DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Butik Media Info

Jesus är Guds Son

Av: Christer Åberg
onsdag 18 augusti 2021 00:27

Jesus är Guds Son

Bild: Aftonbladet.

Den som tror på Sonen har evigt liv, men den som inte tror på Sonen ska inte få se livet, utan Guds vrede förblir över honom. - Joh. 3:36

Matt. 4:3 Och frestaren kom fram till honom och sa: Om du är Guds Son, så befall att dessa stenar blir bröd.

Matt. 4:6 och sa till honom: Om du är Guds Son , så kasta dig ner, för det står skrivet: Han ska ge sina änglar befallning om dig, och de ska bära dig på sina händer, så att du inte stöter din fot mot någon sten.

Matt. 8:29 Och se, de ropade och sa: Vad har vi med dig att göra, Jesus, Guds Son ? Har du kommit hit för att plåga oss i förtid?

Matt. 14:33 Då kom de som var i båten och tillbad honom och sa: Du är verkligen Guds Son!

Matt. 26:63 Men Jesus teg. Då tog översteprästen till orda och sa till honom: Jag befaller dig under edsplikt inför den levande Guden, att du säger oss om du är Kristus, Guds Son .

Matt. 27:40 och sa: Du, som bryter ner templet och inom tre dagar bygger upp det igen, hjälp dig själv, om du är Guds Son , och stig ner från korset.

Matt. 27:43 Han förtröstade på Gud, må han nu rädda honom om han har honom kär, för han har sagt: Jag är Guds Son .

Matt. 27:54 Men när officeren och de som tillsammans med honom bevakade Jesus såg jordbävningen och det som hände, blev de mycket förskräckta och sa: Denne var verkligen Guds Son .

Mark. 1:1 Detta är början av Jesu Kristi, Guds Sons, evangelium.

Mark. 3:11 Och när de orena andarna såg honom, föll de ner för honom och ropade, och sa: Du är Guds Son .

Mark. 15:39 När officeren som stod där mitt emot honom såg att han med ett sådant rop gav upp andan, sa han: Den mannen var verkligen Guds Son .

Luk. 1:35 Då svarade ängeln och sa till henne: Den Helige Ande ska komma över dig, och den Högstes kraft ska överskugga dig, därför ska också det Heliga som blir fött av dig kallas Guds Son .

Luk. 3:2 när Hannas och Kaifas var överstepräster, kom Guds ord till Johannes, Sakarias son, i öknen.

Luk. 4:3 Då sa djävulen till honom: Om du är Guds Son , så befall denna sten att bli bröd.

Luk. 4:9 Och han förde honom till Jerusalem och ställde honom på templets högsta plats och sa till honom: Är du Guds Son , så kasta dig ner härifrån.

Luk. 4:41 Och onda andar for också ut ur många, och de skrek och sa: Du är Kristus, Guds Son . Då befallde han dem strängt och tillät dem inte att tala, eftersom de visste att han var Kristus.

Luk. 12:8 Men jag säger er: Den som bekänner mig inför människorna, honom ska också Människosonen bekänna inför Guds änglar.

Luk. 22:69 Härefter ska Människosonen sitta på Guds, den mäktiges, högra sida.

Luk. 22:70 Då sa de alla: Så är du alltså Guds Son ? Och han sa till dem: Ni säger det, för att Jag Är.

Joh. 1:34 Och jag har sett och har vittnat att han är Guds Son .

Joh. 1:49 Natanael svarade och sa till honom: Rabbi, du är Guds Son , du är Israels Konung.

Joh. 1:51 Och han sa till honom: Sannerligen, sannerligen säger jag er: Härefter ska ni få se himlen öppen, och Guds änglar fara upp och ner över Människosonen.

Joh. 3:18 Den som tror på honom blir inte dömd, men den som inte tror är redan dömd, eftersom han inte har trott på Guds enfödde Sons namn.

Joh. 3:36 Den som tror på Sonen har evigt liv, men den som inte tror på Sonen ska inte få se livet, utan Guds vrede förblir över honom.

Joh. 5:25 Sannerligen, sannerligen säger jag er: Det kommer en tid och den är redan här, då de döda ska höra Guds Son s röst, och de som hör ska leva.

Joh. 9:35 Jesus hörde att de hade kastat ut honom, och när han fann honom, sa han till honom: Tror du på GudsSon?

Joh. 10:36 så säger ni om honom som Fadern har helgat och sänt till världen: Du hädar, därför att jag sa: Jag är Guds Son .

Joh. 11:4 När Jesus hörde detta, sa han: Denna sjukdom är inte till döds, utan till Guds ära, för att Guds Son ska bli förhärligad genom den.

Joh. 11:27 Hon sa till honom: Ja, Herre, jag tror att du är Kristus, Guds Son , som skulle komma i världen.

Joh. 19:7 Judarna svarade honom: Vi har en lag, och enligt vår lag måste han dö, för han har gjort sig själv till Guds Son .

Joh. 20:31 Men dessa har blivit nedskrivna, för att ni ska tro att Jesus är Kristus, Guds Son , och för att ni genom tron ska ha liv i hans namn.

Apg. 7:56 och han sa: Se, jag ser himlen öppen och Människosonen stå på Guds högra sida.

Apg. 8:37 Då sa Filippus: Om du tror av hela ditt hjärta, så kan det ske. Och han svarade och sa: Jag tror att Jesus Kristus är Guds Son .

Apg. 9:20 och han började genast predika Kristus i synagogorna, att han är Guds Son .

Rom. 1:4 och som med kraft är bevisad vara Guds Son enligt helighetens Ande, genom uppståndelsen från de döda, Jesus Kristus, vår Herre.

2 Kor. 1:19 För Guds Son , Jesus Kristus, som bland er har blivit predikad av oss, av mig och Silvanus och Timoteus, han var inte ja och nej, utan ja har kommit genom honom.

Gal. 2:20 Jag är korsfäst med Kristus och jag lever, men inte längre jag, utan Kristus lever i mig. Och det liv jag nu lever i köttet, det lever jag i tro på Guds Son , som har älskat mig och utgivit sig själv för mig.

Gal. 4:7 Därför är du inte längre tjänare, utan son, och är du son, så är du också Guds arvinge genom Kristus.

Ef. 4:13 tills att vi alla når fram till enheten i tron och i kunskapen om Guds Son , till en fullkomlig man och till det mått av mognad som hör till Kristi fullhet.

Hebr. 4:14 Eftersom vi nu har en stor överstepräst som har farit upp genom himlarna, Jesus Guds Son , så låt oss hålla fast vid bekännelsen.

Hebr. 6:6 men sedan har avfallit, för dem är det omöjligt att på nytt bli förnyade till omvändelse, då de själva på nytt korsfäster Guds Son och öppet hånar honom.

Hebr. 7:3 Utan far, utan mor, utan släkt. Hans dagar har ingen början och hans liv har inget slut, men han har gjorts lik Guds Son , och förblir präst för alltid.

Hebr. 10:29 Hur mycket strängare straff tror ni då inte att den förtjänar som har trampat Guds Son under fötterna och ansett förbundets blod för orent, det som har helgat honom, och som har smädat nådens Ande?

1 Joh. 3:8 Den som gör synd är av djävulen, för djävulen har syndat från begynnelsen. Därför uppenbarades Guds Son , för att han skulle göra slut på djävulens gärningar.

1 Joh. 4:9 Genom detta uppenbarades Guds kärlek till oss, att Gud sände sin enfödde Son till världen, för att vi skulle leva genom honom.

1 Joh. 4:15 Var och en som bekänner att Jesus är Guds Son , i honom förblir Gud och han i Gud.

1 Joh. 5:5 Vem är den som besegrar världen, utom den som tror att Jesus är Guds Son ?

1 Joh. 5:9 Om vi nu tar emot människors vittnesbörd, så är Guds vittnesbörd större, för detta är Guds vittnesbörd, som han har vittnat om sin Son.

1 Joh. 5:10 Den som tror på Guds Son har vittnesbördet inom sig. Den som inte tror Gud har gjort honom till en lögnare, eftersom han inte har trott det vittnesbörd som Gud har vittnat om sin Son.

1 Joh. 5:12 Den som har Sonen har livet. Den som inte har Guds Son har inte livet.

1 Joh. 5:13 Detta har jag skrivit till er som tror på Guds Son s namn, för att ni ska veta att ni har evigt liv, och för att ni ska tro på Guds Sons namn.

1 Joh. 5:20 Och vi vet att Guds Son har kommit och har gett oss förstånd, så att vi kan känna den Sanne, och vi är i den Sanne, i hans Son Jesus Kristus. Han är den sanne Guden och det eviga livet.

Upp. 2:18 Skriv också till församlingens ängel i Tyatira: Detta säger Guds Son , som har ögon såsom eldslågor, och vars fötter liknar skinande malm:

Christer Åberg

Stöd Apg29 genom att SWISHA:
072 203 63 74

← Förra
Andens enhet

→ Nästa
1,3 miljarder muslimer har inte rätt att byta religion


0 kommentarer


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340Senaste på Youtube


Direkt med Christer Åberg

Prenumera på Youtubekanalen


Senaste kommentarerna

Mats 12/8-22 15:21
Tack Jesus för ditt offer på korset….En kärleksfullare gärning för oss syndare har aldrig och kommer aldrig ske… Tack käre Jesus för att jag får nåd , en nåd och kärlek som jag är helt oförtjänt av. Vi är många som ser de yttersta dagarna närmar sig sitt slut. Herre var med mig och min broder Stefan när vi döps i havet i morgon…..
Skrevs i 67 bibelord om Jesu kors

Sven Thomsson 25/7-22 09:41
Bra budskap Holger. Det år sådant här som människor behöver få veta och inte minst många kristna som inte inser faran med yoga och annat ockult. Vi som tror på Jesus måste bli så fyllda av den helige Ande och kraft så att vi kan stå emot detta och beklädda med kraft så att vi kan driva bort Satan och "driva främmande härar" på flykten.
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap

Bjarne Andersson 24/7-22 21:10
Den här visar mer vad som kommer framöver! Extern länk
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap


Senaste bönämnet

måndag 15 augusti 2022 22:09
Be med mig om ett under, att min käre makes hosta upphör, har inte så bra lungor, pga 35-40 år med astma. Han säger ofta " jag orkar inte mer". Gud välsigne Dig!
måndag 15 augusti 2022 18:42
Beskydd från demonisering så attakerad hjälp o bryta isolering få kraft o börja gå på möten o träffa andra människor
måndag 15 augusti 2022 18:38
Be för mig orkar inte mer är så attakerad av fienden o fel människor har tyvärr öppnat mig för fel människa som sprider lögner o ont förtal hjälp mig o förlåta o kraft o gå vidate i tron

DAGENS

Vecka 33, måndag 15 augusti 2022 kl. 23:54

Online: 106

30207 sidvisningar hittills i dag
(36586 sidvisningar totalt i går)

Namnsdag: Stella och Estelle

“Lever vi, så lever vi för Herren. Dör vi, så dör vi för Herren. Vare sig vi lever eller dör tillhör vi alltså Herren.” - Romans 14:8

Bön: Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.Aktuella artiklar


Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Erbjudande: Min CD + BOK = 250 krTranslate

Laddningstid av sidan: 0.60 sekunder

↑ Upp