Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Kommentarer | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

Helvetet är en plats

Helvetet finns och är en verklig plats.

Helvetet är en plats.

Du blir inte räddad från helvetets eld genom att du med egen kraft försöker göra dig till en bättre människa. Du kan endast bli räddad från helvetets eld genom att du tar emot Jesus och bekänner honom som Herren.

Christer ÅbergAv Christer Åberg
torsdag, 16 januari 2020 20:18

Ordet "helvete"

Talar man om helvetet så triggar det genast i gång någon eller några som påstår att ordet "helvete" inte finns i Bibelns grundtext. Men vad är det för dumheter?

Ordet "helvete" är en översättning från bibelns grundtext till svenska. Att påstå att det inte finns i grundtexten är lika dumt som att påstå att ordet "bil" inte finns i engelskan eftersom man där säger "car".

Helvetet är en plats

Matt 25:41. Sedan ska han också säga till dem som står på vänstra sidan: Gå bort från mig, ni förbannade, till den eviga elden, som har ställts i ordning åt djävulen och hans änglar.

Vad är helvetet för något? Jag kommer i en senare artikel publicera vad Bibeln säger om helvetet men jag kan redan nu slå fast att helvetet är en plats dit ofrälsta människor går efter att de har dött. Eftersom de går dit med sin ande förstår vi att det är en andlig plats.

Kastas i fysiskt levande

Det går alltså inte peka ut en fysisk plats. Men efter den andra uppståndelsen - den uppståndelse som de ofrälsta uppstår - så kommer de kastas med sin kropp, själ och ande i den brinnande elden. Då kommer de alltså att kastas fysiskt levande i den brinnande elden.

Gud har gjort allt för att vi inte ska hamna i helvetet. Han sände sin enfödde son Jesus Kristus till jorden för att genom sin död och uppståndelse frälsa och rädda oss. För att då bli frälsta - räddade från helvetet - måste vi ta emot Jesus som Herren.

För att de ska kunna ta emot Jesus

Denna blogg finns till för att berätta om Jesus så att du och andra människor som läser det här ska kunna ta emot Jesus och bli frälsta.

Du blir inte räddad från helvetets eld genom att du med egen kraft försöker göra dig till en bättre människa. Du kan endast bli räddad från helvetets eld genom att du tar emot Jesus och bekänner honom som Herren.

Guds stora kärlek till dig

Joh 3:16. Ty så älskade Gud världen att han gav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.

Gud älskar dig så mycket att han inte vill att du ska gå förlorad till ett evigt helvete. Det var därför han sände Jesus hit till jorden, för att dö på korset för våra synder och uppstå igen. Genom tron på Jesus blir människor räddade och frälsta och kommer en dag till himlen.

Det är alltså fel att anklaga Gud för att döma människor till helvetet - han har ju gjort allt för att rädda oss därifrån! Min käre vän: ta också du emot Jesus så att du också blir räddad från denna domens plats!


#Helvetet #Dom #Eldsjön #Andra uppståndelsen


21 kommentarer


x
Lasse
fredag, 17 januari 2020 04:53

Och döden och helvetet kastades i eldsjön. Detta, det vill säga eldsjön, är den andra döden. 15 Och om någon inte fanns skriven i livets bok kastades han i eldsjön.” (Upp 20:14–15)


Det måste väl vara eldsjön du menade? Jag bara läser som det står i texten.Mvh Lasse

Svara

x
SAS
fredag, 17 januari 2020 08:28

Det finns ett helvete jag har upplevt det när jag levde i världen. Sedan upptäckte jag att det finns frysrum i flertalet Kristna församlingar. Många kristna sprider en sådan kyla omkring sig så bara det kan upplevas som ett helvete på jorden tyvärr. Så har vi de kristna som säger saker med sina tungor och sårar samt kränker varandra ” suck vilket helvete det kan vara ”. Men nog om helvetet nu vill jag till himlen och ha mitt fokus på det. Här på jorden ser jag helvetet varje dag.

Svara

x
Tomas N
fredag, 17 januari 2020 09:05

Jesus var full av nåd och sanning. Han predikade också om helvetet för han visste att det finns och att en del är på väg dit.
Vårt tal skall vänligt,kryddat med sal . Alltså tyngdpunkten på kärlekens evangelium,men inte sakna den fulla insikten om allvar och synd.
Syndens lön är döden,alltså i fötlängningen ett evigt straff om man fortsätter.
Tjuven kommer för att stjäla ,slakta och förgöra och han har i gen gräns för när han fått nog. Vi måste sätta gränsen.

Likt synagogorna i Evangelierna och apg så finns det lite blandat i kyrkorna idag. Religion,mänskliga relationer,politik,fromhet,Guds kraft och även synd och ondska.
Guds rike rör dig hos alla människor som är överlåtna och låter sitt tempel(kroppen) få vara ett Guds redslap

Svara

x
SA
fredag, 17 januari 2020 10:06

Jag har svårt stt tro att någon ska brinna i all evighet , däremot när Guds ande är borta , då måste det bli fruktansvärt , det kallar jag helvete.

Svara

x
Christer Åberg svarar SA
fredag, 17 januari 2020 12:13

Det handlar inte om man har svårt att tro det utan vad Bibeln säger.

Dessutom är det väl egentligen inte om man har svårt att tro utan om man VILL tro på vad Bibeln säger.

Svara

x
SA
fredag, 17 januari 2020 12:27

Du tog inte med min komentar , varför ?

Svara

x
Immanuel Havneraas
fredag, 17 januari 2020 13:53

Helvetet är en riktig plats som ligger i jordens hjärta, liksom också de sekulära intygar för att vara en plats av lava och stark hetta.
Och den som tror att man måste leva ett gott liv eller leva i omvändelse/försöka vända bort från sina synder för att komma till himlen har Aldrig blivit frälsta till att börja med, och kommer heller inte bli det i himlen (för de som vill påstå att frälst sker i himlen). Dessa som inte är fullt övertygade, som Abrahams tro, om vad Gud har lovat, vilket är just nu gratis evigt liv för var och en som åkallar hans Sons namn i tro och att det varar för evigt som i oändligt, de hamnar i helvetet.
Låt den som hör förstå: Detta kan inte den som läser bli frälst av, utan det måste komma genom det hörda, av en frälst- från tro till tro, bevisat från skrifterna.

Lukasevangeliet 16:23-28 Svenska Folkbibeln 2015 (SFB15)
23 I helvetet, där han plågades, lyfte han sin blick och fick se Abraham långt borta och Lasarus hos honom. 24 Då ropade han: Fader Abraham! Förbarma dig över mig och skicka Lasarus att doppa sin fingertopp i vatten och svalka min tunga, för jag plågas i den här elden.

Matteusevangeliet 12:40 Svenska Folkbibeln 2015 (SFB15)
40 För liksom Jona var i den stora fiskens buk i tre dagar och tre nätter, så ska Människosonen vara i jordens inre i tre dagar och tre nätter.

Apostlagärningarna 2:31 Svenska 1917 (SV1917)
31 därför förutsåg han att Messias skulle uppstå, och talade därom och sade att Messias icke skulle lämnas åt dödsriket, och att hans kropp icke skulle se förgängelse.

Svara

x
Tomas N svarar Immanuel Havneraas
fredag, 17 januari 2020 14:45

Omvändelse och tro är vår del och uppgift. Nåd och frälsning är Guds del av avtalet.
Ty så älskade Gud världen (Joh 3:16)

Svara

x
nils
fredag, 17 januari 2020 15:09

MÄNNISKOR PÅ JORDEN HATAR ATT HÖRA ORDET OMVÄNDELSE.
DE SOM ÄR I HELVETET ÖNSKAR DE KUNDE HÖRA DET EN GÅNG TILL!

EN SÖMNLÖS NATT PÅ JORDEN,BEKYMRAD ÖVER DIN SJÄL.
SEDAN MILIONER I HELVETET!

HELVETET ÄR RIKET DÄR DE DÖDA ALDRIG DÖR!

ATT GÅ TILL HELVETET ÄR INGEN TILLFÄLLIGHET,
DET ÄR ETT VAL!

Svara

x
Lasse K svarar SA
lördag, 18 januari 2020 15:51

Om vi läser Guds Ord är helvetet en fysisk plats! Där får vi tillbri gå evigheten om vi inte säger vårt ja till Jesus och frälsning.

Om vi bryter Hans bud och syndar är det vår hemvist i nästa liv.

All annan undervisning om himmel och helvetet är av världen och lögner som den Onde och hans anhang försöker förvilla Guds folk med!!!!

Tack Christer för din djupa kunskaper i Ordet!

Svara

x
PT
lördag, 18 januari 2020 19:02

Helvetet finns ju redan finns ju redan här och nu på jorden, både fysiskt och psykiskt.....

Svara

x
Joel svarar Immanuel Havneraas
tisdag, 21 januari 2020 14:27

Hur vet man att helvetet är i jordens inre? Den enda lokalisering av den brinnande sjön hittar jag bara i Upp 14:10 inför änglarna och lammet. Jordens inre borde vara dödsriket och inte helvetet 1 Pet 4:6

Svara

x
Tommy
fredag, 24 januari 2020 12:01

Avbilder på det som finns i Helvetet, kanske är missvisande. Visst kan jag tycka det finns platser på Jorden som är som Helvete. Men Avbilder på Helvetet verkar inte hjälpa, liksom bilder av sjuka på Cigarett Paketen, så avskräcker det inte. Det måste vara något mer. Något som når in i människors hjärtan, ja sinnen allt. Vet vi människor hur det egentligen ser ut i Helvetet?.?? Vet vi hur det ser ut I Himlen?.?? Det må Gud Hjälpa Oss. Paulus var i Himlen och fick höra Ord han inte ens kunde tala, eller fick. Så Gud är full av Hemligheter.

Svara

x
Mikael W svarar Tommy
fredag, 24 januari 2020 12:42

....om du har vägarna förbi Gävle så blir du nog varse om hur H-vetet ser ut....tanka bilen full så du inte blir ståendes där....


Svara

x
Lasse svarar Mikael W
fredag, 24 januari 2020 19:11

https://youtu.be/trgfV4wEW8I

Svara

x
Lasse svarar nils
fredag, 24 januari 2020 19:19

https://youtu.be/6IhGlcYJ5jY

Svara

x
Tommy. svarar Mikael W
tisdag, 28 januari 2020 01:07

jag behöver inte komma till Gevle, jag brukar säga mitt Helsike, ar det jag lider av, och blir isolerad. Men jag menar kan vi som människor verkligen göra bilder på hur det ser ut i helvete, vi använder oss av det som finns på Jorden. jag brukar använda mina liknelser ibland som människa, att vi inför Gud kommer känna vad vi gjort vår nästa människa, och oss själva, vad andra gjort oss.jag har blitt mordhotad och sådana saker, och det räcker gott, att blitt ringt och mordhotad, på olika platser förr, det var rent Helsike. Kidnappad. osv. Det var på Jorden, visst ser vi ett helsicke dagligen pågå i världen. Men helvetet är en plats, även jag målar dit bilder som inte stämmer. men jag tänker att Gud om vi står inför en Guds domstol, så kommer kanske saker synligöras långt mer än våra ord, och då kommer vi se vad vi gjort i Kristi Ljus, utan att känna oss fördömda, men vi ser allt Livet som Gud givit oss sett och varit Oss med.Det är förstås bara en tanke hos mig, här gör jag bilder av Ord. men hur det verkligen kommer se ut vet jag inte.

Svara

x
Mikael W svarar Tommy.
tisdag, 28 januari 2020 07:22

Tommy, man kan tolka Helvetet lite olika, men personligen tolkar jag det som en plats där det brinner. En plats dit en människa kommer som inte vill be Jesus om förlåtelse och inte vill vara ett Guds barn. En plats där både kropp och själ skall förgöras.

Jesus liknade denna plats med en känd soptipp utanför Jerusalem, som heter Gehenna, där det låg döda kroppar och där det ofta brann små eldar

Det går nog att använda en stark syra för att förgöra/förinta något, men sopor brukar förgöras med eld (läs även om eldsjön i Uppenbarelseboken)

När jag skrev Gävle så hade man just eldat upp en massa bilar där. Alla känner ju även till julbocken som många försöker att tutta på inför varje jul.....och så har vi själva namnet på staden

Jesus sade:

Och frukten icke för dem som väl kunna dräpa kroppen, men icke hava makt att dräpa själen, utan frukten fastmer honom som har makt att förgöra både själ och kropp i Gehenna.
(Matt. 10:28)

Svara

x
Tommy.
tisdag, 28 januari 2020 12:56

ja förstår. Gävle skall det vara. en Bok jag läst och reflekterar över är Tidens Fullbordan av Peter o Madeleine, värd att läsa. de tar upp de svåra frågorna. det är sant Matt. 10:28. frukta Gud. samtidigt tänker jag att det är Gud som giver denna kraft till människan, liksom Tro, är en Gåva. och ((Böckers bok är Bibeln)). Bara av Guds Nåd, om Gud Uppenbarar saker och ting till oss från Ovan.
Guds välsingnelse.

Svara

x
Mikael W svarar Tommy.
tisdag, 28 januari 2020 14:05

Tommy, du tar upp svåra frågor, som inte jag mäktar med att svara på, men det känns som du är inne på rätt spår.

Finns säkert andra på den här bloggen som har något klokt att säga i ämnet...(?), som t.ex att H-vetet är mer en form av avskildhet från Fadern, likt den avskildhet Jesus fick uppleva på korset (Fader Fader, varför har du övergivit mig?)
Svara

x
Lasse svarar Tommy.
onsdag, 29 januari 2020 07:58

https://youtu.be/BrrBvI6aY8M

Svara

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00


Senaste bönämnet på Bönesidan

onsdag 19 februari 2020 23:38
BER OM HELANDE MIRAKEL FÖR 71 ÅRIG KVINNA MED SPRIDD CA‼ 🙏🙏

Senaste kommentarer

Stefan Jonasson : Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Mikael W: Påven tillkännager en världsreligion år 2020

Erik S: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Tomas N: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Bertil Rosenius: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Bertil Rosenius: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Stefan Jonasson : Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

SA: Dröm: De mogna och omogna

Leif: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Nils: Påven tillkännager en världsreligion år 2020

Stefan Jonasson : Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Leif: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Leif: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Anna: Dröm: De mogna och omogna

Bertil Rosenius: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

PT: Påven tillkännager en världsreligion år 2020

Leif: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Mikael W: Påven tillkännager en världsreligion år 2020

Nicolas: Påven tillkännager en världsreligion år 2020

Lukas: Påven tillkännager en världsreligion år 2020


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper Creeper

↑ Upp