Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Kommer man till himlen om man begår självmord?

Norska prinsessan Märtha-Louises ex-make Ari Behn har begått självmord vid 47 års ålder.

Kommer man till himlen om man begår självmord?

Bild: Aftonbladet.

Kommer man till himlen vid självmord? Jag vill först slå fast vid en mycket viktig sanning: Det är inte på vilket sätt man dör som avgör om man kommer till himlen. Det som avgör är om man tillhör Jesus, om man har tagit emot honom som Herren.

Christer ÅbergAv Christer Åberg
torsdag, 26 december 2019 00:03

På juldagskvällen kom beskedet att norska prinsessan Märtha-Louises ex-make Ari Behn har begått självmord. Han blev 47 år gammal.

Den svenske skådespelaren Mikael Persbrandt skriver på Instagram:

RIP. Käre käre Ari, min vän, vi ställde ut tillsammans i Trondheim i oktober. Du bar ett ljus inom dig, en urgammal glöd, en sällsynt värme, nu har jag förstått att mörkret tog dig, det gör mig så ont. Jag ber för dig, jag ber för dina barn och din familj. Frid vare med dig broder.♥️

Mycket tråkig händelse och åter igen blir jag påmind om att det finns människor som mår så fruktansvärt dåligt att de inte ser någon utväg. Därför måste vi se till att människor får möjlighet att höra om Jesus så att de kan ta emot honom och bli frälsta.

Jag vet inte om Ari Behn var frälst, men jag vet att Jesus är människors enda hopp. Har man Jesus när man drabbas av denna tillvaros olika händelser så har man Jesus att gå till. Han vill hjälpa, hela och trösta.

Mikael Persbrandt skriver: "nu har jag förstått att mörkret tog dig, det gör mig så ont". Det är detta mörker som Jesus vill rädda människor från. Låt oss ge våra medmänniskor Jesus Kristus.

Kommer man till himlen om man begår självmord?

Kommer man till himlen om man begår självmord? Det finns en del människor som har problem med detta. Nära och kära kanske har begått självmord, och så undrar man om de har kommit till himlen.

Jag vill först slå fast vid en mycket viktig sanning: Det är inte på vilket sätt man dör som avgör om man kommer till himlen. Det som avgör är om man tillhör Jesus, om man har tagit emot honom som Herren.

Garanterad plats i paradiset?

Det är en del som tror att om man spränger sig själv i luften och andra med bombbälte så har man en garanterad plats i paradiset. Nej, så är det inte. Om du ska ha en garanterad plats i himlen, då måste du ha tagit emot Jesus som din Herre. Annars kommer du inte till himlen.

Det är inte så att om du dör på ett speciellt sätt så kommer du till himlen. Och inte heller är det så om du dör på ett annat speciellt sätt så kommer du till helvetet. Nej, det som avgör om du kommer till himlen eller till helvetet är om du har Jesus eller ej.

Gör dig inte illa

Men detta betyder inte att det är bara att begå självmord så kommer man till himlen. Absolut inte. Gud vill inte att du ska göra dig själv illa. Gud älskar dig och han har planer för dig.

Det finns ett berömt ställe i Apostlagärningarna. Paulus och Silas har blivit kastade i fängelse. På kvällen sjunger de lovsånger medan de andra fångarna lyssnar. Då blir det en jordbävning, bojorna ramlar av och fängelsedörrarna öppnas.

Fångvaktaren blir förskräckt och tänker ta sitt liv med sitt svärd. Då ropar Paulus: Gör inte dig själv illa, för vi är alla här. Då säger fångvaktaren: Vad ska jag göra för att bli frälst? Paulus svarar: Tro på Herren Jesus så blir du och med ditt hus frälst.

Gud vill att du ska bli frälst

Gud vill alltså att du inte ska begå självmord. Han vill att du ska bli frälst. Och det blir du endast genom tron på Jesus Kristus. Om du ännu inte har vänt dig till Jesus och tagit emot honom, ska du göra det.

Ta emot Jesus och bekänn med din mun högt och tydligt att han är Herren och tro i ditt hjärta att Gud har uppväckt honom från de döda. Då blir du frälst och räddad. Alla dina synder blir förlåtna. Du blir ett Guds barn.

Christer Åberg


#Ari Behn #Mikael Persbrandt  #Självmord #Prinsessan Märtha-Louise


49 kommentarer

1 2 »5

x
Tommy.
torsdag, 26 december 2019 05:16

Jag vet inte om mitt inlägg, blir bra, men skall iallafall. Teckna ned. jag kände en kvinna hon var Frälst och med Södermalmskyrkan, hon var nog där sedan 7o talet. Hon mådde dåligt, hemskt dåligt inom sig. de bad för henne, hon var med alla Böne ankomster, men inget förändrades trots att hon var flitig i Böne möten, samt, alla Gudstjänster, så gott som, och var på andra gudstjänster också. Själv tyckte jag det var egendomligt, "Så många år" Hon gick hos psykiatrin också, och fick mediciner, men av någon Anledning ville en Läkare, eller fler Läkare ge henne Intraviöst. sprutor. det sägs att då blev hon mycket rädd, skrämd av att läkarna skulle tvinga henne till att ta sprutor, vilket då ledde, att hon dog strax efter det dom utfärdade sprutor, hon var ensam rädd, och Dog. Det spekulerades sedan, att hon tog sitt liv med hjälp av Tabletter, för hon var fruktansvärt rädd för psykvårdens behandling, som de skulle pumpa in med kanyler. Jag, har en liten gips ängel på väggen, den är efter henne. En märklig Guds Kvinna som gick bort, men frågorna blir massor, hon talade Tungor bodde nästan bland Bönemöten och Gudstjänster. Varför GUD, varför GUD, hon var ju så försiktig och ödmjuk. vad hon egentligen dog av har inte framkommit, men att hon var fruktans värt rädd för dess läkarbyte av medicin med Sprutor. kristen Livet är inte Alltid den där ytan, bara så du BLIR KRISTEN SÅ BLIR.
LIVET HAPPY. det jag menar är nästan att kataloger med Kristna skall alltid nästan vara så Lyckliga, nästan som hämtat ur någon reklam Broschyr, med samma språk, som man ser på alla reklam filmer av snuttar hur lycklig man Blir. Utan en del m gråter längst med den Kristna väg, liksom det ((Frank Mangs berättade. om "SYNEN HAN SÅG")) Dödarna är OLIKA. men Livet i KRISTUS EVIGT.

Svara

x
Tommy.
torsdag, 26 december 2019 05:38

Om man kommer till själva himlen, så skall man få där se, de man minst kunde tänka sig ens vara där.Den versen borde vara en tanke ställare hos många Kristna också. det Vet endast Gud, men mycket tankeväckande vers. Liksom versen där Gud blåst in evigheten i människors hjärtan, alla människor har något som är evigt från Gud i sitt hjärta. eftersom Gud är Evig. Jag tar inte bort Guds gåva "Korset", men har Gud en plan även för dem som verkar gå förlorade. DEN STORSTE AV DEM ALLA HERREN FULL AV NÅD. och om Alla Knän skall böjas inför Kristus, som det står,inte bara en del, utan alla, då måste ju ateisten inräknas också.Och versen GUD i ALLA. har Gud, även en plan efter jorde livet? eftersom alla Knän skall böjas för KRISTUS.

Svara

x
Leif svarar Tommy.
torsdag, 26 december 2019 07:55
Tommy. skrev:
Om man kommer till själva himlen, så skall man få där se, de man minst kunde tänka sig ens vara där.Den versen borde vara en tanke ställare hos många Kristna också. det Vet endast Gud, men mycket tankeväckande vers. Liksom versen där Gud blåst in evigheten i människors hjärtan, alla människor har något som är evigt från Gud i sitt hjärta. eftersom Gud är Evig. Jag tar inte bort Guds gåva "Korset", men har Gud en plan även för dem som verkar gå förlorade. DEN STORSTE AV DEM ALLA HERREN FULL AV NÅD. och om Alla Knän skall böjas inför Kristus, som det står,inte bara en del, utan alla, då måste ju ateisten inräknas också.Och versen GUD i ALLA. har Gud, även en plan efter jorde livet? eftersom alla Knän skall böjas för KRISTUS.

Det är mycket tragiskt med alla som har psykiska bekymmer, men speciellt också kristna med dessa problem, jag känner och kände en del såna.
Jag tror personligen att Gud tar hand om dem alla lägen, ävenär deras psykiska tillstånd ställer till elände emellanåt.

Att evigheten är nerlagd i varje människa betyder delvis att alla människor har en evig ande inom sig, alltså! Denna ande kan aldrig dö utan kommer förevigt att finnas. Frågan är bara var?

Vi som valde Jesus Kristus kommer givetvis att vara tillsammans med Gud i våra nya himmelska härlighetskroppar. Det står i

(Matteus 13:43)
Då ska de rättfärdiga lysa som solen i sin Fars rike. Hör, du som har öron!

Men de andar som valde bort Jesus kommer också att fortsätta, fast i evighetens tomhet och mörker eftersom de valde det, men inte deras själar vilka dör i den andra döden. Men anden i alla människor fortsätter förevigt, antingen hos Gud eller i evigt mörker... Så tror jag...

God fortsättning på det nya kommande året och må Jesus ge oss allihop styrka...

Svara

x
Tomas N
torsdag, 26 december 2019 08:14

Mycket tragiskt som alltid när människor tar sina egna liv. Hoppas detta ändå kan väcka upp människor på något sätt.
Verkar som Persbrant har en Gudstro,vilket är glädjande.

Många medier skriver som det är att demoner och inre mörker tar överhanden,för ingen avslutar livet om nyktert tänkande får råda.

För mig så kan inte tanken släppas att det kan finnas en spirituell koppling till prinsessan Märtha Louise och hennes nye man schamanen från Afrika.

Ber för inblandade och att sanningens ljus skall uppenbaras mitt i sorgen

Svara

x
SA
torsdag, 26 december 2019 10:54

Alla som tagit emot Jesus kommer till himmelen , ovsett hur tragiskt livet slutar 🌅

Svara

x
Marita
torsdag, 26 december 2019 11:41

Tragiskt ! Jag är övertygad om att den sk psykvården tog hennes liv.
Jag som nyfrälst hade en fruktansvärd kamp pga att jag behövde befrielse men ingen som förstod i denna kyrka jag var med. Det var en kamp på liv och död.
Jag försökte ta mitt liv med en massa piller och var säker på att få somna in. Men vaknade pigg nästa dag och mycket förvånad. Blev sedan intagen på psyk men ingen förstod och de sade att det var inget fel på mig. Detta var inte första gången. Var inlagd efter ett försök som 16 åring och intagen på psyk och de gav starka preparat så jag bara sov.
Sedan var jag på psyk igen pga att dessa andemakter plågade mig otroligt och det var fruktansvärt ! Läkaren en kall hård kvinna skrev ut starka beroende framkallade tabletter som hon ville tvinga på mig. Jag kräktes upp dom. Hade en fight med dessa på psyk. Vad jag förstod sedermera aldrig skulle jag mera befatta mig med dessa människor. Och inga farmaka mera.
Och sedermera fick jag befrielse och vände mig till Jesus och har aldrig försökt ta livet Sv mig. Tanken har någongång kommit men jag vet att det är från Jävulen och Han som bor i mig är större än den som är i världen.
Jag vet precis hur det är när dessa demoner tar över dina tankar. Då har man bara ett i huvudet. Ta livet av sig, ingen rädsla finns .
Ett samtal med rätt person vid det tillfället är så viktigt.
För man är ju ensam vid det tillfället och Jävulen vill att du är ensam o isolerad. Jag tackar Jesus att Han satte mig fri.
Så många kristna som mår dåligt idag tyvärr.

Svara

x
Marita svarar Tomas N
torsdag, 26 december 2019 11:46
Tomas N skrev:
Mycket tragiskt som alltid när människor tar sina egna liv. Hoppas detta ändå kan väcka upp människor på något sätt.
Verkar som Persbrant har en Gudstro,vilket är glädjande.

Många medier skriver som det är att demoner och inre mörker tar överhanden,för ingen avslutar livet om nyktert tänkande får råda.

För mig så kan inte tanken släppas att det kan finnas en spirituell koppling till prinsessan Märtha Louise och hennes nye man schamanen från Afrika.

Ber för inblandade och att sanningens ljus skall uppenbaras mitt i sorgen

Skulle inte förvåna mig ett dugg !!
Vi behöver be !! Ljuset skall bryta fram !!
Broder du är nog inne på rätt spår.

Svara

x
HansOlof
torsdag, 26 december 2019 12:25

Christer det var mycket bra skrivet. Här får människor
verkligen tröst.

Svara

x
Mikael W
torsdag, 26 december 2019 13:45

Det är en synd att döda någon, inklusive sig själv. Det är inte Guds vilja att vi begår självmord.

Men, vi är alla syndare, och Gud förlåter alla synder. Gud vet vad som finns i en människas hjärta, och vet därmed varför en människa begår självmord

”må du då höra det i himmelen, där du bor, och förlåta och utföra ditt verk, i det att du giver var och en efter alla hans gärningar, eftersom du känner hans hjärta — ty du allena känner alla människors hjärtan”
(1 Kon. 8:39)

Så, självklart kan en troende Kristen, som begått självmord, få komma hem till Herren, men att begå självmord är aldrig Guds vilja

Jesus är svaret på alla våra problem !

Svara

x
Leif svarar Mikael W
torsdag, 26 december 2019 15:22
Mikael W skrev:
Det är en synd att döda någon, inklusive sig själv. Det är inte Guds vilja att vi begår självmord.

Men, vi är alla syndare, och Gud förlåter alla synder. Gud vet vad som finns i en människas hjärta, och vet därmed varför en människa begår självmord

”må du då höra det i himmelen, där du bor, och förlåta och utföra ditt verk, i det att du giver var och en efter alla hans gärningar, eftersom du känner hans hjärta — ty du allena känner alla människors hjärtan”
(1 Kon. 8:39)

Så, självklart kan en troende Kristen, som begått självmord, få komma hem till Herren, men att begå självmord är aldrig Guds vilja

Jesus är svaret på alla våra problem !

Även om jag också tror att det mycket väl kan vara så att en kristen som tar sitt eget liv kan komma rätt fastän man avslutar sitt liv med en svår synd, men!

Det kan ändå vara aningen ovisligt att säga så i en del lägen, det kanske t.o.m uppmuntrar till självmord. Det finns nämligen dem som tvekar att ta sina liv just pga att de inte vet om de kommer till himmelen eller helvetet efter ett självmord, och jag tror att det är bra med den ovissheten i just de lägena... Själv hade jag också sådana funderingar ett tag, men rädslan för att missa himmelen och hamna fel hindrade mig verkligen...

Svara

1 2 »5

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00Senaste bönämnet på Bönesidan

onsdag 8 april 2020 17:39
Be att Gud hjälper mig att sluta röka och att Han helar mina lungor och luftrör.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp