Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Kommentarer | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Hall malpermesita de YouTube

Pastro paro Stefan kaj Mary Hallman estis malpermesita de YouTube.

Mary Hallman.

Mary Hallman de pli frua viva elsendo inkluzive Youtube.

La fama pastoroj Stefan kaj Mary Hallman la YouTube kanalo estis fermita malsupren fare de YouTube pro "ripetis aŭ severaj malobservoj de YouTube la politiko malpermesante malamo parolado."


Christer ÅbergAv Christer Åberg
torsdag, 17 oktober 2019 23:38

"Krimo kontraŭ ilia politiko"

Pastro paro Stefan kaj Mary Hallman sendis en vivas de lia studo en Myresjöfönster ambaŭ en Facebook kaj YouTube. Nun ilia YouTube kanalo estas forigita de la Google-posedata entrepreno sur la tereno ke ili faris "ripetis aŭ severaj malobservoj de ilia politiko malpermesante malĝusteco"

Paŝtistoj kredas ke tio estas mensogo, ĉar ili amas la tutan popolon, kaj prediku la evangelion kaj alportas en ĉiuj programoj spektantoj la ŝancon akcepti Jesuon.

La retpoŝton de YouTube


Retmesaĝi se la shutdown kiel Youtube sendita al Hall.

En la retpoŝta ke Stefan Hallman havas ĝin ankaŭ diras ke li "ne povas malfermi, posedantino aŭ krei ajna alia YouTube kontoj" . Pendado estos tiel por ĉiam kaj de ĉiuj. Provanta iri al ilia kanalo renkontis per tiu teksto:


Provanta vidi vídeo kiu restas inkrustita en la reto, ĝi aspektas tiel:


Stefan Hallman diras sur Facebook :

"Ni estas ŝokita kaj tre malĝoja, ke nia YouTube kanalo kun 461 abonantoj estas fermita por ĉiam."

fortigitaj politiko

La kanaloj estas malpermesite al YouTube, ni legis kaj aŭdis plurajn fojojn de kiam ili fortigis ilian politikon . Okazos ambaŭ kristanaj kaj ne-kristanaj. Lastatempe mi legis, ke alia kristana kanalo estis fermita. Kanalo kiu mi reagis kontraŭ kaj ne konsentas kun ĉio.

Mi auxdis, ke 200 islamaj kanalojn estis fermita malsupren. Ili kuras Isis propagando kaj pli.

Mi auxdis, ke Youtube fariĝos eĉ pli rigoraj do ni povas atendi pli fermoj. Ĉi tie ambaŭ kristanoj kaj ne-kristanoj suferas.

mia sinteno

Persone, mi decidis ke mi estos blogging kaj uzo de sociaj rimedoj kiel eble plej longe por alporti la mesaĝon de Jesuo Kristo. Tiu estis mia sinteno de la komenco kiel mi faris en mia retejo por blogon en 2007.

Mi ankaŭ decidis, ke mi persistos al Jesuo tiel ke homoj akiras la ŝancon ricevi Lin kaj ne estu savitaj. Ne akiras okupita kun multaj aliaj aferoj, kiujn povas ambaŭ obskura kaj risko ne plu atingas la mesaĝo de Jesuo. 


Publicerades torsdag, 17 oktober 2019 23:38:55 +0200 i kategorin och i ämnena:


63 kommentarer


x
Karl Håkan Sandell
fredag, 18 oktober 2019 09:20

För min del brukar jag tänka på den 5:e vredesskålen när jag läser sådant här.

10 Och den femte göt ut sin skål över vilddjurets tron. Då blev dess rike förmörkat, och människorna beto sönder sina tungor i sin vånda.

Vi är där, och det som är hemskt med det här är att vi inte bara blir avstängda. Utan också att de som skriver inte riktigt vågar skriva det de tycker (biter sönder sin tunga). De riskerar ju att bli avstängda och håller därför igen, och talar inte klarspråk.

Och talar man klarspråk, ja då händer det som händer här med Hallman. Man blir avstängd som ett exempel för alla andra.

Var är vår Svenska grundlagsfästa yttrandefrihet som går över allt annat.

Karl Håkan
www.minJesus.blogspot.se


Svara

x
SA
fredag, 18 oktober 2019 10:30

Det är så för många som är på sociala medier som får ta smällar , det är nog så att det bästa är att sluta, det finns många andra sätt som är bättre att föra fram budskapet på , hur gjorde vi förr? det gick lika bra då , bättre , många är trötta på sociala medier , det vet jag .

Svara

x
SA
fredag, 18 oktober 2019 10:50

Sen tycker många att det är opersonligt med detta skrivande ,och tyckande hit och dit , facebok nästan så man börja undra vad det personliga och givande mötet med människor tagit vägen , sorgligt ,😢

Svara

x
Lisbeth Petersson
fredag, 18 oktober 2019 11:26

You Tube klarar EJ att budskapet om JESUS sprids! Det ända sanna budskap en människa kan få! Men de är ONDA krafter som försöker regera! Ljuset vinner ALLTID!

Svara

x
Christer Åberg svarar SA
fredag, 18 oktober 2019 11:33

Se det som traktater. När väckelsen gick fram på 1800-talet så spreds det mycket traktater om Jesus. Sociala medier, bloggar och tv är dagens traktater.

Svara

x
SA
fredag, 18 oktober 2019 11:43

Så är det , men vi vet oxå att man blir mera utsatt när vi är med där , och får ta smällar , så vill man slippa smälla , vilket är bäst då ? Kristan tidningar bla INBLICK går ut till många , även till människor som inte är kristna , det vet jag , vision Norge har en mycket bra tidning , det finns många sätt , sen gör var och en som man vill ,på you tube finns mycket kristna sånger och även andra kristna budskap predikningar . Som inte är borttagna .

Svara

x
Jessica svarar SA
fredag, 18 oktober 2019 13:27

Jag håller med dig SA. Jag tror också att människor är trötta på sociala medier. Själv är jag inte med på varken Facebook, Twitter etc.

Det har nästan blivit den nya avguden. Det är bättre att lägga sin tid offline, att träffa människor på riktigt.

Svara

x
Calle
fredag, 18 oktober 2019 14:08

Vore intressant att veta exakt vad det är de skrivit/sagt som klassas som HMF?

Svara

x
SA svarar Jessica
fredag, 18 oktober 2019 14:25

Tack Jessica !!! Är helker inte med på facebok , inget annat heller , har inget behov . du är klok Jessica , som inte går på allt som erbjuds i dag 👍

Svara

x
Stefan Jonasson
fredag, 18 oktober 2019 16:10

Det kanske är så att man borde tänka på hur man uttrycker sig på you tube, det går faktiskt att förkunna evangelium utan att fokusera på bögar och muslimer, det är ingen idé att tjata om att bögar är syndare, det vet dom nog innerst inne, ska man kritisera islam måste man nog vara försiktig, och bara tala om vad koranen säger det räcker nog för att avslöja islam..det verkar vara ett känsligt ämne islam tål inte kritik.. Därför har ett nytt islamskt parti startat i Sverige som vill förbjuda islamofobi dvs kritik mot Muhammed och koranens falska budskap....

Svara

x
Petter svarar Karl Håkan Sandell
fredag, 18 oktober 2019 18:45

"Var är vår Svenska grundlagsfästa yttrandefrihet som går över allt annat."

Yttrandefriheten gäller bara om att staten (kungen, regeringen) inte får förbjuda dig att yttra din åsikt.

PÅ YouTube gäller deras regler, precis som Christer kan stänga av folk här på hans sida om de inte följer hans regler.

Svara

x
Alf
fredag, 18 oktober 2019 18:48

Jag tror Google vill införa liknande diktatur som i Kina. Detta är sorgligt, men knappast en överraskning. Men, Gud kan alltid öppna nya dörrar!

Svara

x
Troende
fredag, 18 oktober 2019 19:26

Har inte sett dem på Nätet. Hoppas de inte gjort något dåligt.
Inte bra att provocera om det är det de gjort.
Kanske behöver hjälp av lugna människor. Gud talar till alla människor, ibland kan vi tro att det är på oss allt beror.
Hoppas det blir en rätt lösning på det.

Svara

x
Troende svarar SA
fredag, 18 oktober 2019 19:53

Håller med !

Svara

x
Lars-Göran Rönnberg
fredag, 18 oktober 2019 20:00

swebbtv.se har också stängts av från Youtube - och detta för andra gången.


Svara

x
Karl Håkan Sandell svarar Petter
fredag, 18 oktober 2019 20:12

Ja det är ju där felet ligger. Naturligtvis skulle ett företag som hade en så totalt dominerande marknadsställning som You Tube vara tvungen att följa Svensk Grundlag och dess intentioner, och inte ägna sig åt censur, och att det var så enkelt att kringgå det som stiftats som Grundlag är naturligtvis en skam i ett demokratiskt land.

Karl Håkan


Svara

x
SA svarar Troende
fredag, 18 oktober 2019 20:25

Tack till troende .

Svara

x
Petter svarar Karl Håkan Sandell
fredag, 18 oktober 2019 21:10

Men precis som Christer kan ägna sig åt "cencsur" på sin väbb-sida (den här) så kan YT göra det. Om någon blir avstängd från APG29 så kan den inte hänvisa till yttrandefriheten. Det är bara att starta en egen blogg.
Dessutom tror jag att YT är ett amerikanskt företag, så att detta med Hallmanns råkar hända i Sverige är ointressant för YT, de struntar i lokala lagar utan följer bara amerikanska lagar. MEN - ingen har förbjudit Hallmanns att lägga upp sina filmer någon annan stans.

Svara

x
Karl Håkan Sandell svarar Petter
fredag, 18 oktober 2019 22:08

Nu är det stor skillnad på Christer och hans blogg och den totala dominans som You Tube har på marknaden. Och då är det naturligtvis samhällets skyldighet att se till att ett så dominerande företag inte missbrukar sin ställning. Sådant har man gjort i andra sammanhang förut. Det är en naturlig del av ett fungerande samhälle.

Så länge konkurrensen fungera och spelarna är många så är allt OK. Men den dag en part blir totalt dominerande då måste lagstiftning ta hand om det.

Sedan påstås det ju att Staten är den som ålagt You Tube att censurera och ta bort inslag som påstås bryta mot hets mot folkgrupp. Och det är naturligtvis ännu mera häpnadsväckande.

Och ska sådant göras då ska det styras av Domstolar och deras beslut, där hänsyn tas både till Hets lagar och till Grundlagen om yttrandefrihet.

Karl Håkan


Svara

x
Petter svarar Karl Håkan Sandell
fredag, 18 oktober 2019 22:16

Helt rätt - håller med dig. FaceBook har ju också hamnat i liknande "trubbel" för att de har (eller inte har) tagit bort inlägg. De här företagen borde lyda under samma regler som tidningar, med ansvarig utgivare och liknande.

Svara

x
Karl Håkan Sandell svarar Petter
fredag, 18 oktober 2019 22:20

Sedan är det naturligtvis också intressant att titta på andra bolag som sysslar med att förmedla budskap. Ta t ex posten. De går inte in och censurerar vad som står i breven.

Likaså är det med telefonbolag. Där finns ingen som lyssnar på vad man säger och stänger av om man skulle säga fel saker, trotts att telefonbolagen är enskilda företag.

Och naturligtvis ska det vara likadant med ett företag som You Tube, Det är också ett företag som förmedlar vad andra pratar om och kommunicerar. Det är lika fel att censurera där som att censurerar Post eller Telefonsamtal.

Karl Håkan
www.minJesus.blogspot.se


Svara

x
Petter svarar Karl Håkan Sandell
fredag, 18 oktober 2019 22:39

Där håller jag inte med dig. Facebook resonerar ju så, de är bara ett medium som andra använder (som en telefon) - men sidorna på facebook blir ju snarare som tidnings-sidor fulla med insändare - och då borde tidnings-redaktören ha ett ansvar.

Svara

x
Christina Staberg
fredag, 18 oktober 2019 23:33

Om islamfobi ej får nämnas på Youtube så nekar jag också Jesus fobi min älskade Jesus Kristus som dog för alla människor även för muslimerna Den enda som har uppstått av alla profeter o lever idag ock när som helst ska hämta hem alla som tagit emot honom o tror på hans namn.Min älskade Jesus Kristus ska inte hädas ett mycket allvarligt brott Gud välsigna alla människor på vår hjord

Svara

x
Christina Staberg
fredag, 18 oktober 2019 23:41

Till Youtube alla som föraktar förnedrar vår frälsare Jesus Kristus ska borttagas från företaget Youtube.halsningar en som tror på rättvisa

Svara

x
Roger T. W.
lördag, 19 oktober 2019 01:10


Jag har tidigare berättat hur man fysiskt kan vara nästan förlorad på sjön och ändå komma i hamn. Rodret ramlade av, motorn skar, seglen hängde lealösa och vi paddlade en tung båt i timmar utan mat. Vi var i stor fara och visste det. Lotsen grep in. Varför fick vi leva? För att tro och kunna vittna.

Så är det också nu när Swebb-TV och familjen Hallman stängs ned. Det gick illa för Stanley Sjöberg. En ryskortodox sajt stängdes ned på youtube och troligen för vad en präst sade för hundra år sedan.

Jag råder folk att inte blanda kristendom, vetenskap och dess avarter. Storpolitik rår vi inte på. Vem är det som bestämmer, fick en syster höra. Bara be och tro. Makten har fått hicka, men det går över. Ännu en liten tid.

Himmellosen

https://www.youtube.com/watch?v=aHZMKnFDXIE

Svara

x
David Ström
lördag, 19 oktober 2019 06:06

Men var och en som åkallar Herrens namn skall bli räddad. Det betyder att även syndare kan ropa på Gud och få Scharlakansröd synder vita som snö och slippa gå förlorade. En person som inte tror, fruktar varken Gud eller helvete. Den som lever i synd gör det ofta för att det är ett val, Kanske hoppas man att sambon ska bli kristen och vilja gifta sig. Homosexuella som lever tillsammans är som de är och har kanske valt att leva med någon av samma kön trots att de känner skam. Man kan inte lagstifta bort synden efter Guds normer. Men man kan berätta om en man som tog domen och straffet på sig själv så att den som tror på honom blir friköpt och frälst från syndens lön. Det går dåligt att skrämma in själar till Guds rike, även om fördömelsen är ett faktum så är inte helvetet syftet med människans korta liv, utan att likt det lilla barnet känna Guds kärlek och omsorg likt en bebis som vilar tryggt i sin moders famn. Jesus pratar om frid och det lätta oket för den som är tyngd av bördor. Jag tror att men vinner fler till frälsning genom att berätta om Guds kärlek än genom att berätta om vägen som går till helvetet. Den som kommer till tro kommer att läsa Guds ord och själv förstå vad omvändelse betyder.

Svara

x
Karl Håkan Sandell svarar Petter
lördag, 19 oktober 2019 10:24

Man blir förvånad när man läser inlägg i frågor som den här. Själv är jag uppväxt i en annan värld. Där var yttrande friheten en självklarhet.

Det var ingen som censurerade brev beroende på innehåll. Sådant var i princip otänkbart. Det var ingen som lyssnade på telefonsamtal och stängde av när man sa fel. Sedan var i princip otänkbart. Folk hade reagerat direkt. Det hade blivit upplopp om man försökt.

Men idag lever vi i en värld där vi accepterar att man censurerar våra yttrande. Ja det finns t o m de som försvarar det har man hör i den här spalten.

Och det finns andra exempel också på hur vår värld förändrats in i mörkrets värld.

Förr kunde man gå på bibliotek och låna vilken bok man ville och det var till för att inte inkomsten skulle styra vad man kunde läsa. Men idag är det tvärs om på nätet. Där kan man bara läsa om man betalar. Böcker finns inte tillgängliga för alla i vårt moderna värld, nej de ägs i 70 år och den som vill läsa ska betala.

Förr bestämde man att vi ska ha allemans rätten, där man fick gå fritt i skog och mark. Men hur är det på nätet. Kan man där gå fritt och plocka filer gratis. Nej där ska man betala.

Vi har kommit in i en helt ny värld, de gamla idealen är borta och pengarna styr.

För min del anser jag att vi ska tillbaka till det öppna, tillgängliga, ärliga samhället. Det är det som är Jesu samhälle.

Karl Håkan
www.minJesus.blogspot.se


Svara

x
Petter svarar Karl Håkan Sandell
lördag, 19 oktober 2019 11:55

Jag håller med dig. Mycket har blivit sämre. Den allmänna öppenheten, ärligheten och tilliten mellan människor har försvunnit, vilket är mycket tråkigt.
Tro inte att jag försvarar YTs avstängning av Hallmans, jag bara konstaterar faktum att på deras sidor så gäller deras regler.

Svara

x
Calle
lördag, 19 oktober 2019 14:54

Paulus och lärjungarna hade ingen satelit-tv, blogg, instagram, e-mail osv, ändå nådde de stora delar av Romarriket och utanför inom nåra få årtionden.

Svara

x
Sven Thomsson svarar Calle
lördag, 19 oktober 2019 16:01

Guds frid, Calle!
Paulus och de andra lärjungarna nådde människor för att de var gripna och brinnande. De var dessutom SÄNDA AV DEN HELIGE ANDE. Det var det viktigaste. Under sina missionsresor var de ledda av Herren. Han sände dem till den stad och det land dit han ville att människorna skulle nås av evangeliet.

Pastorer och evangelister skulle nå mycket folk också i Sverige och Europa om de var fyllda av eld och glöd och den helige Andes kraft och upplevde Andens ledning. Vi kan läsa i Apostlagärningarna om Paulus och Barnabas blev utsända. Apostlarna fastade och bad och avskilde dem för deras uppgift.

Något liknande sker nästan aldrig i nutidens församlingar, utan man läser i annonser om någon församling som söker en pastor. Så svarar man på den utan att den helige Ande har fått något ord med i laget.

Svara

x
Sven Thomsson
lördag, 19 oktober 2019 16:29

Detta med fru Hallmans avstängning är förfärligt. Men det är typiskt. När någon verkligen vill göra något för Gud blir man ofta stoppad.

Jag har också blivit stoppad. I en församling som jag tjänade som pastor och äldstebroder hade jag fastat en vecka och bett om väckelse. Det blev ett antal ungdomar frälsta, som helhjärtat ville leva för Gud och tjäna honom.

Men föreståndaren var oandlig och köttslig och ställde för hårda krav på de nyfrälsta. Han fordrade att de skulle uppträda som mogna kristna. Han skällde på dem och kallade någon för "vingelpetter". Som äldste fick jag vara flera av undomarna till hjälp. Han var så stygg mot dem, så några flyttade från orten och någon gick tillbaka till världen.

Föreståndaren var en maktmänniska, som ingen vågade säga emot varken i styrelsen eller församlingen. Men som äldste kände jag mig pliktig att protestera när det blev snett. Därför visade han öppet motstånd mot mig. Jag älskade församlingen och hade en uppriktig vilja att vännerna skulle växa i nåden och förkovras i sina andliga liv.

Angående ungdomarna skrev jag ett brev till föreståndaren, för att han behandlat dem så illa. Då blev han så arg, så jag blev avsatt som äldste och styrelseledamot. Tre veckor senare blev jag också utesluten ur församlingen. Så är det ofta i församlingarna idag. Den som verkligen vill något i Guds rike och har ord från Herren att komma med blir ställda på sidan.Svara

x
Mikael W svarar Sven Thomsson
lördag, 19 oktober 2019 16:46

Du har verkligen rätt i det du skriver käre Sven.
Senast jag blev utkastad så var det från en av världens största moskéer. Satan började koka av ilska ...likt en kräfta i en tryckkokare

Svara

x
Sven Thomsson svarar Mikael W
lördag, 19 oktober 2019 18:24

Ja, Mikael, min broder.
Den onde rasar när någon vågar höja sin röst. Men "större är han som är i oss än den som är i världen".

Svara

x
Andreas
lördag, 19 oktober 2019 18:25

Jag tror detta fallet inte är unikt just för youtube och slår hårt bara på oss kristna. De gäller alla personer som använder sig av de stora sociala plattformarna såsom youtube, facebook, instagram. Man hör ju med jämna mellan rum hur någon bryter mot instagram bildpolicy och lägger upp för lättklädda eller för stöttande bilder vilket renderar att de tar bort bilden alternativt stänger av vid upprepande försöka. Även kränkande kommentarer tas bort. Vanligtvis i de fallet så brukar instagram kontinneharen själv blockera personen ifråga. På facebook förekommer de också att personer eller grupper blir avstängda eller bortplockade. Kom ihåg specifikt en situation som jag bevittnade själv där en rasist och en anhängare ifrån extrem vänstern Antifa blev avstängda både två ifrån aftonbladets facebookgrupp men sedemera stängde facebook av deras konton. Båda två utryckte sig väldigt hatiskt mot varandra och debatten spårade verkligen ur. Likaså ser jag på youtube ibland speciellt musik/video som är copyright musik att någon lägger upp den utan upphovsrättsinnhaverens tillstånd även politiska/religösa kanaler stängs ner. En känd kanal är Alex Jones som är den största frontfiguren inom alternativmedia med miljontals följare. Så jag tror inte vi kristna speciellt är unika att bli avstängda utan även muslimska kanaler stängs ner samt olika politiska kanaler eller bloggare med starka åsikter.
För några dagar sedan så såg jag faktiskt en amerikansk pastor prata ang om homosexualitet och varför de är synd så de finns kristna predikningar som inte tagits bort trots detta starka ämne. Tror de finns vissa förklaringar och faktorer varför vissa kanaler finns kvar och andra inte. Bara en speukualtion och gissning ifrån min sida.
1. Om en anmälan inkommer så måste admin vidta åtgärder eller granska anmälan. Får kanalen för många anmälningar så stängs den ner tidsnog.
2. Vad för budskap förmedlas på kanalen? Om de är ett starkt budskap som kan väcka starka känslor så är de större chans till anmälningsbenägenhet oavsett om de gäller en kanal som tar upp religiöst material, politiskt eller något annat som kan skapa debatt eller irritation hos tittaren
De som är beklagligt just för oss kristna ur detta perspektiv på youtube är att Jesus väcker känslor både på gott och ont. Jesus är både ett hopp för de ofrälsta som vill veta om Jesus men kan vara en stötesten för de som inte vill ha med frälsningen och göra. Tyvärr drabbar nog anmälningarna mot de kristna som framför ett djärvt ärligt svar utifrån bibelns ord. Oftast de tema som vissa pastorer/präster unviker de kan vara alltifrån Islams mörka sida, till homosexualitetens synd samt budskapet att de ofrälsta kommer till helvetet.till. Nu vet inte jag specifikt vad Stefan och Maria Hallmans har blivit anmält men jag tror att de har förkunnat kanske ett rakt genuint kristet svar som andra kristna formulerar lite mer mjukt. Detta dilemmat tror jag har funnits hela tiden i kristendomen historia hos starka kristna personligheter med frimodighetens nådegåva som vågar prata klarspråk.Tittar vi tillbaka till Paulus tid så åkte han ju in och ut i fängelset pga sina predikningar som väckte ilska hos somliga pga kärleken till Jesu förkunnelse och tro, Martin Luther fick kämpa mot orättvisorna i kyrkan I Rom mot Påvemakten. Martin Luther King fick offra sitt liv för de svartas rättigheter och så har vi i vår tid tex Markus Birro som blev avstängd ifrån expressen när han skrev för mycket om Gud i sina artiklar samt skrev kritik mot Islam trots att han enbart visade korrekt fakta. Men som slutord så tycker jag verkligen att de är tråkigt att Stefan och Maria Hallman fått stänga ned sin kanal. Vi får verkligen be att Gud hittar en ny dörr för de båda så de kan få fortsätta att predika på internet.
I Jesu namn hjälp Stefan och Maria i denna svåra situation de befinner sig i, hjälp dom Gud. Amen

Svara

x
Troende svarar Sven Thomsson
lördag, 19 oktober 2019 20:14

Hemskt. Betvivlar att det gick rätt till. En föreståndare har bara en röst i en kristen demokratisk församling. En enda kan inte bestämma. Vet ju inte vilken "sorts" församling det gäller.
Men ni som vill leva för Jesus, ni bör nog gå ur som grupp, gå med i annan församling om det är möjligt. Sen har vi ju en Omsorgspastor i Pingströrelsen, som har hand om själavård.
Om inte annat hjälper, Polisanmäl föreståndaren för förtal ! Det finns lagar för det,eftersom vi lever samhället.

Svara

x
Malin
lördag, 19 oktober 2019 20:52

Tyvärr har jag hört att Maria är dömmande homosexuella , tänk om hon haft det problemet , är inte så förvånad att dom är borttagna . Kärlek enda vägen till hjälp för människor , vi är syndare allihop .

Svara

x
Helene Karlsson svarar David Ström
lördag, 19 oktober 2019 20:56

Fint skrivet <3

Svara

x
Malin
lördag, 19 oktober 2019 21:00

Det kom inte med , tyvärr borde hon få höra det jag skrev , hon är väldigt dömmande, känner många som gråtit för uttalande Maria har gjort .

Svara

x
Johanna svarar Malin
lördag, 19 oktober 2019 22:45

Kan hålla med dig i detta faktiskt. Har också hört henne göra uttalanden som jag mycket väl kan förstå kan såra och bryta ner. Och det är inte den rätta vägen att gå nån gång. Och även hennes make har också klampat på lite i för hård stil ibland tycker jag.

Svara

x
Stefan Jonasson
söndag, 20 oktober 2019 00:21

Jag hörde dom på tv en gång aschberg intervjuade dom.. Dom bara pratade bara om homofileri och sex utanför äktenskapet.. Som att budskapet bara handlade om att sluta böga och leva sambos, jag tyckte att aschberg också var ganska löjlig och lockade fram det hos dom... Förlåt kunde inte låta bli att kritisera lite, dom kanske behöver lite mer vägledning av någon andligt mogen ledare..dom vill säkert väl men måste lyssna på mer lugna och sansade kristna.. Jag säger detta i all välmening lämna det gamla och gå vidare

Svara

x
Inge svarar Malin
söndag, 20 oktober 2019 06:03

Jo vi är alla syndare, men frälsta av nåd, många pekar på kvinnan i Joh 8:7 som ett varnande exempel på hur fel det är att dömma någon, fariseerna gjorde ju helt rätt enligt lagen men fel enligt nåden.

Många kristna, men framförallt icke kristna använder ofta detta bibelställe som försvar för synden och pekar på att inte heller Jesus dömde kvinnan, det man då glömmer är fortsättningen då Jesus säger:
"Gå, och synda nu inte mer!"
Detta är skillnaden, Jesus dömde inte kvinnan men han lät heller inte synden passera. Kvinnan förstod att hon handlat fel och att fariseerna gjorde rätt enligt lagen, men att Jesus stod över lagen och satte henne fri så att hon kunde få kraft att överge synden.
Vi däremot har inga problem att dömma fariseernas kärlekslöshet mot kvinnan, samtidigt som vi anser oss kärleksfulla när vi frikänner kvinnan, ja vi rent av uppmuntrar kvinnan att fortsätta med sin synd, för vi är ju så kärleksfulla och dömmer ingen.

Är det någon mer än jag som kan se skillnaden mellan Jesu agerande och hur vi hanterar synden i våra församlingar idag?

Jag skall erkänna att även jag ibland reagerat på en viss hårdhet i Hallmans uttalanden, men deras genuina och äkta kärlek till Jesus kan ingen ta ifrån dem. När man tagit del av deras vittnesbörd då förstår man att de verkligen hatar synden men älskar Jesus av hela sitt hjärta, den Jesus som satt dem fria från syndens slaveri.

Svara

x
Leif
söndag, 20 oktober 2019 09:06

Youtube, Facebook och Google, dvs i stort sett hela internet är antikrists redskap inför hans framträdande. Vi kristna borde inte vara förvånade eller upprörda över att han förbjuder oss emellanåt. Detta kommer att ske ännu mer strax framöver. Däremot är det så att vi istället som "också en del andra har sagt" bör använda det med vishet och känslighet.

Djävulen vill givetvis att vi ändå skall vara beroende och sitta klistrade vid nätet så därför tillåter han oss att hålla på till vissa gränser..

Svara

x
Sven Thomsson svarar Troende
söndag, 20 oktober 2019 09:21

Ja, Troende. Visst är det hemskt. Det var synd om ungdomarna. Det jag har berättat hände ganska länge sedan, i slutet av 1980. Jag vet inte hur det har gått för ungdomarna och "föreståndaren" dog på 1990-talet.
Men han var typisk maktmänniska. Han var både äldstekår, styrelse och församling. Helt egenmäktig.

Svara

x
Stefan Jonasson
söndag, 20 oktober 2019 09:54

Det finns ingen pånyttfödd kristen som älskar synden... Det goda jag vill det gör jag inte men det onda jag inte vill det gör jag... Rom 7. Jag arma människa vem ska frälsa mig från denna syndens och dödens kropp.om jag nu håller med om att lagen är rätt och god. Så är det inte längre jag som gör det utan synden som bor i mig.. Jag arma själ! Vem ska frälsa mig?? jag själv kanske? Sen kommer fortsättningen GENOM JESUS KRISTUS VÅR HERRE.. SÅ FINNES DET INGEN FÖRDÖMELSE FÖR DEN SOM ÄR I KRISTUS JESUS.

Svara

x
Andreas
söndag, 20 oktober 2019 13:17

De finns vissa ämnen som Johanna och Malin varit inne på som är känsliga att ta upp och ett ämne är homosexualitet. Man får inte inte gå för hårt som kanske Maria gjort men man får heller inte acceptera denna synden som vissa präster inom svenska kyrkan gör. De är en svår balansgång mycket tackvare vår nuvarande lagstiftning att vi lever i ett sekulärt samhälle där statens lagar gäller och inte guds lagar. De viktiga är nog att framföra kärleksbudskapet att Jesus älskar alla inklusive de homosexuella. Alla är vi syndare och homosexualitet är inte värre synd en den som är otrogen utanför äktenskapet allting är synd eller otukt i guds ögon. Men jag tycker pastor Dr. Michael Brown höll en jätte bra predikan can you be gay as christian? Han förklarar varför homosexualitet är synd men på ett ödmjukt och kunnigt sätt utanför bibeln. För många gånger hör du gay lobbyn hävda att de är Mose lag och de gamla att Jesus aldrig pratade om homosexualitet, de är fel. Jesus sa att jag har inte kommit för att upphäva lagen utan för att fullfölja lagen. I denna lag innefattar äktenskapet mellan man och kvinna, budorden att kärlek mellan syskon får ej förkomma osv. Sen dementerar Paulus klart och tydligt i romarbrevet vad Jesus menar att utlevd homosexualitet är en styggelse och all annan kärleksform utanför äktenskapet så de homosexuella kan inte få ett frikort i så fall kan vi ju ändra allting. Ha flera partner, ha sex med andra utanför äktenskapet, tidelag, incest accepteras. Sen utifrån vad Jesus sa i sista tiden så är gaypride och homosexualitetens stora utrymme i media i samhället ett tidstecken. Tvivlar någon på profeterna så borde de rimligtvis inte tveka på Jesu ord vad som är rätt eller fel. Jesus sa om tidens slut när lärjungarna frågade honom om tidstecken som skall ske i slutet alltså vår tid från år 1979 när homosexualitet accepterades och inte klassades som en sjukdom längre. Innan dess hade inte detta tidstecken uppfyllt. Därför vi ser hur västvärlden kristendomens fäste mer och mer falla in i dekadens tidsålder och denna synd breder ut sig och fler och fler länder accepterar denna synd alltifrån samkönade äktenskap till utlevd synd samt parader offentligt via gay pride. Jesus sa till lärjungarna att så som de var på Sodom och Gomorras tid så skall de vara innan jag återvänder tillbaks. Den som är insatt i Sodom och Gomorras tid kan inte förneka att Jesus varnar att återigen så kommer homosexuliteten breda ut sig och Gud kommer göra upp med syndarna igen(de homosexuellla och allmän sexuell pervision. Något profetiskt hände 1968 och jag är ganska säker att startskottet för ändens tid började 1948 när judarna fick sitt egna land etapp 2 var 6 dagars kriget och 1968 då sattes kristen moral ur spel. Helt plötsligt steg skiljsmässorna, sexuella frigörelsen var något bra, droger bredde ut sig, satanistisk musik och i dag är de okulta utbrett via newage och yoga. Men de står också att i den sista tiden skall jag väcka mina utvalda alltså oss på denna sidan. Vi är dom som inte sover och ser tidstecken. Därför glädjer de mig att ni här på denna sidan fortsätter tålmodigt vänta på herren och inte ge upp för hans ankomst är ytterst nära. Men för att återgå till homosexualitet så kan jag rekommendera Dr. Michael Brown som predikar på ett kunnigt men ödmjukt sätt varför de är en synd.

Länk till hans predikan. https://www.youtube.com/watch?v=dVj1XZjQF70

Gud välsigne alla på denna sidan..

Svara

x
Troende
söndag, 20 oktober 2019 13:32

Det kan vara så,att dessa har en nedlåtande och dömande attityd. "Du skall icke döma ", säger Bibeln.
Vi har bara rätt att bedöma, gäller också de som inte tror.

YouTube äger ju sin Hemsida.
Det finns andra kristna på YouTube, men de har en mjuk och vänlig attityd.

Svara

x
Malin svarar Inge
söndag, 20 oktober 2019 13:36

Vill givetvis tro att dom har rätt kärlek till Jesus , men, har man det så måste man själv vara kärleksfull , Jesus vill att vi ska visa kärlek , och det är enda sättet att nå människor på
.

Svara

x
Stefan Jonasson
söndag, 20 oktober 2019 13:47

Rom 2:1 dömande går till på detta sätt... Profeten kommer till kung David och berättar om en man som gjort en mycket orättfärdiga gärning.. David sa den mannen måste dö.. Profeten:David du är den mannen!.. David uttalade domen över sig själv

Svara

x
Tomas
söndag, 20 oktober 2019 16:31

De finns andra vägar,
Tex, att själv gå ut med budskapet, eller om någon stum så
finns det hjälpmedel för det. kolla in


www.evangelium.nu

Svara

x
Inge svarar Malin
söndag, 20 oktober 2019 23:33

Ja så är det, Jesus älskar människan samtidigt som Han hatar synden. Den onde gör tvärtom.

Svara

x
Christer Åberg
måndag, 21 oktober 2019 02:18

Den kristna dagstidningen Dagen skriver: https://www.dagen.se/nyheter/youtube-stangde-ned-pastorspars-kanal-1.1603800

Vetlanda-Posten skriver: https://www.vetlandaposten.se/article/youtube-stanger-hallmans-konto-anser-att-de-bedriver-hets-mot-folkgrupp/

Smålands-Tidningen skriver: https://www.smt.se/article/youtube-stanger-hallmans-konto-anser-att-de-bedriver-hets-mot-folkgrupp/

Nya Dagbladet skriver: https://nyadagbladet.se/inrikes/svenskt-pastorpar-avstangda-fran-youtube/

Svara

x
Johanna svarar Tomas
måndag, 21 oktober 2019 08:09

Det va något nytt😊jättebra idé!

Svara

x
SA
måndag, 21 oktober 2019 09:16

Guds vrede ... skulle drabba vetlanda , hur bågar man göra ett sådant uttalande ? Så blev det ju inte, tagit ur luften . Som jag sakt , dömmande ,Gud älskar vetlanda , inte konstigt att dom blivit avstängda från you tube , har väl uttryckt sej ovisligt där oxå , bli förgrymmad , varför ? Kanske dax att tänka om .

Svara

x
Janne
måndag, 21 oktober 2019 12:28

Det är inte bara Hallmans som blivit avstängda på Youtube, b.la SwebbTV blev avstängd men pga. alla protester så öppnades kanalen igen, nu har dom fått en varning och ett program togs bort av YouTube, ett program som visade i diagramform antal invandrare som kommit till Sverige kontra till andra nordiska länder, så här ligger det till, Socialdemokraterna har varit på möte med Google/Facebook och uppmanat dom att granska och stänga av kanaler som bryter mot sosse regeringens beslut och inställning i vissa frågor, S är ett parti som bla Morgan Johansson sagt att citat "vi ska utrota kristendomen i Sverige" Så det som nu händer att det fria ordet stryps allt mer och mer i Sverige, snart är demokratin ur spel, S har tappat över 1 miljon väljare till andra partier främst till SD, inte konstigt att dom gör allt för att strypa demokratin, S har även skrivit på ett hemligt avtal med Sveriges Muslimska råd, man kan bara ana vad som står där, i valet 2018 skrämde S upp invandrargrupper vad som kan hända om dom inte röstar på S, i Tensta/Rinkeby röstade 90% av alla invandrare på S, bedömare räknade med att S borde ha tappat ca 3,5% om inte dom skrämt upp invandrare, de gjorde så att inte alliansen fick den majoritet som behövdes för att ta makten, så läget i Sverige är allvarligt just nu är makten viktigare än folkets vilja, i valet visade sej ändå att 60% av väljarkåren röstade på icke socialistiska partier, men genom rädsla för SD vågade in C och L släppa fram en M-ledd regering, och nu har vi svaret denna regering har tappat fotfästet om Sverige snart ingenting som fungerar i landet, sjukvården går på knäna, köer är månadslånga, brottsligheten, skjutningar och sprängningar, bilbränder, listan kan göras lång, där faktiskt invandringen står för en majoritet för alla brott i Sverige, kan visa diagram och statistik om någon är intresserade.

Svara

x
Jeanette Berglind svarar SA
måndag, 21 oktober 2019 15:32

Då tänker du inte på de människor, som ofrivilligt är isolerade, för att de kan ha t.ex.social fobi. Ingen företeelse är sund att överdriva, men det finns människor som p.g.a. olika omständigheter, inte kan komma ut från sin bostad, eller har så många vänner. Då är det bra med sociala medier. ❤

Svara

x
SA
måndag, 21 oktober 2019 17:19

Jag tycker om människor ,oavsett , det handlade ju om att Hallmans blivit avstängda , och jag har skrivit mina tankar runt detta .

Svara

x
Tomas N
måndag, 21 oktober 2019 21:20

Att lägga upp evangeliet om Jesus och obekväma politiska åsikter leder ju ofelbart till att man blockera av mainstreammedia förr eller senare.
Så all exponering av sanning och evangeliet nu i dessa tider är lite av lånad tid.
Men man bör ju vara vis och använda den tid som ännu finns.
Jag tycker att uttalandet var lite klumpigt gjort även om jag tycker det är bra att motverka prideflaggor o s v som alltid skall manifesteras.

Kanske kan man lära sig av Jesus,som höll tillbaka tills"Hans tid hade kommit" Var och en får be själv över vilka strider man skall ta i enlighet med bibelordet att vara listiga som ormar och oskyldiga som duvor.

Guds vrede kommer kanske inte över Vetlanda trots allt enligt gammeltestamentlig tid,men alla skall dömas för sina gärningar. Och tiden för detta närmar sig

Svara

x
Lars-Göran Rönnberg
tisdag, 22 oktober 2019 13:09

Tack Janne!!
Mycket bra skrivet.

Svara

x
Christer Åberg
tisdag, 22 oktober 2019 14:04

Korsets seier skriver: https://korsetsseier.no/2019/10/22/youtube-kastet-ut-svensk-pastorpar/

Svara

x
Stefan Jonasson
onsdag, 23 oktober 2019 17:18

Jag läste den norska artikeln.. Och kommentarerna.. Jag har faktiskt lyssnat när hon predikar på you tube.. Och kännt lite fördömelse över att jag varit kritisk till hennes sätt att förkunna.. Påminner lite om amerikanska tv predikantes sätt att förkunna, hotat kommunen med GUDS VREDE det är väl lite grann att göra sig lik hesekiel eller jeremia.. Gamla testamentets profeter då tänker man ganska högt om sig själv om man har sådan auktoritet, nu har jag sagt det i all välmening för evangliets skull,dom borde söka lite vägledning av någon andligt mogen ledare, och av andra kristna som lugna och sansade

Svara

x
Petter svarar Stefan Jonasson
onsdag, 23 oktober 2019 17:37

Håller med dig om att Maria Hallman ofta är väl mycket engagerad i sina "predikningar". Även om budskapet är bra så förstörs det av den engagerade, nästan aggressiva stilen. Dessutom verkar de vara ganska improviserade och impulsiva, vilket stör i alla fall mig.

Svara

x
Stefan Jonasson
torsdag, 24 oktober 2019 02:33

Så här tror jag att evangelium ska förkunnas för dom otroende.. Lagen kom genom Moses men NÅDEN OCH SANNINGEN KOM GENOM JESUS KRISTUS, enbart sanningen är förödande och förkrossande med tanke på människans natur och gör henne hopplös, enbart nåden leder till laglöshet och respektlöshet för vad som är rätt och fel i GUDS ÖGON.. Nåden och sanningen är budskapet, nåd och sanning står inför ditt ansikte.. Ert tal skall alltid vara nåd kryddat med salt,

Svara

x
Mikael W
fredag, 25 oktober 2019 07:31

Aposteln Johannes blev ännu hårdare drabbad än Hallmans för att han spred evangelium. Han blev fängslad och förvisad till ön Patmos.

Var det bra eller dåligt?
Ville Gud använda Johannes till något annat än att evangelisera?

Ja, Jesus ville nå Johannes ostört med de uppenbarelser som vi kan läsa om i bibelns uppenbarelsebok

Svara

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste bönämnet på Bönesidan

fredag 21 februari 2020 19:50
Kain dödade sin bror. Min syster ville förstöra för mig. Hon sa sen flera förlåt. Men de andra bara tiger. Tacksam för förbön, tror att Gud kan reda ut ALLT och ta bort alla lögner

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper Creeper

↑ Upp