Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Iman wiji sawi

Gorokan melok liyane yakin, ageng lan iman kuwat? 

wiji sawi.

Ana uga akeh antarane Gusti Allah sing duwe sikap sing iman sing kuwat soko utopian lan unattainable. Nanging sing ora kabeh. Kita bakal weruh ing Kitab Suci sing nuduhake apa iman.


Av Sven Thomsson
fredag 8 november 2019 00:34
Läsarmejl

Kitab Suci wuwus akèh babagan iman lan perlu kanggo njupuk sing iman. Akeh Kristen pengin iman kanggo tuwuh, supaya iman nemu ageng lan kuwat. Sampeyan bisa cukup kanggo nemu.

Ana uga akeh antarane Gusti Allah sing duwe sikap sing iman sing kuwat soko utopian lan unattainable. Nanging sing ora kabeh. Kita bakal weruh ing Kitab Suci sing nuduhake apa iman. We maca ing Jawa, Ibrani. 11: 1:

"Nanging iman iku bebendhu iku ngarep-arep kanggo, bukti iku ora katon."

Iman iku ora Panyangka, Panyangka utawa assuming sing siji ora cukup manawa. Iman wis boten apa karo pikiran sehat fisik, carane aku ndelok iku karo pikiran kita.

Asring kita ngomong: "Aku sing dadi lan, nanging Aku ora yakin." Punika rawuh ing Panyangka, mbok menawa konjektur utawa spekulasi. Iman iku soko temen beda, soko ngalangi, pancen aman. Iman yaiku kapercayan ing janji Allah lan ing bebendhu saka bebener kang ora katon. Ing ayat 3 ngandika iki:

"Marga saka pracaya kita ngerti sing Semesta iki digawe dening Gusti Allah, supaya ing visual ora digawe metu saka apa kita bisa ndeleng."

Miturut kapracayan njaluk kaweruh lan pangerten. Salah mangertèni dening iman. Iman dadi ngluwihi donya sing katon kanggo mripat lan tekan menyang kasunyatan konco katon. We maca: "Marga saka pracaya kita ngerti." Iku bebener. Nanging wong-wong unrepentant sing ngowahi kanggo kabeh, lan ngandika: "Liwat atine, kita pracaya." Iku produk saka pikiran sehat fisik lan biasa "budi".

Gorokan melok liyane yakin, ageng lan iman kuwat? Kitab Suci ngandika:

"Iman rawuh pangrungu dening pangandikaning Allah."

Iman rawuh nalika kita ngrungokake ajaran Kitab Suci kang nalika iku rusak dening Gusti sing wis kaweruh menyang jero tembung Gusti Allah. Iman uga rawuh dening Kerep maca ing Kitab Suci ing pituduh Roh Suci kang. jebadan Roh Suci kang punika dening adoh guru Kitab Suci sing paling apik. Ing maca Sabda, iku penting kanggo fokus utamané ing janji, kanggo Gusti Allah wis ngandika, lagi kang, lan janji ngemu. Sampeyan kudu tenan cling menyang janji ing Kitab Suci, padha nindakake kita.

Abraham ana wong sing wis iman sing kuwat. Gusti Allah wus kaparingake marang janji putra, kang ana Leave biologi. Nanging kang bisa ndeleng ing mokal lan isih pracaya, yen iku tanggung bisa. We maca utuh saka nuBibeln, Roma. 4: 18-22:

18 "Senajan ora ana pangarep-arep, Abraham ngarep-arep tho lan pamikiran, lan supaya dhèwèké dadi rama iku Rama saka akeh bangsa, minangka iki ngandika, 'Wong akeh bakal turunira dadi.'

19 Mulane Abraham staggered ora ing iman, malah sanadyan wong ana bab satus taun lan panginten sing awak ora ana kekuatan, lan sanajan bojoné Sarah wis tau wis bisa duwe anak, lan saiki iku mung lawas banget.

20 Dheweke ora mangu-mangu ing pracaya ing prasetyané Allah, kanggo kang iman marang kekuatan, lan diajeni Allah.

21 Panjenenganipun kanthi nggawe percoyo sing Gusti Allah bisa nindakake apa-apa kang dijanjekake,

22 lan bab iku kang kaetang dadi kabenerane. "

Yen kita njupuk Abraham minangka conto, kita waca kesempatan rahayu kanggo akeh iman. Ing translation 1917 maos:

"... kang ana mandan kuwat ing iman; sarta ngluhuraké Allah ... "

Kanggo pakurmatan Allah iku cara kanggo njaluk iman kuwat. Nanging banjur kamulyaning Gusti ing cara tengen. Sampeyan bisa nindakake minangka ngandika ing Yesaya. 29:13 (nuBibeln):

"Iki wong tarik near karo tembung lan ngluhuraké asma-Ku karo cangkemé, nanging atiné adoh saka Aku, lan sing wedi Allah mung sinau saka wong."

Nerangake jantung melu kanggo ngurmati Gusti Allah karo urip kang, karo pikirane, tembung lan tumindak. Iku iya Abraham.

Siji wusana para sakabat takon marang Gusti Yésus kanggo propagate iman. "Kaparingan kapitadosan," ngandika padha. Gusti Yésus semaur: Matt. 17:20:

"... Satemené Aku pitutur marang kowé: Menawa kowé duwé pangandel sawiji sawi baé, kowé bisa ngongkon gunung kaé ngomong, Pindhah saka kene kanggo ana, lan iku bakal pindhah;. Lan boten bakal mokal sampeyan"

Boten prajanji ing Sabda Allah, utawa kanggo entuk manfaat saka anak Gusti Allah iku mokal kanggo wong-wong sing duwé pangandel sawiji sawi baé. iman kang bener sijine kabeh dateng ing tembung Gusti Allah sing dicethakaké lan kersanipun.

Gusti Yésus wis diwenehi janji sing apik ing John. 14:12

"Saestu, saestu, Aku pitutur marang kowé, sing sapa pracaya marang Aku iku bakal nindakake uga panggawe-panggawe kang Daklakoni,. Ngungkul-ungkuli iki kang bakal nindakake, amarga aku pindhah menyang Rama"

Tegese sing padha iku bisa kanggo kabeh sing duwe iman kang bener ing Gusti Yesus apa karya kang, lan malah ageng saka iya. Iku utopia, soko unattainable? Ora ing kabeh! Miturut ngrungokake kotbah sing kapenuhan Roh memulang lan tekun, tlaten maca lan Sabda sinau Allah bisa entuk manfaat saka yakin kuwi.


Publicerades fredag 8 november 2019 00:34:52 +0100 i kategorin Läsarmejl och i ämnena:

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Jesus har förvandlat hela mitt liv - Christer Åberg online


"Gusti Allah anggone ngasihi marang jagad iku nganti masrahake Kang Putra ontang-anting [Yesus], kanggo saben wong kang pracaya marang Panjenengane aja nganti nemu karusakan, nanging nduwenana urip langgeng." - 3:16

"Nanging sapa bae kang  nampani  Panjenengane [Yesus], iku diparingi wewenang dadi para putraning Allah, wong-wong sing pracaya marang asmane." - John 1:12

"Menawa sarana tutukmu kowe ngakoni yen Gusti Yesus iku Gusti lan atimu pracaya yen Gusti Allah wus mungokake Panjenengane saka ing antarane wong mati, kowe bakal kapitulungan rahayu." - Roma 10: 9

Arep njaluk disimpen lan njaluk kabeh dosa panjenengan kaapunten? Ndedongaa dungo iki:

- Yesus, aku nampa kowe saiki lan ngakeni panjenengan minangka Gusti. Aku pracaya yen Gusti Allah wungu saka ing antarane wong mati. Matur nuwun sing aku saiki disimpen. Matur nuwun sing wis diapura kula lan matur nuwun sing aku saiki anak saka Gusti Allah. Amin.

Apa sampeyan nampa Gusti Yésus ing pandonga ndhuwur?


Senaste bönämnet på Bönesidan

onsdag 27 maj 2020 21:21
Gud! Jag är desperat! Antingen behöver jag få pengar till o hjälp med att renovera huset jag bor i (det förfaller!!) lr behöver jag få pengar till ett nytt hus eller en stor lägenhet till mig & barnen

Senaste kommentarer


Aktuella artiklar



STÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp