DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Kristen media Skrivklåda Om Info

Direkt från Apg29

Idag kan du ta emot Jesus och bli Guds barn

Av: Christer Åberg
måndag 30 mars 2020 18:37

Idag kan du ta emot Jesus och bli Guds barn

Bild: svt.se.

Jesus har gjort allting klart på korset när dog han för dina synder. Han tog alla dina sjukdomar på sig han besegrade satan och avväpnade alla demoner. 

Enkelt och tydligt

Ända sedan jag blev frälst har jag varit väldigt noga med att på ett enkelt och tydligt sätt tala om Jesus och hur man blir frälst. Det har gått många år nu sedan jag blev frälst och hela tiden har min förkunnelse varit på det här enkla sättet.

Faktum är att min förkunnelse har blivit enklare och enklare ju mer tiden har gått. Jag har inte krånglat till det med teologins djupheter som ingen begriper och allra minst jag själv.

Så evangelisten missar sitt uppdrag

Jag har flera gånger varit på möten med bara frälsta då någon känd evangelist har kommit. När han upptäcker att det bara är frälsta på mötet ändrar han sin förkunnelse och riktar sig till de frälsta.

På det här sättet missar han sitt uppdrag. Han gör inte det som Gud och kallat honom till. Han har då gått ur sin kallelse och det blir ingen framgång.

Predika evangelium

Jag har bestämt mig att inte göra samma misstag. Gud har kallat mig till att predika evangelium om Jesus och hur man blir frälst. Det tänker jag göra även om det bara sitter frälsta i mötet.

Det kanske är så också att det finns människor som har varit med i en församling i hela sitt liv men vet inte hur man blir frälst.

Skulle jag fråga en del "Hur blev du frälst?" skulle han eller hon inte kunna svara. "Ja men det har jag ju varit i hela mitt liv" men det kan han inte ha varit. Frälst betyder räddad och man vet om man har blivit det eller ej.

Predika frälsningens budskap

Därför har jag bestämt mig för att predika frälsningens budskap redan för frälsta som ofrälsta. Det kan finnas någon i samlingen som aldrig har tagit emot Jesus, trots att han är med i en församling. Sedan kan det finnas de som är frälsta men väldigt okunniga om hur man hjälper andra att bli det.

Det är så här: Man är ju inte frälst om man bara är med i en församling utan man är frälst om man har tagit emot Jesus. Man är inte med i en församling för att bli frälst, man är med för att man redan är frälst!

På samma sätt är det med dopet. Man döps för att man är frälst, inte för att bli frälst. Likadant är det med nattvarden. Man deltar i nattvarden för att man är frälst, inte för att bli frälst.

Av samma anledning predikar jag och berättar om Jesus för andra människor. Jag gör det inte för att bli frälst utan för att jag är frälst genom tron på Jesus Kristus.

Laggärningskristendom

Det handlar inte om någon laggärningskristendom. Jesus har förvandlat hela mig och därför kan jag med frimodighet berätta detta för andra människor. Hela mitt liv går ut på att vittna om Jesus

Det är inte så att jag har blivit mer desperat sista tiden utan det brinner i mitt hjärta. Jag måste föra fram budskapet om Jesus så att många som möjligt får höra om det så att de kan ta emot honom och bli frälsta.

Radikal efter halva min familjs död?

Det finns de som har skrivit elakheter om mig på nätet och påstår att jag blev så här "radikal" efter att min fru och lille son dog två dagar innan julafton 2008. Men jag ska säga till dig att jag har varit så här "radikal" och tydlig och brunnit för människors frälsning hela tiden.

Kanske har det blivit mer tydligt för mig efter att halva min familj dog att vi inte har några garantier för morgondagen, även om jag visste och förstod detta innan. Vi har inga garantier för morgondagen, därför gäller det att ha allting klart med Jesus Kristus idag.

Jag vill rekommendera dig

Om du inte har tagit emot Jesus så vill jag verkligen rekommendera dig att göra det. Ta emot Jesus nu idag innan det blir alltför för sent. För när det är för sent, då är det för sent! Det är här i detta jordeliv du tar emot Jesus.

Det var till denna jord som Jesus kom, dog och uppstod, så det är naturligtvis här du ska ta emot honom. Efter när du har dött och lämnat detta jordeliv är det för sent.

Det är nu du ska ta emot Jesus - idag! För idag är det frälsningens dag. Idag kan du få hela ditt liv förvandlat. Idag kan du få alla dina synder förlåtna. Idag kan du ta emot Jesus. Idag kan du bli ett Guds barn.

Inte av egna gärningar

Min käre vän: Man blir frälst av nåd genom tron på Jesus utan av några egna gärningar. En del tror att de måste göra massa saker för att räcka till till så att de blir frälsta. Nej, det sker av nåd!

Många är de som under århundraden, ja årtusenden upptäckt att deras egna gärningar inte räckte till och fått stå där med skam. Du kan inte göra någonting.

Vänd dig till Jesus

Vad du behöver göra är att vända dig till Jesus och ta emot honom. Det är då du blir frälst! Det är då du får alla dina synder förlåtna! Det är då du blir Guds barn och får evigt liv.

Jesus har gjort allting klart på korset då dog han för dina synder. Han tog alla dina sjukdomar på sig han besegrade satan och avväpnade alla demoner.

Jesus har segrat

Jesus har vunnit seger! Han begravdes och Gud uppväckte honom från det döda på den tredje dagen. 40 dagar senare tog Gud honom upp till himlen där han satte sig på Guds högra sida.

Allt har blivit lagt under Jesu fötter. Han är konungarnas konung och herrarnas herre. Han är Guds enfödde Son och en dag skall han komma tillbaka hit till denna jord. Det säger bibeln väldigt tydligt.

Profetior

Bibeln har visat sig hittills vara helt sann då den talar om att Jesus Kristus skulle komma att dö på ett kors och uppstå. Massor av profetior i Bibeln gick då i detalj uppfyllelse.

Och nu finns det profetior i Bibeln som talar om att Jesus skall komma tillbaka. Om profetiorna gick i uppfyllelse om Jesus första kommande, hur mycket mer ska då inte profetiorna om hans andra kommande gå i uppfyllelse!

Vi kan tryggt lita på bibeln. Jesus är en verklighet, han lever idag och han skall komma tillbaka till denna jord!

Christer ÅbergRekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Senaste live på Youtube


Jesus finns på riktigt - Live med Christer Åberg


DAGENS

Dagens datum

Vecka 47, söndag 28 november 2021 kl. 18:16

Dagens bibelord

“Tacka HERREN, åkalla hans namn, gör hans gärningar kända bland folken!” (1 Chronicles 16:8)

Dagens bön

Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Möt också . Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Be högt den här bönen om du vill bli frälst: 
”Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och förlåten och ett Guds barn. Amen.”

Om Christer Åberg


Senaste bönämnet på Bönesidan

söndag 28 november 2021 00:20
Jag ber till dig Jesus. Låt mig få känna mig lycklig någon gång och känna mig älskad för den jag är. Jag ber dig Jesus. ✝️🙏


Aktuella artiklarSTÖD APG29

SWISH: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli en månadsgivare (Paypal)
Bankkonto: 8150-5 934343720-9
IBAN / BIC: SE7980000815059343437209SWEDSESS

Mer information om hur man stöder finns här!

Kontakt

mejl@apg29.nu
072-203 63 74

Om

Wikipedia om Christer Åberg

Mer

apg29.se
apg29.com 
apg29.nu 
christeraberg.se

Translate

↑ Upp