DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Butik Media Info

Jesus: Jag är Guds son

Av: Christer Åberg
tisdag 12 juli 2022 11:40

/bild/tillbedjan-1657586949.jpg

Det råder alltså ingen som helst tvekan att Jesus Kristus är Guds Son vilket han också själv säger att han är.

I det här bibelstudiet ska vi se vad Jesus själv säger om sig själv angående som Guds son.

Jesus: Jag är Guds son

En vanlig och spridd lögn som kommer från muslimskt håll påstår att Jesus aldrig sa i Bibeln att han är Guds Son, när han egentligen överallt talar om sig själv som Guds Son. Till och med Jesu motståndare citerade att han sa Jag är Guds Son.

Matt. 27:43 Han förtröstade på Gud, må han nu rädda honom om han har honom kär, för han har sagt: Jag är Guds Son.

Detta säger de hånfullt när Jesus hänger på korset. Och i Joh 10:36 säger Jesus ordagrant: Jag är Guds Son.

Joh 10:36 så säger ni om honom som Fadern har helgat och sänt till världen: Du hädar, därför att jag [Jesus] sa: Jag är Guds Son.

I Luk 22:70 bekänner Jesus tydligt och klart att han är Guds Son.

Luk. 22:70 Då sa de alla: Så är du alltså Guds Son? Och han sa till dem: Ni säger det, för att Jag Är.

Det var den här bekännelsen som var orsaken till att Jesus blev dömd till döden på korset.

Joh. 19:7 Judarna svarade honom: Vi har en lag, och enligt vår lag måste han dö, för han har gjort sig själv till Guds Son.

Att då påstå att Jesus aldrig sa att han är Guds Son är rena skymfen eftersom det var ju därför han blev dömd till döden.

Det är intressant att lägga märke till att de ifrågasatte inte att Gud har en son, för det ser man klart och tydligt i gamla testamentet, utan deras ifrågasättande gällde om Jesus var den sonen.

Jesus tala om sig själv som Guds Son

Jesus säger även tydligt på andra ställen i bibeln att han är Guds son.

Joh. 11:4 När Jesus hörde detta, sa han: Denna sjukdom är inte till döds, utan till Guds ära, för att Guds Son ska bli förhärligad genom den.
Joh. 5:25 Sannerligen, sannerligen säger jag [Jesus] er: Det kommer en tid och den är redan här, då de döda ska höra Guds Sons röst, och de som hör ska leva.
Upp. 2:18 Skriv också till församlingens ängel i Tyatira: Detta säger Guds Son [Jesus], som har ögon såsom eldslågor, och vars fötter liknar skinande malm:

Vi ser alltså i de här exemplerna att Jesus tydligt säger att han är Guds son eller att han tydligt talar om sig själv som Guds son.

Bekännelse och tro

Jesus själv var dessutom väldigt noga med att människor skulle bekänna och tro att han är Guds Son.

Joh 9:35 Jesus hörde att de hade kastat ut honom, och när han fann honom, sa han till honom: Tror du på Guds Son?   36 Han svarade och sa: Vem är han, Herre, så att jag kan tro på honom? 37 Och Jesus sa till honom: Du har redan sett honom, och det är han som talar med dig. 38 Då sa han: Herre, jag tror. Och han tillbad honom.

Vi ser detta också i Joh 11:26.

Joh 11:26 Och var och en som lever och tror på mig ska aldrig i evighet dö. Tror du detta? 27 Hon sa till honom: Ja, Herre, jag tror att du är Kristus, Guds Son, som skulle komma i världen.

Jesus skulle naturligtvis aldrig varit så noga med den här bekännelsen att han är Guds Son om han inte själv ansåg och sade sig vara Guds Son. 

Även Jesu efterföljare var noga med att de skulle bekänna att han är Guds Son.

Apg 8:36 Och medan de färdades vägen fram, kom de till ett vatten. Då sa hovmannen: Se, här finns vatten. Vad hindrar att jag döps?  37 Då sa Filippus: Om du tror av hela ditt hjärta, så kan det ske. Och han svarade och sa: Jag tror att Jesus Kristus är Guds Son. 38 Och han befallde att vagnen skulle stanna och de steg båda ner i vattnet, både Filippus och hovmannen och han döpte honom.

Bibelverserna här ovan säger Jesus tydligt satt han är Guds son eller att han talar om sig själv som Guds Son. Detta borde vara mer än tillräckligt för att man verkligen ska förstå att det faktiskt står så i Bibeln.

Men det finns ännu fler bibelverser att ta till. Överallt i Bibeln talar Jesus om sig själv som Sonen och då i bemärkelsen att han är Guds Son.

Jesus tala om sig själv som Sonen

11:27 Allt har blivit överlämnat åt mig av min Fader. Och ingen känner Sonen utom Fadern, inte heller känner någon Fadern utom Sonen, och den som Sonen vill uppenbara det för.

Lägg märke till att Jesus säger i den här versen tre gånger att han är Sonen.

Mark. 13:32 Men om den dagen eller stunden vet ingen något, inte änglarna som är i himlen, inte heller Sonen, utan bara Fadern.
Luk. 10:22 Allt har överlämnats åt mig av min Fader. Och ingen vet vem Sonen är, utom Fadern, inte heller vem Fadern är, utom Sonen och den som Sonen vill uppenbara det för.

Det är ju ingen tillfällighet att Jesus även i den här versen talar om sig själv som sonen tre gånger. Det är ingen olyckshändelse att han nämner tre gånger att han är sonen. Jesus menar sig själv och tala om sig själv som Guds son. Det råder alltså ingen som helst tvekan.

Joh. 5:19 Då svarade Jesus och sa till dem: Sannerligen, sannerligen säger jag er: Sonen kan ingenting göra av sig själv, utan endast det han ser Fadern göra. För allt det han gör, det gör också Sonen.
Joh. 5:20 För Fadern älskar Sonen och visar honom allt det han själv gör, och han ska visa honom ännu större gärningar än dessa, så att ni ska förundra er.
Joh. 5:21 För liksom Fadern uppväcker de döda och gör dem levande, så gör också Sonen levande vem han vill.
Joh. 5:22 För inte heller dömer Fadern någon, utan har överlämnat hela domen åt Sonen,
Joh. 5:23 för att alla ska ära Sonen, såsom de ärar Fadern. Den som inte ärar Sonen ärar inte heller Fadern, som har sänt honom.
Joh. 5:26 För liksom Fadern har liv i sig själv, så har han också gett Sonen att ha liv i sig själv.
Joh. 6:40 Och detta är hans vilja, som har sänt mig, att var och en som ser Sonen och tror på honom ska ha evigt liv, och jag ska uppväcka honom på den yttersta dagen.
Joh. 8:36 Om nu Sonen gör er fria, så är ni verkligen fria.
Joh. 14:13 Och vad ni än ber om i mitt namn, det ska jag göra, för att Fadern ska bli förhärligad i Sonen.
Matt. 28:19 Gå därför ut och lär alla folk. Döp dem i Faderns och Sonens och den Helige Andes namn.

Gång på gång säger Jesus i dessa bibelverser att han är Sonen då menar han att han är Guds son. 

Dessutom säger han gång på gång i dessa bibelverser att Gud är hans Fader. Om nu Gud är Jesu Fader så borde ju rimligtvis Jesus också vara Sonen –  Guds son.

Det råder alltså ingen som helst tvekan att Jesus Kristus är Guds Son vilket han också själv säger i Bibeln att han är.

Christer Åberg

#Guds Son

Stöd Apg29 genom att SWISHA:
072 203 63 74

← Förra
Vad heter hans son? (Guds Son i Gamla testamentet)

→ Nästa
Guds Son i Gamla testamentet


1 kommentarer


David Billström 12/7-22 19:17
Jesus Kristus, Guds Son, Gud uppenbarad i köttet, är den Bibeln säger att han är. Det står där svart på vitt och han är mäktig att frälsa. Böj ditt hjärta för han som led, dog och uppstod. Jesus har besegrat synd, död och djävulen för vår skull. Vilken underbar och mäktig Frälsare han är. Jesus är Herre och värdig att ta emot vår lovsång.

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340Senaste på Youtube


Direkt med Christer Åberg

Prenumera på Youtubekanalen


Senaste kommentarerna

Mats 12/8-22 15:21
Tack Jesus för ditt offer på korset….En kärleksfullare gärning för oss syndare har aldrig och kommer aldrig ske… Tack käre Jesus för att jag får nåd , en nåd och kärlek som jag är helt oförtjänt av. Vi är många som ser de yttersta dagarna närmar sig sitt slut. Herre var med mig och min broder Stefan när vi döps i havet i morgon…..
Skrevs i 67 bibelord om Jesu kors

Sven Thomsson 25/7-22 09:41
Bra budskap Holger. Det år sådant här som människor behöver få veta och inte minst många kristna som inte inser faran med yoga och annat ockult. Vi som tror på Jesus måste bli så fyllda av den helige Ande och kraft så att vi kan stå emot detta och beklädda med kraft så att vi kan driva bort Satan och "driva främmande härar" på flykten.
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap

Bjarne Andersson 24/7-22 21:10
Den här visar mer vad som kommer framöver! Extern länk
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap


Senaste bönämnet

måndag 15 augusti 2022 22:09
Be med mig om ett under, att min käre makes hosta upphör, har inte så bra lungor, pga 35-40 år med astma. Han säger ofta " jag orkar inte mer". Gud välsigne Dig!
måndag 15 augusti 2022 18:42
Beskydd från demonisering så attakerad hjälp o bryta isolering få kraft o börja gå på möten o träffa andra människor
måndag 15 augusti 2022 18:38
Be för mig orkar inte mer är så attakerad av fienden o fel människor har tyvärr öppnat mig för fel människa som sprider lögner o ont förtal hjälp mig o förlåta o kraft o gå vidate i tron

DAGENS

Vecka 33, måndag 15 augusti 2022 kl. 23:43

Online: 9

30024 sidvisningar hittills i dag
(36586 sidvisningar totalt i går)

Namnsdag: Stella och Estelle

“Lever vi, så lever vi för Herren. Dör vi, så dör vi för Herren. Vare sig vi lever eller dör tillhör vi alltså Herren.” - Romans 14:8

Bön: Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.Aktuella artiklar


Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Erbjudande: Min CD + BOK = 250 krTranslate

Laddningstid av sidan: 0.46 sekunder

↑ Upp