DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Kristen media Skrivklåda Om Info

Direkt från Apg29

Koranens falska Jesus

Av: Christer Åberg
söndag 22 november 2020 01:17

Koranens falska Jesus

Programmet I framsätet från Himlen TV7 med Per Åkvist.

Om man som kristen läser Koranen med namnen "Gud" och "Jesus" kan man lätt få för sig att rör sig om Bibelns Gud och Bibelns Jesus vilket det inte gör. På det viset påverkar Koranen människors sinnen på ett falskt och förrädiskt sätt.

Utombiblisk bok

Koranen är en efterbiblisk och utombiblisk bok som förfalskar tron på Gud och Jesus Kristus. Koranen som kom 500 år senare än Bibelns sista bok stämmer inte med Bibeln. Ibland beskylls det från muslimskt håll att Bibeln är förfalskad, men denna beskyllning är en förrädisk lögn rakt igenom, eftersom det är Koranen som har förfalskat och förvrängt Bibelns text.

Bibeln och Koranen

Vi ser detta tydligt då vi jämför Bibelns Gud med Koranens gud Allah. Det är två helt olika gudar. Bibelns Gud heter inte Allah medan Koranens gud heter Allah. Bibelns Gud har en Son medan Allah inte har någon son.

Det rör sig alltså om två olika gudar. Lika dant är det med Bibelns och Koranens uppenbarelser. Dessa uppenbarelser stämmer inte överens med varandra. Det rör sig om helt två olika uppenbarelser.

Bibelns Jesus och Koranens Jesus

På samma sätt gäller det med Bibelns Jesus och Koranens Jesus. Det rör sig inte om samma Jesus. Bibelns Jesus är Guds Son, medan Koranens Jesus inte är Allahs Son. Bibelns Jesus är inte skapad, medan Koranens Jesus är skapad. Bibelns Jesus bekänner att han är Guds Son, medan Koranens Jesus går emot den bibliske Jesus och förnekar att han är Guds Son.

Koranverserna som följer här är "Allah" översatt med "Gud" vilket är falskt. "Allah" betyder inte Gud. På samma sätt är namnet "Isa" översatt med "Jesus", men det är inte Bibelns Jesus som Koranen beskriver, utan en falsk Jesus.

Om man som kristen läser Koranen med namnen "Gud" och "Jesus" kan man lätt få för sig att rör sig om Bibelns Gud och Bibelns Jesus vilket det inte gör. På det viset påverkar Koranen människors sinnen på ett falskt och förrädiskt sätt.

Maria

Lägg också märke till en intressant sak i verserna här nedan då det gäller Maria. Koranens syn på Maria stämmer väldigt bra överens med Katolska kyrkans syn på Maria. Dessutom benämns Jesus hela tiden "Marias son" för att på ett effektivt sätt ta bort tron på att han är Guds Son.

30 koranverser om "Jesus"

Med kommentarer av Christer Åberg

Jesus benämns inte som "Guds Son" i Koranen utan bara som "Marias son"

[2:87] وَلَقَدْ آتَيْنَا مُوسَى الْكِتَابَ وَقَفَّيْنَا مِن بَعْدِهِ بِالرُّسُلِ وَآتَيْنَا عِيسَى ابْنَ مَرْيَمَ الْبَيِّنَاتِ وَأَيَّدْنَاهُ بِرُوحِ الْقُدُسِ أَفَكُلَّمَا جَاءكُمْ رَسُولٌ بِمَا لاَ تَهْوَى أَنفُسُكُمُ اسْتَكْبَرْتُمْ فَفَرِيقاً كَذَّبْتُمْ وَفَرِيقاً تَقْتُلُونَ

[2:87] VI GAV Moses Skriften och lät [andra] sändebud följa honom. Och Jesus, Marias son, skänkte Vi klara bevis och stärkte honom med helig ande. Men är det inte så att varje gång ett sändebud kom till er med [budskap] som inte behagade er, var ni för stolta [för att lyssna till honom]? Några kallade ni lögnare och andra slår ni ihjäl!

[2:136] قُولُواْ آمَنَّا بِاللّهِ وَمَآ أُنزِلَ إِلَيْنَا وَمَا أُنزِلَ إِلَى إِبْرَاهِيمَ وَإِسْمَاعِيلَ وَإِسْحَقَ وَيَعْقُوبَ وَالأسْبَاطِ وَمَا أُوتِيَ مُوسَى وَعِيسَى وَمَا أُوتِيَ النَّبِيُّونَ مِن رَّبِّهِمْ لاَ نُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِّنْهُمْ وَنَحْنُ لَهُ مُسْلِمُونَ

[2:136] Säg: "Vi tror på Gud och på det som har uppenbarats för oss och det som uppenbarades för Abraham och Ismael och Isak och Jakob och deras efterkommande och det som uppenbarades för Moses och Jesus och för [de andra] profeterna av deras Herre; vi gör ingen åtskillnad mellan dem. Och vi har underkastat oss Hans vilja."

Kommentar

Här likställs Jesus falskeligen med alla andra profeter. Jesus Kristus är Guds enfödde Son, vilket det också förnekas när Koranen hela tiden upprepar "mantrat" att Jesus är Marias son.

[2:253] تِلْكَ الرُّسُلُ فَضَّلْنَا بَعْضَهُمْ عَلَى بَعْضٍ مِّنْهُم مَّن كَلَّمَ اللّهُ وَرَفَعَ بَعْضَهُمْ دَرَجَاتٍ وَآتَيْنَا عِيسَى ابْنَ مَرْيَمَ الْبَيِّنَاتِ وَأَيَّدْنَاهُ بِرُوحِ الْقُدُسِ وَلَوْ شَاء اللّهُ مَا اقْتَتَلَ الَّذِينَ مِن بَعْدِهِم مِّن بَعْدِ مَا جَاءتْهُمُ الْبَيِّنَاتُ وَلَكِنِ اخْتَلَفُواْ فَمِنْهُم مَّنْ آمَنَ وَمِنْهُم مَّن كَفَرَ وَلَوْ شَاء اللّهُ مَا اقْتَتَلُواْ وَلَكِنَّ اللّهَ يَفْعَلُ مَا يُرِيدُ

[2:253] Några av dessa sändebud [om vilka Vi har berättat för dig] har Vi gett företräde framför de andra. Bland dem finns den som Gud [själv] talade till, och några har Han satt ännu högre. Jesus, Marias son, skänkte Vi klara bevis och Vi stärkte honom med helig ande. Om Gud hade velat skulle de släkten som följde dem inte ha stridit med varandra efter att ha nåtts av dessa klara bevis. Men de kom att omfatta skilda meningar - några trodde, andra framhärdade i otro. Om Gud hade velat, skulle de inte ha stridit med varandra; men Gud gör vad Han vill.

Kommentar

Åter igen benämns Jesus som Marias son. I Bibeln benämns han aldrig som Marias son, utom en gång då otroende människor förhärdar i sin otro och inte vill tro på honom:

Mark 6:3. Är det inte snickaren, Marias son, bror till Jakob och Joses och Judas och Simon? Och är inte hans systrar här hos oss? Och de tog anstöt av honom.

Här står "snickaren, Marias son", men det står aldrig i Bibeln "Jesus, Marias son".

Exempel på hur Koranen förvränger Bibelns budskap om Jesus

[3:45] إِذْ قَالَتِ الْمَلآئِكَةُ يَا مَرْيَمُ إِنَّ اللّهَ يُبَشِّرُكِ بِكَلِمَةٍ مِّنْهُ اسْمُهُ الْمَسِيحُ عِيسَى ابْنُ مَرْيَمَ وَجِيهًا فِي الدُّنْيَا وَالآخِرَةِ وَمِنَ الْمُقَرَّبِينَ

[3:45] Och änglarna sade: "Maria! Gud tillkännager för dig det glada budskapet om ett ord från Honom [varigenom du skall föda den] vars namn skall vara Kristus Jesus, Marias son, ärad och lovprisad i denna värld och i det kommande livet och en av dem som skall vara i [Guds] närhet.

Kommentar

Den här koranversen stämmer inte alls med Bibeln. Den förfalskar och förvränger Bibelns budskap totalt. Så här står det i Bibeln:

Luk 1:26. Och i den sjätte månaden blev ängeln Gabriel utsänd av Gud till en stad i Galileen som hette Nasaret, 27. till en jungfru, som var trolovad med en man, vars namn var Josef, av Davids hus, och jungfruns namn var Maria. 28. Och ängeln kom in till henne och sa: Var hälsad, du som fått nåd. Herren är med dig, välsignad är du bland kvinnor. 29. Men då hon såg honom, blev hon förskräckt av hans tal och undrade vad denna hälsning kunde betyda. 30. Då sa ängeln till henne: Frukta inte, Maria, för du har funnit nåd hos Gud. 31. Och se, du ska bli havande och föda en Son och du ska ge honom namnet Jesus. 32. Han ska bli stor och kallas den Högstes Son och Herren Gud ska ge honom hans fader Davids tron. 33. Och han ska vara Konung över Jakobs hus för evigt och hans rike ska aldrig ta slut. 34. Då sa Maria till ängeln: Hur ska detta gå till? Jag har ju inte haft någon man. 35. Då svarade ängeln och sa till henne: Den Helige Ande ska komma över dig, och den Högstes kraft ska överskugga dig, därför ska också det Heliga som blir fött av dig kallas Guds Son.

Koranen säger att det var änglarnasom sa till Maria att hon skulle föda en son. Men Bibeln säger att det var ängeln Gabriel som kom med budskapet till Maria. Det står klart och tydligt att det var ängeln- en ängel - inte flera.

Koranen säger att Jesus skall vara Marias son, men ängeln Gabriel säger att Jesus ska kallas Guds Son. Denna förvrängning och förfalskning av Koranen är mycket allvarlig. Med ett penndrag förnekar Koranen att Jesus är Guds Son då den säger att han bara är Marias Son.

Koranen säger att Jesus är en av demsom ska vara i Guds närhet, alltså en av alla andra, men ängeln Gabriel säger i Bibeln att Jesus är den Högses Son, att han ska bli storoch att han ska vara Konung, och att Herren Gud ska ge honom hans fader Davids tron, han är alltså inte bara "en av dem".

Du ser att Koranen förfalskar budskapet om Jesus på ett listigt sätt. I en snabb genomläsning kan man tro att Koranen talar om Bibelns Jesus, men det rör sig om en helt annan Jesus. Koranen har en annan Jesus än Bibeln.

Jesus formar en fågel av lera

[3:49] وَرَسُولاً إِلَى بَنِي إِسْرَائِيلَ أَنِّي قَدْ جِئْتُكُم بِآيَةٍ مِّن رَّبِّكُمْ أَنِّي أَخْلُقُ لَكُم مِّنَ الطِّينِ كَهَيْئَةِ الطَّيْرِ فَأَنفُخُ فِيهِ فَيَكُونُ طَيْرًا بِإِذْنِ اللّهِ وَأُبْرِئُ الأكْمَهَ والأَبْرَصَ وَأُحْيِي الْمَوْتَى بِإِذْنِ اللّهِ وَأُنَبِّئُكُم بِمَا تَأْكُلُونَ وَمَا تَدَّخِرُونَ فِي بُيُوتِكُمْ إِنَّ فِي ذَلِكَ لآيَةً لَّكُمْ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ

[3:49] och [sända honom] till israeliterna som Sitt sändebud." [Och Jesus sade:] "Jag har kommit till er med ett tecken från er Herre. Jag skall forma åt er i lera något som liknar en fågel och jag skall andas på den och med Guds tillåtelse skall den bli en fågel. Och jag skall bota de blinda och de spetälska och med Guds vilja skall jag väcka de döda till liv. Och jag skall säga er vad ni äter och vad ni lägger upp som förråd i era hus. I detta ligger ett tecken för er - om ni är [sanna] troende.

Kommentar

Det här stämmer inte med Bibeln. Villoläran att Jesus gjorde en fågel av lera kommer från den apokryfiska boken Thomas barndomsevangelium och inte från Bibeln.

2:1 När barnet Jesus var fem år gammal, lekte han vid en bäcks vadställe. Han ledde det rinnande vattnet ned i gropar och gjorde det genast rent. Med sitt blotta ord befallde han det. 2 Han gjorde i ordning mjuk lera och formade den till tolv sparvar. Men det var sabbat, då han gjorde detta. Också flera andra barn lekte med honom. 3 Då nu en jude såg, vad Jesus gjorde på en sabbat när han lekte, gick han genast bort och talade om det för hans fader Josef: "Se, din pojke är vid bäcken och har tagit lera och gjort tolv fåglar och således vanhelgat sabbaten." 4 När Josef kom till platsen och såg detta, tilltalade han honom strängt: "Varför gör du på sabbaten det som man inte får göra?" Men Jesus klappade i händerna och ropade till sparvarna: "Flyg!" Då sträckte sparvarna ut sina vingar och flög kvittrande därifrån.

Tro på Bibelns Jesus och inte på falska läror som inte stämmer med Bibeln.

Allahs väg eller följa Jesus?

[3:52] فَلَمَّا أَحَسَّ عِيسَى مِنْهُمُ الْكُفْرَ قَالَ مَنْ أَنصَارِي إِلَى اللّهِ قَالَ الْحَوَارِيُّونَ نَحْنُ أَنصَارُ اللّهِ آمَنَّا بِاللّهِ وَاشْهَدْ بِأَنَّا مُسْلِمُونَ

[3:52] När Jesus märkte deras ovillighet att tro [på honom], sade han: "Vem vill hjälpa mig [att kalla människorna] till Guds väg?" De vitklädda sade: "Vi är Guds medhjälpare! Vi tror på Gud; vittna du att vi har underkastat oss Hans vilja!

Kommentar

Jesus kallade inte människor "till Guds (Allahs) väg" utan han kallade människor till att följa honom!

Matt 4:19. Då sa han [Jesus] till dem: Följ mig, och jag ska göra er till människofiskare.
Matt 9:9. När Jesus gick vidare därifrån, såg han en man som hette Matteus sitta vid tullen. Och han sa till honom: Följ mig. Då stod han upp och följde honom.
Joh 8:12. Sedan talade Jesus till dem på nytt och sa: Jag är världens ljus. Den som följer mig ska inte vandra i mörkret utan ska ha livets ljus.
Joh 10:27. Mina får hör min röst, och jag känner dem, och de följer mig.

Allah smider onda planer

[3:54] وَمَكَرُواْ وَمَكَرَ اللّهُ وَاللّهُ خَيْرُ الْمَاكِرِينَ

[3:54] Och de [som inte ville tro] smidde onda planer [mot Jesus], men [även] Gud smed planer - ingen smider bättre planer än Gud.

Kommentar

Här talas det om att Gud (Allah) smider onda planer. Det är alltså inte den Gud som Bibeln talar om.

I Bibeln står det:

Fil 2:13. För Gud är den som verkar i er, både vilja och gärning, efter sin goda vilja.

Gud är alltigenom god.

Jesu härlighet

[3:55] إِذْ قَالَ اللّهُ يَا عِيسَى إِنِّي مُتَوَفِّيكَ وَرَافِعُكَ إِلَيَّ وَمُطَهِّرُكَ مِنَ الَّذِينَ كَفَرُواْ وَجَاعِلُ الَّذِينَ اتَّبَعُوكَ فَوْقَ الَّذِينَ كَفَرُواْ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ ثُمَّ إِلَيَّ مَرْجِعُكُمْ فَأَحْكُمُ بَيْنَكُمْ فِيمَا كُنتُمْ فِيهِ تَخْتَلِفُونَ

[3:55] Och Gud sade: "Jesus! Jag skall kalla dig till Mig och Jag skall upphöja dig till Min [härlighet] och Jag skall rena dig från [de beskyllningar som] förnekarna av sanningen [riktade mot dig]. Och Jag skall sätta dem som följer dig högt över dem som förnekar [dig] ända till Uppståndelsens dag; då skall ni alla vända tillbaka till Mig och Jag skall döma mellan er i allt det som ni var oense om.

Här står det att Allah ska upphöja Jesus till sin härlighet. Detta stämmer naturligtvis inte eftersom Jesus hade fått härlighet innan han blev människa.

Joh 17:5. Och nu, Fader, förhärliga du mig hos dig själv med den härlighet som jag hade hos dig innan världen var till.

Jesus är inte skapad

[3:59] إِنَّ مَثَلَ عِيسَى عِندَ اللّهِ كَمَثَلِ آدَمَ خَلَقَهُ مِن تُرَابٍ ثِمَّ قَالَ لَهُ كُن فَيَكُونُ

[3:59] Inför Gud är Jesus till sin natur att likna vid Adam. Han skapade honom av jord och sade till honom: "Var!" och han är.

Här förfalskar Koranen totalt vem Jesus Kristus är. Koranen jämställer Jesus med Adam som Gud skapade. Enligt Bibeln är Jesus inte skapad!

Mik 5:2 Men du, Betlehem Efrata som är så liten bland Juda tusenden, från dig ska det åt mig komma en som ska härska över Israel. Hans [Jesus] ursprung är före tiden, från evighetens dagar.
Matt 2:4. och när han hade kallat samman folkets alla överstepräster och skriftlärda, frågade han ut dem, var Kristus skulle födas.
5. Då svarade de honom: I Betlehem i Judeen, för så är skrivet genom profeten:
6. Och du Betlehem i Juda land är inte alls den minste bland Juda furstar, för från dig ska det komma en Furste, som ska vara en Herde för mitt folk Israel.

Jesus är större

[3:84] قُلْ آمَنَّا بِاللّهِ وَمَا أُنزِلَ عَلَيْنَا وَمَا أُنزِلَ عَلَى إِبْرَاهِيمَ وَإِسْمَاعِيلَ وَإِسْحَقَ وَيَعْقُوبَ وَالأَسْبَاطِ وَمَا أُوتِيَ مُوسَى وَعِيسَى وَالنَّبِيُّونَ مِن رَّبِّهِمْ لاَ نُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِّنْهُمْ وَنَحْنُ لَهُ مُسْلِمُونَ

[3:84] Säg: "Vi tror på Gud och på det som har uppenbarats för oss och det som uppenbarades för Abraham och Ismael och Isak och Jakob och deras efterkommande och det som uppenbarades för Moses och Jesus och för [alla de övriga] profeterna av deras Herre; vi gör ingen åtskillnad mellan dem. Och vi har underkastat oss Hans vilja."

Kommentar

Koranen gör alltså ingen skillnad på de vanliga profeterna och på Jesus Kristus. Då Bibeln till och med säger att Jesus är mycket större än änglarna.

Hebr 1:4. Han är så mycket större än änglarna som det namn han har ärvt är förmer än deras. 5. För till vilken av änglarna har han någonsin sagt: Du är min Son, jag har i dag fött dig? Eller vidare: Jag ska vara hans Fader, och han ska vara min Son? 6. Och vidare, när han låter den Förstfödde träda in i världen, säger han: Alla Guds änglar ska tillbe honom.

Det finns alltså en väldigt stor åtskillnad på Jesus och profeter före honom.

  1. Jesus är mycket större än änglarna.
  2. Jesus är Guds Son.
  3. Gud är Jesu Fader.
  4. Alla Guds änglar ska tillbe Jesus!

Koranen förnekar korset, Jesu död och uppståndelse

[4:157] وَقَوْلِهِمْ إِنَّا قَتَلْنَا الْمَسِيحَ عِيسَى ابْنَ مَرْيَمَ رَسُولَ اللّهِ وَمَا قَتَلُوهُ وَمَا صَلَبُوهُ وَلَكِن شُبِّهَ لَهُمْ وَإِنَّ الَّذِينَ اخْتَلَفُواْ فِيهِ لَفِي شَكٍّ مِّنْهُ مَا لَهُم بِهِ مِنْ عِلْمٍ إِلاَّ اتِّبَاعَ الظَّنِّ وَمَا قَتَلُوهُ يَقِينًا

[4:157] och för deras ord: "Vi har dödat Kristus Jesus, Marias son, [som påstod sig vara] Guds sändebud!" Men de dödade honom inte och inte heller korsfäste de honom, fastän det för dem tedde sig så. De som är av annan mening är inte säkra på sin sak; de har ingen [verklig] kunskap om detta utan stöder sig på antaganden. Det är med visshet så att de inte dödade honom.

Kommentar

I den här koranversen förnekar Koranen att Jesus är Guds Son. Han nämns åter igen som "Jesus, Marias Son". Just den benämningen finns inte i Bibeln som vi tidigare har sett i vårt studium.

Koranen förnekar att Jesus dödades, därmed finns det heller ingen uppståndelse. Koranen förnekar alltså Jesu död och uppståndelse. På det viset förnekar Koranen också att Jesus dog för våra synder.

Koranen förnekar att Jesus blev korsfäst, när Bibeln i både gamla och nya testamentet tydligt beskriver Jesu död på korset. Bibeln beskriver också tydligt Jesu uppståndelse.

Förnekar man detta, som Koranen gör i denna vers, då förnekar man evangeliet, och då finns det heller ingen frälsning och räddning. Vad säger Bibeln?

1 Kor 15:1. Men jag påminner er, bröder, om det evangelium som jag predikade för er, som ni också tog emot och som ni också står fasta i,
2. genom vilket ni också blir frälsta, om ni håller fast vid det ord som jag förkunnade för er, annars kom ni till tro förgäves.
3. Först och främst har jag ju meddelat er vad jag själv tagit emot, att Kristus dog för våra synder i enlighet med Skrifterna,
4. och att han blev begravd och att han uppstod på tredje dagen i enlighet med Skrifterna,

Bibeln säger klart och tydligt att Jesus Kristus dog för våra synder. Detta i enlighet med gamla testamentets skrifter, vad som var sagt och profeterats om honom. Tydligt säger Bibeln att Jesus blev begravd, och lika tydligt säger Bibeln att Gud uppväckte honom från de döda på den tredje dagen, detta också i enlighet med gamla testamentets skrifter. Det är detta, Jesu Kristi död, begravning och uppståndelse, som är evangeliet. När man tror på detta evangelium och håller fast vid det blir man frälst. Det är detta evangelium som Koranen totalt förnekar. Och förnekar man evangeliet och inte tror på det, då finns det ingen frälsning och man kan inte bli frälst.

Jesus blandas ihop med profeterna

[4:163] إِنَّا أَوْحَيْنَا إِلَيْكَ كَمَا أَوْحَيْنَا إِلَى نُوحٍ وَالنَّبِيِّينَ مِن بَعْدِهِ وَأَوْحَيْنَا إِلَى إِبْرَاهِيمَ وَإِسْمَاعِيلَ وَإْسْحَقَ وَيَعْقُوبَ وَالأَسْبَاطِ وَعِيسَى وَأَيُّوبَ وَيُونُسَ وَهَارُونَ وَسُلَيْمَانَ وَآتَيْنَا دَاوُودَ زَبُورًا

[4:163] VI HAR gett dig Vår uppenbarelse liksom Vi gav Noa och de profeter som följde efter honom Vår uppenbarelse, och liksom Vi gav Abraham och Ismael och Isak och Jakob och deras efterkommande Vår uppenbarelse, och Jesus och Job och Jona och Aron och Salomo, och liksom Vi skänkte David en Skrift fylld av visdom,

Kommentar

Här blandas Jesus ihop med alla andra profeter. Ingen åtskillnad görs. Men i vårt studium har vi sett att Jesus är mycket större än alla de andra.

Antikristlig vers

[4:171] يَا أَهْلَ الْكِتَابِ لاَ تَغْلُواْ فِي دِينِكُمْ وَلاَ تَقُولُواْ عَلَى اللّهِ إِلاَّ الْحَقِّ إِنَّمَا الْمَسِيحُ عِيسَى ابْنُ مَرْيَمَ رَسُولُ اللّهِ وَكَلِمَتُهُ أَلْقَاهَا إِلَى مَرْيَمَ وَرُوحٌ مِّنْهُ فَآمِنُواْ بِاللّهِ وَرُسُلِهِ وَلاَ تَقُولُواْ ثَلاَثَةٌ انتَهُواْ خَيْرًا لَّكُمْ إِنَّمَا اللّهُ إِلَهٌ وَاحِدٌ سُبْحَانَهُ أَن يَكُونَ لَهُ وَلَدٌ لَّهُ مَا فِي السَّمَاوَات وَمَا فِي الأَرْضِ وَكَفَى بِاللّهِ وَكِيلاً

[4:171] EFTERFÖLJARE av tidigare uppenbarelser! Gå inte till överdrift i [utövningen av] er religion och påstå inte om Gud annat än det som är sant! Kristus Jesus, Marias son, var Guds Sändebud och Hans ord förkunnat för Maria och ande av Hans [ande]. Tro därför på Gud och Hans sändebud och säg inte: "[Gud är] tre." Upphör för ert eget bästa! Gud är den Ende Guden. Stor är Han i Sin härlighet, fjärran från [tanken] att Han skulle ha en son! Honom tillhör allt det som himlarna rymmer och det som jorden bär. Ingen behöver en ytterligare beskyddare utöver Gud.

Kommentar

I den här versen förnekas Jesus totalt. Versen säger att man inte ska tro på Jesus utan på Allah och Muhammed. Jesus sägs det bara att han var ett "sändebud" och att man därför ska tro på Allah och Muhammed. Därmed blir Jesus en som förbereder Muhammeds ankomst likt Johannes döparen som förberedda att Jesus skulle komma. Kan det bli mer antikristligt?

Koranversen förnekar också att Gud är tre. Hela treenigheten förnekas. Fadern, Sonen och den Helige Ande. Kvar blir alltså ingenting. Vad säger Bibeln?

1Joh 5:7. Ty tre är de som vittnar i himlen: Fadern, Ordet [Jesus] och den Helige Ande, och dessa tre är ett.

Att "Ordet" är Jesus ser vi:

Joh 1:1. I begynnelsen var Ordet, och Ordet var hos Gud, och Ordet var Gud.
2. Den samme var i begynnelsen hos Gud.
3. Allt blev till genom honom, och utan honom blev ingenting till, som har blivit till.
14. Och Ordet blev kött [blev människa, Jesus] och bodde bland oss, och vi såg hans härlighet, den härlighet som den Enfödde har av Fadern, full av nåd och sanning.

Koranversen som vi citerar går också emot att Gud har en Son. Men Bibeln är väldigt tydlig på att Jesus är Guds son. Jesus själv säger detta:

Joh 3:16. Ty så älskade Gud världen att han gav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.

Förnekar man att Jesus är Guds Son finns det ingen frälsning.

Jesus fullbordade Tora (Lagen)

[5:46] وَقَفَّيْنَا عَلَى آثَارِهِم بِعَيسَى ابْنِ مَرْيَمَ مُصَدِّقًا لِّمَا بَيْنَ يَدَيْهِ مِنَ التَّوْرَاةِ وَآتَيْنَاهُ الإِنجِيلَ فِيهِ هُدًى وَنُورٌ وَمُصَدِّقًا لِّمَا بَيْنَ يَدَيْهِ مِنَ التَّوْرَاةِ وَهُدًى وَمَوْعِظَةً لِّلْمُتَّقِينَ

[5:46] Efter [dessa profeter] sände Vi Jesus, Marias son, med bekräftelse av allt det som ännu bestod av Tora och Vi skänkte honom Evangeliet, som gav vägledning och ljus och bekräftade det som ännu bestod av Tora - där fanns vägledning och förmaningar till de gudfruktiga.

Kommentar

Hela den här versen är totalt obliblisk och fylld med lögner så man behöver knappt kommentera den. Tora var fullbordat, det behövdes inte skriva till någonting av det. Jesus kom för att fullborda lagen (Tora) och allt det som var skrivit om honom.

Matt 5:17. Tro inte att jag har kommit för att upphäva lagen eller profeterna. Jag kom inte för att upphäva, utan för att fullborda.

När Jesus dog på korset utropade han:

Joh 19:30. Då nu Jesus hade tagit emot ättikan, sa han: Det är fullbordat. Och han böjde ner huvudet och gav upp andan.

Jesus förbannar ingen

[5:78] لُعِنَ الَّذِينَ كَفَرُواْ مِن بَنِي إِسْرَائِيلَ عَلَى لِسَانِ دَاوُودَ وَعِيسَى ابْنِ مَرْيَمَ ذَلِكَ بِمَا عَصَوا وَّكَانُواْ يَعْتَدُونَ

[5:78] FÖR DERAS trots och deras ständiga överträdelser [av Guds bud] förbannade David och Jesus, Marias son dem som förnekade sanningen bland Israels barn.

Kan det bli mer hädelse? Jesus förbannar ingen - han välsignar! Han säger själv i sitt ord:

Matt 5:44. Men jag säger er: Älska era fiender, välsigna dem som förbannar er, gör väl mot dem som hatar er, och be för dem som hånar er och förföljer er,

När Jesus korsfästes bad han ju för bödlarna!

Luk 23:34. Då sa Jesus: Fader, förlåt dem, för de vet inte vad de gör. Och de delade hans kläder mellan sig och kastade lott om dem.

Jesus låg inte i en vagga

[5:110] إِذْ قَالَ اللّهُ يَا عِيسى ابْنَ مَرْيَمَ اذْكُرْ نِعْمَتِي عَلَيْكَ وَعَلَى وَالِدَتِكَ إِذْ أَيَّدتُّكَ بِرُوحِ الْقُدُسِ تُكَلِّمُ النَّاسَ فِي الْمَهْدِ وَكَهْلاً وَإِذْ عَلَّمْتُكَ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَالتَّوْرَاةَ وَالإِنجِيلَ وَإِذْ تَخْلُقُ مِنَ الطِّينِ كَهَيْئَةِ الطَّيْرِ بِإِذْنِي فَتَنفُخُ فِيهَا فَتَكُونُ طَيْرًا بِإِذْنِي وَتُبْرِئُ الأَكْمَهَ وَالأَبْرَصَ بِإِذْنِي وَإِذْ تُخْرِجُ الْمَوتَى بِإِذْنِي وَإِذْ كَفَفْتُ بَنِي إِسْرَائِيلَ عَنكَ إِذْ جِئْتَهُمْ بِالْبَيِّنَاتِ فَقَالَ الَّذِينَ كَفَرُواْ مِنْهُمْ إِنْ هَذَا إِلاَّ سِحْرٌ مُّبِينٌ

[5:110] Då skall Gud säga: "Jesus, son av Maria! Minns Mina välgärningar mot dig och din moder - hur Jag stärkte dig med helig ande [och lät dig] tala till människorna både i vaggan och i mogen ålder och hur Jag delgav dig uppenbarelsen och visdom och Tora och Evangeliet och hur du ville med Min tillåtelse forma något liknande en fågel i lera och andas på den för att den med Min tillåtelse skulle bli en fågel och hur du med Mitt tillstånd botade de blinda och de spetälska och hur du väckte de döda till liv med Mitt tillstånd och hur Jag höll tillbaka israeliterna [som ville döda dig] när du kom till dem med klara bevis, och de av dem som förnekade sanningen sade: "Detta är helt uppenbart ingenting annat än bländande och förhäxande vältalighet!"

Kommentar

I vårt studium har vi tidigare slagit fast att Jesus inte skapade någon fågel i sin barndom. Och vi kan slå fast nu att han inte heller pratade i "vaggan". Förresten var det ingen vagga utan en krubba som han låg i. Författaren till Koranen har dålig kunskap.

Ingen biblisk Jesus

[5:112] إِذْ قَالَ الْحَوَارِيُّونَ يَا عِيسَى ابْنَ مَرْيَمَ هَلْ يَسْتَطِيعُ رَبُّكَ أَن يُنَزِّلَ عَلَيْنَا مَآئِدَةً مِّنَ السَّمَاء قَالَ اتَّقُواْ اللّهَ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ

[5:112] Och de vitklädda sade: "Jesus, son av Maria! Kan din Herre låta ett bord [dukat till måltid] sänka sig ned till oss från himlen?" [Och Jesus] svarade: "Frukta Gud, om ni har sann tro!"

Kommentar

I denna vers riktar Jesus enbart tron på Allah och inte på sig själv, men vad säger han i Bibeln?

Joh 14:1. Låt inte era hjärtan oroas. Ni tror på Gud, tro också på mig.

Dessutom innehåller versen den vanliga lögnretoriken "Jesus, son av Maria" för att förneka att Jesus är Guds Son.

Jesus är Försörjaren

[5:114] قَالَ عِيسَى ابْنُ مَرْيَمَ اللَّهُمَّ رَبَّنَا أَنزِلْ عَلَيْنَا مَآئِدَةً مِّنَ السَّمَاء تَكُونُ لَنَا عِيداً لِّأَوَّلِنَا وَآخِرِنَا وَآيَةً مِّنكَ وَارْزُقْنَا وَأَنتَ خَيْرُ الرَّازِقِينَ

[5:114] Och Jesus, Marias son, sade: "Gud, vår Herre! Låt en måltid från himlen sänka sig ned till oss; den skall bli en högtid för oss, för den förste och den siste, och ett tecken från Dig. Och försörj oss [med det som vi behöver]! Du är den bäste Försörjaren."

Kommentar

Lögnretoriken "Jesus, Marias son" används och Jesus egenskaper som Guds Son tas bort. I Bibeln gjorde Jesus brödunder för att försörja och ge människorna mat.

Joh 14:14. När Jesus kom fram såg han en stor folkskara, och han fylldes av medlidande med dem och botade deras sjuka. 15. Och när det blev kväll kom hans lärjungar fram till honom och sa: Trakten är öde, och det är redan sent. Sänd iväg folket, så att de kan gå bort till byarna och köpa sig mat. 16. Men Jesus sa till dem: De behöver inte gå sin väg. Ge ni dem att äta. 17. Då sa de till honom: Vi har inte mer än fem bröd och två fiskar här. 18. Men han sa: Ta hit dem till mig. 19. Sedan befallde han folket att sätta sig ner i gräset. Och han tog de fem bröden och de två fiskarna och såg upp mot himlen och han välsignade och bröt bröden och gav dem till lärjungarna, och lärjungarna till folket. 20. Och de åt alla och blev mätta. Sedan tog de upp det som var över av bitarna, tolv korgar fulla. 21. Och de som hade ätit var omkring 5 000 män, förutom kvinnor och barn.

I Koranen förnekar Jesus sig själv

[5:116] وَإِذْ قَالَ اللّهُ يَا عِيسَى ابْنَ مَرْيَمَ أَأَنتَ قُلتَ لِلنَّاسِ اتَّخِذُونِي وَأُمِّيَ إِلَهَيْنِ مِن دُونِ اللّهِ قَالَ سُبْحَانَكَ مَا يَكُونُ لِي أَنْ أَقُولَ مَا لَيْسَ لِي بِحَقٍّ إِن كُنتُ قُلْتُهُ فَقَدْ عَلِمْتَهُ تَعْلَمُ مَا فِي نَفْسِي وَلاَ أَعْلَمُ مَا فِي نَفْسِكَ إِنَّكَ أَنتَ عَلاَّمُ الْغُيُوبِ

[5:116] OCH GUD skall säga: "Jesus, son av Maria! Är det du som uppmanade människorna att dyrka dig och din moder som gudomliga väsen vid sidan av Gud?" [Jesus] skall svara: "Stor är Du i Din härlighet! Hur skulle jag kunna säga vad jag inte hade rätt att säga? Om jag hade sagt detta skulle Du helt visst ha vetat det. Du vet vad som är i mitt innersta men jag vet inte vad som är i Ditt innersta; Du känner allt det som är dolt för människor.

Kommentar

Här förnekar Jesus vem han är. Vi ser tydligt att Koranens Jesus inte är Bibelns Jesus. Dessutom ser vi att koranen inte stämmer med Bibeln då den så här fundamentalt talar emot Bibelns Ord. Vi ser ytterligare att Koranen inte kan ha varit inspirerad av den Helige Ande, eftersom den helige Ande borde ju rimligtvis veta vad han har inspirerat Bibelns författare vad de skrev ner.

2 Pet 1:21. För ingen profetia har någonsin kommit till genom mänsklig vilja, utan heliga människor från Gud har talat drivna av den Helige Ande.

Falska ord

[6:85] وَزَكَرِيَّا وَيَحْيَى وَعِيسَى وَإِلْيَاسَ كُلٌّ مِّنَ الصَّالِحِينَ

[6:85] och Sakarias och Johannes, Jesus och Elia - alla hörde de till de rättfärdiga -

[19:34] ذَلِكَ عِيسَى ابْنُ مَرْيَمَ قَوْلَ الْحَقِّ الَّذِي فِيهِ يَمْتَرُونَ

[19:34] DETTA ÄR med sanna ord Jesus, Marias son, om vars [natur] de tvistar.

Kommentar

Nej, det är inte sanna ord om Koranens Jesus utan falska vilseledande och antikristliga ord. Koranens Jesus kan inte frälsa, men det kan den bibliske Jesus som är sanningen rakt igenom.

"Jesus" förnekar att han är Herren

[19:36] وَإِنَّ اللَّهَ رَبِّي وَرَبُّكُمْ فَاعْبُدُوهُ هَذَا صِرَاطٌ مُّسْتَقِيمٌ

[19:36] Och [Jesus själv sade:] "Gud är min Herre och er Herre - Honom skall ni dyrka! Detta är en rak väg."

Här förnekar "Jesus" att han är Herre, eller Herren, vilket det står på många ställen i Bibeln att Jesus är. Till exempel:

Rom 10:9. För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst.

Förnekar du att Jesus är Herren är du inte frälst. Men tar du emot Jesus och bekänner honom med din mun att han är Herren och tror i ditt hjärta att Gud har uppväckt honom från de döda ska du bli frälst och räddad.

Jesus en visdomslärare?

[19:37] فَاخْتَلَفَ الْأَحْزَابُ مِن بَيْنِهِمْ فَوَيْلٌ لِّلَّذِينَ كَفَرُوا مِن مَّشْهَدِ يَوْمٍ عَظِيمٍ

[19:37] Men de sekter [som uppstod genom splittringen bland efterföljarna av äldre uppenbarelser] är sinsemellan oense [om Jesus]. Varna dem som förnekade sanningen! En olycksdiger Dag kommer de att få bevittna fruktansvärda ting!

[33:7] وَإِذْ أَخَذْنَا مِنَ النَّبِيِّينَ مِيثَاقَهُمْ وَمِنكَ وَمِن نُّوحٍ وَإِبْرَاهِيمَ وَمُوسَى وَعِيسَى ابْنِ مَرْيَمَ وَأَخَذْنَا مِنْهُم مِّيثَاقًا غَلِيظًا

[33:7] OCH VI har tagit löfte av profeterna - av dig [Muhammad] och av Noa och Abraham och Moses och Jesus, Marias son - ja, Vi tog en högtidlig försäkran av dem,

[42:13] شَرَعَ لَكُم مِّنَ الدِّينِ مَا وَصَّى بِهِ نُوحًا وَالَّذِي أَوْحَيْنَا إِلَيْكَ وَمَا وَصَّيْنَا بِهِ إِبْرَاهِيمَ وَمُوسَى وَعِيسَى أَنْ أَقِيمُوا الدِّينَ وَلَا تَتَفَرَّقُوا فِيهِ كَبُرَ عَلَى الْمُشْرِكِينَ مَا تَدْعُوهُمْ إِلَيْهِ اللَّهُ يَجْتَبِي إِلَيْهِ مَن يَشَاء وَيَهْدِي إِلَيْهِ مَن يُنِيبُ

[42:13] Han har föreskrivit för er samma [regel för] tron som Han anbefallde Noa - detta har Vi uppenbarat för dig [Muhammad] - och som Vi anbefallde Abraham och Moses och Jesus, nämligen att hålla fast vid [den sanna] trons [principer] och att aldrig tillåta söndring. För dem som sätter medhjälpare vid Guds sida ter sig det som du uppmanar dem till som en svår väg; [men] Gud utser dem Han vill till detta och till detta leder Han dem som vänder sig till Honom [i tro och lydnad].

[43:63] وَلَمَّا جَاء عِيسَى بِالْبَيِّنَاتِ قَالَ قَدْ جِئْتُكُم بِالْحِكْمَةِ وَلِأُبَيِّنَ لَكُم بَعْضَ الَّذِي تَخْتَلِفُونَ فِيهِ فَاتَّقُوا اللَّهَ وَأَطِيعُونِ

[43:63] OCH NÄR Jesus kom med [tecken och] klara bevis, sade han: "Jag har kommit till er med [uppenbarad] visdom och för att klargöra för er några av de ting som ni tvistar om. Frukta Gud och följ mig!

[43:65] فَاخْتَلَفَ الْأَحْزَابُ مِن بَيْنِهِمْ فَوَيْلٌ لِّلَّذِينَ ظَلَمُوا مِنْ عَذَابِ يَوْمٍ أَلِيمٍ

[43:65] Men de sekter [som söndringen] bland dem [gav upphov till] hade olika meningar [om Jesus]. Olyckliga de syndare som måste frukta straffet [som skall drabba dem] en sorgens och plågans Dag!

[57:27] ثُمَّ قَفَّيْنَا عَلَى آثَارِهِم بِرُسُلِنَا وَقَفَّيْنَا بِعِيسَى ابْنِ مَرْيَمَ وَآتَيْنَاهُ الْإِنجِيلَ وَجَعَلْنَا فِي قُلُوبِ الَّذِينَ اتَّبَعُوهُ رَأْفَةً وَرَحْمَةً وَرَهْبَانِيَّةً ابْتَدَعُوهَا مَا كَتَبْنَاهَا عَلَيْهِمْ إِلَّا ابْتِغَاء رِضْوَانِ اللَّهِ فَمَا رَعَوْهَا حَقَّ رِعَايَتِهَا فَآتَيْنَا الَّذِينَ آمَنُوا مِنْهُمْ أَجْرَهُمْ وَكَثِيرٌ مِّنْهُمْ فَاسِقُونَ

[57:27] Och Vi lät [andra av] Våra sändebud följa i deras spår och Vi sände Jesus, Marias son, och gav honom Evangeliet; och Vi lät hjärtana hos dem som följde honom fyllas av ömhet och medkänsla. Men själva införde de munkväsendet - Vi föreskrev det inte för dem - och med dess [späkningar och försakelser] strävade de efter att uppnå Guds välbehag. Men de följde inte dess [regler] så som de borde ha följt dem. Vi belönade dem bland efterföljarna [till Jesus] som var [sanna] troende, men många av dem visade trots [mot Gud].

Kommentar

Här nöjer jag mig bara med att citera flera koranverser där "Jesus" nämns. Med tanke på vad vi har gått igenom i vårt studium så råder det knappast något tvivel om att det inte är den bibliske Jesus som det talas om här. I en av verserna talas det om att "Jesus" har kommit med "uppenbarad visdom". Här får jag intrycket att han här framställs som vanlig människa med uppenbarad "visdom". En slags vishetslärare. Men Jesus är ingen vishetslärare utan Guds enfödde Son.

"Jesus" profeterar om Muhammed

[61:6] وَإِذْ قَالَ عِيسَى ابْنُ مَرْيَمَ يَا بَنِي إِسْرَائِيلَ إِنِّي رَسُولُ اللَّهِ إِلَيْكُم مُّصَدِّقًا لِّمَا بَيْنَ يَدَيَّ مِنَ التَّوْرَاةِ وَمُبَشِّرًا بِرَسُولٍ يَأْتِي مِن بَعْدِي اسْمُهُ أَحْمَدُ فَلَمَّا جَاءهُم بِالْبَيِّنَاتِ قَالُوا هَذَا سِحْرٌ مُّبِينٌ

[61:6] Och [minns] Jesus, Marias son, som sade: "Israeliter! Jag är sänd till er av Gud för att bekräfta vad som ännu består av Tora och för att förkunna för er det glada budskapet att ett sändebud skall komma efter mig vars namn skall vara Ahmad." Men när han kom till dem med klara tecken och vittnesbörd, sade de: "Detta är uppenbart vältalighet som bländar och förhäxar!"

Här profeterar "Jesus" i Koranen att Muhammed ska komma efter honom. Att detta inte är sant ser vi tydligt i Bibeln.

Heb 1:2. I dessa sista dagar har han talat till oss genom Sonen, som han har satt till arvinge över allt. Genom honom har han också skapat universum.

Efter Jesus kommer ingen annan. Gud har talat en gång för alla genom sin Son i dessa sista dagar.

Upp 22:13. Jag är Alfa och Omega, begynnelsen och änden, den förste och den siste.

Jesus är den förste och den siste. Efter honom kommer ingen annan.

I Koranen blir Jesus en slags Johannes döpare som förbereder Muhammeds ankomst. Men Jesus är ingen "förberedare" eller en förelöpare utan han är Världens Frälsare, Herren Jesus Krust Guds enfödde Son - och han är den förste och den siste!

Jesus är inte Allahs medhjälpare

[61:14] يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آَمَنُوا كُونوا أَنصَارَ اللَّهِ كَمَا قَالَ عِيسَى ابْنُ مَرْيَمَ لِلْحَوَارِيِّينَ مَنْ أَنصَارِي إِلَى اللَّهِ قَالَ الْحَوَارِيُّونَ نَحْنُ أَنصَارُ اللَّهِ فَآَمَنَت طَّائِفَةٌ مِّن بَنِي إِسْرَائِيلَ وَكَفَرَت طَّائِفَةٌ فَأَيَّدْنَا الَّذِينَ آَمَنُوا عَلَى عَدُوِّهِمْ فَأَصْبَحُوا ظَاهِرِينَ

[61:14] TROENDE! Bli Guds medhjälpare! Liksom Jesus, Marias son, sade till de vitklädda: "Vem vill bli min medhjälpare [i arbetet] för Guds sak?" och de svarade: "Vi vill vara Guds medhjälpare!". Bland Israels barn kom några att tro [på Jesus och hans budskap] medan andra förnekade [honom]. Men Vi stödde dem som trodde på honom mot deras fiender, och de [troende] avgick med segern.

Här beskrivs Jesus som Allahs medhjälpare, som en slags springpojke, men han är varken Allahs eller Guds medhjälpare, utan han är upphöjd på tronen och sitter på Guds Faders högra sida och änglar, väldigheter och makter har blivit lagda under honom!

Mark 16:19. Därefter, sedan Herren hade talat till dem, togs han upp till himlen och satte sig på Guds högra sida.

Luk 22:69. Härefter ska Människosonen sitta på Guds, den mäktiges, högra sida.

Apg 2:33. Efter att han blev upphöjd till Guds högra sida och har tagit emot löftet av Fadern om den Helige Ande, har han utgjutit detta som ni nu ser och hör.

Apg 7:55. Men han, fylld av den Helige Ande, såg in i himlen och fick se Guds härlighet och Jesus stå på Guds högra sida,

Apg 7:56. och han sa: Se, jag ser himlen öppen och Människosonen stå på Guds högra sida.

Rom 8:34. Vem är den som vill fördöma? Kristus är den som har dött, ja, än mer, som också har uppstått, och som sitter på Guds högra sida och som går i förbön för oss.

Kol 3:1. Då ni nu är uppståndna med Kristus, så sök det som är där ovan, där Kristus sitter på Guds högra sida.

Heb 10:12. Men sedan han har burit fram ett enda offer för synderna, som gäller för alltid, sitter han på Guds högra sida,

Heb 12:2. och se på Jesus, trons upphovsman och fullkomnare, som på grund av den glädje som låg framför honom uthärdade korset utan att bry sig om smäleken, och som satte sig på högra sidan om Guds tron.

1Pet 3:22. han som är på Guds högra sida sedan han har stigit upp till himlen. Änglar, väldigheter och makter har blivit lagda under honom.

Inte Bibelns Jesus

Tilläggas kan då man påstår att Jesus nämns mer än Muhammed i Koranen så är det inte sant eftersom den Jesus som beskrivs i Koranen inte är Bibelns Jesus.


Ladda ner artikeln: Koranens falska Jesus

Koranverserna är hämtade från Koranens budskap.

Christer ÅbergRekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Senaste live på Youtube


Jesus finns på riktigt - Live med Christer Åberg


DAGENS

Dagens datum

Vecka 48, torsdag 2 december 2021 kl. 03:44

Dagens bibelord

“[Ordet blev kött] I begynnelsen var Ordet, och Ordet var hos Gud, och Ordet var Gud. Han var i begynnelsen hos Gud.” (John 1:1-2, 14)

Dagens bön

Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Möt också . Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Be högt den här bönen om du vill bli frälst: 
”Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och förlåten och ett Guds barn. Amen.”

Om Christer Åberg


Senaste bönämnet på Bönesidan

onsdag 1 december 2021 11:42
Jesus,hör min bön idag!Ber nu om hjälp att förstå Din vilja med mitt liv.Ge mig frid och tålamod i väntan på operation (knäartros).Vill vara aktiv i vardagslivet o i församlingen.Tack att Du ger kraft


Aktuella artiklarSTÖD APG29

SWISH: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli en månadsgivare (Paypal)
Bankkonto: 8150-5 934343720-9
IBAN / BIC: SE7980000815059343437209SWEDSESS

Mer information om hur man stöder finns här!

Kontakt

mejl@apg29.nu
072-203 63 74

Om

Wikipedia om Christer Åberg

Mer

apg29.se
apg29.com 
apg29.nu 
christeraberg.se

Translate

↑ Upp