DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Chatt Kristen media Om Info

Gästblogg

Jesus förlåter, men förlåter du?

Annahita Parsan: Du behöver inte kunna förlåta – bara vilja

Jesus förlåter, men förlåter du?

Inte nog med att den orätt som skett har berövat dig din dåtid – nu berövar den dig dagligen din nutid och framtid. Den som du bär agg emot, den som har handlat orättvist mot dig, den personen vinner dagligen genom att du inte kan släppa taget. I många fall har de själva gått vidare, men kvar, fast, står du.

Av: Holger Nilsson
fredag 2 april 2021 17:00📧

Denna artikel är ett läsarmejl/gästblogg vilket innebär att åsikterna är skribentens egna!

Nödvändigt för en kristen att förlåta!

Jesus understryker vikten och allvaret av att vi förlåter människor: ”För om ni förlåter människorna deras överträdelser, ska er himmelske Far också förlåta er. Men om ni inte förlåter människorna, ska inte heller er Far förlåta era överträdelser.” Matt. 6:14-14. Vi får då själva förlåtelse och inte bara det – vi blir fria.

Här nedan så publicerar vi den artikel som var i Världen Idag den 31 mars. På ett utomordentligt sätt förklaras detta med förlåtelse och hur vi kan skänka förlåtelse även om vi trycker det skulle vara svårt, men Gud är på vår sida och redo att hjälpa om vi är villiga att förlåta:

Annahita Parsan: Du behöver inte kunna förlåta – bara vilja

Under de många år som jag har jobbat med människor och deras själar har jag sett hur stor skada själen tar efter en orättvis handling. Att bli hel igen som människa kan ta en livstid. Det finns många som i flera år går till psykologer och läkare och trots det mår fortsatt dåligt.

Låt mig berätta kort om en ung kille som kom till tro i vår församling och konverterade från islam. Han brottades med kristendomens ord om förlåtelse. Hans liv var uppfyllt av hat och negativa tankar och livet saknade glädje.

En dag sade han att ”vägen till korset är svårare än islam”, eftersom man i kristendomen måste förlåta för att bli förlåten. Han talade om Jesus, som själv förlät sina ovänner; något av det sista Jesus gjorde medan han levde var att se till att han förlät dem som dödade honom: ”Far, förlåt dem, för de vet inte vad de gör” (Luk 23:34).

Den unga killen tittade på mig och sade: ”Det är omöjligt för mig att förlåta dem som dödade min pappa inför mina ögon. Inom islam kunde vi straffa dem som skadade oss utan att vara skyldiga i Guds ögon eller ha dåligt samvete. Inom islam behöver man inte förlåta, utan i sharia är det hand för hand, tand för tand. Men nu ska jag förlåta – och inte nog med det, jag ska även älska mina fiender och be för dem. Hur ska jag kunna älska någon som tog min familj ifrån mig, dödade min pappa framför mina ögon och dessutom försatte mig i landsflykt?”

Jag blev mycket berörd i mitt hjärta, men jag visste att kraften i den helige Ande och i Jesu blod tvättar bort allt hat. Det hela bottnar slutligen i att man själv måste vilja förlåta. Att inte kunna förlåta är inte upp till oss att lösa – den biten tar Herren hand om. Men beslutet att vilja förlåta är, och kommer alltid att vara, upp till oss.

Hans resonemang är inte olikt det jag får höra i många andra samtal. ”Varför ska jag förlåta någon som inte ångrat sig?” Därför att förlåtelsen inte är till för dem, utan för dig, min vän. Utan förlåtelsen blir du likt en person som vandrar med en kedja runt halsen. Du drar runt på vikten av den orättvisa handlingen, personen du vill bli fri ifrån och de minnen som gnager i dig varje dag. Dina fiender förblir i ditt hjärta och deras mörker tar över ditt liv.

Inte nog med att den orätt som skett har berövat dig din dåtid – nu berövar den dig dagligen din nutid och framtid. Den som du bär agg emot, den som har handlat orättvist mot dig, den personen vinner dagligen genom att du inte kan släppa taget. I många fall har de själva gått vidare, men kvar, fast, står du.

Det är dags att släppa taget. Det är dags att du sätter dig själv, din familj och din framtid först. Du behöver inte kunna förlåta. Bara vilja. Herren utför mirakel, han helar inte bara från sjukdomar utan också hjärtan fyllda av mörker, agg och hat. Låt Herren ta vid där du kommer till korta. Det är det som är hela meningen med ett liv med Jesus. Han är den fullkomlige, inte vi.

Jag och den unga killen bad tillsammans efter att jag fått förklara vägen till förlåtelse och försoning. Och hans hat förvandlades till förlåtelse; den dagen skedde en helomvändning.

Missförstå mig inte, förlåtelse är svårt. Vägen till att vilja förlåta och försonas är i mina ögon svårare än att väcka döda till liv. Ett krossat hjärta är svårare att nå ut till än att införliva liv i en död kropp. Men jag vet att det går. Och du som läser det här i dag: var stark, var modig och välj livet. För där livet finns, där finns Jesus.

Jesus sade: ”Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig” (Joh 14:6).

Annahita Parsan, präst, Hammarbykyrkan

Holger Nilsson

#Förlåtelse #Annahita Parsan #Holger Nilsson #Hammarbykyrkan


Ditt stöd behövs

Stöd Apg29 genom att swisha in 29 kronor till 072 203 63 74.

Tack!


23 kommentarer

1 2 »3

x
Liv!
fredag 2 april 2021 17:39

Bibeln har en hög etik om att älska fienden, att förlåta varje människa, att övervinna synd och det kan man förverkliga genom den Helige Andens kraft hur svårt det än kan vara. Gör man sig tillgänglig för Gud så ser man mer av Hans mirakler, för att ha Kristi rättfärdighet är det nödvändigt att dagligen förvandlas genom Andens påverkan och bli delaktig av en gudomlig natur. Tack älskade Jesus, öppna mina ögon ännu mer genom den Helige Andens kraft. Amen & Amen.

Svara

x
Liv
fredag 2 april 2021 17:56

Bibeln har en hög etik om att älska fienden, att förlåta varje människa, att övervinna synd och det kan man förverkliga genom den Helige Andens kraft hur svårt det än kan vara. Gör man sig tillgänglig för Gud så ser man mer av Hans mirakler, för att ha Kristi rättfärdighet är det nödvändigt att dagligen förvandlas genom Andens påverkan och bli delaktig av en gudomlig natur. Tack älskade Jesus, öppna mina ögon ännu mer genom den Helige Andens kraft. Amen & Amen.

Svara

x
SA
fredag 2 april 2021 19:27

Älska fienden ... det kravet tror jag inte Gud har ,men förlåta är viktigt , för att komma vidare . och bli fri för sin egen skull .

Svara

x
Helene Karlsson svarar SA
fredag 2 april 2021 19:54
SA skrev:
Älska fienden ... det kravet tror jag inte Gud har ,men förlåta är viktigt , för att komma vidare . och bli fri för sin egen skull .

Samma i det här avsnittet skulle jag tro. Jag försöker jobba med det.

Man kan vilja älska sin fiende, såsom Herren JESUS gjorde och be om att få hjälp för det. Och ibland krävs det mycket hjälp, jag vet.

Jag tycker att det hjälper om jag ber för dom att de skall bli befriade från allt ont, beskyddade mot ont och välsignade med gott. Och att även dom skall bli frälsta och komma till Herren JESUS. I hans namn. Jag vill ju att även dom i sin renaste form skall skutta fram över ängarna i Herrens rike. De har också varit oskyldiga barn en gång i tiden och därefter blivit påverkade på olika vis. Då lugnar ilskan ned sig och man kan tänka mer kärleksfullt.

Jag brukar också tänka att det är egentligen inte dom som gör det utan de är under inflytande av olika krafter. Precis som jag var och är (förhoppningsvis är jag lite bättre nuförtiden), när jag inte uppnår mitt högsta ideal i uppförande. Ibland brukar jag också spegla mig i deras uppförande gentemot Herren JESUS, blir jag arg för att jag själv har samma beteende mot HERREN? Ja, ibland har det varit så. Då har det varit en lektion för mig och jag bett om förlåtelse.

Kära Bröder och Systrar, ta steget och gör ett försök. KRAM i JESU dyrbara namn. AMEN

Svara

x
SA
fredag 2 april 2021 20:57

Hur ska en förälder som fått sitt barn mördat , kunna älska mördaren .... och även förlåta ...jag vet inte eftersom jag inte varit med om det. Barnen det bästa man har. Det måste ju vara omöjligt att älska då , och jag tror att Gud förstår det .

Svara

x
Tomas N
fredag 2 april 2021 21:40

Att älska i de här betydelsen handlar nog om att det i Guds ögon och särskilt som det uttrycks i bibelns språk bara finns två val att göra hur man förhålla sig till människor.
Att älska eller hata
Att älska i den här betydelsen är att visa på god vilja och önska Guds välsignelse emot dem och inte själv stå ivägen för att Gud skall välsigna dem. Att också förmedla Guds välsignelse och kärlek innefattas också här och det handlar nog ofta om ett val och inte så att hjärtat och känslorna är med
DEt finns andliga krafter verksamma här. Gud hjälper den som tror och försöker lyda Gud . Satan och demoner är väldigt angelägna att få kristna att falla för frestelsen med oförlåtelse,bitterhet,hämnd,mord och vrede som är frukten och det som är verksamt om man väljer alt, 2 dvs att hata istället för att älska och att inte förlåta ,när vvi är kallade till det
Jesus är här vårt tydliga exempel ett följa, Han förlät t ex romerska bödlarna och förrädaren Judas
När det gäller fariseerna så förlät han säkert också dem personligen.
Men mycket av Jesus uppgift och ministry var ju att tillrättavisa dem och sedan fullborda sin del av det nya förbundet.Jesus rättfärdiga vrede mot dem skall inte tolkas som att han gick emot sin egen undervisning i t ex bergspredikan

Svara

x
Stefan Jonasson
fredag 2 april 2021 21:41

JESUS berättar om den obarmhärtigt tjänaren.. Som inte förstod vad barmhärtighet och förlåtelse var... Efesier brevet säger förlåt varandra på samma sätt som ni blivit förlåtna.. Om vi inte kan förstå vad barmhärtighet är och vad JESUS gjort på golgata kors för oss.. GUDS NÅD i KRISTUS JESUS då har vi svårt att förlåta oss själva och andra,

Svara

x
Stefan Jonasson svarar Stefan Jonasson
fredag 2 april 2021 21:57
Stefan Jonasson skrev:
JESUS berättar om den obarmhärtigt tjänaren.. Som inte förstod vad barmhärtighet och förlåtelse var... Efesier brevet säger förlåt varandra på samma sätt som ni blivit förlåtna.. Om vi inte kan förstå vad barmhärtighet är och vad JESUS gjort på golgata kors för oss.. GUDS NÅD i KRISTUS JESUS då har vi svårt att förlåta oss själva och andra,

Den andra aspekten som Jesaja talar om i jes 62, lite grann om när en människa gjort ont och inte ber om förlåtelse utan förhärdar sig i sin ondska.. Då är vi förpliktigade att ge budskapet att JESUS förlåter synder(glädjens budskap) .. Sedan skaka stoftet av oss och överlämna dom åt GUD till att hantera, vi gör oss fri från hämden.. Ty evangelium är ett budskap för de ödmjuka inte de högmodiga.. Om vi inte kan förlåta vet att GUD kan, vi kan finna tröst i att det kommer en vedergällningens dag för den personen jes 53:2 predika ett nådens år från vår GUD och en HÄMDENS DAG FÖR ATT TRÖSTA ALLA SÖRJANDE,

Svara

x
Stefan Jonasson svarar Stefan Jonasson
fredag 2 april 2021 22:01
Stefan Jonasson skrev:
Den andra aspekten som Jesaja talar om i jes 62, lite grann om när en människa gjort ont och inte ber om förlåtelse utan förhärdar sig i sin ondska.. Då är vi förpliktigade att ge budskapet att JESUS förlåter synder(glädjens budskap) .. Sedan skaka stoftet av oss och överlämna dom åt GUD till att hantera, vi gör oss fri från hämden.. Ty evangelium är ett budskap för de ödmjuka inte de högmodiga.. Om vi inte kan förlåta vet att GUD kan, vi kan finna tröst i att det kommer en vedergällningens dag för den personen jes 53:2 predika ett nådens år från vår GUD och en HÄMDENS DAG FÖR ATT TRÖSTA ALLA SÖRJANDE,

Kan vi inte förlåta så kan JESUS, en dag skall de som blivit utsatta för obeskrivlig och mänskligt oförlåtlig ondska, finna tröst i GUDS HÄMD.. 2tess 1:6 GUD är rättfärdig han vedergäller dem med lidande som plågat er,

Svara

x
nils
lördag 3 april 2021 08:34

Jesu beskrivning i Matt.18; 23-35 är väl den bästa för att Motivera Förlåtelse!

En tjänare som var skyldig en konung 10.000 Pund tiggde om Nåd och fick sin skuld efterskänkt!

När den benådade tjänaren träffade en av sina tjänare som var skyldig honom 100 silverpenningar,tog han honom om strupen och krävde han skulle betala skulden.
Den skyldige bad då; "Ha tålamod så skall jag betala dig!"
Men han ville inte,utan satte honom i fängelse tills skulden var betalt.

HÄR KOMMER SANNINGEN;SKULDEN SOM BLEV EFTERSKÄNKT MOTSVARADE 42 MILJONER KR!
SKULDEN SOM HAN EJ VILLE EFTERSKÄNKA MOTSVARADE 70 KRONOR!
PROPOTIONERNA BLIR DÅ; 42 MILJONER KR DELAT MED 70 KR =600.000 GÅNGER!

Konungen fick höra det och sade då;Du Onde tjänare,allt vad du var skyldig efterskänkte Jag dig,eftersom du bad därom.
Borde då icke också du förbarmat dig över din medtjänare,som jag gjorde mot dig?
Och i sin vrede överlämnade hans herre honom i fångknektarnas våld tills skulden var betald.

"SÅ SKALL OCK MIN HIMMELSKE FADER GÖRA MED EDER,OM I ICKE AV HJÄRTAT FÖRLÅTEN VAR OCH EN SIN BRODER (SYSTER)!"

VÅR SKULD ÄR SÅ OÄNDLIGT STOR INFÖR GUD GENOM VÅRA SYNDER,SOM HAN ÄNDÅ EFTERSKÄNKER NÄR VI TIGGER OM NÅD!
DÄRFÖR FINNES INGEN URSÄKT ATT EJ VILJA FÖRLÅTA VARANDRA!
SKER EJ DETTA,FÖRLORAR VI GUDS FÖRLÅTELSE,OCH GÅR DÅ EVIGT FÖRLORADE!

DÅ HELA VÅR EVIGA EXISTENS ÄR HELT BEROENDE AV GUDS NÅD OCH VILLIGHET ATT FÖRLÅTA OSS,VARFÖR VI MÅSTE HA FÖRDRAG MED VARANDRA ATT VILJA FÖRLÅTA!!

Svara

1 2 »3

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


NYTT! Förkorta lång länk här så att den fungerar i din kommentar!

Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

ANNONS:Världen idag

Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg


DAGENS

Dagens datum

Vecka 14, söndag 11 april 2021 kl. 18:40

Dagens bibelord

“Han bar våra synder i sin kropp upp på korsets trä, för att vi skulle dö bort från synderna och leva för rättfärdigheten. Genom hans sår är ni helade.” (1 Peter 2:24)

Dagens namn

Ulf och Ylva

Dagens bön

Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Möt också Ulf och Ylva. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Så här blir du frälst - räddad

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

Ja!Fadern, Sonen och den Helige Ande är ett

Dessa tre är ett

Bibeln är mycket tydlig. Fadern, Sonen och den helige Ande är tre - och dessa tre är ett!


Jesus var jämlik Gud, blev människa, dog på korset och Gud upphöjde honom

Var så till sinnes som också Kristus Jesus var, vilken, då han var i Guds gestalt, inte ansåg det som en rövad skatt att vara jämlik Gud, utan utgav sig själv, och tog på sig en tjänares gestalt, och blev lik oss människor. Och sedan han hade trätt fram som en människa ödmjukade han sig själv och blev lydig intill döden, ja, intill döden på korset. Därför har också Gud upphöjt honom och gett honom ett namn som är över alla namn, för att i Jesu namn alla knän ska böja sig, deras som är i himlen och på jorden och under jorden, och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära. (Fil 2:5-11)


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Christer Åbergs böcker

Den längsta natten och Den oönskade

Om Christer Åberg


Senaste bönämnet på Bönesidan

söndag 11 april 2021 12:07
Frid och tacksägelse.Ja nu har det gått ganska bra o bättre hela tiden.Katten 18 År har ätit, gått ut och sover.Igår var den lite intresserad av att fånga garn när matte lekte o snurrade med den lite.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
BYTARE: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli en månadsgivare
Den bank konto : 8150-5 934 343 720-9
IBAN / BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer information om hur man stöder finns här!

Kontakt
christer@apg29.nu
072-203 63 74

Wikipedia om Christer Åberg

Mer
apg29.se  apg29.com apg29.nu  christeraberg.se

Translate

↑ Upp