Language

Apg29.Nu

BUTIK NY! | Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare!
SWISH: 072 203 63 74

REKLAM:
Salvation

Falsk Christer Åberg-profil på Facebook

Någon har förfalskat en falsk Facebook-profil i Christer Åbergs namn.

Falsk Christer Åberg-profil på Facebook.

Varning: Den falska Facebook-profilen. 

Christer ÅbergAv Christer Åberg
torsdag 7 maj 2020 16:39

Falskt Facebook-konto

Personer har hört av sig till mig efter att ett falskt Facebook-konto har skapats i mitt namn. Falska meddelanden har skickat ut på Messenger.

En vän till mig anmälde det falska kontot som nu är borttaget.

Du ser ett exempel på ett sådant meddelande på skärmdumpen här under. Det är skrivit på engelska och kommer absolut inte från mig.


Ett falskt meddelande på Messenger.

Tigga eller låna pengar

Syftet med med det falska kontot är förmodligen att tigga pengar eller be om ett tillfälligt lån. De brukar säga att de tappat plånboken och är på resa utomlands.

De vill låna till en flygbiljett och lovar att man ska få tillbaka pengarna dagen efter när de kommit till Sverige.

Man ska kontrollera att man fått rätt swishnummer genom att googla det exempelvis. Ofta vill de att man ska skicka pengar via Western union eller så utomlands.

Då blir det omöjligt att spåra eftersom de genast flyttar pengarna tio gånger och tar ut dem via någon målvakt. Någon stackars parkbänksalkis brukar det vara som åker på smällen till slut.

Fängelse

Att utge sig för att vara någon annan och skapa en falsk Facebook-profil kan ge fängelse.

Mitt swishnummer

Då det gäller swishnumret så är mitt 072 203 63 74 och inget annat! Du kan fortsättningsvis stöda Apg29 genom att swisha in en tjuga till den helt utan risk! Eller då du betalar för böckerna som du har beställt av mig. 🙂

Mitt äkta Facebook-konto

Mitt äkta officiella och personliga Facebook-konto som jag använder är https://www.facebook.com/christeraberg.online. Den är du välkommen att besöka helt utan risk! 🙂

Christer Åbergs Facebook-konto

Mitt äkta Facebook-konto.

Christer Åberg


#Facebook #Christer Åberg #Sociala medier #Förfalskning #Falsk profil


11 kommentarer

1 2 »2

x
Martina Jegust
torsdag 7 maj 2020 20:20

Ja jag fick det meddelandet i morse

Svara

x
SA
fredag 8 maj 2020 09:22

Det bästa är att inte vara med på facebook ,man kan aldrig vara säcker .

Svara

x
Mikael
fredag 8 maj 2020 17:40

Varför håller folk på med Trams. Riktigt dåligt.

Svara

x
Stig
lördag 9 maj 2020 10:26

Jesus Kristus vill nog inte att vi ska ha något facebook konto. Det är av djävulen och till honom. Herren vill att vi ska arbeta andligt genom den Helige Ande, så att Gud får äran och inte genom oss.
/stig

Svara

x
SA svarar Stig
lördag 9 maj 2020 11:38
Stig skrev:
Jesus Kristus vill nog inte att vi ska ha något facebook konto. Det är av djävulen och till honom. Herren vill att vi ska arbeta andligt genom den Helige Ande, så att Gud får äran och inte genom oss.
/stig

Håller med 👍

Svara

x
Jeanette Berglind svarar Stig
onsdag, 20 maj 2020 10:35
Stig skrev:
Jesus Kristus vill nog inte att vi ska ha något facebook konto. Det är av djävulen och till honom. Herren vill att vi ska arbeta andligt genom den Helige Ande, så att Gud får äran och inte genom oss.
/stig

Varför tror du att Jesus Kristus inte vill att vi ska ha ett Facebook-konto? Är det mer ont, än att ha ett bankkonto? Skillnaden är då, att ett bankkonto måste vi ha. Men att säga att Jesus Kristus skulle vilja att vi hellre har det ena än det andra, har vi inte någon grund för utifrån Guds Ord. Allt är oss lovligt, men vi får inte låta det få makt över oss. Vi kan nog inte säga att vi kristna, kategoriskt ska hålla oss borta från Facebook. Visst, jag har också läst att Marc Zuckerberg kan vara inblandad i saker, som har med New World Order att göra. Det är jag införstådd med. Men när vi vandrar nära Jesus Kristus, så har vi inget att frukta, när vi kommer in i olika sammanhang. För Han är med oss hela tiden. Men om man upplever att Facebook tar för mycket tid i ens liv, då kan man ju sluta använda det. Men det är inte för att det i sig, skulle vara mot Herrens vilja att använda det. ❤

Svara

x
Stig svarar Jeanette Berglind
måndag, 25 maj 2020 12:46
Jeanette Berglind skrev:
Varför tror du att Jesus Kristus inte vill att vi ska ha ett Facebook-konto? Är det mer ont, än att ha ett bankkonto? Skillnaden är då, att ett bankkonto måste vi ha. Men att säga att Jesus Kristus skulle vilja att vi hellre har det ena än det andra, har vi inte någon grund för utifrån Guds Ord. Allt är oss lovligt, men vi får inte låta det få makt över oss. Vi kan nog inte säga att vi kristna, kategoriskt ska hålla oss borta från Facebook. Visst, jag har också läst att Marc Zuckerberg kan vara inblandad i saker, som har med New World Order att göra. Det är jag införstådd med. Men när vi vandrar nära Jesus Kristus, så har vi inget att frukta, när vi kommer in i olika sammanhang. För Han är med oss hela tiden. Men om man upplever att Facebook tar för mycket tid i ens liv, då kan man ju sluta använda det. Men det är inte för att det i sig, skulle vara mot Herrens vilja att använda det. ❤

Med Facebook fastnar människor i den köttsliga världen. Den ger ingen frid åt människor utan stress, ideal, inre ensamhet. Med andra ord, Facebook är så långt ifrån det andliga livet som man kan komma.

Bankkonto kontra Facebook konto var en dålig liknelse. Bankkonto kan faktiskt vara bra för om vi hade alla pengarna i plånboken istället, så är jag övertygad om att personrånen skulle öka.

Facebook ligger i denna tidsålder skapande och det finns inget gott med det. Det är ett djävulens redskap som inte har något bestånd. Det kom men Gud kommer låta det brinna i evig eld liksom allt ont.

Svara

x
Mikael W svarar Stig
måndag, 25 maj 2020 16:16
Stig skrev:
Med Facebook fastnar människor i den köttsliga världen. Den ger ingen frid åt människor utan stress, ideal, inre ensamhet. Med andra ord, Facebook är så långt ifrån det andliga livet som man kan komma.

Bankkonto kontra Facebook konto var en dålig liknelse. Bankkonto kan faktiskt vara bra för om vi hade alla pengarna i plånboken istället, så är jag övertygad om att personrånen skulle öka.

Facebook ligger i denna tidsålder skapande och det finns inget gott med det. Det är ett djävulens redskap som inte har något bestånd. Det kom men Gud kommer låta det brinna i evig eld liksom allt ont.

Välkommen Stig till mitt ”oandliga” FB
https://m.facebook.com/KKCSweden/

Svara

x
Stefan Jonasson svarar Mikael W
måndag, 25 maj 2020 18:00
Mikael W skrev:
Välkommen Stig till mitt ”oandliga” FB
https://m.facebook.com/KKCSweden/

Många kristna använder kraftutrycket djävulens redskap för alla möjliga företeelser.. Jag tycker det onödigt... Data telefonen är ganska adictiv, det bör man vara medveten om.. Men att kalla det djävulens redskap är att ta i...Det är människorna som är motståndare till till GUD som är djävulens redskap jag frågade en vän om jag borde skaffa Facebook.. Nej gör inte det du blir bara arg... Kunde inte undgå att se kommentaren av juniad chaundry till kingdom kids.. Han verkar vara djävulens redskap, när han säger att kingdom kids borde stängas från Facebook typisk muslim som hatar kristna... Jag gjorde mig ovän med en snubbe som anklagade mig för allt möjligt och hånade mig för att jag var troende han skickade terror sms till mig.. Och hånade JESUS, han skickade även Facebook inlägg som jag inte kunde läsa tack vare att jag inte hade Facebook...jag försökte svara vänligt på hans sms och förklara saker men han blev bara värre... Min ilska och ofrid mot honom började gro inom mig.. Jag lät honom hålla på i några veckor sen gav jag upp och blockerade hans telefon nr.. När jag ser honom på byn och han kommer med okvädnings ord.. Får jag lust att slå in skallen på honom.. Men jag behärskar mig och går förbi... Ibland i svaga stunder när jag är irriterad fantiserar jag hur jag spöar skiten ur honom... Men jag mår dåligt av det.. Det blev mycket bekännelse nu... Men slutsatsen är att det är inte verktygen som är djävulens redskap utan det är människorna som hanterar redskapen... Tex en pistol kan användas i ett gott och ont syfte(provocerar lite) tex en polis som skjuter en mördare som är på väg att döda en oskyldig. Då är det ett gott redskap...

Svara

x
Mikael W svarar Stefan Jonasson
måndag, 25 maj 2020 19:03
Stefan Jonasson skrev:
Många kristna använder kraftutrycket djävulens redskap för alla möjliga företeelser.. Jag tycker det onödigt... Data telefonen är ganska adictiv, det bör man vara medveten om.. Men att kalla det djävulens redskap är att ta i...Det är människorna som är motståndare till till GUD som är djävulens redskap jag frågade en vän om jag borde skaffa Facebook.. Nej gör inte det du blir bara arg... Kunde inte undgå att se kommentaren av juniad chaundry till kingdom kids.. Han verkar vara djävulens redskap, när han säger att kingdom kids borde stängas från Facebook typisk muslim som hatar kristna... Jag gjorde mig ovän med en snubbe som anklagade mig för allt möjligt och hånade mig för att jag var troende han skickade terror sms till mig.. Och hånade JESUS, han skickade även Facebook inlägg som jag inte kunde läsa tack vare att jag inte hade Facebook...jag försökte svara vänligt på hans sms och förklara saker men han blev bara värre... Min ilska och ofrid mot honom började gro inom mig.. Jag lät honom hålla på i några veckor sen gav jag upp och blockerade hans telefon nr.. När jag ser honom på byn och han kommer med okvädnings ord.. Får jag lust att slå in skallen på honom.. Men jag behärskar mig och går förbi... Ibland i svaga stunder när jag är irriterad fantiserar jag hur jag spöar skiten ur honom... Men jag mår dåligt av det.. Det blev mycket bekännelse nu... Men slutsatsen är att det är inte verktygen som är djävulens redskap utan det är människorna som hanterar redskapen... Tex en pistol kan användas i ett gott och ont syfte(provocerar lite) tex en polis som skjuter en mördare som är på väg att döda en oskyldig. Då är det ett gott redskap...

Stefan, jag tycker egentligen inte heller om FB, och jag förstår vad Stig menar, men jag ser inga fel i att använda FB för att sprida evangelium (alla sätt är bra utom dem dåliga).

Jag har fått diskutera min Kristna tro med många muslimer (och hinduer) tack vare FB

Om du blir arg Stefan, stoppa din knytnäve i fickan och räkna till tio....


Svara

1 2 »2

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


NYTT! Förkorta lång länk här så att den fungerar i din kommentar!

Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Senaste bönämnet på Bönesidan

lördag 5 december 2020 13:46
Ber om Guds ingripande i mitt liv, att jag får den hjälp som jag behöver. Tack.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp