Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

ATMs Umum lan ATMs

Part papat saka Kitab cashless kongkalikong dening Cash Mung.

Statistik saka ATMs in Swedia Highly mbantah. Swedes paling sacara in ATMs ing Eropah. Iku bab awis kathah liyane. A sinau sadurungé dhateng 11,000 sacara saben mesin ing Swedia, dibandhingake karo mung ing 3400 saka rata-rata Eropah. 


Av CashOnly
fredag, 11 oktober 2019 10:57
Bok/Följetong

ATM in Swedia bener jeneng account, lan pangertosan umum ATM. ATMs sing langkah ing arah cashless sanadyan padha fisik duwe awis apa. Padha ngganti penarik dhuwit ing bank. gaya wis dawa wis menyang marga kapeksa kanggo nggunakake kertu kredit kanggo mbatalake dhuwit ing mesin vending. SIM total resik utawa kertu ATM ora diwenehi apa maneh dening bank-bank. nasabah sing banjur dipeksa dadi sistem cashless surreptitiously. Malah wong-wong sing ora nggunakake kertu kredit kanggo tumbas, nanging migunakake mesin ATM kanggo mbatalake awis.

Miturut teori, mesin mati ing sembarang wektu, lan wong sing dipeksa kanggo menehi hasil karo SIM. kedhaftar Machine wis duwe kertu kredit ing tangané, kang digunakake minangka "kertu awis". ATMs tenan supaya negatif sing malah ing Swedia kudu miwiti nggunakake sawetara Inggris-speaking rada disparaging istilah "bolongan ing tembok" (bolongan ing tembok) ing mesin. Sing wis ora krungu wong sambat sing sawetara ATMs duwe ragad total lan sawetara ora. Iki Fees ngganggu sethitik sing mung banget tip saka iceberg. Ngisor permukaan iku kabeh ATMs ing penipuan sly saka arah cashless.

Parlemen wis diwenehi misi County Board kanggo mesthekake yen layanan financial dhasar kang uga kalebu ATMs. Iku Papan iki sing tenan duwe tanggung jawab kanggo diinstal ATMs ing panggonan kono mesin ora ana ing kabeh. Sawetara gagasan Dewan Administrative County sing kontak kuwi ATM AB wis kabaripun tau. Mbokmenawa iku isih dadi. Wiwit ATMs sing negatif, padha kudu tinimbang mesthekake yen populasi nduweni akses menyang layanan banking lengkap ing banking. Nanging ing bab kabèh isih cetha sing privasi lan negara asring ninggalake warga kambang kanggo discretion bank-bank.

Statistik saka ATMs in Swedia Highly mbantah. Swedes paling sacara in ATMs ing Eropah. Iku bab awis kathah liyane. A sinau sadurungé dhateng 11,000 sacara saben mesin ing Swedia, dibandhingake karo mung ing 3400 saka rata-rata Eropah. Kangge, ana ing negara iki, nomer relatif kurang saka mesin adhedhasar babagan ATMs saben wong liya kanggo Republik Ceko. Setengah dibandhingake liyane Eropah. Aman saka ATMs Swedia asring sabdho padha digunakake sethitik lan maédahi. Senajan aku, kanggo macem-macem alasan sing banget gantos ATM, sampeyan kudu uga nggawa metu silliness saka pitakonan. Apa mbok menawa uga sawetara stasiun geni, polisi stasiun lan rumah sakit ditutup mudhun amarga padha digunakake "banget jarang" fires serius,

Ing Nilai total saka bagéan saka mesin kang tetep nyedhaki pancet saindhenging taun 2000-an. Mesin asring inconveniently dumunung lan ATMs bank-diduweni gedhe sing relatif lawas. Iku bank-bank cukup medeni piyambak tanggung nemtokake carane akeh mesin sing arep. Diajak wong loropaken ing bank counter tinimbang njupuk metu mesin kudu tau katon minangka lawas-gaya. Apa ora bali menyang terminal ing bank saiki sing akeh ATMs sing njupuk lawas? Pitakonan iku rodo artine nyuwun bank.

Storbankerna investerar inte längre i nya uttagsautomater. Deras automater är alltså ganska omoderna. Det privata bankoberoende Kontanten har däremot moderna högteknologiska automater. Mer om detta företag strax. Av det kan man dra slutsatsen att bankerna i ännu större utsträckning tänker låta externa företag ha hand om automaterna och/eller iskallt räknar med att uttagsautomaterna relativt snart kommer att försvinna. När bankerna släpper taget och ansvaret om automatdriften över till externa företag så jämnas vägen för fler allvarliga brott i klass med Panaxia-skandalen där chefer från företaget självt begick brott.

Sing liyane nggunakake ATM, kurang kegiatan sing cocog ing bank. Iku supaya ana introduksi saka ATMs sing digawe panyebaran donya kredit SIM tenan njupuk mati. Iki wiwit kelakon minangka adoh bali minangka abad 70th. Wis ana perusahaan kartu kredit uga wis dealing karo jaringan donya ATMs. Iki wis cilik karo Visa. jaringan ditampilake iki asring katon kanthi setuju dening bank-bank amarga padha jaringan dhewe saka ATMs.

A Urut saka ngisaratke mesin ATM (disebut Bankograph) dipunbangun dening Luther George Simjian Kutha Bank atas New York kang. Dipuntepangaken ing awal abad kaping 60 nanging iki dibusak sawisé enem sasi. pembangunan iki banjur ing podo karo ing negara. Antarane liyane iku, karo bantuan saka Pampanga John Shepherd -Barron (perusahaan De La Rue) lan James Goodfellow lan Amérika

Donald Wetzel (saiki Docutel). Mesin awis pisanan iki pisanan dipigunakaké ing London taun 1967.

Nalika mesin Swedish pisanan iki tontonan ing 1967 durung sedelutmatningen. Sampeyan wis kanggo poke dhuwit kertas kanthi manual Bill slot tinimbang. Komunikasi data kanggo mesin sadurungé ing Swedia diterbitake kalebu 1962 didegaké Spadab (Tabungan Bank Data Processing Center). Ing ATM kanak-kanak SIM doyo digunakake minangka kertu ATM lan ATM rang munggah bank ing saben stopkontak.

ATMs tabungan bank kang digunakaké ing taun 1977 iki sadurungé disebut Minute. Kaping kabeh, disebut Banks Mini lan padha biasane dirancang dening Ingmar Lundberg lan Hans Olof Andersson. Nanggepi wiwit, bank-bank paling komersial karo ATMs. Internasional, industri ATM, organisasi peserta disebut Atmia (Industry Association ATM).

ATM AB perusahaan relatif anyar supaya ngumpulake kabeh operasi ATM "ing siji gendheng". Iku kawangun dening papat ing Swedia bank-bank sadurungé penggaweyan lan awis ekstra kanggo ngatasi abnormality financial dikenal minangka Danske Bank. leluhur iki disebut Bank Machine Company (BAB). Perusahaan Loomis saged saiki kabeh sing ATMs kang dadi kanthi ATM account. Kabèh operasi iki banjur ing tangan saka perusahaan. Aku banget Suspect tatanan saka perusahaan iki langkah long-term ing rencana kanggo mbusak ATMs rampung. Ing kosong Swedish mbendel munggah lan matèni.

Mengko teka malah ATM Kontanten. Kontanten dadi operator mesin vending sawijining pisanan. perusahaan pribadi iki didegaké ing taun 2003 lan cooperates karo perusahaan liyané Panaxia, Loomis, Visa, MasterCard lan Wincor Nixdorf. Ing mung liwat 10 taun tambah Kontanten ATMs 600 bêsik. Padha kerep ing mall kuwi lan departemen toko.

Ana perusahaan Loomis lan G4S wis tanggung jawab kanggo operasi ATMs bank nalika Panaxia dianakaké Responsibilities padha kanggo bank dispensers Cash sawijining. 2014 iki tuku Kontanten munggah keamanan Nokas. Iku wis nindakake karo menehi hasil nalika Kontanten ana ing reconstruction lan Nokas tukang kredit paling gedhé nuntut kanggo njupuk liwat perusahaan. Kredit umumé sarujuk kanggo nulis mati utang dening 75 persen.

Salah Swedia varian relatif anyar mesin nambahi mesin. Iku ing wektu watara rong atus mesin simpenan ing Swedia. Ana tokoh rampung saiki. Kanthi mesin simpenan ora malah pengin wong kanggo njaluk ditahan saka dhuwit padha wis duwe, nanging padha kudu dilebokake menyang mesin. Iki mesin sing dibandhingake karo ATMs murni relatif angel digunakake. Bank pisanan bakal supaya njaba perusahaan ngurus saka ATMs padha Skandia Bank. Malah ijol-ijolan duit wis umumé wis dijupuk saka dening perusahaan saka bank-bank. Ora abang ing sacara in otomatis wis katon, nanging transfer wis mangkono menyang ombone gedhe wis digawe ing mesin Kontanten.

Awis arep ngalangi negara. negara wis ing Swedia utang asli awit iku deregulated lan diijini privatisasi Manajemen awis. Saiki bank-bank dislodged operasi awis kanggo perusahaan swasta sawijining, dadi kaya dinghy kanggo sailboat a. Nalika sailboat bank iku wektu iku mung unleash dinghy awis bebas lan ninggalake kanggo nasib sawise bolongan pisanan dilatih ing awake. Ing skiff leaky lenggah kedhaftar awis karo cangkeme mulut ing surprise minangka srengenge frying pasuryan.

Produsèn Swedish penting ATMs wis Metior lan Ericsson. Metior diadegaké déning Securitas lan Tetra Pak. Ericsson wis cedhak cooperation karo perusahaan Jepang Omron.

ATMs biasane wis disambung menyang Bank keluwihan jaringan. Pisanan offline digunakake. Iki tegese padha ora duwe terus kontak karo bank. mesin awis ing donya kang kawitan kang tinimbang makarya Online diinstal ing Malmö ing taun 1968. lunak iki mlaku sistem operasi sadurungé, Microsoft DOS lan IBM OS / 2 nganti banjur lunga liwat kanggo Microsoft Windows.

Teknologi komputer saka kajelasan ing buku iki amarga akeh ditulis kanggo wong-wong sing ora ngerti apa-apa bab komputer. Sistem operasi iku piranti lunak dhasar sing bisa ditambahake menyang komputer kothong utawa peralatan komputer liyane. Asring operasi ana ing wiwitan mula. Sampeyan perlu kanggo bisa kanggo mbukak program liyane lan nindakake aktivitas komputer dhasar. Sistem operasi Linux uga digunakake kanggo sawetara ombone ing ATMs. Sampeyan uga dipigunakaké ing komputer banget kuat, contone, kudu kontantlöshet apa.

Telu saka manufaktur paling gedhé saka ATMs ing donya wis Diebold Amérika lan NCR lan Jerman Wincor Nixdorf. Diebold didegaké ing taun 1859 dening Charles Diebold lan digawe safes pisanan lan Wikipedia. Saka abad 30 terus ditambahi karo produk liyane. Ing 70s awal, miwiti kanggo Pabrik ATMs. Kanggo sawetara taun ing '90s wis kemitraan karo IBM, disebut Kendel Inter kanggo ngedol ATMs njaba US.

IBM mengko wis kemitraan padha karo Diebold pesaing Wincor Nixdorf. Ing taun 2000-an awal marang direktur Diebold Walden O'Dell a bildrag banget gedhe kanggo George W. Bush

lan kampanye Partai Republik. Diebold digawe kanggo sistem elektronik maneh kanggo pemilihan politik. Perusahaan lan siji utawa loro saka eksekutif sawijining wis melu ing macem-macem scandals.

Perusahaan NCR sadurunge iku jeneng liyané sing luwih dèskriptif National Cash Register. Sabibaripun Yayasan 1884 kanggo dangu ing kutha Dayton ing Ohio. Kanggo metu saka Manufaktur utama ATMs wis produksi rampung dening kalebu ndhaftar awis, komputer lan scanner kode bar, perusahaan saka Jerman Nixdorf Komputer iki diadegaké déning Heinz Nixdorf ing 1952. Dipunpasrahaken Siemens nanging iki didol kanggo loro investor ing taun 1999 nalika iku jeneng Wincor Nixdorf.

Total saka mesin bener sawetara annoyances sethitik saben dinten. Saka srengenge cemlorot ing layar komputer kanggo individu lanang karo tangan gedhe ora bisa tekan keyboard, amarga ing piring protèktif kanggo nyegah wong ndeleng nomer sing meh banget nyenyet. Banget wong dhuwur asring ngadeg banget mbengkongaken kanggo njaluk ing kere utawa njaluk Layar sun. Yen lali kertu ing mesin di sedot ing akeh kasus menyang iku.

Iku kados kanggo njaluk menyang bank lokal kelangan lan arep cahya lan nampa dhuwit saka wong bank biasa. Wis paling ora supaya adoh ngalami mata saka bank utawa bank wong wadon konco counter saka bank blinked abang lan tutuk robot becike mbaleni kesalahan kesalahan tembung (kesalahan kesalahan).

ATMs asring diaksès pangguna kursi rodha. Ana uga tombol Braille lan ana sing malah ngomong ATMs nanging dianggo kanti awon lan praktis. Tombol karo limang uga duwe tandha wungu nanging banjur kedhaftar isih bisa persis carane nomer lan tombol dumunung. Ing macem-macem tombol beda ing macem-macem jinis mesin lan asring ora cukup orientasi tandha ing wong. Asring tombol sing wis Braille mung pirembagan. Produsèn Machine Diebold wis dikembangaké ing Talking ATM Opteva endi ScanSoft perusahaan wis dikembangaké ing program narik kawigaten. Nanging amarga alasan keamanan, visual bisu duwe kuping dhewe.

ATMs rada negatif senadyan tiba metu awis saka wong-wong mau. Iku padha karo kredit manca SIM uga tambahan negatif kanggo Manufaktur ATMs njupuk Panggonan ing luar negeri. Sing ora ateges ATMs rampung Swedish padha positif. Mung rada kurang negatif.


Publicerades fredag, 11 oktober 2019 10:57:52 +0200 i kategorin och i ämnena:


1 kommentarer


x
SA
fredag, 11 oktober 2019 21:29

Det drar i hop sej , mot slutet av denna tidsålder .vad det göller allt .

Svara

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste bönämnet på Bönesidan

torsdag 5 december 2019 14:59
Käre Gud hör min bön. Ja orkar inte längre snälla hjälp mig. Mitt liv är ett kaos. Ingen lägenhet ingen släkt att gå till.svårt sjuk, Inga pengar. Lever under svår psykisk press.Låt relationer helas

Senaste kommentarer


Aktuella artiklar



Stöd Apg29:

Kontakt:

MediaCreeper Creeper

↑ Upp