DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Butik Media Info

Följ mig - Läsarmejl

Av: Vivi-Ann J
torsdag 24 juni 2021 11:37

Läsarmejl

Denna artikel är ett läsarmejl vilket innebär att åsikterna är skribentens egna!

Följ mig - Läsarmejl

Kom hem!

Varje människa är född med en fri vilja, en vilja att bestämma över sina egna tankar och handlingar. Fri att välja, fri att handla. Men varje vuxen människa måste ta ansvar och konsekvenserna av sitt val och sina handlingar.

Valmöjligheter

Under hela vårt liv ställs vi inför en massa olika val och valmöjligheter. I alla fall när vi lämnat barndomen bakom oss och blivit vuxna. När vi är barn har vi ju våra föräldrar som väljer åt oss. Varje kärleksfull mor och far väljer ju alltid det som de vet och tror är det bästa för barnet.

Varje människa är född med en fri vilja, en vilja att bestämma över sina egna tankar och handlingar. Fri att välja, fri att handla. Men varje vuxen människa måste ta ansvar och konsekvenserna av sitt val och sina handlingar.

Inget tvång

I Markusevangeliets första kapitel kan vi läsa om när Jesus mötte Simon och hans bror Andreas, där de står och kastar ut nät i sjön, för de var fiskare, och Jesus säger till dem: ”Kom och följ mig, så skall jag göra er till människofiskare.” Följ mig, sa Jesus!

Detta var ett erbjudande! Inget tvång.

Där ställdes Simon och Andreas inför ett val. Antingen tog de emot erbjudandet eller förkastade de det och blev kvar i sin båt.

Beslut

Båda bröderna fattade ett beslut: ”Genast lämnade de näten och följde Honom.” Simon och Andreas var de första av Jesu lärjungar.

Sedan fick även två andra bröder Jakob och Johannes kallelsen att följa Jesus. Jakob och Johannes lämnade båten och sin far Sebedeus, och följde Jesus.

Till slut blev det tolv som blev Jesus närmaste lärjungar.

Alltsedan dess har detta erbjudande gått ut till hela mänskligheten, att följa Jesus, att bli Hans lärjunge.

Jesus kallar idag

Jesus kallar! Jesus kallar i dag. I dag är frälsningens dag.

”I dag om ni hör Hans röst, förhärda inte era hjärtan.” Hebr. 3: 7,15.

Du och jag svarar, antingen ja eller nej på att följa Jesus. Det går inte att vara neutral, som kanske somliga tror.

Att följa Jesus var inte endast ett beslut att följa, det innebar också för bröderna att lämna något. Så är det också för varje människa.

Simon och Andreas lämnade näten, yrket.

Veta vem man följer

Att följa i Jesu fotspår innebär för det första att veta vem man följer. Vem är Jesus! Jo Han är Gudasonen som all makt är given.

Men det finns många ”röster” i tiden som kallar och lockar och bedrar. Men det är endast en som är Vägen Sanningen och Livet. Endast genom Jesus kan vi komma till Gud. Det var därför Jesus kom till vår jord, för att öppna vägen till Gud. Joh. 14:6. Joh. 3:16.

Bibeln varnar också för falska profeter och lärare. 1. Joh.brev 4:e kap.

Lämnade näten

De lämnade näten läste vi. Den som vill efterfölja Jesus måste lämna den situation man står i. Det går inte att stå kvar och bara betrakta på avstånd, det kräver handling. Man måste lämna allt som är oss till hinder, allt som snärjer, ja även om det synes vara gott.

Jesus säger i Mark. 8: 34 -38 ”Om någon vill följa mig, ska han förneka sig själv och ta sitt kors och följa mig. Den som vill rädda sitt liv skall mista det, men den som mister sitt liv för min och för evangeliets skull ska rädda det. För vad hjälper det en människa om hon vinner hela världen men förlorar sin själ? Vad kan en människa ge till lösen för sin själ? Den som skäms för mig och mina ord i det här trolösa och syndiga släktet, honom ska också människosonen skämmas för när han kommer i sin härlighet med de heliga änglarna.”

Många i dag är beundrare av Jesus. Man lyssnar till vad han talar men sen nöjer man sig med det. För stunden blir det en trygghet och en fin upplevelse, men det blir endast ett möte på avstånd som inte leder vidare. Man vill inte gå i hans fotspår och bli en Jesu lärjunge, en efterföljare.

Vi är kallade till gemenskap med Jesus!

Att ha gemenskap handlar inte om att bara ”träffas” en gång om året, eller vid dop, konfirmation eller på en begravning, eller på en gudstjänst i kyrkan.

För att ha och känna gemenskap måste man släppa in honom i sitt hjärta. Inte bara bjuda in honom i ”hallen.” Han vill komman in i varje vrå av vårt hjärta – helöverlåtelse.

Jesus vill ha all vår tillit

Den som man älskar vill man vara tillsammans med hela tiden eller hur? Jesus vill ha all vår tillit och kärlek. Han sviker inte, även om vi skulle göra det.

Det är så sorgligt att se när de som kallar sig kristna, inte har lämnat ”sina nät” utan är så fästa vid dem så det blir till hinder för dem själva och för andra. Man måste lämna allt, och särskilt synden.

Hebr. 12:1 ” Låt oss då lägga bort allt som tynger och särskilt synden som snärjer oss så hårt, och löpa uthålligt i det lopp vi har framför oss.”

Ingen kan tjäna två herrar. Antingen kommer han att hata den ene och älska den andre. Eller hålla fast vid den ene och förakta den andre. Ni kan inte tjäna både Gud och mammon. ”Låt oss ha blicken fäst på Jesus!

”Jag vill följa dig o Jesus, Följa dig om vägen går. Över solbelysta höjder eller genom dunkla snår. Där din helga fot gått före, vill jag följa efter glad. Viss att varje steg mig närma, hem till levande Guds stad.”

Allt till Jesus vill jag lämna

Allt till Jesus vill jag lämna, allt till honom glatt jag bär. Honom vill jag tro och älska i Hans sällskap vandra här.

Jag nu lämnar allt, ja jag nu lämnar allt. Allt till dig min dyre Jesus, jag nu lämnar allt.

Allt till Jesus jag nu lämnar. Ödmjukt faller till hans fot. Världens nöjen må de fara! Tag mig Jesus, nu emot!

Allt till dig jag överlämnar, Gör mig Herre helt till din! Värme mig din Helge Ande, Så jag vet, att du är min!

Jesus allt jag överlämnar, Giver helt mig själv åt dig. Fyll mig med din kraft och kärlek, Nådens regn sänd över mig.

Allt jag Jesus överlämnar. Helig glöd nu fyller mig. För den fulla frälsningsfröjden. Pris ske Gud evinnerlig!

Vi sjunger i en sång:

Ljuvligt och kärleksfullt Jesus hörs kalla,
kalla på dig och på mig,
famnen är öppen vidöppen för alla
öppen för dig och för mig.

Kom hem, kom hem.
Du som är sargad kom hem.

Jesus nu väntar och bidar och kallar,
kallar den trötte kom hem. 

Platsen är ledig vid mästaren sida……..
Skynda hos Jesus finns trygghet och vila…....

Vivi-Ann J
Läsarmejl

#Vivi-Ann J #Efterföljelse

Stöd Apg29 genom att SWISHA:
072 203 63 74

← Förra
Det finns tydligen något som heter kristna naturister...

→ Nästa
Kommentera på Apg29 med Facebook kommentarer


0 kommentarer


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340Senaste på Youtube


Direkt med Christer Åberg

Prenumera på Youtubekanalen


Senaste kommentarerna

Mats 12/8-22 15:21
Tack Jesus för ditt offer på korset….En kärleksfullare gärning för oss syndare har aldrig och kommer aldrig ske… Tack käre Jesus för att jag får nåd , en nåd och kärlek som jag är helt oförtjänt av. Vi är många som ser de yttersta dagarna närmar sig sitt slut. Herre var med mig och min broder Stefan när vi döps i havet i morgon…..
Skrevs i 67 bibelord om Jesu kors

Sven Thomsson 25/7-22 09:41
Bra budskap Holger. Det år sådant här som människor behöver få veta och inte minst många kristna som inte inser faran med yoga och annat ockult. Vi som tror på Jesus måste bli så fyllda av den helige Ande och kraft så att vi kan stå emot detta och beklädda med kraft så att vi kan driva bort Satan och "driva främmande härar" på flykten.
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap

Bjarne Andersson 24/7-22 21:10
Den här visar mer vad som kommer framöver! Extern länk
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap


Senaste bönämnet

måndag 15 augusti 2022 22:09
Be med mig om ett under, att min käre makes hosta upphör, har inte så bra lungor, pga 35-40 år med astma. Han säger ofta " jag orkar inte mer". Gud välsigne Dig!
måndag 15 augusti 2022 18:42
Beskydd från demonisering så attakerad hjälp o bryta isolering få kraft o börja gå på möten o träffa andra människor
måndag 15 augusti 2022 18:38
Be för mig orkar inte mer är så attakerad av fienden o fel människor har tyvärr öppnat mig för fel människa som sprider lögner o ont förtal hjälp mig o förlåta o kraft o gå vidate i tron

DAGENS

Vecka 33, måndag 15 augusti 2022 kl. 23:24

Online: 94

29610 sidvisningar hittills i dag
(36586 sidvisningar totalt i går)

Namnsdag: Stella och Estelle

“Lever vi, så lever vi för Herren. Dör vi, så dör vi för Herren. Vare sig vi lever eller dör tillhör vi alltså Herren.” - Romans 14:8

Bön: Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.Aktuella artiklar


Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Erbjudande: Min CD + BOK = 250 krTranslate

Laddningstid av sidan: 0.40 sekunder

↑ Upp