Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Kutha sunnat Yerusalem

Saben Kristen kudu weruh kuta Yérusalèm saka perspektif sunnat.

Yerusalem.

Gusti Allah wis milih Yerusalem. Kabeh kutha ing donya iku kutha iki kang dipilih.


Av Holger Nilsson
lördag, 26 oktober 2019 01:31
Gästblogg

Waca sunnat Yerusalem

Saben Kristen kudu weruh kuta Yérusalèm saka perspektif sunnat. Yen kita, kita bakal ngerti Gusti Allah rencana kanggo kutha iki.

Nalika US dikenali Yerusalem minangka ibukutha Israel kang jumeneng reaksi kucing lan asu. Kabèh donya ketoke bakal duwe sing ngomong bab iku. Saka dhuwur lan kurang, saka negari kanggo buruh ing kamar lunch ngrembug apa kedaden.

Iku misale jek sing Jeksa Agung bisa ngetokake penting sing mengaruhi everyone. Ing cara, iku, supaya kita nerangake. Yen wis bab sembarang kutha liyane ora ngetokake melu dadi akeh, nanging iku Yerusalem, iku ketoke supaya ana link kanggo wong ing negara ing saindhenging donya.

Kopling saka Allah kang gesang

Nalika kita ndeleng iku, iku utomo kanggo éling sing ana sambungan kanggo Gusti Allah sing urip, banget. Sampun ingkang nélakaken bilih panjenenganipun wis milih kutha iki, maca: 1 kg. 11:36, 2 Chr. 6: 6 lan Sak. 3: 2. 

 1 King. 11:36. Marang kang putra iku bakal Sunparingi siji suku, supaya abdiningSun Dawud uga tansah duwe lamp sadurunge kula ing Yérusalèm, kutha kang wis milih kula kanggo nyelehake jeneng ana.

2 Chr. 6: 6 Nanging Yérusalèm Aku wis milih kanggo jeneng sandi dadi ana, lan aku wis milih Dawud, umatingSun Israel. 

Zech. 3: 2. Nanging Gusti ngandika marang Iblis: "Gusti bakal nyetrap kowé, Iblis Ya, Gusti bakal ngukum kowé, kang wis milih Yerusalem iku dudu account plucked metu saka geni..?"

Ing ayat iki kita maca sing Gusti Allah wis milih Yerusalem. Kabeh kutha ing donya iku kutha iki kang dipilih.

Gusti Yesus bakal bali menyang Yerusalem

Gusti Allah wis ditampilake sing kang rampung. Panjenenganipun kagungan Ida Sang Prabu Salomo ngwangun Perhyangan pabuat piyambak ing kutha iki, supaya putrané Gusti Yesus mati kanggo dosa Yerusalem. Nanging luwih bakal sijine jeneng ing Yerusalem. Panjenengane bakal Yesus mawali ka kota lan sijine iku kaki ing Gunung Zaitun, Zech. 14: 4

Ing dina kang bakal ngadeg nganggo sikilé ing gunung Zaitun, ngelawan Yerusalem ing sisih wétan. Lan Gunung Zaitun bakal pamisah ing loro, saka wétan mangulon, kanggo lembah gedhe banget dening setengah gunung bakal mbusak menyang lor lan setengah kidul.

Nalika bali njupuk Panggonan, bakal ana serem, kita waca ing ayat. Acara bakal Pelayan ing jaman anyar ing sajarah manungsa. Saka kutha iki, Gusti Yésus bakal ngratoni Mika. 4: 7

Aku bakal ngowahi limping dadi remnant, lan padha mbalekake adoh bangsa kuwat, lan Gusti bakal jumeneng ing Gunung Sion, wiwit saiki lan ing selawasé.

Iki context Alkitab nuduhake fokus cetha ing rencana sing Gusti Allah Yerusalem liwat abad. We manggon ing wektu kita ing phase khusus saka rencana iki. Wiwit Yahudi ngrebut bali manèh loro negara lan kutha, iku bakal mimpin kanggo acara luwih serem saka kang kita saiki bisa mbayangno sing lagi caket.

Yerusalem tuwung saka geter

Ana ing kasunyatan rincian liyane sing dicethakaké ana ing tembung-tembung lan iku perjuangan sing wis arep lan arep kitha. Iki apa Gusti Allah diomong karo nabi Sakarias: 

"A nabi, pangandikané Gusti bab Israel. Mangkono pangandikane Sang Yehuwah, kang wus njereng langit lan nalesi bumi lan kawangun roh manungsa ing dheweke, Lah, aku bakal nggawe Yerusalem tuwung saka gemeter kabeh wong sak. Yehuda uga bakal nandhang sangsara, nalika Yérusalèm ngepung. "Zech. 12: 1.

Iki bisa wis ngandika wis dumadi. Awaké déwé pada nyeksèni carane negara lingkungan sought kanggo Yerusalem wiwit ing taun 1948.

Yerusalem iku ibukutha Israel

Nanging ing ayat sabanjuré, kita waca sing ora mung ing negara tanggané ngganggu ing Jeksa Agung bisa ngetokake saka Yerusalem: 

"Bakal kelakon ing dina iku aku bakal nggawe Yerusalem watu abot kanggo kabeh bangsa. Sapa sing ngangkat iku bakal natoni piyambak ing. Lan wong-wong ing donya bakal padha nglawan iku. "Zech. 12 kapindho

Sakbenere kabèh donya nguripake marang PBB sing Yerusalem ibukutha Israel. Ing perang nglawan Yerusalem saiki wis tekan ing sawijining phase anyar utama.

Wong-wong Yahudi éling, yèn Yésus iku Kristus

Ing bab padha, Zech. 12, ayat 10, kita ndeleng carane ngasilake Yesus lan Yahudi éling sing iku Kristus sing.

Omahé Dawud lan manggon ing Yérusalèm, aku bakal pour metu sih-rahmat lan panyuwun Roh, supaya padha katon nganti kula minangka padha pierced. Kowé uga bakal ditangisi wong minangka salah siji mourns kanggo putra mung, lan bakal padha nangis kelara-lara kanggo wong minangka salah siji grieves kanggo putra. 

Lah buku Zakharia saiki wis musna langkah luwih kanggo mburi-kasenengan. Nanging saiki kadadosan sak Yerusalem miwiti patemon karo gambar sunnat.

Pinunjul iku sing kita madhep acara sabanjure amba sing diterangake ing sabab. 12, bilih Gusti Yesus bali. Iku wektu kanggo éling makna tembung-tembung kang.


Artikel iki blog tamu kang panemu penulis dhewe. 


Publicerades lördag, 26 oktober 2019 01:31:12 +0200 i kategorin och i ämnena:

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Kraften i den Helige Ande - Del 2


"Gusti Allah anggone ngasihi marang jagad iku nganti masrahake Kang Putra ontang-anting [Yesus], kanggo saben wong kang pracaya marang Panjenengane aja nganti nemu karusakan, nanging nduwenana urip langgeng." - 3:16

"Nanging sapa bae kang  nampani  Panjenengane [Yesus], iku diparingi wewenang dadi para putraning Allah, wong-wong sing pracaya marang asmane." - John 1:12

"Menawa sarana tutukmu kowe ngakoni yen Gusti Yesus iku Gusti lan atimu pracaya yen Gusti Allah wus mungokake Panjenengane saka ing antarane wong mati, kowe bakal kapitulungan rahayu." - Roma 10: 9

Arep njaluk disimpen lan njaluk kabeh dosa panjenengan kaapunten? Ndedongaa dungo iki:

- Yesus, aku nampa kowe saiki lan ngakeni panjenengan minangka Gusti. Aku pracaya yen Gusti Allah wungu saka ing antarane wong mati. Matur nuwun sing aku saiki disimpen. Matur nuwun sing wis diapura kula lan matur nuwun sing aku saiki anak saka Gusti Allah. Amin.

Apa sampeyan nampa Gusti Yésus ing pandonga ndhuwur?


Senaste bönämnet på Bönesidan

tisdag 2 juni 2020 20:17
Be för mig och min familj. Herren vet vad det gäller. Hjälp oss gode Gud!

Senaste kommentarer


Aktuella artiklar



STÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp