari 2020 18:56

Det blir snart ingen mer bamburåtta på matsedeln. Vi får trösta oss med vanliga små husmöss. Råtta passar ju annars perfekt på satéspettet, men husmössen blir svåra att få fast. Ja, tillsammans med jordnötssås passar fint....

Ps. Den som vill följa "Vattenprojektet" kan göra det här: http://www.kkc.n.nu/water

Svara

x
David Billström
tisdag, 28 januari 2020 06:54

Prestera eller leva?

Lagen (religion/egen duktighet) säger - Gör.

Jesus säger - Gjort.

Lagen, religion och egen duktighet gör oss stolta (då vi lyckas hålla ihop allt för en stund). Men frälsningen gör att vi ger Jesus all äran. Vi blir tacksamma och ödmjuka. Religiösa människor är både de mest stolta (när de lyckas) och de mest deprimerade (när de kommit till korta). Sedan finns det också de religiösa hycklarna som gått över till teaterverksamhet. Men en frälst människa är tacksam och vill följa sin älskade Jesus.
Att leva som frälst är att man gör bra grejer av tacksamhet, för att man redan är älskad.

Rom 10:2-4: "För jag kan vittna om att de har iver för Gud, men saknar insikt. För de förstår inte Guds rättfärdighet, utan försöker upprätta sin egen rättfärdighet och har inte underordnat sig Guds rättfärdighet. För Kristus är lagens fullbordan, till rättfärdighet för var och en som tror."

När man tror på Jesus så handlar det inte om att prestera, utan om att leva. Guds Andes liv vill flöda genom dig och det livet får oss att till och med göra mer än lagens krav. Det är ett överflödande liv. Jesus är inte svag utan full av kraft och liv. Han sätter prägel på våra liv, till det bättre, när vi lär oss och låter han ta över rodret. Vi tappar inte vår personlighet och blir någon robot. Snarare så finner vi oss själva i Gud och kan nu vandra fram tillsammans med Jesus. Vi är inte ensamma längre.

När synden knackar på då?

Låt bli att öppna! Du lever ju nu tillsammans med Jesus. Livet med Jesus är för bra för att gå tillbaka till syndens spyor och smuts.

2Pe 2:22: "Men det har gått med dem som ordspråket så sant säger: En hund vänder tillbaka till sin spya, och ett tvättat svin vältrar sig i smutsen."

Fortsätt din vandring med Jesus istället och dela med dig till andra. Jesus är underbar.

Gud välsigne dig
Svara

x
Johanna svarar Lena Henricson
tisdag, 28 januari 2020 16:26

Lyssnade på hans predikan i radion. Så bra😊!

Svara

x
Mikael W
onsdag, 29 januari 2020 06:42

Underbart att president Donald Trump nu har presenterat en fredsplan för Israel.

En fantastisk plan som även är väldigt bra för de Araber som på senare år bosatt sig i Israel.

Gud välsigne Israel !

Svara

x
Christer Åberg svarar Mikael W
tisdag 4 februari 2020 08:12

Den här artikeln har jag tanke på att dela upp kommentarerna på olika sidor. Vilket tycker du då är bäst? Ska den senaste kommentaren läggas först eller sist? Alltså att sidorna läggs i ordning eller baklänges?

Svara

x
Troende
tisdag 4 februari 2020 08:29

Godmorgon ! Jag har sedan år 2015 varit med om för mycket intrång i mitt privatliv.
Idag kom det till mig när jag bad : Det finns de som är kriminella utan att själva vara medvetna om det.
T.ex. de som utsatte mig för brott,och skyller ifrån sig.
Vi har fått Polisens tjänster till hjälp, men somliga i församlingen vill inte det. Märkligt..

Hoppas att framtiden blir ljus för er !
Nu ska jag äta frukost m.m.
Ha det bra, tack för Hemsidan 🙋

Svara

x
Mikael W svarar Christer Åberg
tisdag 4 februari 2020 11:42

Oj, vilken svår fråga. Den går jag bet på faktiskt.
🤔
Det blir nog bäst om du kör med lite fingertoppskänsla

Svara

x
Marita
tisdag 4 februari 2020 12:26

Mikael,,,du kan lugnt mumsa de gröna,,,tveksamt ! till de gula men absolut inte de röda
😄

Svara

x
Marita svarar Mikael W
tisdag 4 februari 2020 12:32

Du kan lugnt äta de gröna i fortsättningen,,jag kan trösta dig med det,,så tröstät vidare🤗

Svara

x
Christer Åberg svarar Mikael W
tisdag 4 februari 2020 13:25

Oj då, fel av mig. Det var inte meningen att ställa frågan enbart till dig, men tack för svar.

Svara

x
Christer Åberg
tisdag 4 februari 2020 13:25

Den här artikeln har jag tanke på att dela upp kommentarerna på olika sidor. Vilket tycker du då är bäst? Ska den senaste kommentaren läggas först eller sist? Alltså att sidorna läggs i ordning eller baklänges?

Svara

x
Lena Henricson
tisdag 4 februari 2020 14:04

Kanske bäst att kommentarerna följer samma system i SKRIVKLÅDA som för övrigt i Apg29!?! Annars kanske det kan uppstå lite förvirring!?!🤔

Svara

x
Mikael W svarar Marita
tisdag 4 februari 2020 14:16

Hmmmm....den röda bamburåttan?
🧐
Menar du den bamburåtta som finns på Sumatra? Den är brunröd, blir 1/2 meter lång och kan väga 4 kg.

Det är nog inga problem att äta den....men tjocktarmen ska man nog lägga åt sidan (även om man tröstäter)


Svara

x
Marita
tisdag 4 februari 2020 14:18

Först 😇 För det blir som ett färskt nyhetsstoff som man gärna ögnar på
Kommentarerna kan vara bra ochså som det sista färskaste att stå överst alltså först
Så tycker jag🙂

Sedan, någon,,,hjälp mig finna predikan men Tighlet M så är jag tacksam,,,vill lyssna på den.Tack snälla på förhand

Svara

x
Marita svarar Mikael W
tisdag 4 februari 2020 14:20

Sega råttorna
( mitt favvogodis :)))

Svara

x
Ingemar B svarar Marita
tisdag 4 februari 2020 15:57

https://sverigesradio.se/avsnitt/1431942

Svara

x
Marita
tisdag 4 februari 2020 17:31

Tack Ingemar B för din hjälp.Ska sätta lurarna på mitt i fransbullbaket:) nöje! med nytta.
Tack än en gång.
Gud välsigne dig

Svara

x
Mikael W svarar Marita
tisdag 4 februari 2020 21:14

En fin sång:

https://youtu.be/5m--ptwd_iI

Svara

x
Jessica
onsdag 5 februari 2020 02:31

Berätta om ditt vittnesbörd 😊

Jag tycker att det är så underbart att höra vad Gud har gjort för människor. Det sker ju under även idag. Vad har du varit med om?

Svara

x
David Billström
onsdag 5 februari 2020 06:33

Törstsläckare

Joh 7:37-39: "Men på den sista dagen i högtiden, som också var den största, stod Jesus och ropade, och sa: Om någon törstar, så kom till mig och drick. Den som tror på mig, såsom Skriften säger, ur hans innersta ska strömmar av levande vatten flyta fram. Men detta sa han om Anden, som de som tror på honom skulle få. För den Helige Ande var ännu inte given, eftersom Jesus inte ännu hade blivit förhärligad."

Jesus har blivit förhärligad och den Helige Ande är given. På pingstdagen kom den Helige Ande över lärjungarna. Jesus liknade Anden med strömmar av levande vatten. Vatten både renar och släcker törst. En källa på insidan som porlar fram och ger liv och styrka.

Ett bättre erbjudande

Ef 5:18: "Och drick er inte berusade av vin, det leder till ett dåligt levnadssätt, utan låt er uppfyllas av Anden."

Moralism och självhjälpsprogram skulle bara citera den första delen av versen ovan. Det finns visdom i att inse att fylleri leder till problem. Men i och med det nya förbundet som Jesus gjort möjligt genom sin död och uppståndelse så finns det mer. Gud förmanar men han erbjuder också ett alternativ. Ett mycket bättre alternativ dessutom. Istället för att dricka ur världens brunnar och flaskor så kan vi istället uppfyllas av Anden. Detta är ett privilegium och erbjudande.

Hjälp att leva rätt

Joh 14:16-17: "Och jag ska be Fadern, och han ska ge er en annan Hjälpare, för att han ska vara hos er för alltid, sanningens Ande, som världen inte kan ta emot, eftersom den inte ser honom och inte känner honom. Men ni känner honom, eftersom han förblir hos er och ska vara i er."

Den Helige Ande vill hjälpa oss att leva det kristna livet. Att leva som en Jesu efterföljare handlar inte om att Gud ska göra allt för oss. Det handlar inte heller om att vi ska göra allt i egen kraft. Vi kan lära oss att samarbeta med Anden. Han vill hjälpa oss att leva i seger över synden. Han vill också hjälpa oss att vara Jesu vittnen. Han vill göra Bibeln levande och hjälpa oss att be. I allt vill den Helige Ande hjälpa oss. Han verkar i vår vilja och ger oss kraft och vishet.

Att bli uppfylld av Anden

Luk 11:13: "Om nu ni, som är onda, vet hur ni ska ge era barn goda gåvor, hur mycket mer ska inte er himmelske Fader ge den Helige Ande åt dem som ber honom?"

Om du aldrig blivit döpt med den Helige Ande så kan varje Guds barn bli det. Bed en enkel bön till din gode himmelske Fader. Han vill att du ska vara uppfylld av den Helige Ande.

Apg 2:4: "Och de blev alla uppfyllda av den Helige Ande och började tala med andra tungomål, allteftersom Anden ingav dem att tala."

Anden inger oss ord som vi talar ut. Bibeln säger att det är då vår ande som ber. Och det bygger upp oss. Det är som att vrida på vattenkranen.

Hur jag tog emot Andens dop

Jag hade hört många vittnesbörd om andras upplevelser vilket nästan gjorde mig förvirrad. Men det var när jag i barnslig tro bad en enkel bön och tog emot. Så började jag tala ut ord som ingavs i mitt inre. I början var det lite grann men allt eftersom jag fortsatte så kom det mer och mer. Ens förstånd kunde ifrågasätta men i mitt inre så flödade det fram en ljuvlig ström. Det blev till strömmar av levande vatten. Vad detta har välsignat mitt liv. Att dagligen få be i tungor. Vilken vederkvickelse.

Vila och vederkvickelse

Jes 28:11-12: "Ja, genom stammande läppar och på främmande språk skall han tala till detta folk, han som en gång sade till dem: "Här är viloplatsen, låt den trötte vila. Här är vederkvickelse." Men de ville inte höra."

Att be i tungor är en handling, men det är vila och vederkvickelse. Bibeln säger att vi vet egentligen inte vad vi bör be. Men Anden vill hjälpa oss. Bibeln talar också om bönens Ande. Det kan bli lätt att be. Samarbeta med Hjälparen istället för att bara be dina böner utifrån ditt begränsade förstånd. Anden vet allt om dig, Gud och djävulen. Han vet vad som ligger runt hörnet. När du inte vet vad du ska be så be i tungor. Strömmar av levande vatten kommer att välsigna dig och din omgivning.

Gud välsigne digSvara

x
Jessica svarar Jessica
onsdag 5 februari 2020 16:15

Hej Jessica. Lägg gärna tio något mer till ditt förnamn, tex en bokstav eller nåt annat.
Jag heter också Jessica, och har skrivit här i många år.🥰

Svara

x
Christer Åberg svarar Jessica
onsdag 5 februari 2020 16:57

Det där att olika personer har samma namn är ett litet problem. Funderar på om jag ska försöka lägga in en spärr så att olika personer inte kan använda samma namn.

Svara

x
Jessica svarar Christer Åberg
onsdag 5 februari 2020 17:35

Ja det vore bra. Det kan lätt bli missuppfattningar och riktigt snurrigt!🤪
Det kan ju bli så att man får stå till svars för nåt som ens namne har skrivit.
Jag har ju använt mig av endast Jessica i flera år!😍

Svara

x
Jessica jdgj
torsdag 6 februari 2020 05:36

Absolut kan jag göra det.

Svara

x
Jessica svarar Jessica jdgj
torsdag 6 februari 2020 10:24

🥰🥰🥰👍

Svara

x
Henning
torsdag 6 februari 2020 13:08

God
Underbar
Dödsövervinnare

Svara

x
Jessica svarar Christer Åberg
torsdag 6 februari 2020 18:10

Var det inte så för flera år sedan, om jag inte minns helt fel, att en kommentar hamnade i direkt anslutning till det som kommenterades?
Ibland kan det vara svårt att veta vad som kommenteras. Antingen får man citera det man vill kommentera, eller så får man som läsare gå tillbaks och kolla vad som kommenterades.
Det är lätt att det blir missförstånd.

Svara

x
Lasse svarar Sven Thomsson
lördag 8 februari 2020 11:51

Den sonen gör fri.♥️

https://youtu.be/8w3YETbTL38

Svara

x
Johanna
söndag 9 februari 2020 17:30

Måste kasta ut en fråga här. Om man haft förhållanden som tyvärr gått i kras😢. Är det då meningen att man ska leva ensam pga av det i resten av sitt liv? Har en vän som har den situationen, och har blivit bemött med sådana kommentarer. Att hon istället ska leva för sina barn (som nu är vuxna), vilket hon har lagt ner hela sitt liv på innan. Pga av dåligt ansvar hos pappan. Och att hon också ge sitt liv för att hjälpa andra som har det svårt istället. Hon längtar ju verkligen efter att få träffa en man att dela sitt liv med. Skulle hon vara dömd till att leva i ensamhet pga av tidigare misslyckande då hon va ofrälst? Och forts att ha ansvar för vuxna barn. Blev verkligen ledsen på hennes vägnar när jag hörde hur en del bemött henne. Skulle det vara något fel i att längta efter nån att dela livet med vid sin sida😢?

Svara

x
Lasse svarar Johanna
söndag 9 februari 2020 18:14

Det är klart att din vän går det.♥️ bry dig inte om vad människor säger lyssna till Jesu.

Svara

x
Lasse svarar Johanna
söndag 9 februari 2020 18:14

Får det

Svara

x
Lasse svarar Johanna
söndag 9 februari 2020 18:18

Jesus dömer ingen till ensamhet, det gör däremot bittra människor jag håller mig långt ifrån sådana, en del är tillochmed skadeglada eller hittar ingen själv

Svara

x
Johanna svarar Lasse
söndag 9 februari 2020 18:25

Jag tycker likadant som du. Det står ju att vi får kungöra våra önskningar inför Herren. Hon har ju verkligen fått kämpa med sina barn innan. Dom är ju vuxna och utflugna nu. Nån gång måste ju det ansvaret ta slut för en mamma. Sen är det ju klart att en mamma har omsorg och kärleken kvar och ber för dem. Det va i samband med förbön hon fått såna kommentarer. Och det va karlar som gett dem om det nu har nån betydelse. Tror ju också att Herren är den som kan lägga ned en sån längtan i ens hjärta, att få dela livet med nån. Det är väl inte tänkt att man ska leva ensam heller, om man nu inte vill ha det sä Blev så illa berörd just för att hon hade misslyckats innan i relationer så va det som hon va dömd till att det ska bli så alltid i livet. Och att hon istället ska hjälpa andra istället. Hon har haft det mycket tufft och svårt så det räcker ändå. Nu är hon rädd för att be om förbön pga sv dessa händelser. Det blir ju total förvirring. Som om att Gud är hård och dömande😢. Det är farligt med såna yttrande när en människa redan har det svårt. Kan ju förstöra i den personens tillit till Herren tyvärr. Jag sa likadant som du skrev till henne.

Svara

x
Johanna svarar Lasse
söndag 9 februari 2020 18:29

Hon hade till och med fått frågan om hon va beredd om Jesus skulle komma tillbaka nu. Som om det skulle ha någon inverkan på det? Skulle hon inte få komma med pga av att hon hade den längtan? Så dumt sagt så man vet inte om man ska skratta eller gråta åt det.

Svara

x
Leif svarar Johanna
söndag 9 februari 2020 18:45

Det är ingen enkel fråga att svara på bara så här rakt av!

Det beror ju mycket på hur deras liv en gång varit, var de gifta en gång i tiden, vem lämnade vem m.m.
Man behöver också höra bägges versioner för att överhuvudtaget rättvist kunna förstå. Förmodligen är tolkningen av nuvarande situation ganska olik beroende på vem av parterna man får lyssna till. Vad tycker barnen osv, det är en hel del att väga in, så det är ju inte bara för en utomstående att säga ja eller nej hur som helst, men!

Om vi ser på det som Paulus sa.

(2 Kor 5:17)
Om någon är i Kristus är han alltså en ny skapelse. Det gamla är förbi, något nytt har kommit.

Det gamla är ju förbi och man kan givetvis börja om, men som sagt så är ju inte familjen ett minne blott så länge vi lever här på jorden, utan man bör ju ta hänsyn till andra i familjen också. Och som kristen bör man alltid vara ett föredöme för de okristna familjemedlemmarna... Men som sagt... En utomstående långt ifrån kan knappast svara direkt på den frågan.

Det allra viktigaste är att personen själv söker egen visshet och svar med Andens hjälp genom Jesus och Guds Ord..

Jesu frid...

Svara

x
Mikael W svarar Johanna
söndag 9 februari 2020 18:54

”Fördenskull skall en man övergiva sin fader och sin moder och hålla sig till sin hustru, och de tu skola varda ett kött’? Så äro de icke mer två, utan ett kött.

Vad nu Gud har sammanfogat, det må människan icke åtskilja.”

Matt.19:5-6

Svara

x
Johanna svarar Leif
söndag 9 februari 2020 18:54

Hon va ofrälst på den tiden och har aldrig varit gift tidigare. Barnen är utflugna idag.

Svara

x
Lasse svarar Johanna
söndag 9 februari 2020 19:08

Det är för det mesta män tror jag,finns även bittra kvinnor, jag har suttit med människor som aldrig mer kommer att sätta sin fot i en frikyrka igen pga att människor dömt o förkastat dem. Hot och våld är förekommande faktiskt, jag vet vad problematiken är för både gifta och ogifta, vad som händer mellan fyra väggar vet bara Gud. Allt gott till dig o din väninna. 🙏🥰

Svara

x
Johanna svarar Leif
söndag 9 februari 2020 19:09

Hur tänkte ang att man ska vara ett föredöme för de okristna som i hennes fall?

Svara

x
Johanna svarar Leif
söndag 9 februari 2020 19:13

Barnens far, han har flyttat ihop med ny kvinna och hör sällan av sig till barnen och barnbarn. Vilket hon gör.

Svara

x
Lasse svarar Mikael W
söndag 9 februari 2020 19:14

Så kvinnor eller män som blir misshandlade fysiskt o psykiskt ska stanna i det, eller kan man tvinga en partner att stanna kvar som vill skiljas även om inte du vill skilja dig? Har själv råkat ut för det, så då ska jag leva ensam för det eller?

Svara

x
Johanna svarar Lasse
söndag 9 februari 2020 19:16

Kan man ju förstå att de känner det så om de blivit behandlade på det viset. Ja det kanske är så att det finns mer bittra karlar än kvinnor. Jag har ingen koll på det.

Svara

x
Lasse svarar Johanna
söndag 9 februari 2020 19:17

Jag har egna barn, de säger om jag är lycklig blir de lyckliga, de skulle gråta om jag så att jag ska leva ensam för deras skull

Svara

x
Mikael W svarar Johanna
söndag 9 februari 2020 19:18

En hustru är bunden så länge hennes man lever; men när hennes man är avsomnad, står det henne fritt att gifta sig med vem hon vill, blott det sker i Herren.

Men lyckligare är hon, om hon förbliver såsom hon är.
1 Kor. 7:39-40

Svara

x
Johanna svarar Lasse
söndag 9 februari 2020 19:20

Kunde inte tro att det kunde vara sånt en kyrka faktiskt😢smärtsamt att höra. Det borde ju va tvärtom, att vi ska hjälpa varandra och bära varandras bördor. Har inte själv stött på det.

Svara

x
Johanna svarar Mikael W
söndag 9 februari 2020 19:22

Nu är det ju så som jag skrev tidigare. Att detta hände när hon va ofrälst, och det va samboförhållanden och inget äktenskap.

Svara

x
Lasse svarar Johanna
söndag 9 februari 2020 19:23

Otrohet finns, vad står det i bibeln om det? man får ta det försiktigt med människor annars kan de sarga en.

Svara

x
Johanna svarar Lasse
söndag 9 februari 2020 19:23

Klart man inte kan inrätta sitt liv och leva ensam för vuxna barns skull😊dumheter.

Svara

x
Johanna svarar Lasse
söndag 9 februari 2020 19:25

Väldigt sant det du skrev Lasse om otrohet👍🏻

Svara

x
Lasse svarar Johanna
söndag 9 februari 2020 19:26

Tiyta hur fariséerna var, de dömde snabbt men vad hade de för frukt själva, om ditt hjärta fördömmer dig så är Gud större.♥️🙏

Svara

x
Lasse svarar Johanna
söndag 9 februari 2020 19:32

Det är din väninnas liv som hon fått som gåva, tror säkert hennes barn gläds åt om hon blir lycklig. Sätter man bara Jesus främst nummer ett, det är det allra viktigaste. Så en man som sätter Jesus först av allt, annars kan det bli problem i förhållandet.🙏🙏🙏

Svara

x
Lasse svarar Johanna
söndag 9 februari 2020 19:40

Det är ju så att äktenskapet och familjen är en så viktig grundsten både för Jesus församlingen och i samhället. Men tyvärr är denna värld så skadad. Allt som är dåligt är från onden

Svara

x
Lasse svarar Johanna
söndag 9 februari 2020 19:43

Den Guds Son gör fri

https://youtu.be/3h95KNfQLOQ

Svara

x
Leif svarar Johanna
söndag 9 februari 2020 19:45

Om hon aldrig varit gift så underlättar givetvis det hela saken, och dessutom lever ju den fd sambon eller partnern redan med en annan.

Då finns det ju ingenting som jag kan se som hindrar förutom att hon väljer fel make, och inte heller bör hon välja en otroende sådan, det kan fördärva allt mer än göra nytta! För givetvis skall den framtida mannen också bli make till henne, annars bör man inte ingå en relation alls.

Att vara ett föredöme gäller ju alla kristna, var och en får försöka vara det så gott man klarar av det..

Svara

x
Johanna
söndag 9 februari 2020 19:52

Hennes ambition är ju givetvis en troende man som hon kan gifta sig med😊inget samboförhållande.

Svara

x
Mikael W
söndag 9 februari 2020 20:18

Om hon är snygg och lagar god vegetarisk mat så kan hon gifta sig med Lasse.....han tycker om att bli killad på öronsnibbarna

....så, då var det beslutat....

Svara

x
Johanna svarar Mikael W
söndag 9 februari 2020 20:29

Hon är inte vegetarian själv😊så jag tror inte hon lagat sånt heller. Men det går ju förstås att ändra på. Ja hon ser bra ut i mins ögon iaf. Tror andra håller med om det också. Fast hon är ju inte 20år längre.

Svara

x
Johanna svarar Mikael W
söndag 9 februari 2020 20:31

Fast tyvärr så är hon rätt trasig inombords men mycket godhjärtat och snäll. Behövs nog ett inre helande för henne.

Svara

x
Lasse svarar Mikael W
söndag 9 februari 2020 20:36

Att du känner mig så väl Mikael. ♥️

Svara

x
Mikael W svarar Johanna
söndag 9 februari 2020 20:50

Tror hon passar Lasse lika fint som en strumpa passar på en fot.

Byt bara deras mobilnummer nu Johanna så är det klart.....


Svara

x
Lasse
söndag 9 februari 2020 20:55

Vårda din fru framför allt annat. Andra än Gud måste din fru vara den viktigaste personen i ditt liv och din relation måste vara baserad på en djup, personlig kärlek till varandra. I Efesierbrevet 5:25 säger Bibeln faktiskt att du måste älska din fru på samma sätt som Kristus älskade kyrkan, och i Efesierbrevet 5:28 säger hon att du måste älska din fru som din egen kropp. Det finns inget mer intimt än så!
Det betyder att du måste känna din fru internt och externt. Under hela bröllopet, var uppmärksam på vad hon säger och vad hon gör för att lära av henne så mycket som möjligt. Uppskatta allt som gör henne unik och speciell.
Bibeln säger också att du älskar din fru "som Kristus älskade kyrkan och gav upp sig själv för henne". (Efesierbrevet 5:25)
Svara

x
Johanna svarar Mikael W
måndag, 10 februari 2020 09:06

Ska lägga fram iden😊.

Svara

x
Johanna svarar Lasse
måndag, 10 februari 2020 09:07

Ja tänk om det vore så i verkligheten då blev det nog mindre skilsmässor.

Svara

x
Lasse svarar Johanna
tisdag, 11 februari 2020 06:48

https://youtu.be/XB-iuaLwriE

Visst är det så Johanna. 🙏

Svara

x
Lasse svarar Johanna
tisdag, 11 februari 2020 06:50

https://youtu.be/uEFuN70tGNg

Svara

x
Susse
söndag, 16 februari 2020 12:52

Ja drömde inatt att ja jobbade på Hemtjänsten som ja jobbade på här i Finland. Så.. Ja e i d första huset men min morfars syster bodde där..
Ja började städa hos henne hon hade redan druckit sitt morgon kaffe.
me sina söner. Hon pratade me mig om stjärnor o så började hon ruska om mig o säger att ja e lika hårdnackad som självaste döden. Ja börja kolla på mig SJ om axlarna..
Ja hade redan varit där över hela tiden.. Och ja börja leta efter nycklarna t d andra o samt bilnyckeln. Ja hade brottom till de andra. Så kliver de in en kvinna som jobba me mig i huset. Hon började sjunga o ja ville ba att hon Skulle hålla käften. Min bilnyckel va stulen o alla andra nycklar oxå. Helt plötsligt är de som en tecknad film.. O vi seglar. D va äckligt för hennes bröst pekade vägen var vi skulle segla.. Vi kommer dit o ja vaknar..


Shit... Ja började läsa nu i bibeln o så om styvnackad o så blir ja rädd..

Svara

x
Leif svarar Susse
söndag, 16 februari 2020 13:01

Gud tycker inte om styvnackade människor, Han vill givetvis att vi alla skall vara ödmjuka.

(Matt 11:29)
Ta på er mitt ok och lär av mig, för jag är mild och ödmjuk i hjärtat. Då ska ni finna ro för era själar.

Drömmen kanske ändå är från Gud även om vissa bitar kan vara svårare att förstå!

Kram...

Svara

x
Susse svarar Leif
söndag, 16 februari 2020 13:16

Mmm....

Svara

x
Susse svarar Leif
söndag, 16 februari 2020 13:35

Då e d riktigt illa om ja e lika styvnackad som självaste döden..

Svara

x
Leif svarar Susse
söndag, 16 februari 2020 13:57

Jag tror inte du är så styvnackad som döden men kanske lite😇

Svara

x
Leif svarar Susse
söndag, 16 februari 2020 14:00

Vi är nog många som är lite styvnackade och förstås så hindrar det ju Guds verk med oss.
Det betyder ju inte att vi går förlorade för det men det är först när vi ödmjukar oss som Guds Ande kan göra det Han vill med oss.

Svara

x
Susse svarar Leif
söndag, 16 februari 2020 14:01

Mm d inte ja som dömer. Men ja kanske e väl den mest avskyvärda människan just nu på jorden...
huhhuh.. D inte lätt o va ödmjuk o bäst när man blir trampad på tårna.
ÖNSKAR dig en God söndag!

Svara

x
Leif svarar Susse
söndag, 16 februari 2020 14:42

O nej, inte är det så Susse! Bara det, att du trots allt det jobbiga du upplever, så visar du att du innerst inne hela tiden har en längtan efter Jesus... Det är bra👍💕

Svara

x
Leif svarar Susse
söndag, 16 februari 2020 14:43

Ha en god söndag du med!

Svara

x
Leif svarar Susse
söndag, 16 februari 2020 14:43

Ha en god söndag du med!

Svara

x
Anna svarar Susse
söndag, 16 februari 2020 17:00

Gud älskar oss som vi är men han vägrar låta oss förbli sådana. =)
Han dömer oss inte, han hjälper oss när vi har problem. För att han älskar oss.Svara

x
Jessica
måndag, 17 februari 2020 18:41

Är det inte dags att ta fram det rytande 🦁 lejonet som du pratade om för flera år sedan Christer??

Svara

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste bönämnet på Bönesidan

torsdag 20 februari 2020 17:59
Be att jesus visar mig vägen för mig...är trött på Sverige

Senaste kommentarer

Erik S: Coronaviruset – en kommande global pandemi?

Erik S: Coronaviruset – en kommande global pandemi?

Tommy.: Profetia från 2007: Trump ska bli en bedjande president - i två mandatperioder

Erik S: Coronaviruset – en kommande global pandemi?

Christer Åberg: Coronaviruset – en kommande global pandemi?

Leif: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Jessica: Profetia från 2007: Trump ska bli en bedjande president - i två mandatperioder

Olle A: Påven tillkännager en världsreligion år 2020

Tomas N: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Stefan Jonasson : Coronaviruset – en kommande global pandemi?

Erik S: Coronaviruset – en kommande global pandemi?

Nils: Rädd för helvetet?

Anna: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Maritha Alm: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Maritha Alm: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Anna: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Madeleine: Påven tillkännager en världsreligion år 2020

Stefan Jonasson : Coronaviruset – en kommande global pandemi?

Anna: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Erik S: Coronaviruset – en kommande global pandemi?


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper Creeper

↑ Upp