DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Kristen media Skrivklåda Om Info

Direkt från Apg29

Den kontantlösa konspirationen - Förord

Kontantanvändare framställs som små blöjbarn som inte vet sitt eget bästa.

Den kontantlösa konspirationen - Förord

Fyra stora "kontantlösa monster" (MasterCard, Visa, American Express och Diners Club) har tillåtits få en dräpande stor dominans över västvärldens betalningar. Det är inte bara kontantlösheten i sig själv som är negativ utan även det ekonomiska systemet som finns bakom detta.

Av: CashOnly
onsdag 02 oktober 2019 18:38 📧

Jag kommer nu publicerar den Kontantlösa konspirationen av "CashOnly" som följetong här på Apg29. Boken kanske inte är grundad på bibeln och kristen tro, men den är mycket intressant med tanke på det globala ekonomiska kontrollsamhället som Uppenbarelseboken 13 beskriver.

Christer Åberg


Förord

Här behandlas kontantlösa företeelser som kontokort, kontantlösa mobilbetalningar och utvecklingen i riktning mot implantat och elektroniska tatueringar. Mycket tyder på att framtidens kroppsnära elektronik genom identifiering och information kommer att fungera som både kontokort, körkort, pass, patientkort och så vidare. Varje icke kontantlös tillämpning innebär även det med största sannolikhet att användaren (för utom det negativa med all denna teknik) att han i framtiden hamnar i den kontantlösa fallgropen. Av denna anledning försöker boken ge en bred helhetssyn på kroppsnära elektronik. Kontantlösheten är själva ryggraden i det man brukar kalla storebrorsamhället.

Nuvarande vanliga kontantlösa betalningar har grovt uppdelat att göra med antingen kontokort, mobiltelefoner eller Internet. Ofta är det fråga om en kombination av dessa. Motsvarande banker är internetbankerna, mobilbankerna och telefonbankerna. Den ökade användningen av dessa tog bankerna som en förevändning att minska kontanterna. Även annat som kan vara av intresse i sammanhanget än kontantlöshet tas upp. Till exempel uttagsautomater, kontanthantering, värdetransporter, banker och sist men inte minst kontanter. Allt hänger nämligen samman. En långsiktig trend har funnits att mindre och mindre belopp betalas med kontantlösa alternativ. Från kontantlös synvinkel har de små betalningarna varit en akilleshäl. Betalning mellan privatpersoner (peer-to-peer-betalningar) sker också mer och mer med mobilen och på andra sätt.

Betoningen ligger här på USA och Sverige men även flera andra länder behandlas i boken. Kontokortens extrema negativitet förstärks av att USA har en grotesk kontokortsdominans i västvärlden. De nationella kontokortsföretagen utanför USA (vilka även de är starkt negativa) gör ännu större skada när de slutligen äts upp av någon amerikansk kortjätte. Detta har fött globalisering och fört världen ännu ett steg närmare ett kontantlöst betalningsmonopol. Här har MasterCard haft en särställning eftersom det direkt eller indirekt slukade både Eurocard (Sverige) och Mondex (Storbritannien).

Boken är indelad i avsnitt och stycken av olika längd och innehåll för att ge läsaren omväxling och inte trötta med alltför stor sammanhängande text. Boken växlar mellan de två huvudsakliga röda trådarna. Utvecklingen av det kontantlösa samhället och krafter eller individer i främst Sverige och USA som påverkat i kontantlös riktning eller gjort motstånd mot detta. Detta blandas med kritik, tips för motstånd och argument mot kontantlösa samhället och argument för kontanter. Det finns många fördelar med kontanter. De möjliggör anonyma köp som inte är spårbara, ingen tredje part är inblandad och privatpersoner kan fritt och utan kontroll ge pengar till varandra. De flesta människor är hederliga. Men det kontantlösa etablissemanget behandlar alla som om de vore brottslingar.

Förhållandet att privata utländska kontantlösa företag med statens och myndigheternas goda minne ska tillåtas ersätta den nationella statliga kontantvalutan är rent perverst. Alla skulle väl se det absurda och rent av farliga med att all mat eller energi skulle produceras helt utanför Sverige och vilken makt över det skulle ge till producerande länder. Men ökad kontantlöshet ses felaktigt som en sund utveckling. Detta backas upp av största delen av etablissemanget. Desto värre om det handlar om ett enda producerande land. Vad gäller kontantlöshet är det så då Sverige i stort sett redan nu är betalningmässigt förslavat under USA. En ständigt pågående kontantlös globaliserande trend banar dessutom vägen för en möjlig nattsvart framtid.

Det överdrivna rånargumentet är det utan jämförelse mest uttjatade argumentet för kontokort och kontantlöshet. Man träffar i verkliga livet annars tänkande och intelligenta människor som bara för detta enda falska arguments skull är beredda att offra sin framtida frihet genom att använda kontokort. Den här boken motargumenterar kraftfullt rånargumentet. Kontantlösa alternativ är alltid behäftade med avgifter utom möjligen under en begränsad tid. Detta är rent slöseri och i sig självt ett slags "långsamt rån". Kontanter har inga avgifter.

Kontanter är tekniskt robusta, kräver ingen teknisk infrastruktur, är sunt decentraliserade och säkra. De kontantlösa systemen är synnerligen sårbara. För att komma åt kontantöverskottet måste

man helt enkelt ta de där sju femhundralapparna som ligger i tredje byrålådan under de grå sockorna hos en viss person och elda upp dessa med en cigarettändare. Kontantlöshet bäddar för globala betalningskatastrofer. Sådana kan inte inträffa med kontanter. Kontanter är en säkerhet och en trygghet.

Den här boken är menad som bitarna i ett pussel eller en mosaik som till slut ger en historisk, nutida och möjlig svart framtida bild av kontantlösheten. Det finns ingen "vit" kontantlöshet. Allt är svart. Källorna som använts här för att visa kontantlöshetens "knallsvarta väsen" är bland annat Wikipedia, tidningsartiklar, text- tv och lättillgänglig information på Internet som lätt kan hittas även utan källhänvisningar för den som vill veta mer. Renodlad litteratur om kontantlöshet som har använts som källa är boken Korthuset av Daniel Goldberg och Linus Larssson.

Diskussionen om kontanter och kontantlöshet är i Sverige ytterst skev till kontanternas nackdel. Protester mot kontantlöshet och för kontanter finns men kommer ytterst sällan från samhällspersoner och näringsliv. Det är som om juridiken bara skulle ha en åklagarsida och inget försvar. På de anklagades bänk sitter kontanterna. Det enda försvar som finns är advokatens portfölj som står där sorglig och tyst. Någon advokat syns däremot inte till. Men kanske finns det en liten advokat i väskan. Troligen är han inte större än Teskedsgumman. Men låt oss släppa ut den lille advokaten så att han kan äta sig stor och fet. Låt protesterna i Sverige mot kontantlöshet växa sig starka.

En annan jämförelse är att det vid folkomröstningen om kärnkraft bara hade funnits ett alternativ. Kraftig utbyggnad. Dessutom skulle befolkningen inte få rösta ens ja eller nej till detta eftersom samhället redan bestämde att kärnkraften (läs kontantlösheten) på sikt ska ta över all annan energi. Folket har i fallet kontanter och kontantlöshet inget att säga till om. Men en folkomröstning vore i det här fallet idiotisk. Man kan inte rösta om att införa diktatur (total kontantlöshet) eller behålla demokratin (kontanterna). Diktatur bör aldrig väljas.

Om Sovjet hade kunnat hade man velat göra hela världen kommunistisk. Det hade milt sagt inte varit något USA och dess befolkning hade välkomnat. Man ska inte tvinga på länder politiska eller finansiella system. Nu kommer sensmoral. Men när USA försöker tvinga på resten av världen ett kontantlöst och finansiellt system då är det alltför få som protesterar. Det är nämligen ingen skillnad alls mot att tvinga på världen kommunism. Kontantlösheten handlar egentligen inte om att ha ett plastkort i plånboken. Det är i grunden något långt mycket mer lömskt och djupgående. Dessutom är USA kontantlöshetens genomruttne kung utan annan liknande motsvarighet i världen.

Bankernas översittaraktiga inställning är ofta att det handlar om mognad att börja använda kontokort. Kontantanvändare framställs som små blöjbarn som inte vet sitt eget bästa. Till slut mognar dessa enligt bankens synsätt och kan själva använda pottan vilket motsvaras av kontokort. Fakta och sunt förnuft visar i stället att det handlar om mognad och förnuft att göra motstånd och vägra använda kontokort. Det räcker med en grund analys och begränsat faktasamlande för att upptäcka att det hela i stället handlar om bankers girighet och snålhet.

Även mycket små barn har valfrihet. De kan själva bestämma om de vill äta eller inte när mat bjuds. Bestämma om de vill leka med bollen eller skallran. Men vuxna svenskar tillåts i längden inte att välja kontanter. I barnvagnen ligger i stället en vuxen man med håriga långa ben som sticker ut. Den kontantlöse föräldern väntar utan tålamod på att "barnet" ska börja leka med en dinglande leksak bestående av sammansatta rakblad. Rakbladen är kontokorten.

Under perioden 50 -talet till 80-talet var Sverige fortfarande Sverige oavsett om det var en socialdemokratisk eller borgerlig regering som styrde. Landet genomsyrades fortfarande av välfärd, trygghet, neutralitet och självständighet. Sedan började allt bli sämre. Självständigheten försvann mer och mer inte minst på det ekonomiska planet. Den förhatliga globaliseringen tog även vårt land i ett fast järngrepp. Ekonomin blev mer och mer kontantlös.

Riksbanken lovordade privatiseringsutvecklingen men den resulterade bara i katastrofer som Panaxia-skandalen och helikopterrånet. Avgifterna för den bankägda kontanthanteringen chockhöjdes. Det har förekommit så absurda höjningar som 1200 procent. Bankerna fortsatte att klaga högljutt på den dyra

hanteringen trots att de själva till stor del bar skulden. Under den här tiden blev bankkontoren också kontantlösa i en skrämmande takt. Handeln och bankerna klagar högljutt över hur dyra kontantbetalningarna är när det i själva verket är vi konsumenter som genom ekonomiska pålägg betalar detta.

Kanten på avgrundsdjupets botten nåddes i och med alliansregeringen. Kontanthanteringen slaktades nästan fullständigt på privatiseringens altare. Sedan har Sverige sakta fortsatt att glida i bottenslammet ned mot den totala kontantlösa katastrofen. En utredning under alliansregeringen behandlade enbart kontanthanteringskedjan och inte folks rätt att till exempel sätta in och ta ut pengar i banken. Något långsiktigt val mellan kontanter och kort tycks inte tillåtas finnas.

Den efterföljande rödgröna regeringen accepterade i alla fall inbjudan till dialog från en av de främsta företrädarna för kritik mot total kontantlöshet. En minister diskuterade efter denna inbjudan med alla berörda parter. Den här gången fick även de kontantlöskritiska företrädarna vara med som till exempel Säkerhetsbranschen och Hela Sverige ska leva. Det blev även riksdagssak av kontanterna. Men någon sund och kraftfull helomvändning angående kontantpolitiken kunde tyvärr inte skönjas. Den nyss nämnde kritikern mot total kontantlöshet har visat på problemets lösningen när han skriver att staten måste ta tillbaka ansvaret för kontanterna.

Vissa undersökningar har visat att så mycket som åtta av tio personer vill att kontanthanteringen ska öka. Bankerna säger sig ologiskt värna om kunderna genom att ta bort kontanterna medan kunderna i sin tur närmast bönar och ber om att få ha dessa kvar. Folkviljan har på inget sätt hindrat det kontantlösa etablissemanget från att fullständigt slakta kontantväsendet. Med kontantlösa etablissemanget menas främst Riksbanken, tre storbanker, kortföretag och en mycket stor del av politiken, näringslivet och medierna. Därtill en viss före detta popidol. Med hjälp av lögner, halvlögner och överdrifter har man fört svenska folket bakom ljuset. Bakom sig har man bland annat den amerikanska finansvärlden med sina enorma storbanker och kontokortsföretag.

Fyra stora "kontantlösa monster" (MasterCard, Visa, American Express och Diners Club) har tillåtits få en dräpande stor dominans över västvärldens betalningar. Det är inte bara kontantlösheten i sig själv som är negativ utan även det ekonomiska systemet som finns bakom detta. I vissa samhällssystem och många länder ser man det som något positivt att ekonomin får löpa amok utan begränsningar. Det ses som ett sunt självstyrande system. Detta borde i stället jämföras med att vissa kändisar knarkar så ihärdigt att de ibland balanserar på dödens rand.

Boken handlar trots titeln inte om konspirationsteorier. Vill man förkovra sig i dessa teorier finns en flod av information på annat håll. Det vore en lögn att säga att den här boken är objektiv. Den är i högsta grad subjektiv och personlig. Den är menad som en brinnande appell för kamp mot ett sjukt finansiellt system där kontantlösheten är själva kärnan. Objektiviteten ligger i stället här i en bred faktabas. Det är felaktigt att försöka hitta fördelar med något som i grunden är negativt. Den här boken är en uppmaning att greppa det sista halmstrået.

Det finns flera anledningar att boken kommit till. Men största anledningen och droppen som fick bägaren att rinna över var att de flesta av bankerna inte längre tillät kontanthantering i banken och blev kontantlösa. Om majoriteten av bankerna fortfarande hade tillåtit oss att ta ut pengar på banken så hade den här boken inte blivit till. Det har varit både roligt och meningsfullt att skriva boken. Men en annan stor drivkraft vid skrivandet har också varit ilska och frustration över beteendet hos ett hycklande och enkelspårigt kontantlöst etablissemang. Författaren önskar att med information och många argument inspirera till ett lavinartat motstånd mot kontantlöshet i Sverige.

Den kontantlösa utvecklingen och utvecklingen bort från kontanter går så oerhört snabbt. Bara vid slutarbetet av en bok kan viktiga saker hända som inte kommer med i boken. Författaren beklagar om vissa viktiga saker inte kommit med i denna bok. Men man måste även sätta stopp för skrivandet vid lämplig tidpunkt. Hur roligt och givande det än är att skriva en bok så är grundsyftet att så många som möjligt ska läsa den.

Kontantlösheten är den utan motstycke värsta samhällssjukdomen i världshistorien. Helt förknippad med ideologiska kräkningar, bölder, slem, var, röda ögon och inre blödningar. Fanatiska personer som vill sprida kontantlöshet är som en pestsmittad som samlar en riktigt stor spottloska i munnen och sedan spottar och nyser en osmittad direkt i ansiktet. I stället för att låta bli att spotta eller be om ursäkt så väntar den kontantlöse tålmodigt på att bli tackad. Även personer som egentligen är negativa till kontantlöshet ser den "så skriven i stjärnorna" att de tycker det är meningslöst att ens försöka kämpa emot. Den här boken vill visa att man både kan och bör kämpa mot kontantlösa samhället.

Boken blev färdig vid årsskiftet 2015/16. Skriven med glädje någonstans i Sverige. Boken är tillägnad alla Sveriges barn som förgyller tillvaron för oss vuxna. Den är inte skriven för att barnen ska läsa den men för att göra något till att de får en framtid som fria människor så länge som möjligt.

Fortsättning följer.

CashOnly


Ditt stöd behövs

Stöd Apg29 genom att swisha in 29 kronor till 072 203 63 74.

Tack!


ANNONS:Världen idag

Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg


DAGENS

Dagens datum

Vecka 30, söndag 1 augusti 2021 kl. 10:43

Dagens bibelord

“Du är mitt skydd och min sköld, jag hoppas på ditt ord.” (Psalm 119:114)

Dagens bön

Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Möt också . Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Om Christer Åberg


Senaste bönämnet på Bönesidan

söndag 1 augusti 2021 06:49
Be att paret, som jag jobbar hos, blir frälsta. Be att mannen blir trevligare och att stämningen och arbetsmiljön blir bättre. Man blir så slut psykiskt.


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli en månadsgivare
Den bank konto : 8150-5 934 343 720-9
IBAN / BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer information om hur man stöder finns här!

Kontakt
christer@apg29.nu
072-203 63 74

Wikipedia om Christer Åberg

Mer
apg29.se  apg29.com apg29.nu  christeraberg.se

Translate

↑ Upp