Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

För att bli frälst och ett Guds barn måste du ta emot Jesus

Jag förstod att frälsningens under berodde på att jag tog emot Jesus i mitt hjärta som min personlige Herre.

Jesus knackar på dörren

Denna pånyttfödelses under sker då man tar emot Jesus. Ska man bli född av Gud (som Joh 1:13 säger) eller född på nytt (som Jesus säger i Joh 3:7) så måste man personligen ta emot Herren Jesus Kristus. Det är vad Johannes evangelium kapitel ett och verserna 12 till 13 lär oss!

Christer ÅbergAv Christer Åberg
tisdag, 14 juli 2020 23:45

Du tar emot Jesus genom bön

Rom 10:9. För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst.

Jag blev frälst genom att en ungdomspastor i Ljungby pingstkyrka hjälpte mig att ta emot Jesus genom att få mig att be direkt till Jesus högt med min mun.

En sådan bön kan vara ungefär så här:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Efter den bönen var jag frälst. Jesus kom in i mitt hjärta och hela mitt liv var förvandlat. Jag förstod att frälsningens under berodde på att jag tog emot Jesus i mitt hjärta som min personlige Herre. Allt sedan dess har jag varit väldigt noga med att berätta om Jesus för andra människor och vikten av att ta emot honom som Herren för att bli frälsta.

På internet har jag stött på att en del påstår att det hjälper inte att bara "läsa en bön och så vips är man frälst!". De menar att man måste göra någonting mer. Det är alltid så här när någon säger "någonting mer" då är det villfarelse på gång. Detta är faktiskt ett vanvördigt påstående och falsk retorik. Dessutom är det som sagt en villfarelse. Jag "läste inte en bön" utan jag tog emot Jesus med min mun. Med min mun bekände jag att jag tog emot Jesus som Herren i mitt liv. När jag då gjorde detta kom Jesus Kristus in i mitt liv och frälste mig.

Bönen frälser inte

De som går emot att man ska ta emot Jesus för att bli frälst säger att en bön inte kan frälsa, men vem har påstått någonting sådant? Detta är också en förrädisk retorik för att få bort människor i frälsningen i Jesus Kristus. Naturligtvis frälser inte bönen. Det är Jesus som frälser som man tar emot genom bönen!

Bibeln lär oss klart och tydligt att vi ska ta emot Jesus Kristus för att bli frälsta. Om någon säger någonting annat går han emot Bibelns undervisning i detta mycket viktiga ämne.

Ett favoritbibelord jag har är Joh 1:12 som klart och tydligt säger att vi ska ta emot Jesus för att bli Guds barn, men de som går emot detta säger att Bibeln inte talar så mycket om att ta emot Jesus - och så har de viftat bort detta i sin förnekelse. Detta är naturligtvis en lögn eftersom det står på många ställen i Bibeln att man ska ta emot Jesus för att bli frälst. För att bevisa detta ska vi i dessa korta program läsa bibelord efter bibelord där det står om att ta emot Jesus.

Jag kommer att lista flera bibelord som alla handlar om att ta emot Jesus. Det finns fler bibelord i detta ämne som jag inte kommer att ta med i dessa program. Men dessa som jag tar med här kommer tydligt att visa att man ska ta emot Jesus för att bli frälst.

Mitt favoritbibelord

Låt oss börja med mitt favoritbibelord. Johannes evangelium kapitel 1 och vers 12:

Joh 1:12. Men så många som tog emot honom, åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn.

Det här går inte att missförstå. Den som tog emot Jesus blev Guds barn. Alltså: De blev frälsta. Det finns som sagt många bibelverser i det här ämnet, men vi behöver egentligen inga fler. Den här versen säger allt.

Men vad händer när man blir frälst? Hur sker undret? Versen efter Joh 1:12 talar om det för oss:

Joh 1:13. De som blev födda, inte av blod, inte heller av köttets vilja, inte heller av någon mans vilja, utan av Gud.

Fantastiskt! Då man tar emot Jesus och blir ett Guds barn föds man av Gud. Gud själv verkar när man tar emot Jesus. Det är ett fantastiskt under. När man tar emot Jesus kommer han in i den människans inre och föder henne på nytt. Det är en andlig födelse. Jesus talar om att födas på nytt i samma evangelium kapitel 3. Innan vi går vidare ska vi snabbt titta på en vers därifrån:

Joh 3:7. Förundra dig inte över att jag sa till dig: Ni måste födas på nytt.

Denna pånyttfödelses under sker då man tar emot Jesus. Ska man bli född av Gud (som Joh 1:13 säger) eller född på nytt (som Jesus säger i Joh 3:7) så måste man personligen ta emot Herren Jesus Kristus. Det är vad Johannes evangelium kapitel ett och verserna 12 till 13 lär oss!

Då du tar emot Jesus tar du emot Gud

Luk 9:48. och sa till dem: Den som tar emot detta barn i mitt namn tar emot mig. Och den som tar emot mig tar emot honom som har sänt mig. För den som är minst bland er alla, han ska bli stor.

Här säger Jesus tydligt att vi ska ta emot honom. Vi ska inte fördjupa i alla detaljer i versen så att det blir krångligt, men så mycket förstår vi att den som tar emot Jesus tar emot Gud själv.

Så vill du ta emot Gud ska du ta emot Jesus. Och skulle du inte ta emot Jesus, ja då tar du heller inte emot Gud. Vi ser åter igen att det är mycket viktigt att ta emot Jesus.

I Markus 9:37 säger Jesus ungefär samma sak:

Mark 9:37. Den som tar emot ett sådant barn i mitt namn, han tar emot mig, och den som tar emot mig, han tar inte emot mig utan honom som har sänt mig.

Marta tog emot Jesus

När Jesus kom in i en by tog en kvinna som hette Marta emot honom i sitt hem:

Luk 10:38 Och det hände när de gick vidare, att han kom in i en by, och en kvinna vid namn Martatog emot honomi sitt hem.

Vi ser att kvinnan Marta tog emot honom. Vi ska inte förväxla händelsen med att bara hälsa någon välkommen i ett tillfälligt besök i sitt hem, utan hon tog verkligen emot honom. Annars skulle det inte stå så som det står i Bibeln.

På samma sätt som Marta tog emot Jesus Kristus ska vi göra det. Och många människor gör det varje dag. Upp emot 800 000 människor blir frälsta dagligen runt vår jord genom att de tar emot Jesus.

Sackeus tog emot Jesus

Och nu har vi kommit fram till ett av mina favoritavsnitt i Bibeln:

Luk 19:1. Därefter kom han in i Jeriko och gick genom den. 2. Och se, där var en man vid namn Sackeus som var en förman för tullindrivarna och han var rik. 3. Och han önskade att få se vem Jesus var. Men han kunde det inte för folkets skull, för han var liten till växten.

4. Då sprang han i förväg och klättrade upp i ett mullbärsfikonträd för att han skulle få se honom, för där skulle han passera. 5. Och när Jesus kom till den platsen, såg han upp och såg honom och sa till honom: Sackeus, skynda dig och kom ner, för i dag måste jag gästa i ditt hus.

6. Och han skyndade sig och kom ner och tog emot honom med glädje.

7. Men alla som såg det mumlade förargat och sa, att han har gått in för att gästa hos en syndare. 8. Men Sackeus trädde fram och sa till Herren: Se, Herre, hälften av det jag äger ger jag åt de fattiga, och om jag har bedragit någon, så ger jag fyrdubbelt igen.

9. Då sa Jesus till honom: I dag har frälsning kommit till detta hus, eftersom också han är en Abrahams son.

Det här fantastiska bibelavsnittet i Lukas evangelium kapitel 19 vers 1-9 finns det mycket att säga, men jag vill i det här sammanhanget bara lyfta fram ett par tre mycket viktiga saker när det gäller att man ska ta emot Jesus för att bli frälst.

Vi ser att Sackeus skyndade sig ner från trädet och tog emot Jesus. Och detta var inte ett tomt och innehållslöst mottagande utan det verkligen hände något då han tog emot Jesus. Han blev frälst!

Jesus vittnar om Sackeus frälsningen

Att Sackeus blev frälst vittnar också Jesus senare om då han är hemma i hans hus:

"I dag har frälsning kommit till detta hus."

När blev Sackeus frälst? - Då han tog emot Jesus!

Att Sackeus verkligen blev frälst vittnade hans liv genast om:

"Se, Herre, hälften av det jag äger ger jag åt de fattiga, och om jag har bedragit någon, så ger jag fyrdubbelt igen."

Han blev inte frälst för att han gav hälften av sina pengar till fattiga och att han tänkte till och med ge fyrdubbelt igen om han hade bedragit någon. Nej, han gjorde detta för att han nu var frälst. Han bar frälsningens frukt!

Sackeus är tydligt exempel på att de som påstår att man inte blir frälst genom att ta emot Jesus, att de har fel. Ja, inte bara fel - det är en villfarelse och hindrar människor att ta emot Jesus så att de blir frälsta.

Vi ser att det sker ett mirakel - ett under - ett nyfödelsens under i en människas liv då hon tar emot Herren Jesus Kristus.

Det var det som hände i mitt liv då jag tog emot Jesus i Ljungby pingstkyrka då jag var 20 år gammal för 35 år sedan. I samma ögonblick som jag tog emot Jesus blev hela mitt liv förvandlat. Jag blev frälst och pånyttfödd. Jag blev inte frälst för att jag började bära god frukt och göra bra saker, nej, jag blev frälst därför att jag tog emot Jesus.

Min vän, ta du också emot Jesus om du inte har gjort det. Då kommer du också bli frälst och född på nytt av Gud.

Galileerna tog emot Jesus

Joh 4:45 När han så kom till Galileen, tog galileerna emot honom, efter att de hade sett allt som han hade gjort i Jerusalem under högtiden, för de hade också varit där vid högtiden.

Galileerna tog emot Jesus. När någon tar emot Jesus blir han frälst och född på nytt. Det fanns människor på Jesu tid som inte tog emot honom men de som gjorde det blev Guds barn. På samma sätt är det idag. Var och en som tar emot Jesus blir Guds barn. Frälsningen under sker på samma sätt idag som på bibelns tid.

De tog emot Jesus eftersom de hade sett allt som han hade gjort i Jerusalem. De stängde inte sitt hjärta och bortförklarade alla under utan de tog emot honom med öppna armar.

Joh 13:20 Sannerligen, sannerligen säger jag er: Den som tar emot någon som jag sänder, han tar emot mig, och den som tar emot mig, han tar emot honom som har sänt mig.

Bibelns undervisning handlar hela tiden om att ta emot Jesus. Allt kretsar om Jesus. Han är centrum. Bibeln är tydlig. Den som tar emot Jesus tar emot Gud. Om det inte hade varit viktigt och betydelsefullt att ta emot Jesus skulle han aldrig säga det som han säger i detta bibelavsnitt.

"Tog emot mig som Kristus Jesus"

Gal 4:14 Och den prövning som jag led i mitt kött, den föraktade och avvisade ni inte, utan ni tog emot mig som en Guds ängel, ja, som Kristus Jesus.

Paulus skriver här som om de tog emot Kristus Jesus. Jesus är en person som man ska ta emot. Tar man inte emot honom då har man honom inte heller. Man vet om man har tagit emot Jesus eller ej. Att ta emot Jesus är ett personligt medvetet emottagande.

Lev i Kristus

Kol 2:6 Såsom ni nu har tagit emot Herren Kristus Jesus, så lev i honom,

Den här versen har på senare år blivit en av mina favoritverser. Tydligt står det att man ska ta emot Jesus, vilket kolosserna hade gjort. Det är då man tar emot Jesus som man blir frälst och född på nytt som vi var extra tydliga att lyfta fram i förra avsnittet.

De som går emot sanningen att ta emot Jesus invänder med att det inte hjälper att bara be en bön att ta med Jesus, och sen är man som vanligt och så kan man fortsätta att gå ut och synda. Men detta är naturligtvis en falsk och lögnaktig retorik som vi redan har talat om i förra avsnittet. En som verkligen tar emot Jesus blir frälst och helt förvandlad invärtes. Gud själv gör ett under i den människas liv. Han blir invärtes född på nytt.

Versen som vi nu läste handlar om att vi ska leva i Jesus efter att vi har tagit emot honom. Inte att vi ska överge honom och gå ut i världen och synda igen. Utan vi ska hålla fast vid Jesus. Efter emottagande av Jesus ska vi fortsätta med att leva i honom. Vi ser än en gång att påståendet att man inte ska ta emot Jesus är en lögn. Varför är det ett motstånd mot denna bibliska sanning. Förmodligen därför att det är så lätt. Om det bara är att ta emot Jesus så har jag ingenting själv att berömma mig för någonting. Jag blir inte frälst av egna gärningar utan jag blir frälst på grund av vad Jesus har gjort. Han har gjort allting klart för min frälsning genom hans död på korset och uppståndelse. Det är bara för mig att ta emot.

Guds nåd

Jag blir frälst av Guds nåd oberoende av mina gärningar. Jag förtjänar inte att bli frälst. Det är ingen lön för lång och trogen tjänst. Det är nåd.

När jag då har blivit frälst ska jag hålla fast vid Jesus och aldrig släppa taget i tron om honom. Jag ska hålla fast vid honom vad som än händer. Jag ska leva i honom ända tills den dag då jag ska flytta hem till honom, antingen genom min död eller i det bibliska uppryckandet.

Men jag blir inte bevarad i min tro på Jesus genom egna gärningar. Det handlar fortfarande om Guds nåd. Jag blir frälst genom Guds nåd, bevarad av Guds nåd och kommer hem (slutfrälst) av Guds nåd.

Hjärtats dörr

Nu vill jag ta med ett bibelord, som visserligen inte nämner orden "ta emot", men som tydligt visar hur det går till att ta emot Jesus. Versen har hjälpt många att ta emot Jesus och bli frälsta, och den är en av mina många favoritverser.

Upp 3:20 Se, jag står för dörren och knackar. Om någon hör min röst och öppnar dörren ska jag gå in till honom och hålla måltid med honom och han med mig.

Det är Jesus som står och knackar på dörren. Han står utanför och han vill komma in. Vad är dörren för någonting? Det är ditt hjärta. Han knackar på ditt hjärta och vill att du ska ta emot honom. Detta gör du genom att du öppnar hjärtats dörr och släpper in honom. Öppnar du dörren för honom då går han in och frälser dig. Du blir född på nytt och alla dina synder förlåtna.

Lägg märke till att det är du som öppnar dörren (ditt hjärta) och släpper in Jesus. Jesus forcerar inte din dörr med våld utan du måste med fri vilja släppa in Jesus. Det är så man tar emot Jesus och blir frälst.

Ännu fler bibelord

Sedan finns det många bibelord som är synonyma med att ta emot Jesus, där det till exempel står att de "tog emot ordet", "tog emot försoningen" och så vidare.

Luk 18:17 Sannerligen säger jag er: Den som intetar emot Guds rikesåsom ett barn, ska aldrig komma dit in.

Joh 3:33 Den somtar emot hans vittnesbördhar bekräftat att Gud är sann.

Apg 2:41 De som då med glädjetog emot hans ord, lät döpa sig, och så ökades församlingen den dagen med omkring tre tusen själar.

Apg 11:Så fick apostlarna och de bröder som var i Judeen höra att också hedningarna hadetagit emot Guds ord.

Rom 5:11 Och inte bara det, utan vi gläder oss också i Gud genom vår Herre Jesus Kristus, genom vilken vi nu hartagit emot försoningen.

Rom 5:17 För om döden kom att regera efter en endas fall genom denne ende, så ska mycket mer de somtar emot den överflödande nåden och rättfärdighetens gåva, regera i liv genom en enda, Jesus Kristus.

1 Kor 15:1–2 Men jag påminner er, bröder, om detevangeliumsom jag predikade för er,som ni också tog emotoch som ni också står fasta i, genom vilket ni också blir frälsta, om ni håller fast vid det ord som jag förkunnade för er, annars kom ni till tro förgäves.

Christer Åberg


#Ta emot Jesus #Frälst #Frälsning


12 kommentarer

1 2 »2

x
Tomas N
onsdag, 15 juli 2020 12:32

Det är jättebra och helt nödvänigt att ta emot Jesus som Herre och frälsare om man skall bli frälst.
Jag tror att människor är väldigt olika och att våra olika övertygelser ligger i hur vi själva mötte Gud.
Du Christer har ju delat ditt vittnesbörd många gånger och det ser ut som om att du var som saligprisningarna beskriver som"fattig i anden" (Matt5). Alltså redo för att ta emot Jesus.
Men grundmodellen är jag övertygad om att Evengeliet måste förklaras och predikas med tydlighet,varefter människan själv får ta beslut. Här verkar också den Helige Ande och uppenbarar om synd och dom.

I predikan skall finnas omvändelse från synd,det är ju därför Jesus offrades för oss.
Vissa är tydligen klara med den biten på ett eller annat sätt,men det kan inte hoppas över,eftersom det är något vi måste göra.
Jesus pratar också om vad det kostar att följa Honom. Att bli kristen är inte bara att ta emot Jesus ,utan även att följa Honom.

För Judarna på den tiden handlade "ta emot" m att ta emot Messias som profeterna talat om.
För hedningar är det att omvända sig från avgudar ,och synd. Judarna kände till reglerna om synd,men både Johannes döparen och Jesus liksom profeterna tidigare gjort repeterade ändå förmaningen att omvända sig från synd.

Här några bibeltexter som har med omvändelse

Luk24
"Det står skrivet att Messias ska lida och på tredje dagen uppstå från de döda, 47 och att omvändelse och syndernas förlåtelse✱ ska förkunnas i hans namn för alla folk, med början i Jerusalem.

Apg 11:18
När de hörde detta lugnade de sig, och de prisade Gud och sade: "Till och med åt hedningarna har Gud alltså skänkt omvändelsen som ger liv."

Apg17:30
30 Gud har länge haft överseende med okunnighetens tider, men nu befaller han alla människor överallt att omvända sig. 31 Han har nämligen bestämt en dag då han ska döma världen med rättfärdighet genom en man som han har utsett, och han har erbjudit tron✱ åt alla genom att uppväcka honom från de döda."

Apg 20:21
0 Jag har inte hållit tillbaka något som kunde vara till nytta för er, utan jag har predikat och undervisat, offentligt och i hemmen, 21 och vittnat för både judar och greker om omvändelsen till Gud och tron på vår Herre Jesus.

Apg26:15 Jag sade: Vem är du, Herre? Och Herren svarade: Jag är Jesus, den som du förföljer. 16 Men res dig och stå på dina ben! Jag har visat mig för dig för att utse dig till tjänare och vittne, både till det du har sett och till det jag ska visa dig. 17 Och jag ska rädda dig från ditt eget folk och från hedningarna. Jag sänder dig till dem 18 för att öppna deras ögon, för att vända dem från mörker till ljus och från Satans makt till Gud, så att de får syndernas förlåtelse och en plats bland dem som helgats genom tron på mig.

Evangeliet som predikades och som är prototypen är förstås till efterföljelse ,trons lydnad som Jesu lärjunge och omvändelse från synd.

Jag undrar om inte den senare hälften av 1900 talet och framåt präglats av Billy Grahams kampanjer och metoderna som användes där. Jag gissar att det var här handuppräckningar och frälsningsböner började praktiseras på lite modernare sätt.
Säkert många som blivit frälsta genom detta,men om evngeliet inte presenteras i sin fullhet,så riskerar man ett högre antal icke genuina frälsta .
Jag menar inte att döma här,menicke genuint betyder att även om hjärtat vill ha Jesus,är man inte redo att lämna allt och betala priset.
Det måste församlingar och evangelister försöka leda människor i ordentligt.

Det kommer ändå alltid vara några som inte riktigt ger sig till Jesus fulllt ut och faller ifrån. Men så har det alltid varit. Det skulle jag tro beror på att frälsningen inte bara är ett moment ,utan en process fram till dopet i vatten och i Helige Ande och att påbörja livet som kristen.
Några säger ja i hjärtat,men når inte de första hindren,vilket kanske bäst symboliseras av liknelsen om såningsmannen och olika jordmånerSvara

x
Stefan Jonasson
onsdag, 15 juli 2020 14:01

Vad är det för pris man måste betala för att komma till himlen,..var och en som åkallar HERRENS namn skall varda frälst.... Priset för att komma till himlen när man dör har JESUS betalat med sitt blod, men priset man för att bli en lärjunge och följa JESUS får vi betala själv det kostar att vara en GUDS tjänare.. Tex förföljelse.. Och andra svårigheter... Skilj på dessa två.. Komma till himlen JESUS har betalat... Bli en lärjunge och GUDS tjänare betalar den troende med sina liv,,,

Svara

x
Tomas N svarar Stefan Jonasson
onsdag, 15 juli 2020 14:23
Stefan Jonasson skrev:
Vad är det för pris man måste betala för att komma till himlen,..var och en som åkallar HERRENS namn skall varda frälst.... Priset för att komma till himlen när man dör har JESUS betalat med sitt blod, men priset man för att bli en lärjunge och följa JESUS får vi betala själv det kostar att vara en GUDS tjänare.. Tex förföljelse.. Och andra svårigheter... Skilj på dessa två.. Komma till himlen JESUS har betalat... Bli en lärjunge och GUDS tjänare betalar den troende med sina liv,,,

De här profetiorna från Joel blir ofta missförstådda

Tyngdpunkten skall ligga på det nya förbundet i kontrast till det gamla och specifikt att alla som tror både får försoning med Gud och kan få den Helige Ande.
Känslomässigt låter det som om Gud blint och helt utan eftertanke ger av det himmelska och det kan man förstå eftersom det gamla förbundet var exklusivt för Abrahams ättlingar i det fysiska

Vi vet att det himmelska ges generöst till alla;MEN dörrvaktaren och kravet är omvändelse och tro på Jesus. Det är ju fortfarande extremt generöst.
Att åkalla Herrens namn betyder om man läser GT mycket inte bara att ropa på Gud ,utan ha en respekt och sökande tro på Gud ,om än i en sökande fast såsom hedningarna var i på den tiden.
Att åkalle Herrens namn är mera än att bara ropa på Gud lite halvt på chans för att se om det funkar. Man blir inte frälst om man inte menar allvar.

Här texten från Joel 2

Och det ska ske därefter
att jag utgjuter min Ande
över allt kött.
Era söner och era döttrar
ska profetera,
era gamla ska ha drömmar
och era unga ska se syner.✱
29 Ja, över tjänare och tjänarinnor
ska jag i de dagarna
utgjuta min Ande.
30 Och jag ska göra tecken
på himlen och på jorden,
blod, eld och rökpelare.
31 Solen ska vändas i mörker
och månen i blod
innan Herrens dag kommer,
den stora och skrämmande.
32 Och det ska ske att var och en
som åkallar Herrens namn
ska bli frälst.

Svara

x
Stefan Jonasson
onsdag, 15 juli 2020 14:35

Var och en som åkallar HERRENS NAMN.. om du tror att JESUS ÄR HERREN blir du frälst...syndaren på döds bädden som känner ångest och fruktan fruktan sätter sitt sista hopp till att JESUS förlåter synder och ber till JESUS... Vad säger GUD? Tyvärr du har inte omvänt dig...

Svara

x
Tomas N svarar Stefan Jonasson
onsdag, 15 juli 2020 15:40
Stefan Jonasson skrev:
Var och en som åkallar HERRENS NAMN.. om du tror att JESUS ÄR HERREN blir du frälst...syndaren på döds bädden som känner ångest och fruktan fruktan sätter sitt sista hopp till att JESUS förlåter synder och ber till JESUS... Vad säger GUD? Tyvärr du har inte omvänt dig...

Japp,den kategorin av människor kan bli frälsta också.

Är vanliga människor intressanta alls. Vill Gud att människor av alla sorter och åldrar får höra evangeliet och säger JA och följer Jesus med hjärtans lust och förmedlar Guds rike så att alla kan se vem Gud är?

Eller dog Jesus bara för de allra största syndarna och de som ingenting har?

Skall vi predika ett evangelium med tyngdpunkten på rövaren på korset ,så blir resultatet oundvikligen detta

Gud och Jesus är inget för vanliga människor ,utan kan eventuellt bli aktuellt när döden står för dörren. Innan dess kan man köra sitt eget race.

Den som inte omvänder sig från synder och olika typer av avgudar blir inte helt pånyttfödd ,utan lever ett dubbelt liv med ena foten i Guds rike och den andra i synden och världens rike.

Frälsningen är tänkt att vara radikal och allomfattande. Sedan kan det ta lite tid att korsfästa sitt gamla jag och omvända sig från olika saker. Men Gud vill och påbjuder detta.

Sök gärna på "Åkalla " Guds namn så ser du att det betyder att tillbe Gud som tex här

1 Mos 4:26 Också Set fick en son och han gav honom namnet Enosh. Vid den tiden började man åkalla Herrens namn.

Lärjungakallelsen här enligt apostlarna

Matt 28 "Åt mig har getts all makt i himlen och på jorden. 19 Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar! Döp dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn 20 och lär dem att hålla✱ allt som jag befallt er. Och se, jag är med er alla dagar till tidens slut."

Markus 16
Och han sade till dem: "Gå ut i hela världen och förkunna evangeliet för hela skapelsen. 16 Den som tror och blir döpt ska bli frälst, men den som inte tror ska bli fördömd. 17 Dessa tecken ska följa dem som tror: I mitt namn ska de driva ut onda andar. De ska tala nya tungomål. 18 De ska ta ormar med händerna, och dricker de något dödligt gift ska det inte skada dem. De ska lägga händerna på sjuka, och de ska bli friska."

Lukas 24
6 Och han sade till dem: "Det står skrivet att Messias ska lida och på tredje dagen uppstå från de döda, 47 och att omvändelse och syndernas förlåtelse✱ ska förkunnas i hans namn för alla folk, med början i Jerusalem. 48 Ni är vittnen om detta.
Johannes 20
21 Jesus sade än en gång till dem: "Frid vare med er! Som Fadern har sänt mig sänder jag er." 22 Sedan han sagt detta, andades han på dem och sade: "Ta emot den helige Ande! 23 Om ni förlåter någon hans synder så är de förlåtna, och om ni binder någon i hans synder så är han bunden."

Svara

x
Stefan Jonasson
onsdag, 15 juli 2020 15:55

Jag förstår vad du vill säga.. Men det finns inte olika kategorier av människor, ALLA har syndat och är i avsaknad av härligheten från GUD..och GUD har inte anseende till personen (när det gäller frälsningen gåva) det är härligheten från GUD som människan är utanför pga syndafallet.. Men vid pånyttfödelsen skapar GUD ett nytt liv i den fallna människan och den gamla människan blir korsfäst med KRISTUS och synden dömd i JESU KROPP... Jag tycker det låter konstigt att vi ska korsfästa oss själva... Det finns väl ingen som har korsfäst sig själv,

Svara

x
Stefan Jonasson svarar Stefan Jonasson
onsdag, 15 juli 2020 16:24
Stefan Jonasson skrev:
Jag förstår vad du vill säga.. Men det finns inte olika kategorier av människor, ALLA har syndat och är i avsaknad av härligheten från GUD..och GUD har inte anseende till personen (när det gäller frälsningen gåva) det är härligheten från GUD som människan är utanför pga syndafallet.. Men vid pånyttfödelsen skapar GUD ett nytt liv i den fallna människan och den gamla människan blir korsfäst med KRISTUS och synden dömd i JESU KROPP... Jag tycker det låter konstigt att vi ska korsfästa oss själva... Det finns väl ingen som har korsfäst sig själv,

Nu när jag läser rom 3:21-31 så slår det mig att det är det människan saknar pga syndafallet HÄRLIGHETEN FRÅN GUD, men de står som rättfärdiga utan att ha förtjänat det, av hans nåd därför att KRISTUS JESUS har friköpt dem... Att tas emot genom tron.. HÄRLIGHETEN FRÅN GUD är rättfärdigheten i den nya människan, 2pet 1:3-4... Allt som hör till liv och GUDS fruktan har hans gudomliga makt. SKÄNKT OSS genom kunskapen om honom, som kallat oss genom SIN HÄRLIGHET OCH ÄRA genom den(härlighet) har han skänkt (givit) gett oss sina dyrbara och stora löften för att ni i kraft av dem skall få del I GUDOMLIG NATUR, sedan ni undkommit det fördärv som på grund av begäret finns i världen.

Svara

x
Tomas N svarar Stefan Jonasson
onsdag, 15 juli 2020 16:43
Stefan Jonasson skrev:
Jag förstår vad du vill säga.. Men det finns inte olika kategorier av människor, ALLA har syndat och är i avsaknad av härligheten från GUD..och GUD har inte anseende till personen (när det gäller frälsningen gåva) det är härligheten från GUD som människan är utanför pga syndafallet.. Men vid pånyttfödelsen skapar GUD ett nytt liv i den fallna människan och den gamla människan blir korsfäst med KRISTUS och synden dömd i JESU KROPP... Jag tycker det låter konstigt att vi ska korsfästa oss själva... Det finns väl ingen som har korsfäst sig själv,

Jag har sett massor med kristna som inte har överlåtit hela sig själva och sitt liv till Kristus.
Och människor som inte blivit helt fria från allt det gamla på en gång.

Jag hittar inget bättre uttryck för detta än att man skall omvända sig och korsfästa sitt gamla jag .

Det är inte svårt att förstå egentligen.

Det kommer in på helgelsen.

Hoppas nu att det inte skall bli en ny tröttsam diskussion om gärnagar och det fullbordade verket. Tänk på att detta är den största kristna bloggen och att många ofrälsta läser här.

Det jag bl annat vill säga som kommentar till Christers BRA artikle,men där jag har en kommentar är följande

Frälsningen är större när den presenteras i sin helhet ,dvs med omvändelse från synd och syndernas förlåtelse.
Vi har blivit för ivriga att vilja att människor tar emot Jesus och blir Guds barn.
Men det finns så många andra erbjudanden som också är bra . Världen erbjuder mycket roligt och annan andlighet erbjuder andlig upplevelser och lite sanningar och frihet.
Jesus måste predikas som frälsaren från synden och domen ,likaväl som fläsningen till Honom och en relation med Honom.
Men om man predikar med omvändelse och nämner synd,kommer en del gå iväg och inte vara intresserade.
Men vi måste vara trogna till Jesus.

Jag är inte lika duktig som du Stefan på att vara utan gärningar eller att ha blivit lika förvandlad på en gång. Men jag växer på så gott jag kan och vänder inte tillbaka till därifrån jag kom

Svara

x
Stefan Jonasson svarar Tomas N
onsdag, 15 juli 2020 17:17
Tomas N skrev:
Jag har sett massor med kristna som inte har överlåtit hela sig själva och sitt liv till Kristus.
Och människor som inte blivit helt fria från allt det gamla på en gång.

Jag hittar inget bättre uttryck för detta än att man skall omvända sig och korsfästa sitt gamla jag .

Det är inte svårt att förstå egentligen.

Det kommer in på helgelsen.

Hoppas nu att det inte skall bli en ny tröttsam diskussion om gärnagar och det fullbordade verket. Tänk på att detta är den största kristna bloggen och att många ofrälsta läser här.

Det jag bl annat vill säga som kommentar till Christers BRA artikle,men där jag har en kommentar är följande

Frälsningen är större när den presenteras i sin helhet ,dvs med omvändelse från synd och syndernas förlåtelse.
Vi har blivit för ivriga att vilja att människor tar emot Jesus och blir Guds barn.
Men det finns så många andra erbjudanden som också är bra . Världen erbjuder mycket roligt och annan andlighet erbjuder andlig upplevelser och lite sanningar och frihet.
Jesus måste predikas som frälsaren från synden och domen ,likaväl som fläsningen till Honom och en relation med Honom.
Men om man predikar med omvändelse och nämner synd,kommer en del gå iväg och inte vara intresserade.
Men vi måste vara trogna till Jesus.

Jag är inte lika duktig som du Stefan på att vara utan gärningar eller att ha blivit lika förvandlad på en gång. Men jag växer på så gott jag kan och vänder inte tillbaka till därifrån jag kom

Vad menar du att jag är duktig på att vara utan gärningar, har du träffat mig och vet vad jag gör i min vardag... Hela mitt liv måste jag kämpa mot synden och det onda, jag är långt ifrån färdig... Men genom att jag trodde på JESUS och tog emot honom, så blev jag en ny skapelse.. GUD förklarade mig rättfärdig genom JESUS KRISTUS.. Den som tror har evigt liv och kommer inte under domen(den eviga fördömelse) utan har övergått från döden till livet... På det sättet är alla som tror färdiga för himlen.. Helig förklarade genom JESU KRISTI BLOD..

Svara

x
Helene Karlsson
torsdag, 16 juli 2020 23:08Önskar oss alla en fridfull och kärleksfull vandring, i ett JESU lärjungaskap till HELGELSE (vår syndanatur blir bortvättad) där vår himmelske FADERS allomfattande varma KÄRLEK, obeskrivlig i ord, obehindrat får stråla igenom oss till vår nästa. (Här uppfyller vi lagen till fullo, vår syndanatur är puts väck.)

Fram tills dess så går vi under den kärleksfulla och generösa NÅDEN. Och vår HERRE JESUS kräver inte mer av oss än vi förmår. Vi kan bara försöka göra vårat bästa, vi behöver inte vara hysteriska och må dåligt över att vi ännu ej kan efterlikna VÅR HERRE till fullo, vi har NÅDEN. Men fresta inte vår FADER & Skapare. Han vill att vi ödmjukt skall be om all hjälp vi kan få, för att tvätta bort vår syndanatur.

Med önskningar till Dig om JESU blods beskydd, välsignelse och rening. I det dyrbaraste namnet av alla, JESUS! AMEN

Svara

1 2 »2

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Tältmöte - Christer Åberg - live


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

Senaste bönämnet på Bönesidan

torsdag 13 augusti 2020 22:05
Ber att mina barn tar frälsningen på allvar. Att de inte lever ytliga liv. Att de uppskattar familjen och visar kärlek tillbaka.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp