Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Hur går en biblisk vigsel till?

Eller kan man gifta sig hur som helst? 

Vigsel.

När jag har frågat människor angående detta och sökt i Google efter svar så verkar det som man inte riktigt vet vad bibeln säger. Det råder en total förvirring och man har inget riktigt rakt och tydligt svar att ge.

Christer ÅbergAv Christer Åberg
måndag 3 augusti 2020 03:10

Gud för fram kvinnan

1 Mos 2:22-25: "Och HERREN Gud formade en kvinna av revbenet som han tagit av mannen och förde henne fram till honom. Mannen sade: "Denna är nu ben av mina ben och kött av mitt kött. Hon skall heta kvinna, ty av man har hon tagits." Därför skall en man lämna sin far och sin mor och hålla sig till sin hustru, och de skall bli ett kött. Och mannen och hans hustru var båda nakna utan att blygas för varandra."

Idag råder det en total förvirring över hur man blir gift. En del menar till och med att det bara är att flytta ihop, vips så är man gifta! Men är det egentligen vad bibeln lär?

Det står en hel del om äktenskap, om man och hustru, skilsmässa och omgifte i bibeln, men vad står det egentligen om hur man blir gift? Hur går en biblisk vigsel till?

När jag har frågat människor angående detta och sökt i Google efter svar så verkar det som man inte riktigt vet vad bibeln säger. Det råder en total förvirring och man har inget riktigt rakt och tydligt svar att ge.

På grund av att det inte finns några tydliga svar skapar man sin egen teologi och menar att det behövs ingen ceremoni eller vigsel. Eller så kanske man hittar på en egen förvirrad ceremoni som är långt ifrån vad bibeln säger.

Man kanske har fått för sig att Gud har gett en uppenbarelse som bekräftar sina egna idéer. Vi ska inte gå efter egna uppenbarelser utan vad Gud verkligen säger i sitt eget ord - Bibeln.

Hur går en biblisk vigsel till?

Med detta sagt ska vi ta reda på hur en biblisk vigsel går till med utgångspunkt från första Mosebok kapitel två.

I texten vi läste står det att Gud förde fram kvinnan till mannen. Det var Gud själv som handlade. Så är det också än i dag. En vigsel är inte ett människoverk - det är ett Guds verk. För att det ska bli ett Guds verk måste vi naturligtvis låta Gud vara med.

Vi ser i texten att det var inte bara för mannen att hoppa i säng med kvinnan, och vips var de gifta, utan Gud förde fram kvinnan till mannen. Det skedde nånting innan mannen kunde "hoppa i säng" med henne.

Den här texten är den äldsta beskrivningen hur en biblisk vigsel går till. Ibland läser vi texterna för snabbt och missar vad det verkligen står. Vi missar det "finstilta" som många gånger har stor betydelse och är avgörande.

En kropp

När Gud handlade och förde fram kvinnan till mannen blev de ett kött - en kropp. De var inte längre två utan en. Om detta talar Jesus också om.

Matt 19:4-6.4. Då svarade han och sa till dem: Har ni inte läst att han som gjorde dem från början, gjorde dem till man och kvinna och sa: Därför ska en man lämna sin far och sin mor och hålla sig till sin hustru, och de två ska vara ett kött? Så är de inte mer två utan ett kött. Vad nu Gud har fogat samman får människan inte skilja åt.

När blev de ett kött - det vill säga en kropp? När de hade sex med varandra? Nej, när Gud förde fram kvinnan till mannen som tog emot henne. Då blev de en kropp med varandra.

I Jesu exempel blir mannen och kvinnan ett kött när mannen lämnar sin far och mor och hållet sig till sin hustru. När blir kvinnan hustru? Då Gud fogar samman dem i vigseln och gör dem till ett kött.

Man behöver alltså inte läsa mycket i Bibeln för att förstå hur en biblisk vigsel går till. Vi ser det redan i andra kapitlet av första Mosebok.

Innan syndafallet

Gud handlar själv i en vigsel och fogar samman två människor. Det är ett mirakel som sker. De två blir ett. Och det är bara Gud som kan göra sådana mirakel.

Mark 10:6-9: "Men från skapelsens början gjorde Gud dem till man och kvinna. Därför ska en man lämna sin far och mor och hålla sig till sin hustru. Och de två ska bli ett kött. Så är de inte mer två, utan ett kött. Vad nu Gud har fogat samman, det ska människan inte skilja åt."

Det är intressant att lägga märke till att äktenskapet instiftades långt innan Mose lag. Det instiftades innan syndafallet. Innan syndafallet skulle alltså mannen och kvinnan fogas samman i en vigsel. Efter syndafallet och i Mose lag och även i nytestamentlig tid gällde detta fortfarande, och det gäller än idag.

Syftet med bibelstudiet

Vad jag är ute efter i det här bibelstudiet är inte själva äktenskapet, inte heller om skilsmässa och omgifte, utan vad Bibeln lär oss om själva vigseln då Gud fogar samman två människor.

Och i detta exempel från första moseboken ser vi hur tydligt som helst att Gud fogar samman mannen och kvinnan i en vigsel. Det skedde då och det sker nu. Inför Gud kommer mannen och kvinnan tillsammans och blir ett.

Vigselns profetiska betydelse

Ef 5:29-32: "Ingen har någonsin hatat sin egen kropp, utan man ger den näring och vårdar den, så som Kristus gör med församlingen, eftersom vi är lemmar i hans kropp. "Därför skall en man lämna sin far och sin mor och hålla sig till sin hustru, och de två skall vara ett kött." Denna hemlighet är stor - jag talar om Kristus och församlingen."

Det här bibelordet skulle vi kunna tala mycket om, men jag vill just nu bara uppmärksamma att vigseln mellan två människor är en profetisk förebild som pekar på Jesus och hans församling. Jesus är brudgummen och församlingen är bruden. Då en man och kvinna gifter sig med varandra pekar detta profetiskt på Jesus och hans brud.

Därför är en jordisk vigsel nånting helt fantastiskt som pekar på det himmelska bröllopet mellan Jesus och församlingen.

Den himmelska vigseln

Ps 45:15-16: "I brokigt vävda kläder förs hon till konungen. Jungfrur, hennes väninnor, följer henne, de leds in till dig. Under glädje och jubel förs de fram, de tågar in i konungens palats."

Det här gamlatestamentliga bibelordet beskriver hur Gud för fram bruden till sin son Jesus Kristus i himlen. Bruden som Jesus Kristus själv har köpt med sitt eget blod då han dog för henne på Golgata kors.

Visst är detta en fantastisk bild på en vigsel? Likt som Gud en dag skall föra fram bruden - församlingen - till sin son Jesus, för Gud fram den jordiska kvinnan till mannen och gör dem till ett.

Vigselns juridiska betydelse

Det här bibelstudiet handlar om vad Bibeln säger om vigsel, men jag ska bara kort ta med den juridiska betydelsen, alltså vad den världsliga makten säger. Ordet vigsel har förresten ursprungligen en religiös betydelse och innebar att äktenskapet helgades genom kyrkans välsignelse.

För att en vigsel ska vara juridiskt bindande krävs att vigselförrättaren är behörig. Vidare ska mannen och kvinnan vara samtidigt närvarande. De ska båda var för sig svara ja på förrättarens fråga om de vill gifta sig med den andre. Därefter ska förrättaren förklara att de är äkta makar. Om något av dessa moment inte uppfylls är vigseln inte giltig.

Fri vilja

Detta motsätter naturligtvis inte Bibeln. Det är ju självklart att man av fri vilja ska gifta sig med varandra. Detta ser vi tillexempel med Rebecka.

1  Mos 24:58-59: "De kallade till sig Rebecka och frågade henne: "Vill du följa med den här mannen?" Hon svarade: "Ja". Då lät de sin syster Rebecka och hennes amma fara tillsammans med Abrahams tjänare och hans män."

Hon fick frågan om hon ville följa med Abrahams tjänare för att gifta sig med Abrahams son Isak. Hon svarade ja.

Ingen tom ritual

Vi har nu sett i vårt bibelstudium att gifta sig är ingen tom ritual. Det händer någonting verkligt. Man blir sammanfogad och blir ett. Detta fick jag själv uppleva när jag gifte mig i Bjärka Säby 2004. Det skedde verkligen någonting. Detta hade jag aldrig upplevt tidigare. Vi blev ett - ja till "en kropp", (ett kött), som bibeln säger!

Så är de inte längre två utan ett kött. Vad Gud har fogat samman skall människan inte skilja åt. (Matt 19:6).

Tar emot med sina ord

Då jag skrev min bok Den längsta natten kom jag tänka på en sak som jag aldrig hade tänkt på tidigare. Det var när jag beskrev hur det gick till då jag gifte mig med Marie som senare skulle dö i mina armar.

I en vigsel tar man emot varandra. Och detta gör man genom att säga till varandra med ord att man tar emot varandra. När jag tog emot Marie som min fru sa jag till henne med min mun högt och tydligt att jag nu tar emot henne. På samma sätt tar man emot Jesus genom att säga högt och tydligt till honom att man tar emot honom.

Jag har läst att ur juridisk och laglig synpunkt är det mycket viktigt att man i vittnens närvaro säger högt med ord att man tar emot varandra i en vigsel. Gör man inte detta blir man inte gift.

Vi gifte oss i Bjärka Säbys slottskapell och pastor Claes Frankner var vigselförrättare. Vänd mot Marie framför alla inbjudna i kapellet sa jag till henne förestavad av Claes:

"Marie, jag tar emot dig som en gåva från Gud. Jag vill dela glädje och sorg med dig och vara dig trogen till livets slut. Som ett tecken på vårt äktenskap ger jag dig denna ring."

Då sa Marie till mig, vänd mot mig och förestavad av Claes:

"Christer, jag tar emot dig som en gåva från Gud. Jag vill dela glädje och sorg med dig och vara dig trogen till livets slut. Som ett tecken på vårt äktenskap tar jag emot denna ring."

Efter att jag hade gett henne ringen sa Claes:

"Ni har nu ingått äktenskap med varandra och bekräftat detta inför Gud och denna församling. Ni är nu man och hustru. Gud vare med er, nu och alltid. I Faderns och Sonens och den helige Andes namn. Amen."

Hade jag inte tagit emot min fru med mina ord så hade vi aldrig blivit gifta. Det hade inte hjälpt om vi hade träffats dagligen eller och till och med bott tillsammans.

Vi gjorde detta inför Gud och människor och fick både Guds och människors välsignelse. Då skedde det någonting som jag aldrig upplevt innan: Gud fogade oss samman och vi blev gifta!

Fortsättning följer...

Som du ser är ämnet vi nu har tagit an oss för att studera mycket stort så att vi får återkomma med en del två, annars skulle den här artikeln bli alldeles för lång.

Christer Åberg


#Äktenskapet #Vigsel #Bröllop


51 kommentarer

2 3 4 »6

x
Stefan Jonasson svarar Leif
måndag 3 augusti 2020 22:37
Leif skrev:
Exakt! När dreglandet övergått till ett begär, och då hjärtat blivit berett att gå längre än bara tittande, då är måttet rågat!

Då är måttet rågat, vad händer då???

Svara

x
Tomas N svarar Stefan Jonasson
tisdag 4 augusti 2020 07:23
Stefan Jonasson skrev:
Omvändelse till att tro på JESUS är räddningen för var och en som tror... Är sambo par som levt i trohet och kärlek till varandra och kanske har barn utdömda från frälsningen även fast de kommit till tro? Kanske GUD leder dom till att gifta sig framöver? Men har det med frälsningen att göra? En liten fråga till kanske dum fråga... De tu skall varda ett kött.... *1kor 6:15-16* alla män som kommit till tro vet att det är förkastligt att ge sig i lag med en prostituerad... Men paulus säger att den som förenar sig med en sköka är en kropp med henne det heter de två skall bli ett kött, är det själva sexual akten som gör man och kvinna som ett kött... Är det det det betyder???

Du har rätt Stefan. Mycket av det starka bandet som Gud skapade mellan man och kvinna är nedlagt i sexualakten,annars skulle inte Paulus säga som han gör om prostituerade i korinthierbrevet.

Jesus predikar nya förbundet i bergspredikan och varnar för att en synd börjar i hjärtat eller i vad ögonen ser. Att vi skall se upp så vi inte syndar med munnen i att tala illa om andra. Men självklart är det fortfarande värst att synda med hela kroppen och sina händer. Det går och vi måste dra i bromsen tidigt.

Människor har alltid missbrukat sex ,som ju är starkt. T ex tempelprostitution och dyrkan av sexualakten.
Men det behövs ett starkt kitt i ett äktenskap som ju också ärhårt arbeteoch mycket prövningar

Svara

x
Leif svarar Stefan Jonasson
tisdag 4 augusti 2020 08:08
Stefan Jonasson skrev:
Då är måttet rågat, vad händer då???

Då har man blivit en avgudadyrkare och begått äktenskapsbrott enligt Jesu Ord!

Vi har svårare än Jesus att se rakt in i ett hjärta, men när Jesus säger det Han säger i tidigare vers så är det inte endast en varning. Han vet att gränsen till äktenskapsbrott redan kan begås någonstans i hjärtat. Därför säger Han som vet och känner alla gränser.

Svara

x
Leif svarar Leif
tisdag 4 augusti 2020 09:17
Leif skrev:
Då har man blivit en avgudadyrkare och begått äktenskapsbrott enligt Jesu Ord!

Vi har svårare än Jesus att se rakt in i ett hjärta, men när Jesus säger det Han säger i tidigare vers så är det inte endast en varning. Han vet att gränsen till äktenskapsbrott redan kan begås någonstans i hjärtat. Därför säger Han som vet och känner alla gränser.

Det Jesus säger är att brottet, i detta fall "äktenskapsbrottet" redan begås i hjärtat, men! När någon sedan också går till handling så har man inlett den förhärdelseprocess som ofta blir fullständigt förödande. Detta gör samvetet allt mer bedövat och man blir alltmer avtrubbad. Man tycker alls inte längre att det här är någon synd, utan alla möjliga förklaringar tar plats och inställer sig i hjärtat. Ögon och hjärta förblindas.

Svara

x
Susse svarar Anja
tisdag 4 augusti 2020 10:22
Anja skrev:
Att gifta sig i Svenska Kyrkan är gratis. Präst, vittnen och musik ingår. Jag antar, att det är så i frikyrkorna också.

ja visste inte det, 😶

Svara

x
Stefan Jonasson svarar Leif
tisdag 4 augusti 2020 20:37
Leif skrev:
Det Jesus säger är att brottet, i detta fall "äktenskapsbrottet" redan begås i hjärtat, men! När någon sedan också går till handling så har man inlett den förhärdelseprocess som ofta blir fullständigt förödande. Detta gör samvetet allt mer bedövat och man blir alltmer avtrubbad. Man tycker alls inte längre att det här är någon synd, utan alla möjliga förklaringar tar plats och inställer sig i hjärtat. Ögon och hjärta förblindas.

JESUS skärpte lagen i detta fall, du skall inte begå äktenskapsbrott.. Han förklarar att den som med begär sett på en kvinna redan begått äktenskap brott i sitt hjärta och är en likvärdig syndare som den som utfört handlingen, att det i princip omöjligt för en man att inte bryta mot detta bud som rom 3:19-20 förklarar vi vet vad lagen säger.. Att var mun skall stoppas och hela världen (i detta fall alla män) stå med skuld inför GUD, ty ingen människa förklaras rättfärdig inför honom genom laggärninga (i detta fall äktenskapsbrott) ty genom lagen gives insikt om synd,, man kan också säga att ingen man kan bevara sin frälsning dvs sin rättfärdighet (Kristi rättfärdighet) genom att upphöra att bryta hjärtats äktenskap brott... Ungefär så är det nog, det finns inte mer och mindre rättfärdiga troende... Den enda rättfärdighet som räknas är den vi får genom tron på JESUS KRISTUS

Svara

x
Stefan Jonasson
tisdag 4 augusti 2020 20:48

En dag skall vi möta GUD och all vår egen rättfärdighet kommer att aktas av honom som en smutsig klädnad, de rättfärdiga gärningar vi gjort iklädd JESU KRISTI rättfärdighet kommer vi att belönas för inför JESU KRISTI DOMSTOL.. Men varje troende kommer att bli frikänd från evig fördömelse därför att JESUS är försoning offret för alla dem som tror på honom och bekänner sina synder, så blir nu ingen fällande dom för den som är i KRISTUS JESUS ty livets andes lag har i KRISTUS JESUS gjort oss fri från syndens och dödens lag...

Svara

x
Leif svarar Stefan Jonasson
onsdag 5 augusti 2020 08:02
Stefan Jonasson skrev:
JESUS skärpte lagen i detta fall, du skall inte begå äktenskapsbrott.. Han förklarar att den som med begär sett på en kvinna redan begått äktenskap brott i sitt hjärta och är en likvärdig syndare som den som utfört handlingen, att det i princip omöjligt för en man att inte bryta mot detta bud som rom 3:19-20 förklarar vi vet vad lagen säger.. Att var mun skall stoppas och hela världen (i detta fall alla män) stå med skuld inför GUD, ty ingen människa förklaras rättfärdig inför honom genom laggärninga (i detta fall äktenskapsbrott) ty genom lagen gives insikt om synd,, man kan också säga att ingen man kan bevara sin frälsning dvs sin rättfärdighet (Kristi rättfärdighet) genom att upphöra att bryta hjärtats äktenskap brott... Ungefär så är det nog, det finns inte mer och mindre rättfärdiga troende... Den enda rättfärdighet som räknas är den vi får genom tron på JESUS KRISTUS

Eftersom Jesus alltid är Densamme, så skärper Han inte den lag om äktenskap och brott Han redan tidigt gav Israels barn. Han bara förklarar och tydliggör dess innebörd lite mer, och likadant är det med varje budord. Det finns mycket mer inbakat än vi någonsin, "åtminstone under vårt jordiska tillstånd" kan förstå. Det finns en bredd, längd, höjd och ett djup i varje budord. Förmodligen får vi i evigheten fullkomlig insikt vad det handlade om👍

(Jak 1:14‭-‬17)
Var och en som frestas dras och lockas av sitt eget begär. När sedan begäret har blivit havande föder det synd, och när synden är fullmogen föder den död. Bedra inte er själva, mina älskade bröder. Allt det goda vi får och varje fullkomlig gåva är från ovan. Det kommer ner från ljusens Far, som inte förändras eller växlar mellan ljus och mörker.Svara

x
Tomas N svarar Stefan Jonasson
onsdag 5 augusti 2020 08:50
Stefan Jonasson skrev:
JESUS skärpte lagen i detta fall, du skall inte begå äktenskapsbrott.. Han förklarar att den som med begär sett på en kvinna redan begått äktenskap brott i sitt hjärta och är en likvärdig syndare som den som utfört handlingen, att det i princip omöjligt för en man att inte bryta mot detta bud som rom 3:19-20 förklarar vi vet vad lagen säger.. Att var mun skall stoppas och hela världen (i detta fall alla män) stå med skuld inför GUD, ty ingen människa förklaras rättfärdig inför honom genom laggärninga (i detta fall äktenskapsbrott) ty genom lagen gives insikt om synd,, man kan också säga att ingen man kan bevara sin frälsning dvs sin rättfärdighet (Kristi rättfärdighet) genom att upphöra att bryta hjärtats äktenskap brott... Ungefär så är det nog, det finns inte mer och mindre rättfärdiga troende... Den enda rättfärdighet som räknas är den vi får genom tron på JESUS KRISTUS

Bergspredikan handlar om att leva rent inifrån och ut och inte bara synliga gärningar. Men det bytder ju självklart inte att en tanke eller en frestelse är lika illa som en fullbordad handling av synd.
Mose lag som kom på stentavlor handlar mest om handlingar och gärningar och den är väl också en modell för samhällets lagar och regelverk.
Ända fram till dessa sista och märkliga tider har det alltid varit ens handlingar som man kan dömas för och inte tankar ,känslor och åsikter.
Och det är på väldigt många sätt rimligt och hållbart.

Men bakom detta kan uppstå ett hyckleri och ett ögontjäneri där det blir ett gap och ett dubbeltänk emellan vad man gör och vad man tänker och hur man kan balansera och t o m manipulera den gränsen mellan tillåtet och otillåtet

Nyckelversen anser jag mellan gamla och nya förbundet är att Gud skall lägga sin lag i hjärtat på sitt folk ,så att de kan göra Guds vilja.

Men det är fortfarande ett andligt krig vi lever i och frestaren och synden är inte raderat från jordens yta. Ta varje tanke som en lydig fånge under Jesus ,säger ju Paulus på ett ställe.

Men en kristen skall vara helig och sträva efter rättfärdighet och bli fullkomnad i Kristus. Vi är inte ett folk som slutar ta ansvar bara för att Gud har tagit sin boning i oss och vi har ett annat rike som vi tjänar och ser fram emot.

Bergspredikan behöver läsas ofta eftersom det är fundamentet för nya förbundets lag i Kristus.

Det första Jesus säger efter saligprisningarna och innan Han pratar om hyckleriet och att ha ett rent hjärta är att vara ljus och salt ,samt att lagen inte är förkastad

Jordens salt och världens ljus
13 Ni är jordens salt. Men om saltet förlorar sin sälta, hur ska man då få det salt igen? Det duger inte till annat än att kastas ut och trampas ner av människorna.
14 Ni är världens ljus. En stad som ligger på ett berg kan inte döljas. 15 Och man tänder inte ett ljus✱ och sätter det under skäppan✱, utan man sätter det på hållaren så att det lyser för alla i huset. 16 På samma sätt ska ert ljus lysa för människorna, så att de ser era goda gärningar och prisar er Far i himlen.
Jesus och lagen
17 Tro inte att jag har kommit för att upphäva lagen eller profeterna. Jag har inte kommit för att upphäva utan för att uppfylla. 18 Jag säger er sanningen✱: Innan himmel och jord förgår ska inte en bokstav✱, inte en prick✱ i lagen✱ förgå, inte förrän allt har skett.
19 Därför ska den som upphäver ett av de minsta av dessa bud och lär människorna så kallas minst i himmelriket. Men den som håller dem och lär ut dem, han ska kallas stor i himmelriket. 20 För jag säger er: Om inte er rättfärdighet går långt över de skriftlärdas och fariseernas, kommer ni aldrig in i himmelriket.

Svara

x
Kjell
onsdag 5 augusti 2020 09:50

Mycket reklam här för att gå till en Präst eller annan vigselförättare som samtidigt viger samkönade, det känns orent men när frikyrkor för att slippa viga samkönade avsäger sig vigselrätten, då återstår bara dom som inte handlar efter Guds vilja.

I texten vi läste står det att Gud förde fram kvinnan till mannen,

Då tror jag mer på Paulus som menar att vi är ett kött med den vi har sex med, men enligt honom kan vi vara ett kött med flera, det blir invecklat.

Svara

2 3 4 »6

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Apg29.Nu med Christer Åberg


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

Senaste bönämnet på Bönesidan

lördag 19 september 2020 12:29
Gode Gud hör vår böner om att vår son ska komma in på reservplatsen på gymnasiet snarast, låt oss få besked om att han är antagen på måndag när vi pratar med rektorn. Be för oss . Tack gode Gud

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp