Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg Ny! | Kommentarer | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Fråga Christer Åberg

12 frågor med svar


Johannes ● söndag 26 januari 2020 11:03
Vilken bibelöversättning är den bästa och mest korrekta? Är Bibel 2000 eller Folkbibeln eller någan annan jättebra? Eller är det bra med mångfald
Christer Åberg
Reformationsbibeln är världens bästa svenska bibelöversättning. www.bibel.se

Charlotta Montin. ● söndag 26 januari 2020 01:33
Hej! Måste jag evangelisera och berätta för människor jag möter om Jesus? Jag har social fobi och vågar inte? Kommer jag inte till himlen om jag struntar i att evangelisera? Mvh Charlotta.
Christer Åberg
Du kommer till himlen om du tror på Jesus. Gärningar frälser inte. Det beror alltså inte på om du evangeliserar eller ej. Men jag tror om du är naturlig så kommer det ges tillfällen där du på avslappnat sätt kan berätta om Jesus utan att behöva prestera nåågot.

Katrin ● torsdag 23 januari 2020 13:41
Hej Christer! Det har varit frågor om ekumenik här nere tidigare, och det fick mig att undra en sak. Är SKR:s arbete bra? Borde Pingst FFS lämna SKR eller tvärtom engagera sig mer och kanske genom WCC
Christer Åberg
Jag känner inte till SKR så jag vet inte. Men det är lätt att ta reda på: Är Jesus ensam Frälsaren och Herren och blir man frälst enbart av nåd genom att man i tro tar emot honom?

Joel ● torsdag 23 januari 2020 06:48
Hej jag har valt att ta emot Jesus. Jag är döpt i vatten i jesu namn. Men min fråga är hur blir man andedöpt och hur vet man att man har blivit det?
Christer Åberg
Tror man på Jesus tar man emot den Helige Ande, öppnar sin mun och börjar tala i tungor!

Apg 19: 2. Han sa till dem: Tog ni emot den Helige Ande när ni kom till tro? Då sa de till honom: Vi har inte ens hört att det finns någon Helig Ande.

3. Och han sa till dem: Vad blev ni då döpta med? De svarade: Med Johannes dop.

4. Då sa Paulus: Johannes döpte i sanning med omvändelsens dop, och sa till folket att de skulle tro på honom som skulle komma efter honom, det vill säga på Kristus Jesus.

5. Sedan de hade hört detta lät de döpa sig i Herren Jesu namn.

6. Och när Paulus lade händerna på dem, kom den Helige Ande över dem och de talade med tungor och profeterade.

Anneli ● onsdag 22 januari 2020 19:30
Vad tycker du om en kvinna är pastor i församlingen?
Christer Åberg
Om man är kallad av Gud ser jag inga problem med det.

Leif ● onsdag 22 januari 2020 06:52
Vilka har godkänt Charta Oecumenica?
Christer Åberg
Eftersom jag är upptagen med evangelisation för att göra Jesus känd, trodd och älskad så är jag Inte så upptagen med till exempel villoläror och olika strömningar. Men enligt uppgift på nätet är alla etablerade kristna kyrkor och samfund medlemmar i Sveriges kristna råd (SKR).

Kravet för medlemmarna är att kyrkorna och samfunden har skrivit under den katolska kyrkans dokument Charta Oecumenica. Detta dokument förbinder dem att gå i katolska kyrkans ledband.

Här är en lista över alla medlemskyrkor i SKR. Och här kan du läsa dokumentet, och här.

När det gäller Bibelns syn på ekumenik har jag svarat på den frågan tidigare här på "Fråga Christer Åberg".

Maria. ● tisdag 21 januari 2020 19:34
Är SDA en sekt och på vilket sätt i så fall?
Christer Åberg
Om du menar Sjundedagsadventisterna så känner jag till dem mycket dåligt. Men det verkar som att de har en gärningslära för att bli frälst och det är naturligtvis villolära. Eftersom de måste hålla alla lagar och regler så är de inte säkra på om de är frälsta. Du blir frälst av Guds nåd genom att ta emot Jesus som Herren. Aldrig genom gärningar.

Pierre ● tisdag 21 januari 2020 15:29
När blir brödet och vinet Kristi Kropp och Blod?
Ska man fira nattvarden ad orientem eller versus populum?
Frågar åt en katolskt sinnad kompis.
Christer Åberg
Det är en måltid som man gör till minne av Jesu död. Måltiden är också en förkunnelse om hans död. Denna måltid ska hållas ända tills Jesus kommer tillbaka. Det står inget i Bibeln att brödet och vinet förvandlas till Jesu kropp och blod. Det är obibliskt.

1 Kor 11:23. "För jag har från Herren tagit emot vad jag också har meddelat er, att i den natt då Herren Jesus blev förrådd, tog han ett bröd, 24. och när han hade tackat, bröt han det och sa: Tag, ät. Detta är min kropp som är bruten för er. Gör detta till minne av mig. 25. På samma sätt tog han också bägaren efter måltiden och sa: Denna bägare är det nya förbundet i mitt blod. Så ofta ni dricker den, gör det till minne av mig. 26. För så ofta ni äter detta bröd och dricker denna bägare, förkunnar ni Herrens död till dess han kommer."

Läs denna text noga. Det står ingenstans att brödet och vinet förvandlas till Jesu kropp och blod.

Daniel ● tisdag 21 januari 2020 08:55
Hej, hur hanterar vi på bästa sätt homosexuella personer? Ska homosexuella släppas in i kyrkan överhuvudtaget? Kan homosexuella i celibat få frälsning? Jag tror min son är homo i smyg, vad gör vi.
Christer Åberg
Vi ska först ge alla människor Jesus av kärlek så att de får möjlighet att ta emot honom och bli frälsta. Sedan kommer det andra att lösa sig.

Runar ● måndag 20 januari 2020 14:53
Kan man göra en djupare överlåtelse och vad betyder det praktiskt ?
Christer Åberg
Av Guds nåd blir man frälst genom att man i tro tar emot Jesus som Herren. Då blir man 100 procent frälst. Någonting mer behövs inte.

Troende ● söndag 19 januari 2020 18:09
Christer, vad tycker Du om detta viftande med en stor flagga, som vissa församl. gör ? Jag tycker det är konstigt, påminner om Katolska kyrkan..
Tack för ev.svar !
Hälsningar, Kristina
Christer Åberg
Jag känner till detta dåligt. Om det inte strider mot Bibeln så kan jag inte se något fel i det. Hur katolska kyrkan gör vet jag inte

Henning ● söndag 19 januari 2020 17:57
Hur ser du på ekumenik och samarbete mellan olika kristna grupper?
Christer Åberg
Ekumenik (enhet) mellan frälsta människor som har Jesus som Herren är bibliskt.

Joh 17:20-21. "Men jag [Jesus] ber inte bara för dem, utan också för dem som genom deras ord kommer att tro på mig, att de alla ska vara ett, såsom du Fader är i mig, och jag i dig, att också de ska vara ett i oss, för att världen ska tro att du har sänt mig."

Ekumenik - enhet - med ofrälsta är obibliskt. Dessutom handlar dagens ekumenik inte bara om ekumenik mellan kristna utan också med alla slags religioner vilket är en farlig villolära som kallas för religionssynkretism.

2 Kor 6:14. "Gå inte i främmande ok tillsammans med dem som inte tror. För vad har rättfärdighet med orättfärdighet att göra? Och vilken gemenskap har ljus med mörker?"

Sedan är det ju så är man frälst och har Jesus som Herren då har man enhet med varandra. Man behöver inte krångla till det med några mänskliga enhetssträvanden.

Skriv din fråga i formuläret. Tänk bara på att detta är en frågesida och ingen diskussionssida.

Antal tecken kvar: 200

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan

måndag 27 januari 2020 16:45
Be för mina två döttrar o deras män Orolig för dem

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarStöd Apg29:

Mer info hur du kan stödja finner du här!

Kontakt:

MediaCreeper Creeper

↑ Upp