Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

Viktigt meddelande: Ta emot Jesus, då blir du frälst och räddad och får alla dina synder förlåtna!

Apa Gusti Yesus wrote ing wedhi?

Sampeyan bakal nemokake jawaban narik!

Gusti Yesus wrote ing wedhi.

ayat Kitab Suci pundi Gusti Yesus wrote ing lemah (iku lemah, ora wedhi), kita temokake ing crita adulteress kaancam bakal punah, karo stoning dening wong-wong Farisi lan para ahli Torèt.


Christer ÅbergAv Christer Åberg
söndag, 10 november 2019 22:09

Yohanes 8: 6-8. Iki padha ngandika, nyoba marang Panjenengané, lan duwe soko kanggo nyalahké Dèkné. Nanging Gusti Yésus malah ndingkluk terus nulis karo driji ing lemah. 7 Nalika padha ngadeg lan matur, kang jumeneng lan ngandika: ". Panjenenganipun kang tanpa dosa uga matak watu pisanan ing dheweke" 8 Banjur terus ndingkluk lan nulis nang lemah menèh. 

Aku iki takon sepisan apa Gusti Yesus wrote ing wedhi. Sampeyan bakal nemokake jawaban narik.

ayat Kitab Suci pundi Gusti Yesus wrote ing lemah (iku lemah, ora wedhi), kita temokake ing crita adulteress kaancam bakal punah, karo stoning dening wong-wong Farisi lan para ahli Torèt.

Ayo kita maca ing context kabèh sing ngerti luwih.

Yohanes 8: 2-11 

Awal ing esuk kang teka maneh menyang situs candhi. Kabeh wong padha nglumpuk ana ing wong, banjur lenggah mulang wong-wong. 3 Para ahli Toret lan para wong Farisi tumuli wong wadon dijupuk ing jina. Padha sijine dheweke ing ngarepe sing 4 lan ngandika, "Guru, wong wédok iki konangan ing tumindak, nalika dheweke laku jina. 5 Ing wèté nabi Moses wis dhawuh kita watu kuwi. Apa sampeyan ngomong?" 6 Iki padha ngandika, nyoba marang Panjenengané, lan duwe soko kanggo nyalahké Dèkné. Nanging Gusti Yésus malah ndingkluk terus nulis karo driji ing lemah. 7 Nalika padha ngadeg lan matur, kang jumeneng lan ngandika: ". Panjenenganipun kang tanpa dosa uga matak watu pisanan ing dheweke" 8 Banjur terus ndingkluk lan nulis nang lemah menèh.9 Nalika padha krungu, padha lunga, siji, para pinituwa pisanan, lan piyambakipun piyambak ingkang karo wong wadon ngadeg ana. 10 Gusti Yesus terus ngadek lan ngomong kanggo dheweke, "Ibu, ngendi sing padha? Apa ora ana kang ngukum kowé?" 11 Dheweke mangsuli, "Ora, Gusti, ora." Gusti Yesus ngandika, "Sanadyan aku ngukum kowe. Go lan dosa ora luwih!"

Gusti Yesus tontonan ing tembung lan pagawean

Ing bagean Bible misuwur, kita biasane wis mung padhang apa Gusti Yesus ngandika bilih piyambakipun kang tanpa dosa matak watu pisanan, lan banjur padha tindak adoh disabetake dening Gusti Yésus amarga padha ora duwe dosa. 

Nanging Gusti Yesus tumindak nulis loro kaping ing lemah karo drijiné gadhah apa kang ngandika. 

Iya wong-wong Farisi lan para ahli Torèt. Padha mistook ora Yesus demo. 

Nalika padha krungu tembungé Gusti Yésus, lan weruh demonstrasi, supaya padha sumurup persis apa temenan. Padha bisa nang Kitab Suci lan metu lan ngerti apa iku.

"Wong-wong sing tumiba adoh saka Aku, iku kaya nulis ing wedhi"

Ing Yeremia ing Prajanjian Lawas kang katulisan:

Jeremiah 17:13 

Allah, pangarep-arep saka Israel. Sapa sing nilar sing bakal teka mati. Wong-wong sing tumiba adoh saka Aku, iku kaya nulis ing wedhi. Sami nilar Pangeran Yehuwah, tuking banyu urip.

Ida nyinahang dening tumindak iki wong Farisi lan para ahli Torèt padha tiba adoh lan nilar Gusti Allah. 

Nalika Gusti Yesus banjur uga bilih sing tanpa dosa matak watu pisanan, padha ora bisa nindakake apa-apa liyane saka dipedhot watu lan lumaku adoh amarga Gusti Yesus nuduhake dening nulis ing lemah sing padha tiba adoh saka Gusti Allah lan kapandeng kaya nulis ing wedhi.

Apa mengkono kanggo nulis kang ditulis ing wedhi? The amarga obah saka banyu lan angin.

Komentar dening Yeremia 17:13

Pangeran Yehuwah iku pangarep-arep saka Israel

Mulane Pangeran Yehuwah, ing pangarep-arep saka Israel, iku Panjenengan pangarep-arep. Sing ditampa Gusti Yesus, sampeyan duwe mangsa lan pangarep-arep sing. Yen sampeyan wis ora ditampa Gusti Yesus bakal sadurunge iku paling kasep. 

Sapa sing nilar piyambak bakal mati

Terus Gusti Yesus, anggere sing manggon. Banjur sampeyan siji dina mungkasi disimpen nalika teka ngarep kanggo swarga. Nanging abandoning wong, sampeyan bakal kawirangan. Lan ora kepengin dadi isin?

Wong-wong sing tumiba adoh saka Aku, iku kaya nulis ing wedhi.

Iki striking lan gambaran unbeatable Gusti Yésus uga tontonan kanggo wong-wong Farisi lan para ahli Torèt. Padha mangertos langsung apa Gusti Yesus wrote ing wedhi nalika padha kaancam bakal punah watu adulteress, amarga padha sumurup uga apa wis ditulis ing Yeremia 17:13. Ana jalaran gedhe tenan kanggo abandoning Gusti. Nulis kang ditulis ing wedhi bakal dibusak dening angin lan banyu. 

Sami nilar Gusti

Apa mèmper siji ditulis ing wedhi? Amarga padha nyingkur Gusti.

Sumber banyu urip

Ida Hyang Yesus punika banyu urip. Nampa wong banjur su disimpen lan nampa urip langgeng. Nglirwaaken wong-wong Farisi lan para ahli Torèt padha. Padha ninggal sumber banyu urip miturut Yeremia 17:13, banjur wis ora urip langgeng.


Publicerades söndag, 10 november 2019 22:09:45 +0100 i kategorin och i ämnena:

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!

"Gusti Allah anggone ngasihi marang jagad iku nganti masrahake Kang Putra ontang-anting [Yesus], kanggo saben wong kang pracaya marang Panjenengane aja nganti nemu karusakan, nanging nduwenana urip langgeng." - 3:16

"Nanging sapa bae kang  nampani  Panjenengane [Yesus], iku diparingi wewenang dadi para putraning Allah, wong-wong sing pracaya marang asmane." - John 1:12

"Menawa sarana tutukmu kowe ngakoni yen Gusti Yesus iku Gusti lan atimu pracaya yen Gusti Allah wus mungokake Panjenengane saka ing antarane wong mati, kowe bakal kapitulungan rahayu." - Roma 10: 9

Arep njaluk disimpen lan njaluk kabeh dosa panjenengan kaapunten? Ndedongaa dungo iki:

- Yesus, aku nampa kowe saiki lan ngakeni panjenengan minangka Gusti. Aku pracaya yen Gusti Allah wungu saka ing antarane wong mati. Matur nuwun sing aku saiki disimpen. Matur nuwun sing wis diapura kula lan matur nuwun sing aku saiki anak saka Gusti Allah. Amin.

Apa sampeyan nampa Gusti Yésus ing pandonga ndhuwur?


Senaste bönämnet på Bönesidan

tisdag 31 mars 2020 16:48
Bed för mej!Har det dåligt ekonomiskt nu på grund av sjukdom,har satt ut lite saker till försäljning so ja inte behöver.Bed till herren att ja får sälja allt så ja får råd med mat,kläder,skor,mm

Senaste kommentarer


Aktuella artiklar



STÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp