Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Frälst från domen

För så länge församlingens tid varar här på jorden gäller nåden. Nu kan vem som helst komma till Jesus och bli frälst!

Frälst från domen

En av orsakerna till varför en del förkunnar felaktigt över att Gud sänder domar är att de förkunnar en laglära. Och på grund av denna laglära tar de fel slutsats när den stora vedermödan ska bryta in.

Christer ÅbergAv Christer Åberg
onsdag, 15 april 2020 03:27

Frikänd från domen

Rom 3:16-18. Ty så älskade Gud världen att han gav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. 17. För Gud sände inte sin Son till världen för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genom honom. 18. Den som tror på honom blir inte dömd, men den som inte tror är redan dömd, eftersom han inte har trott på Guds enfödde Sons namn.

Hela det här sammanhanget lär oss att Gud sände Jesus för att rädda - frälsa oss från domen. Alla människor är dömda, men blir frikänd från domen då man tar emot Jesus. Vill man av någon anledning inte ta emot Jesus så är man kvar i domen.

Bibelsammanhanget säger alltså inte att Gud sänder domar, utan vad ordet säger är att Gud sände Jesus för att frälsa och rädda oss från domen. Det är obibliskt och en villolära att förkunna att Gud sänder domar nu genom epidemier (som till exempel coronaviruset), krig och katastrofer i församlingens och nådens tid.

Frälsa

Bibelsammanhanget som vi precis läste säger klart och tydligt att Gud inte sände Jesus för att döma världen utan för att frälsa den.

Gud behöver naturligtvis inte döma världen därför att den redan är dömd! Och för att bli frikänd och räddad från denna dom behöver man ta emot Jesus och bli frälst.

Jesus har dessutom tagit domen och straffet på sig då han dog på Golgata kors i vårt ställe. Har nu Jesus tagit domen på sig, så är vi frikända. Och frikända blir vi genom tron på honom.

Har vi nu blivit frikända genom att domen lades på Jesus, då kan ju Gud inte sen lägga domen på oss igen. Jesus har ju redan burit den bort!

Laglära

En av orsakerna till varför en del förkunnar felaktigt över att Gud sänder domar är att de förkunnar en laglära. Och på grund av denna laglära tar de fel slutsats när den stora vedermödan ska bryta in.

För att få ihop en sådan förkunnelse placerar man uppryckandet efter när den stora vedermödan har brutit ut vilket är helt obibliskt. Det är så de kommer fram till slutsatsen att Gud sänder domar genom sjukdomar, epidemier, krig och katastrofer. Men Bibeln lär oss tydligt att sådant inte kommer från Gud.

Nu kanske man kan hitta ett och annat lösryckt bibelord i gamla testamentet, eller för all del, i nya testamentet som kan antyda att Gud ändock sänder domar, så kan du ändå aldrig hitta något sådant under församlingens tid.

För så länge församlingens tid varar här på jorden gäller nåden. Nu kan vem som helst komma till Jesus och bli frälst!

Om du vill förkunna dom och elände får du göra det någon annanstans än här på Apg29.nu. För här på denna bloggsajt förkunnas evangeliet om Jesus Kristus och hur man blir frälst - inte villoläran om att Gud sänder domar och elände.


Ingen fällande dom

Hur olika bibelöversättningar har översatt Rom 8:1-4:

Rom 8:1-4 Nu blir det alltså ingen fällande dom för dem som tillhör Kristus Jesus. 2 Ty den andliga lag som gäller för livet i Kristus Jesus har gjort mig fri från syndens och dödens lag. 3 Det som lagen inte kunde göra, eftersom den kom till korta inför vår köttsliga natur, det gjorde Gud. Då han lät sin egen son bli lik en syndfull människa och sände honom som ett syndoffer, dömde han synden i människan. 4 Därmed kunde lagens krav på rättfärdighet uppfyllas hos oss som lever efter vår ande och inte efter vår köttsliga natur. (Bibel 2000)
Rom 8:1-4 Det blir alltså ingen fällande dom för dem som är i Kristus Jesus. 2 För Andens lag, som ger liv genom Kristus Jesus, har ju gjort oss fria ifrån syndens och dödens lag. 3 Lagen, försvagad som den var på grund av den syndiga naturen, kunde inte göra det som Gud gjorde genom att sända sin egen Son i en syndig människas gestalt, som ett syndoffer. Så dömde han synden i hans kropp. 4 Därför kunde lagens rättfärdighetskrav uppfyllas hos oss som inte leds av vår mänskliga natur utan av Anden. (NuBibeln)
Rom 8:1-4 Så finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus. 2 Ty livets Andes lag har i Kristus Jesus gjort mig fri från syndens och dödens lag. 3 Det som var omöjligt för lagen, svag som den var genom den syndiga naturen, det gjorde Gud genom att sända sin egen Son som syndoffer, han som till det yttre var lik en syndig människa, och i hans kropp fördömde Gud synden. 4 Så skulle lagens krav uppfyllas i oss som inte lever efter köttet utan efter Anden. (Folkbibeln)
Rom 8:1-4 Därför [på grund av vad Jesus gjort, se Apg 7:25] finns det nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus. 2 För livets Andes lag har i Kristus Jesus gjort mig fri från syndens och dödens lag. 3 Det som var helt omöjligt för lagen, eftersom den var svag på grund av den fallna naturen (köttet), det gjorde Gud. Han sände sin egen Son [till världen] som syndoffer, till det yttre lik en syndig människa (med kött, i en kropp), och fördömde synden i den mänskliga fallna naturen (dömde och verkställde domen mot synden i köttet). 4 Så skulle lagens krav [singular - betonar helheten i lagen, se Rom 13:9] helt och fullt uppfyllas i oss som inte vandrar (lever) efter vår fallna natur (köttet) utan efter Anden. (Kärnbibeln)
Rom 8:1-4. Därför finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus, som inte vandrar efter köttet, utan efter Anden. 2. För livets Andes lag har i Kristus Jesus gjort mig fri från syndens och dödens lag. 3. För det som var omöjligt för lagen, därför att den var svag genom köttet, det gjorde Gud, då han sände sin Son i syndigt kötts liknelse och för syndens skull, fördömde synden i köttet, 4. för att lagens rättfärdiga krav skulle uppfyllas i oss som inte lever efter köttet utan efter Anden. (Reformationsbibeln)

Christer Åberg


#Coronaviruset #Dom #Nåd #Lagen #Stora vedermödan


28 kommentarer

1 2 »3

x
Bertil Rosenius
onsdag, 15 april 2020 08:30

Låt oss inte predika vare sig ett ”lyckopiller-evangelium”, där man fås att tro att man kan göra vad man vill sedan man blivit frälst, eller motsatsen - ett ”slav-evangelium” där du ständig måste kräla dig fram i livet, med ett tungt ok hängande över dina axlar.

Låt oss inte blunda för ex Apg 5: 1-10 och i NT finns fler varningar.

Svara

x
nils
onsdag, 15 april 2020 11:24

Likt en stig som alla vägar och även livets väg har,finns där diken på båda sidorna.

Det krävs andlig diciplin och vakenhet för att ej falla i något av dem!
Om så sker är risken att man troligen snabbt kliver över till det motsatta diket!

Kanske efter en lång tid av år,lär man sig förstå skillnaden och faran mellan diken,för att Slutligen finna Ro och Vila i att vandra i Mitten på den så smala,men Sanna Livets Väg!

Svara

x
Lenny svarar Bertil Rosenius
onsdag, 15 april 2020 11:37
Bertil Rosenius skrev:
Låt oss inte predika vare sig ett ”lyckopiller-evangelium”, där man fås att tro att man kan göra vad man vill sedan man blivit frälst, eller motsatsen - ett ”slav-evangelium” där du ständig måste kräla dig fram i livet, med ett tungt ok hängande över dina axlar.

Låt oss inte blunda för ex Apg 5: 1-10 och i NT finns fler varningar.

Här tar Christer upp just det här med att vi är frikända från domen som Mottagit Jeshua
Jesus Kristus.

Här erbjuder Jesus oss frivilligt sin vänskap, här finns inga tvång bara den oändliga kärleken.
Jesus Kristus ”Jeshua” och Gud Fader är den oändliga kärlekens Gud.
”Jeshua är det hebreiska namnet på Jesus”.
Vi får faktiskt detta förklarat av en messiansk Jude Jason Sobel, detta gäller tolkningen av de Hebreiska bibelorden, han tar upp uttolkningen av just budskapet GT då hebreiska ordets
betydelser han tar upp händelserna ” tillrättavisningarna” i GT 2:a Mosebok 20:5.

Här förklarar nämligen Jason för sin vän Yasser en tidigare muslim numera kristen och omvänd, att Gud Fader är ej den stränge straffande Guden som han och hans tidigare medbröder tror,
Gud prövar allt och alla kärleksfullt, för han är en tålamodets och barmhärtighetens Gud.
Han är villig att låta nåd gå före rätt och är sen till dom, för hans kärlek är till människorna.

Jag skickar denna länk, för här förklarar då Jason Sobel för den omvände muslimen Yasser Andraus
om Gud i Gamla testamentet i relation till våldets problem i mellanöstern men då i bibelns Ljus.

Detta är också ett ljus till oss som kristna, som har bibringats en uppfattning, än uttolkningen i de ursprungliga verserna i den hebreiska bibeln som han säger, i mångas uppfattningen ses Gud som den straffande och stränge Guden.
I intervjun med Jason ger han oss en förklaring intervjun är 29 minuter lång, men ger oss en inblick i dagens problem med motsättningarna i mellanöstern.

Sen tog du Bertil
ett exempel Apg 5:1-10 Om egendomsgemenskapen och sveket, man kan inte gemensamt avge ett löfte och samtidigt i lönndom försöka bedra den allseende Guden, och sina närmaste.
Det som hände inskärper Gudsfruktan.
Det var tragiskt och belyser våra mänskliga tillkortakommanden, jag ser detta som resultatet av en kvinnans list.
Guds straffade dom blev hård, och det blev deras död.

Men just Jasons berättelse är underbar. och belyser exakt vad Jesus förkunnar.
Elva minuter in i videon förklarar Jason här tolkningen av verserna i gamla testamentet i 2:a Mosebok 20:5 jag refererar till länken nedan.

Saalam Aliekum
https://www.himlentv7.se/vod/player/55714/

Svara

x
Ninna
onsdag, 15 april 2020 12:00

Tack Christer
att du håller före att denna bloggsajt
ska förkunna evangeliet om Jesus Kristus
och hur man blir frälst.

Känns tryggt, som läsare, att du inte
accepterar kommentarer som skymmer evangeliet.

Vänliga hälsningar

Svara

x
Vanessa
onsdag, 15 april 2020 20:18

Amen Christer, Amen, detta är det sanna evangeliet!!!

Svara

x
nils
onsdag, 15 april 2020 20:22

För att undvika Missförstånd i denna fråga,måste vi lära oss att skilja på Guds Dom och Guds Vrede!

Guds Domar är Hans kallelse att Helga och Rena sitt Folk,och kalla syndare till Omvändelse och frälsning.

"När Dina Domar drabba jorden,lära sig jordkretsens Inbyggare Rättfärdighet." Jes.26;9

Om däremot ingen Bättring sker,och ingen Omvändelse där så behövs,då finns inget annat val för Herren än att Han kommer med Vrede!

Nöden,som liknar en Guds Dom över folken idag i vår Värld,är en kallelse från Jesus Kristus att söka Honom till Frälsning och Omvändelse.

Låt ej detta tillfälle gå förbi utan att låta Jesus få Frälsa dig från Syndens Dom som Han av Kärlek för dig,tagit på sig!!
"Idag om I fån höra Hans röst,mån I icke förhärda edra Hjärtan." Heb.3;7

Svara

x
Marianne
onsdag, 15 april 2020 22:07

https://youtu.be/DrS5GlSSF64

Svara

x
Roger T. W.
onsdag, 15 april 2020 22:11


Herren angriper oss aldrig. Själva tanken är obscen. Himmelen nekas ingen, men alla står inte ut där. Det händer dock att Herren tillåter det onda för att minimera onskans kraft. Så var det med de krig som förstörde Europa. Nu tillåts vissa att verka och vet inte att de går mot sin förstörelse. På det sättet är det synd om dem, men mer synd om offren. Jag vågar ingenting säkert säga om den sista tiden, men undrar om vi ser en skördetid. Coronaviruset får oss att vända tankarna till Herren och det gör också de som inte känner Honom.


Svara

x
Stig
onsdag, 15 april 2020 22:28

Herren säger att: Den jag älskar, den tuktar jag.
Allt handlar om tro. Att tro Gud på hans Ord.

Någon dom kommer inte falla på den som tror på Jesus, men lidande på jorden hör tron till. Varje generation har haft sin vedermödan bland de troende, men det är inte detsamma som den stora vedermödan som ska drabba jordens. När den kommer och jag tror att vi ser dess födelse nu då sker bortryckelsen. Herren gömmer oss för ett kort ögonblick undan den stora vedermödan och därefter kommer vill tillbaka för att regera med Kristus i tusen år.

Svara

x
Stefan Jonasson
torsdag, 16 april 2020 06:46

jesus har räddat den som tror från den yttersta domen.. Genom sitt synd offer.. PS 130:7 hoppas på HERREN Israel(den som kämpat) full lösepenning finns hos honom. Det är han som skall friköpa Israel (den som kämpat med GUD och människor).FRÅN ALLA DESS MISSGÄRNINGAR.. efesier brevet 1:7 i honom är vi friköpa genom hans blod och har förlåtelse för våra synder på grund av den rika nåd nåd som han låtit flöda över oss ... Rom 5:20 lagen kom in för att fallet skulle bli så mycket större. MEN DÄR SYNDEN BLEV STÖRRE DÄR ÖVERFLÖDADE NÅDEN MER...

Svara

1 2 »3

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Strandmöte med Christer Åberg - Apg29.nu


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

Senaste bönämnet på Bönesidan

torsdag 13 augusti 2020 22:05
Ber att mina barn tar frälsningen på allvar. Att de inte lever ytliga liv. Att de uppskattar familjen och visar kärlek tillbaka.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp