Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Sing yakin ing bumi warata punika unscriptural

Pamanggih bilih pasamuwan ing abad tengahan pitados bilih bumi iki warata punika ngapusi saka Carane

Bumi lan ISS.

Yen maca Kitab Suci, sing cetha bisa ndeleng sing bumi punika bunder. Yen bumi ora babak banjur Gusti Yésus wis dijupuk sak tenane mistaken kang diucapake iku loro dina lan wengi ing bumi, nalika nggawa ngarep kabeh disimpen kanggo swarga.


Christer ÅbergAv Christer Åberg
fredag, 11 oktober 2019 13:30

Koran Day diterbitake artikel ekstensif ing enem pinggir Jonathan Sverker bab teori konspirasi . Antarane liyane iku, wong diwawancarai kula ing artikel.

Sverker uga njupuk wiwitan teori komplotan sing bumi punika warata lan ora babak. subyek I sampun bola-bali apg29.

Ana Kristen sing pracaya bumi punika warata, lan aku malah wis nampi email lan aksara hemsänt kula ngendi sing wis nyoba kula pracaya ing bumi warata.

Nanging kowe pracaya ing bumi warata, adhedhasar Kitab Suci kudu dislodge ayat Kitab Suci, menehi wong interpretasi beda lan lali apa tenan ing Kitab Suci ngandika.

Gusti Yesus ngandika saka bumi babak

Yen maca Kitab Suci, sing cetha bisa ndeleng sing bumi punika bunder. Yen bumi ora babak banjur Gusti Yésus wis dijupuk sak tenane mistaken kang diucapake iku loro dina lan wengi ing bumi, nalika nggawa ngarep kabeh disimpen kanggo swarga.

Yen ing dina iku nganti ing gendheng lan duwe kagungan ing omah, supaya wong aja lunga lan Pick mau munggah. Kajaba iku, wong sing lagi ana ing pategalan aja mulih. [...] Aku pitutur marang kowé: Ing bengi bakal ènèng wong lanang loro kang tunggal sapaturon. Kang siji bakal dijupuk lan kiwa.

Lukas 17: 31,34

Nalika Gusti Yesus nggawa ngarep pracaya swarga, ana dina lan wengi ing bumi. Lan mung bisa apa yen bumi punika bunder. Ana ing bumi iku dina nalika sisih liyane wengi.

nyuda Allah

Yen kowé pracaya marang bumi punika warata, banjur nyuda kanggo Gusti Allah. lemah Flat ora pracaya lintang lan papan sing kasedhiya.

Mulane padha lali yen Gusti Allah iku supaya kuat lan dadi gedhe kang bisa kanggo nggawe ruang lan galaksi. Nanging Kitab Suci lan Allah iku dadi gedhe kang wis digawe kabeh iki!

Ing awal Gusti Allah nitahake langit lan bumi.

1 Gen. 1: 1

Èlmu disproves teori

Wong-wong sing pracaya bumi punika warata nolak foto saka planet saka papan minangka bukti sing bumi punika bunder. Nanging malah tanpa gambar, ana akeh bukti-bukti sing bumi punika ateges bundher ..

Grahana duwe Shadow circular

Sak grahana mbulan dipilih Shadow tanah ing rembulan, merga bumi wis antarane srengenge lan rembulan. Iki mokal dadi salah.

Kajaba iku, Shadow bumi ing rembulan cetha circular, nyaranke sing bumi punika bunder. Wangun mung sing tansah dipilih Shadow bunder amba apa iku bal.

Antartika punika bawana

lemah Flat ateges Antartika ora tanpa iku tembok dhuwur saka es. Nanging bukti nunjukaké sing Antartika punika bawana. Ilmuwan wis bola-bali ngubengi Antartika.

Persil pictures wis dijupuk saka bawana saka pesawat. Sakliyane iku ekspedisi menyang Dharatan mbuktekaken sing Antartika ora tembok dhuwur saka es.

pamblokiran bumi stars

Lintang padha ora katon saka kabeh bagean saka bumi. Iku kedadean sing bisa mung bisa diterangno dening bumi punika bunder. lengkungan bumi ateges kita ora bisa ndeleng sawetara bagéan saka langit.

Yen bumi iki disk warata, katon lintang padha ngendi langit iki dianggep.

Saiki kita wis kapandeng ing sawetara bantahan ngelmu sing ngungkapake cetha sing bumi punika bunder. Ayo padha bali menyang ing Kitab Suci kanggo ndeleng apa wis ngomong bab subyek.

Kawitan kita katon ing mangsa menarik, ngumumke unquestionable sing bumi punika bunder.

Ing mangsa mbuktikake bumi babak

1 Genesis 8:22 Nalika bumi tetep kanggo sowing lan harvest, lan kadhemen lan panas, panas lan mangsa , dina lan wengi ora bakal mandek. "

Kitab Suci ngandika saka mangsa tau mungkasi anggere bumi tetep. Ing mangsa mènèhi weruh bumi babak.

Bumi giliran ora mung sawijining sumbu kaya ndhuwur. Uga revolves ngubengi srengenge bunder amba disebut orbit. orbit bumi ngubengi srengéngé, lan ngiringake sumbu bumi, tegese kita wis patang mangsa. Wintertimekép condong Swedia lan belahan langit sisih lor adoh saka sinar srengéngé.

Alesan kanggo owah-owahan saka mangsa iku ngiringake bumi. Nalika bumi gerakane ngubengi srengéngé, iku muter ugi sumbu dhewe, kang wis diiringake babagan 23,5 derajat. Amarga saka pereng dadi hemisfer lor lan kidul kanggo nuding ing srengenge ing revolusi bumi ngubengi srengenge. Iki apa kita nemu minangka mangsa.

Nalika Bumi ing bagean orbit nalika ing belahan langit sisih lor madhep srengenge, kita njaluk liyane Sunshine sak dina. Energi solar ekstra heats bumi lan udhara - bakal spring lan panas.

Setengah taun mengko, bumi wis ing sabrange sun, lan banjur ing belahan langit sisih kidul sing pasuryan langsung menyang srengenge, nalika ing belahan langit sisih lor ing Shadow. Mulane, ing spring lan panas, contone, Australia lan Amérika Kidul, nalika kita duwe tiba lan mangsa kita bagean donya.

Titah nuduhake bumi babak

1 Genesis 1:14 Gusti Allah ngandika, "Ayo langit kanggo dibagi dina lan wengi!" Padha bakal pratandha kanggo nandhani mangsa lan dina lan taun , 15 lan iku bakal padha dadia pepadhang ana ing cakrawalane kang cemlorot marang bumi. "Lan iya kelakon supaya.

16 Gusti Allah digawe loro lampu gedhe, cahya luwih kanggo ngwasani dina lan kang kepara cilik supaya mengkua ing wayah bengi ing , uga lintang-lintang. 17 Gusti nyetel ing langit kanggo madhangi bumi, 18 lan supaya mengku wayah awan lan bengi, karomaneh kanggo misahake padhang karo peteng. Lan iku dipirsani Gusti Allah wus prayoga.

We ndeleng iki ing teks sing Gusti Allah wis disetel pratandha kanggo nandhani mangsa lan dina lan taun. Lan ana ing srengenge lan rembulan. Kaping beda, kayata mangsa marang cetha sing tawon wis bumi babak! Lan iku Kitab Suci sing mulang kita iki!

Yen kita njupuk metu bantahan ing pracaya flat 'supaya ora Kitab Suci. Padha ngomong yen srengenge lan rembulan padha. Rembulan bakal dadi amba kaya srengéngé ora bener amarga ing 1 Pangentasan 1:16 ngandika:

Gusti Allah digawe loro lampu gedhe, sing luwih cahya kanggo ngwasani dina lan rodok kurang cahya ngwasani wengi, uga lintang-lintang.

Kene iku cetha sing srengenge ngluwihi rembulan! Kanggo njawab sing nuduhake kasunyatan: Macaa Kitab Suci lan pracaya marang bebener iku!

Yesaya ngandika saka bumi babak

Apa kowe ora ngerti, apa sampeyan ora? Wis ora iku wis ngandika saka awal, sampeyan wis ora dikenal iku wiwit madegé bumi? Panjenenganipun punika pinarak ndhuwur babak bumi , sing manggon ing iku kaya semut. . Nyebar metu langit minangka gambaran sing, kiro-kiro nganti kaya tarub kanggo manggon ing - Yesaya 40: 21-22

Tèks bab Gusti Allah lan ora risalah ilmiah, nanging bumi wis disebutake minangka babak (bal, bal) minangka casually - minangka yen iku prakara mesthi sing ora perlu diterangno.

Bumi hanging ing papan

Ing kitab proyek, kita uga bisa maca Bumi hanging ing papan - ing cara sing padha karo Sun lan Bulan.

Panjenenganipun bukaan metu langit ing sisih lor liwat Panggonan kosong, piyambakipun macet bumi marang apa-apa . - proyek 26: 7

Elinga yen iki ora bumi punika ing pilar. Bumi hanging ing papan sembarang!

wonten mlengkung

Ing segara, sampeyan malah bisa ndeleng wonten punika sudhut mlengkung, mung kaya mangkene ing kitab proyek, kang iku salah siji saka buku paling kuna Kitab Suci kang:

Lan wonten mlengkung , kang lungguh tengen Waters, ngendi cahya wewatesan pepeteng. - proyek 26:10

gerhana matahari

Bumi wis babak wis menthekake kapan wae. Contone, wis bisa kanggo ndeleng ing grahana mbulan (Shadow sing Bumi dipilih ing bulan), nanging uga ing solförmörkrlse.

Nalika Gusti Yesus Hung mancep kanggo ngukum ngleksanakake salib Calvary dadi grahana surya utama. Liwat salibé Yésus mbuktikake bumi babak.

Mark 15:33 jam rolas [12.00] teka liwat kabeh pepeteng tanah sing langgeng nganti jam telu [15.00].

Nalika Gusti Yesus Hung ing salib dijamin satanah peteng telung jam. Iki medhar wangsit Amos ing. Maca nabi luar biasa:

Amos 8: 9-10 Iku bakal kelakon ing dina iku, pangandikane Gusti Allah, aku bakal nimbulaké srengenge kanggo pindhah mudhun ing noon lan sijine negara ing peteng ing godhongé amba Awan . 10 Aku bakal nguripake pahargyan menyang mourning lan kabeh lagu menyang nangisi. Aku bakal ngagem-agemi hips everyone karo bagor lan nggawe saben gundul sirah. Aku bakal supaya iku dadi tangisan kanggo putra mung lan mburi dina pait.

Malah sejarawan Romawi Flégon nyebataken gerhana matahari gedhe ing wektu Gusti Yesus. Origen saka Alexandria (182-254 AD) ing Pancala Celsus wrote sing Flégon, ing kang "BABAD", nyebataken Yesus (Book II, Bab XIV.):

"Saiki Flégon, ing buku telulas utawa patbelas, aku, kanggo sujarah kang, ora mung kanggo nulis, Yesus kawruh acara mangsa (uga tiba menyang kebingungan babagan sawetara bab sing deleng Peter, kaya padha deleng Yesus), nanging uga menehi kesaksian menawa asil hubunganipun ramalan kang. "

Panjenenganipun diarani gambaran saka Flégon saka grahana bebarengan karo lindhu ana ing pemerintahan Tiberius (mbokmenawa kanggo 29 AD): iku "gerhana matahari utama," lan:

"Iku dadi wengi ing jam rolas dina [IE 12.00] supaya uga lintang-lintang muncul ing langit. Ana lindhu gedhe ing Bitinia, lan akeh Duwité ing Nicaea. ".

Solar Eclipse occurs nalika rembulan liwat antarane bumi lan srengéngé, lan iki ana ing garis lurus, srengenge rampung utawa sebagian gamblang saka pandeleng bumi.

Pamanggih bilih pasamuwan ing abad tengahan pitados bilih bumi iki warata punika ngapusi saka Carane

Iku isih ditulis buku ngakoni yen wong tengahan pitados bilih bumi punika warata.

Iku gampang mbuktekaken sing paling padha sinau sak abad tengahan sumurup bumi ana babak.

Profesor sejarah Swedish Dick Harrison ngandika:

Bebener iku ora ana kang mistrusted Columbus lan sing meh ora ana wong tengahan panginten bumi iki warata. Ana wiwit jaman kuna yakin jero lan nyebar ing saindhenging Eropah kawangun, kang ana sing bumi ana bundher. Meh kabeh Writers Eropah Kulon karo tema geografis general dhaptar kang [sawetara wong kadhaptar] padha kabeh ing persetujuan sing bumi ana babak.

factoid

Paling sejarawan modern pracaya iku mung mitos sing kawruh wangun bumi iki lali sak abad tengahan lan iki conto factoid a.

A factoid punika kapercayan sing dianakaké minangka bener, nanging kang jebule iku salah.

Martakaké bumi babak

Ing kutbah ing abad tengahan dianakaké nalisir apa akeh pracaya ora ing Latin nanging ing vernacular. Lan ing kutbah padha dianggep rencana nggawe, kalebu bentuke bunder bumi.

Norwegia Konungaspegeln saka 1200s iku publikasi oyot kang nyebutake wangun bumi lan pendidikan nerangake menyang maca kang kudu mikir bumi minangka apple hanging bebas. Yen banjur kanggo cahya saindhenging apel, minangka diterangno dina lan wengi, lan beda usum antarane negara Nordic lan negara ing sekitar ekuator.

Petrus de Dacia, umum diarani minangka pengarang Swedia kang, ana biksu Dominika saka Gotland. Ing tulisan kang ana ing bumi wangun bal ketok.

Lying saka Carane

Sak agêng lan pungkasan 1800-an plummeted perang ngelmu antarane Darwinists lan teolog bab téori évolusi. Ing mitos bumi warata dadi pitakonan marang pasamuan lan iki digunakake kanggo nuduhake yen Gréja uga wis salah ing Jeksa Agung bisa ngetokake iki.

ngapusi wis nyebar lan wiwit dipunsawang minangka bebener.

ayat dimangertèni Bible

Matius 4: 8 Banjur setan njupuk wong munggah ing gunung kang dhuwur banget lan nuduhake marang sakèhé kraton ing donya dalah kamulyanipun. 9 Panjenengané banjur ngandika: "Kabeh iku bakal Sunparingi kowé, yen sira sumungkem sujud dhateng kula."

Logis, kita mangertos bilih Iblis ora bisa secara harfiah njupuk Gusti Yesus munggah ing gunung kang dhuwur, kanggo ndeleng kabeh karajan amarga gunung dhuwur kuwi. We kudu ngerti teks karohanen. Iblis teka karo macem-macem godaan atine Gusti Yesus.

Nalika Kitab Suci ngandika, bilih bumi bakal duwe sudhut, contone, ing proyek 38:13, iku perumpamaan. Kita waca iki cetha yen kita maca ayat ing konteks lan ora mung nggawe Kutipan sepi. Aturan nomer siji kanggo tansah maca iku ing konteks.

Job 38: 9-18Sing sijine segara karo lawang nalika nyuwil metu saka abang, 9 nalika aku marang mega kanggo klamben lan supaya pepeteng dadi sawijining tasih bayi, 10 nalika Aku mutusaké banjur nyetel bar lan lawang iku, 11 matur, " kene sampeyan bakal teka, nanging ora luwih, iki sing arep ombak bangga bakal manggon? 12 Apa kowe wiwit dina wiwit, dhawuh dina fajar lan ditetepake dawn panggonan 13 ngendi iku bisa nggawe bumi ing pojokan, supaya wong duraka bisa obah-obah metu saka iku? 14 Banjur ngganti wangun bumi lempung ing segel, lan saya berkembang minangka paketan anyar. 15 Nalika duraka cahya sing, lan lengen wis ngusulke kanggo break. 16 Apa kowe teka mudhun kanggo sumber daya ing segara lan mlaku ing ngisor jero? 17 Apa gapuraning pati wis dicethakaké kanggo sampeyan, sampeyan wis weruh ing sangandhaping bandar pati? 18 Apa kowe wis bisa ndeleng ngluwihi expanses bumi? Ayo kula ngerti

ayat liyane sing uga biasane diterangno erroneously sing bumi punika warata lan wis patang sudhut sing Wahyu 7: 1st

Rev 7: 1 Sawisé iku aku weruh malaékat papat ngadeg ing patang sudhut, nyekeli angin papat ing bumi supaya ora angin bakal jotosan ing bumi utawa segara utawa marang sembarang wit.

Nanging iki mung gambaran saka papat ing bumi kwartal. North, South, Wétan lan Kulon. Apa maca apa sing ora ing teks? Nanging pangandikane boten, contone, sing bumi bakal warata iki.

Menapa malih, kita kudu ora lali Rev 7: 1 nggambaraké sesanti - sesanti - kang tegese iku ora kudu secara harfiah katon kaya amarga wis skor lan pengin ilustrasi - bebener bukti.

Carane asring kita ora ngomong sing "srengenge mundhak" nalika kita ngerti sing srengenge ora bisa "bukak" amarga wis ora ana sikil! Malah SMHI ngandika "Sunrise lan Sunset" senadyan sawetara kudu ngerti iku bumi sing revolves sak srengenge!

Ing Inggris sisih AnswersInGenesis jelas manéka Kitab sing asring misunderstood sing bumi bakal warata.

Ing konteks iki aku uga kudu sebutno sesanti ngimpi Nebukadnésar saka Daniel bab papat:

Dan 4: 7-8 punika sesanti sing aku ing amben: Aku weruh ing sesanti sandi wit ana ing satengahing bumi, lan iku banter banget. 8 Wit gedhe lan kuwat, lan supaya dhuwur sing tekan langit lan muncul kanggo mungkasi ing bumi.

Iki biasane uga klebu minangka pitakonan sing Kitab Suci ngandika saka bumi warata amarga wit "muncul kanggo mungkasi ing bumi". Nanging iki maneh ngarsane - uga ngimpi - lan impen madhangi ora tansah cara iku katon ing kasunyatan. Lan sareh, iku perumpamaan sing uga Daniel wis interpreter, kita waca mengko ing bab iki! Aturan nomer siji: Tansah maca kabeh ing konteks!

Ora bumi ing pilar?

Sadurunge kita pindhah luwih menyang topik menarik iki, aku kudu sebutno apa-apa bab apa donya bakal ngadeg ing pilar, sing ndeleng ing gambar ing ndhuwur. Iki tenan Kitab Suci?

Job 38: 4-7 Where padha nalika aku pondhasiné bumi? Jawaban, yen sampeyan duwe pangerten sing. 5 Sapa mutusaké dimensi dheweke, ngerti! Lan sapa kang digawe dowo ing baris marang iku? 6 Pundi boten dheweke andel saka markas sing? Sing sijine cornerstone dheweke, 7 nalika lintang esuk sang bebarengan lan kabeh para putraning Allah nguwuh kanggo bungah?

Maneh, perumpamaan iki. Ngandika saka "lintang esuk sang bebarengan," Sapa kang wus tau weruh lintang sing? Ana Dhiskusi saka "line ukur" lan "landesan". Iki gambar sing nganggo kaagunganipun Gusti Allah lan daya kreatif Allah. Dadi: Job ora njlèntrèhaké bumi bakal ngadeg ing gambar pilar ing ndhuwur artikel iki nggambaraké.

Apa stars Langit?

Up. 6:13 lintang ing langit ing tiba ing lemah, kaya wit anjir irungnya ara unripe nalika shaken.

Kita sumurup, yen lintang suns. Yen lintang tiba ing bumi, bumi bakal numpes langsung. Ing tembung liyane, iku ora bisa dadi lintang sing kita mikir wong minangka Kitab Suci nggambaraké. Apa iku banjur?

Kita waca ing Kitab Suci sing nalika Iblis nyithak metu saka swarga, Gusti Yesus banjur mundhut saprateloné lintang-lintang ing langit karo wong ing tiba. Stars ing konteks iki kuwi para mulékat. Iblis wis karo wong katelu saka malaekat saka swarga kang cilik.

Nalika wektu iku lintang langit sumungkem ing bumi kang ana malaekat ing swarga sing sumungkem ing bumi.

Iki mulang kita bilih kita kudu ngerti Kitab Suci tartamtu banjur kita kudu supaya teks nerangake teks lan maca ing konteks. Yen kita njaluk kesalahan sing uga pracaya warata wis rampung nalika padha wis dicithak ayat Kitab Suci lan rincian metu saka wahana.


sumber:


Publicerades fredag, 11 oktober 2019 13:30:08 +0200 i kategorin och i ämnena:

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Apg29.nu med Christer Åberg


"Gusti Allah anggone ngasihi marang jagad iku nganti masrahake Kang Putra ontang-anting [Yesus], kanggo saben wong kang pracaya marang Panjenengane aja nganti nemu karusakan, nanging nduwenana urip langgeng." - 3:16

"Nanging sapa bae kang  nampani  Panjenengane [Yesus], iku diparingi wewenang dadi para putraning Allah, wong-wong sing pracaya marang asmane." - John 1:12

"Menawa sarana tutukmu kowe ngakoni yen Gusti Yesus iku Gusti lan atimu pracaya yen Gusti Allah wus mungokake Panjenengane saka ing antarane wong mati, kowe bakal kapitulungan rahayu." - Roma 10: 9

Arep njaluk disimpen lan njaluk kabeh dosa panjenengan kaapunten? Ndedongaa dungo iki:

- Yesus, aku nampa kowe saiki lan ngakeni panjenengan minangka Gusti. Aku pracaya yen Gusti Allah wungu saka ing antarane wong mati. Matur nuwun sing aku saiki disimpen. Matur nuwun sing wis diapura kula lan matur nuwun sing aku saiki anak saka Gusti Allah. Amin.

Apa sampeyan nampa Gusti Yésus ing pandonga ndhuwur?


Senaste bönämnet på Bönesidan

måndag 13 juli 2020 21:17
Förbön för en ung man Be att han blir frälst Be att han börjar motionera igen

Senaste kommentarer


Aktuella artiklar



STÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp