DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Chatt Kristen media Om Info Skrivklåda

Direkt från Apg29

Gusti Allah wis ora disebut Allah

Allah iku ora Allah ing Kitab Suci wis dicethakaké uga ing akidah Muslim.

Gusti Allah wis ora disebut Allah

Padha ngakoni banjur sing Allah iku mung Allah lan sing ora Allah Alkitab. Nanging jarwan Swedish kontemporer wis kleru nalika Allah nerjemahake minangka "Gusti Allah". 

Av: Christer Åberg
måndag 09 mars 2020 21:53 📧

Pitakonan iki, aku uga menehi jawaban cendhak kanggo kaca pitakonan .

takon

Sampeyan ngandika ing video sing Allah lan Kristen Tritunggal Allah punika Gusti Allah padha. Carane bisa nalika loro Islam lan Kristen sing adhedhasar ing yahudi lan kabeh nabi Yahudi ana ing Al Qur'an Muslim?

Yahweh

Kitab Suci ora disebut Allah. jeneng Yahweh kang - Yehuwah. Jeneng iki uga Gusti Yésus.

Rum 10: 9. Kanggo yen sarana tutukmu kowe ngakoni nèk Gusti Yésus iku Gusti lan atimu pracaya yen Gusti Allah wus mungokake Panjenengane saka ing antarane wong mati, kowe bakal kapitulungan rahayu.

Punapa Allah lan Yahweh padha Allah kang bakal mesthi Yesus disebut Allah.

akidah Muslim

Allah iku ora Allah ing Kitab Suci wis dicethakaké uga ing akidah Muslim:

"Ana liyane Allah saka Allah lan Muhammad iku utusan Allah ."

Ing basa Arab iku "Gusti Allah" lan "Allah". Amarga kuwi tembung beda, kang mbukak sing Gusti Allah ora ateges Gusti Allah. Padha ngakoni banjur sing Allah iku mung Allah lan sing ora Allah Alkitab. Nanging jarwan Swedish kontemporer wis kleru nalika Allah nerjemahake minangka "Gusti Allah". Mbokmenawa amarga kita ing West bakal bingung menyang pikiran sing cilik saka Gusti Allah Kristen.

Nanging "Allah" iku jeneng suwene sing liya "dewa paling" nanging tembung ora kudu dimangertèni kanggo ateges Allah Alkitab. Ana 300 brahala ing Mekkah. Saka cacah iki mau, Allah dewa paling Muhammad ngangkat metu lan digawe iku kanggo siji Gusti Allah.

Gusti Allah wis putra

Allah ing Kitab Suci wis putra, kang ngandika kaping pirang-pirang ing loro ing Prajanjian Lawas lan Prajanjian Anyar.

Prajanjian lawas

Tembung 30: 4 Sing wis minggah swarga medun maneh? Sing wis padha angin ing tangané? Sing wis kaiket ing banyu sandhangan? Sing wis ditetepake kabeh watesan bumi? Apa jeneng kang, lan apa iku putrane - ngerti mesthi?
Ing 11: 1 Nalika Israel isih bocah aku tresna marang wong, lan metu saka ing tanah Mesir anggoningSun nimbali PutraningSun.
2 Samuel 7: 14.Jag bakal dadi Ramane, lan dheweke bakal dadi anakku. Yen laku ala, Aku bakal chasten wong nganggo penjalin, supaya wong biasane, lan karo loreng saka manungsa.
Jabur 2: 7 Aku bakal martakaké kaputusan Gusti. Wus ngandika marang aku: "Kowé Anakku, ing dina iki duwe aku lair kowé."
KIDUNG 89: 27 Panjenengané bakal nangis kula, 'Sampeyan Bapakku, Gusti Allah lan kaslametanku! "

Prajanjian anyar

Mark 1: 1. Iki awal Yesus Kristus, Anaké Gusti Allah, Injil.
Lukas 1:35. Nalika malaékat mau ngandika marang dheweke, Roh Suci bakal nekani kowe, lan Mahaluhur bakal ngayomi kowé; mulane, uga Suci kang bakal lair saka disebut Putraning Allah.
Efesus 4:13. nganti kita kabeh nampa kanggo kamanunggalan iman lan kawruh saka Putraning Allah, kanggo wong sampurna, lan sarjana saka kadewasan sing belongs kanggo kasampurnane Kristus.

Ibrani 4:14. Awit kita padha duwe Imam Agung kang pinunjul sing wis liwati liwat langit, Yesus Anaké Gusti Allah, supaya kita terus cepet pratelan kita.

Gusti Yesus piyambak ngandika bilih piyambakipun punika Putraning Allah

John 3:18. Sapa sing pretyaya marang Dèkné ora bakal disalahké, nanging sapa sing ora gelem pretyaya kuwi wis disalahké, awit ora pracaya Putra Ontang-anting Gusti Allah.
John 5:25. Satemen-temené Aku pitutur marang kowé, rawuh wektu, lan iku wis kene, nalika ing antarane wong mati bakal krungu swarané Gusti Allah; lan wong-wong sing krungu bakal manggon.

John 9:35. Gusti Yesus midhanget menawa wong kang wis di buwang wong metu, lan nalika ketemu wong, banjur ngandika marang wong mau: Do kowé pretyaya marang Anaké Gusti Allah?

John 10:36. supaya sampeyan ngomong saka wong kang wus kasucèkaké Sang Rama, lan dikirim menyang donya: Sampeyan nyenyamah, amarga Aku ngandika, Aku iki Anaké Gusti Allah.

Gusti Allah (Sang Rama) kang ngandika wis putra

Matius 3:17. Lan dumadakan ana swara saka ing swarga sing ngandika, Iki Putraningsun kang kinasih. Ing wong aku duwe becik.
Matius 17: 5 Nalika Gusti Yesus isih ngandika, lah, iku nglimputi dening wong saka méga padhang, lan lo, swara saka sajroning méga ngandika, Iki Putraningsun kekasih, kang aku bakal apik. Ngrungokake marang.
Nandhani 1:11. Lan ana swara saka ing swarga: Sira iku Putraningsun kang kinasih, kang aku uga pleased.
Markus 9: 7 Lan mega teka nglimputi kang padha, lan mega kono tumuli ana swara keprungu mangkene: Iki Putraningsun kang kinasih. Krungu Panjenenganipun!

Allah wis ora putra

Nanging ing Al Qur'an iku mangkene cetha sing Allah wis duwe anak.

Allah wis ora digawe piyambak putra, utawa ana apa allah liyane jejere Panjenengane, ing cilik sing bakal saben dewa wis isin apa wis digawe, lan sawetara mesthi wis nyoba kanggo gain ngwasani wong. (Al Qur'an 23:29)

"Lan wong-wong Yahudi ngomong," Ezra iku Putraning Allah, "lan Kristen ngomong:" Kristus kuwi Anaké Gusti Allah. "Ana punika paribasan karo cangkeme, padha niru sägelserna saka wong kang ngandel sangking sadurunge. Ipat Allah bakal ing wong mau, carane lagi deluded adoh saka bebener!" (Al Qur'an 9:30)

"Lan padha ngomong (Kristen lan Yahudi):. Gusti Allah wis putra ngluhuraké dadi Panjenenganipun (ndhuwur kabeh sing padha digandhengake karo Gusti) Ora, marang wong kuwi apa ana ing swarga lan ing bumi, lan kabeh nyerah karo. mituhu (nyembah) marang. " (Al Qur'an 2: 116)

"Ora bakal (Sang) Allah, déné bakal njaluk putra ngluhuraké (luhure dadi Panjenenganipun ndhuwur apa padha digandhengake karo Gusti) Nalika Panjenenganipun jrone bab, Panjenenganipun ngandika mung kanggo.." Dadi! "- lan iku . " (Al Qur'an 19:35)

mangkono ana bakal loro dewa beda. Salah siji wong nduwe putra, liyane ora.

Gusti Allah ngutus Kang Putra ngrawuhi jagad iku

Kitab Suci nyariosaken bilih Gusti Allah ngutus putran idane Putra ontang kanggo nyimpen donya lan karahayon karo awake.

John 3:16. Kanggo Gusti Allah anggone ngasihi marang jagad iku nganti masrahake Kang Putra ontang-anting, supaya saben wong kang pracaya marang Panjenengane aja nganti nemu karusakan, nanging nduwenana urip langgeng.
2 Cor 5:19. Kanggo Gusti Allah ana ing Sang Kristus ngrukunaké donya kanggo awake dhewe, lan ora Count wong dosa, lan kang wus nglampahi seda kanggo tembung saka rekonsiliasi.

Qur'an Allah wis ora dikirim putra kanggo donya amarga dheweke wis duwe anak.

Mulane, ana kawilujengan ing Allah minangka ana Yahweh - Yehuwah - amarga ana reconciler ing Al Qur'an.

liyane Yesus

Menapa malih, ing Al Qur'an Gusti Yesus liyane saka apa Kitab Suci nerangaken lan nyekseni. Iki sing tanggung wong loro beda. "Yesus" saka Al Qur'an dadi rampung marang apa Kitab Suci ngandika bab Gusti Yesus.

"Lan (elinga) nalika Gusti Yésus, anaké Maria, ngandika:" Oh turuning Israil! Aku utusan Gusti Allah marang kowé, kanggo konfirmasi Torah (kang teka) sadurunge kula lan menehi sampeyan kabar bungah saka Messenger teka sak mburiku, kang jeneng bakal Ahmad. "Nanging nalika kang (Mohammad Ahmed) teka wong-wong mau karo bukti cetha, padha ngandika: "iki mere Piandel" (Quran 61: 6)

Bakal padha Yesus, kang "Gusti Yesus" saka Al Qur'an rampung marang awake. Ora mung wuri piyambak, nanging nolak piyambak.

Ida Hyang Yesus punika pisanan lan pungkasan

Up 1: 8. Aku iki Alfah lan Omékah, Wiwitané lan mburi, mangkono pangandikane Sang Yehuwah, kang lan kang ana lan teka, kang moho kuwoso.

Miturut Kitab Suci ora Muhammad utusan Allah, utawa utusan, amarga Gusti Yesus wungu ngandika iku awal lan pungkasan. Alpha lan Omega punika aksara pisanan lan pungkasan saka aksara Yunani. Ing tembung liyane, Gusti Yesus punika pisanan lan pungkasan. Ora ènèng wong sadurunge Gusti Yésus lan ora ana siji bakal teka sawise Gusti Yesus. Muhammad teka atusan taun sawise Gusti Yesus. Mangkono iku mbuktikake yen Muhammad iku nabi palsu.

Christer Åberg


Ditt stöd behövs

Stöd Apg29 genom att swisha in 29 kronor till 072 203 63 74.

Tack!


Respons

Ställ en fråga om artikeln


Förkorta länk | Antal tecken kvar: 300


ANNONS:
Himlen TV7

Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg


DAGENS

Dagens datum

Vecka 19, lördag 15 maj 2021 kl. 22:35

Dagens bibelord

“Liksom du inte vet vart vinden far eller hur benen bildas i moderlivet, så förstår du inte heller Guds verk, hur han gör alltsammans.” (Ecclesiastes 11:5)

Dagens namn

Dagens bön

Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Möt också . Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Så här blir du frälst - räddad

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

Ja!



Fadern, Sonen och den Helige Ande är ett

Dessa tre är ett

Bibeln är mycket tydlig. Fadern, Sonen och den helige Ande är tre - och dessa tre är ett!


Jesus var jämlik Gud, blev människa, dog på korset och Gud upphöjde honom

Var så till sinnes som också Kristus Jesus var, vilken, då han var i Guds gestalt, inte ansåg det som en rövad skatt att vara jämlik Gud, utan utgav sig själv, och tog på sig en tjänares gestalt, och blev lik oss människor. Och sedan han hade trätt fram som en människa ödmjukade han sig själv och blev lydig intill döden, ja, intill döden på korset. Därför har också Gud upphöjt honom och gett honom ett namn som är över alla namn, för att i Jesu namn alla knän ska böja sig, deras som är i himlen och på jorden och under jorden, och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära. (Fil 2:5-11)


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Christer Åbergs böcker

Den längsta natten och Den oönskade

Om Christer Åberg


Senaste bönämnet på Bönesidan

lördag 15 maj 2021 19:47
Jesus, jag behöver ett arbete från augusti!

Senaste kommentarer

Christer Åberg:


Aktuella artiklar



STÖD APG29
BYTARE: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli en månadsgivare
Den bank konto : 8150-5 934 343 720-9
IBAN / BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer information om hur man stöder finns här!

Kontakt
christer@apg29.nu
072-203 63 74

Wikipedia om Christer Åberg

Mer
apg29.se  apg29.com apg29.nu  christeraberg.se

Translate

↑ Upp