Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Gusti Yesus Kristus, mung pangarep-arep kita, tiba saka wong lan rencana kawilujengan Gusti Allah

Wis ing 1 Purwaning Dumadi 3, kita ndeleng carane Gusti Allah rencana wiwit njupuk wangun.

Rainbow liwat dalan.

unimaginable kadadean; lamb pangurbanan Allah Gusti Yésus Kristus teka munggah ngarep. Panjenenganipun Kitab wiwit Pentateuch kurban wis nuding nerusake. 


Av Emma
onsdag, 20 november 2019 00:13

Iki part 1 saka seri 3 bagian sing njupuk munggah saka tiba, rencana kawilujengan Gusti Allah, sabdhoning, lan Part 3 bakal menehi hasil karo kasucèn saka pandherekipun kabar saka Gusti Yesus. Ing kirim, Part 1, Aku bakal njupuk munggah tiba lan rencana kawilujengan Gusti Allah liwat Juruwilujeng prajanji, lan ing wigati saka kurban ing Prajanjian Lawas, disambung kanggo pangurbanan sedanipun Gusti Yesus.

kawulo cidra ula

1 Purwaning Dumadi 3 kepripun ula (Iblis) saged kanggo njaluk Adam lan Hawa dosa marang Gusti Allah. Gusti Allah sadurunge wis ngandika Adam ing 1 Purwaning Dumadi 2:17 "Nanging saka wit kawruh kang becik lan ala bakal ora mangan, kanggo ing dina mangan saka iku sampeyan bakal mati." We maca carane Eve mirengke kawulo ngakali ula kang "Kowé ora bakal mesthi mati." Dheweke diparingi ing kanggo nggodha kanggo mangan wohing wit ingkang boten pareng, lan malah Adam marang ing kanggo nggodha. Lan ing dosa, duraka marang Allah, supaya padha mati, padha seda karohanen, lan saiki padha ngadeg ana wuda, unclothed.

Jag tror att nakenheten främst handlade om avsaknaden av härligheten ifrån Gud. Rom 3:23 ”Alla har syndat och saknar härligheten från Gud,”. I Upp 3:18 läser vi också om nakenhet, och om uppmaningen att köpa vita kläder för att skyla sig med. 1 Mos 3 berättar vidare om hur Adam och Eva, efter syndafallet, hörde Gud vandra i lustgården, och hur de gömde sig för honom.

När Gud frågar Adam ”Var är du?” får han till svar ”Jag hörde ljudet av dig i lustgården och blev förskräckt eftersom jag är naken. Därför gömde jag mig.” När man läser denna text så ser vi den allvarligaste av syndens konsekvenser. Gemenskapen mellan den Helige Guden och människan bröts. Vilken enorm smärta denna brutna gemenskap måste ha orsakat även för Gud!

Dheweke wis ora wis kanggo nggawe wong yen wis ora wanted kanggo, nanging saiki iya iku. Wanted kanggo duwe hubungan sing cedhak karo wong, adhedhasar dheweke duwe hak bebas. hubungan sing cedhak iki nggambaraké David ing Jabur 25:14, "Gusti hobnob karo wong-wong sing ngajèni marang Dèkné, prajanjian kang ndadekake dikenal kanggo wong-wong mau." Pramila kita ndeleng carane dosa nyebabake pati sing rawuh ing donya.

Ing Roma 5:12 kita maca, "Mulane, minangka dening wong dosa mlebu menyang donya lan pati liwat dosa, lan pati teka kabeh wong, amarga kabeh dosa."

Gusti Allah rencana wiwit njupuk wangun

Wis ing 1 Purwaning Dumadi 3, kita ndeleng carane Gusti Allah rencana wiwit njupuk wangun. We maca babagan carane Gusti Allah menehi janji Juruwilujeng teka, turunane wong wadon sing nuduhake Yesus Kristus. "Panjenengane bakal tresna sirah," Gusti Allah ngandika marang si ula. Ing kitab Wahyu 20 kita maca saka kamenangan mesthi Kristus liwat ula lawas, sing padha Iblis. Sin banjur kang misahake Gusti Allah lan manungsa.

Kita waca ing Pentateuch, utamané ing 3 Genesis carane Gusti Allah milih kalebu korban, antara liya kanggo kurban pangruwating dosa lan kaluputan kurban kadhangkala Israel kanggo atone kanggo dosa-dosané. korban padha pointing nerusake kanggo Gusti Yésus Kristus lan pangurbanan sedanipun Gusti marga kita. Nalika John wiwit Yohanes 1 ngandika nalika piyambakipun sumerep Gusti Yesus "iku Cempening Allah," nalika piyambakipun ngandika marang wong-wong sing padha menowo konsep sing lamb pangurbanan lan dosa.

unimaginable kadadean; lamb pangurbanan Allah Gusti Yésus Kristus teka munggah ngarep. Panjenenganipun Kitab wiwit Pentateuch kurban wis nuding nerusake. Yesaya wis medhar wangsit sing Juruwilujeng ing Chapter 53, "Piyambakipun tatu kanggo dosa kita, katindhes marga saka piala kita. Paukuman marang Panjenengane kanggo tentrem-rahayu kita, lan bilur-biluré kita banjur padha dadi waras. Kita wis kabeh kesasar ical kaya wedhus, saben tindak cara dhewe, nanging kabeh utang kita, Gusti ing wong. Panjenenganipun diantemi, nanging Panjenengané wis ngasoraké sarirané lan kabuka ora tutuk. Minangka Lamb sing mimpin kanggo rojo pati, lan minangka wedhus iku bisu sadurunge wedhusé kasebut, supaya mbuka ora tutuk. "

Day saka wadon

Loro-lorone ing 3 Mos 16 lan Ibrani 9 kita maca saka Day gedhe Pangruwat, ing dina nalika Imam Agung sapisan taun ngetik Holy karo getih saka wadon dhewe lan kanggo dosa ing wong. Ing Ibrani 9 kita maca carane Kristus sapisan kanggo kabeh ngetik Holy ing swarga karo getih dhewe, lan menangaké tebusan kang langgeng. We sing nebus saka dosa kita ing Sang Kristus Yesus dados kurban pangruwating dosa kita! Punika nyariosaken carane Kristus sesajèn tanpa cacad kanggo Gusti Allah. Ayat 22 says "hukum kabirat meh kabeh karo getih, lan tanpa wutahing getih wis ora ana pangapura menawa."

Liwat sedanipun kang, Gusti Yesus lumebet ing swarga piyambak kanggo katon sadurunge pasuryan Allah kanggo kapreluwan kita. Ibrani 10:19, 20 "Para sedulur, dening daya saka getih Gusti Yesus, kita bisa saiki percoyo pindhah menyang Holy, cara anyar lan urip kang kabuka kanggo kita liwat kudung, sing ngomong, daging kang." Ing kawiwitan wonten ing , iku kudung nglukis sing kapisah suci saka paling suci. Anggere kudung iki isih ana, supaya lambang sing cara langsung menyang Holy, menyang Gusti Allah piyambak ora mbukak lan free kanggo kabeh.

Nalika Gusti Yesus seda ing kajeng salib, diterangake carane kudung bledosan saka ndhuwur mengisor. Wong saiki bisa manggon ing patunggilan cedhak karo Gusti Allah maneh, thanks kanggo Yesus Kristus, yen padha pracaya lan nampa Gusti minangka Juruwilujeng pribadi lan Gusti. Kitab Suci uga ngandika ing Wahyu 21 dina, ana bakal dadi swarga anyar lan bumi anyar, sing dina nalika Gusti Allah piyambak bakal karo wong lan omahé wong loro mau. A pemugaran lengkap saka efek cilaka dosa, bakal liwat Gusti Yésus Kristus lan kamenangan lengkap Kang. Ing dina kang bakal ngilangke saben luh saka ing mripaté kita. Pati bakal ora ana liyane, sanadyan kasusahan, utawa nangis, sanadyan wewelak bokor.

We ngerti saka 1 Korinta 15:24, 25, sing dina bakal teka nalika Kristus rampung bakal tresna lan sijine pungkasan menyang kabeh pasukan duraka lan kakuwasan lan dominions. Kabeh mungsuh bakal dilebokake ing sangisore sikil kang (elinga janji ing 1 Purwaning Dumadi 3 bab carane Endhas Ula iki bang dening turunane wong wadon iku Gusti Yesus Kristus). Ayat 26 of 1 Korinta 15 ngandika, "Ing pati mungsuh pungkasan sangsoro kabeh daya."


Publicerades onsdag, 20 november 2019 00:13:35 +0100 i kategorin Läsarmejl och i ämnena:

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Apg29.Nu live med Christer Åberg


"Gusti Allah anggone ngasihi marang jagad iku nganti masrahake Kang Putra ontang-anting [Yesus], kanggo saben wong kang pracaya marang Panjenengane aja nganti nemu karusakan, nanging nduwenana urip langgeng." - 3:16

"Nanging sapa bae kang  nampani  Panjenengane [Yesus], iku diparingi wewenang dadi para putraning Allah, wong-wong sing pracaya marang asmane." - John 1:12

"Menawa sarana tutukmu kowe ngakoni yen Gusti Yesus iku Gusti lan atimu pracaya yen Gusti Allah wus mungokake Panjenengane saka ing antarane wong mati, kowe bakal kapitulungan rahayu." - Roma 10: 9

Arep njaluk disimpen lan njaluk kabeh dosa panjenengan kaapunten? Ndedongaa dungo iki:

- Yesus, aku nampa kowe saiki lan ngakeni panjenengan minangka Gusti. Aku pracaya yen Gusti Allah wungu saka ing antarane wong mati. Matur nuwun sing aku saiki disimpen. Matur nuwun sing wis diapura kula lan matur nuwun sing aku saiki anak saka Gusti Allah. Amin.

Apa sampeyan nampa Gusti Yésus ing pandonga ndhuwur?


Senaste bönämnet på Bönesidan

fredag 23 oktober 2020 02:58
Allt jag gör blir fel. Allt jag tar i bryts ner. Känner mej övergiven. Hittar inte gud. Varför skulle gud ens ge mej ett liv?

Senaste kommentarer


Aktuella artiklar



STÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp