Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Kommentarer | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

Den kontantlösa konspirationen - Förord

Kontantanvändare framställs som små blöjbarn som inte vet sitt eget bästa.

Den kontantlösa konspirationen av CashOnly.

Fyra stora "kontantlösa monster" (MasterCard, Visa, American Express och Diners Club) har tillåtits få en dräpande stor dominans över västvärldens betalningar. Det är inte bara kontantlösheten i sig själv som är negativ utan även det ekonomiska systemet som finns bakom detta.

Av CashOnly
onsdag 2 oktober 2019 18:38
Följetong

Jag kommer nu publicerar den Kontantlösa konspirationen av "CashOnly" som följetong här på Apg29. Boken kanske inte är grundad på bibeln och kristen tro, men den är mycket intressant med tanke på det globala ekonomiska kontrollsamhället som Uppenbarelseboken 13 beskriver.

Christer Åberg


Förord

Här behandlas kontantlösa företeelser som kontokort, kontantlösa mobilbetalningar och utvecklingen i riktning mot implantat och elektroniska tatueringar. Mycket tyder på att framtidens kroppsnära elektronik genom identifiering och information kommer att fungera som både kontokort, körkort, pass, patientkort och så vidare. Varje icke kontantlös tillämpning innebär även det med största sannolikhet att användaren (för utom det negativa med all denna teknik) att han i framtiden hamnar i den kontantlösa fallgropen. Av denna anledning försöker boken ge en bred helhetssyn på kroppsnära elektronik. Kontantlösheten är själva ryggraden i det man brukar kalla storebrorsamhället.

Nuvarande vanliga kontantlösa betalningar har grovt uppdelat att göra med antingen kontokort, mobiltelefoner eller Internet. Ofta är det fråga om en kombination av dessa. Motsvarande banker är internetbankerna, mobilbankerna och telefonbankerna. Den ökade användningen av dessa tog bankerna som en förevändning att minska kontanterna. Även annat som kan vara av intresse i sammanhanget än kontantlöshet tas upp. Till exempel uttagsautomater, kontanthantering, värdetransporter, banker och sist men inte minst kontanter. Allt hänger nämligen samman. En långsiktig trend har funnits att mindre och mindre belopp betalas med kontantlösa alternativ. Från kontantlös synvinkel har de små betalningarna varit en akilleshäl. Betalning mellan privatpersoner (peer-to-peer-betalningar) sker också mer och mer med mobilen och på andra sätt.

Betoningen ligger här på USA och Sverige men även flera andra länder behandlas i boken. Kontokortens extrema negativitet förstärks av att USA har en grotesk kontokortsdominans i västvärlden. De nationella kontokortsföretagen utanför USA (vilka även de är starkt negativa) gör ännu större skada när de slutligen äts upp av någon amerikansk kortjätte. Detta har fött globalisering och fört världen ännu ett steg närmare ett kontantlöst betalningsmonopol. Här har MasterCard haft en särställning eftersom det direkt eller indirekt slukade både Eurocard (Sverige) och Mondex (Storbritannien).

Boken är indelad i avsnitt och stycken av olika längd och innehåll för att ge läsaren omväxling och inte trötta med alltför stor sammanhängande text. Boken växlar mellan de två huvudsakliga röda trådarna. Utvecklingen av det kontantlösa samhället och krafter eller individer i främst Sverige och USA som påverkat i kontantlös riktning eller gjort motstånd mot detta. Detta blandas med kritik, tips för motstånd och argument mot kontantlösa samhället och argument för kontanter. Det finns många fördelar med kontanter. De möjliggör anonyma köp som inte är spårbara, ingen tredje part är inblandad och privatpersoner kan fritt och utan kontroll ge pengar till varandra. De flesta människor är hederliga. Men det kontantlösa etablissemanget behandlar alla som om de vore brottslingar.

Förhållandet att privata utländska kontantlösa företag med statens och myndigheternas goda minne ska tillåtas ersätta den nationella statliga kontantvalutan är rent perverst. Alla skulle väl se det absurda och rent av farliga med att all mat eller energi skulle produceras helt utanför Sverige och vilken makt över det skulle ge till producerande länder. Men ökad kontantlöshet ses felaktigt som en sund utveckling. Detta backas upp av största delen av etablissemanget. Desto värre om det handlar om ett enda producerande land. Vad gäller kontantlöshet är det så då Sverige i stort sett redan nu är betalningmässigt förslavat under USA. En ständigt pågående kontantlös globaliserande trend banar dessutom vägen för en möjlig nattsvart framtid.

Det överdrivna rånargumentet är det utan jämförelse mest uttjatade argumentet för kontokort och kontantlöshet. Man träffar i verkliga livet annars tänkande och intelligenta människor som bara för detta enda falska arguments skull är beredda att offra sin framtida frihet genom att använda kontokort. Den här boken motargumenterar kraftfullt rånargumentet. Kontantlösa alternativ är alltid behäftade med avgifter utom möjligen under en begränsad tid. Detta är rent slöseri och i sig självt ett slags "långsamt rån". Kontanter har inga avgifter.

Kontanter är tekniskt robusta, kräver ingen teknisk infrastruktur, är sunt decentraliserade och säkra. De kontantlösa systemen är synnerligen sårbara. För att komma åt kontantöverskottet måste

man helt enkelt ta de där sju femhundralapparna som ligger i tredje byrålådan under de grå sockorna hos en viss person och elda upp dessa med en cigarettändare. Kontantlöshet bäddar för globala betalningskatastrofer. Sådana kan inte inträffa med kontanter. Kontanter är en säkerhet och en trygghet.

Den här boken är menad som bitarna i ett pussel eller en mosaik som till slut ger en historisk, nutida och möjlig svart framtida bild av kontantlösheten. Det finns ingen "vit" kontantlöshet. Allt är svart. Källorna som använts här för att visa kontantlöshetens "knallsvarta väsen" är bland annat Wikipedia, tidningsartiklar, text- tv och lättillgänglig information på Internet som lätt kan hittas även utan källhänvisningar för den som vill veta mer. Renodlad litteratur om kontantlöshet som har använts som källa är boken Korthuset av Daniel Goldberg och Linus Larssson.

Diskussionen om kontanter och kontantlöshet är i Sverige ytterst skev till kontanternas nackdel. Protester mot kontantlöshet och för kontanter finns men kommer ytterst sällan från samhällspersoner och näringsliv. Det är som om juridiken bara skulle ha en åklagarsida och inget försvar. På de anklagades bänk sitter kontanterna. Det enda försvar som finns är advokatens portfölj som står där sorglig och tyst. Någon advokat syns däremot inte till. Men kanske finns det en liten advokat i väskan. Troligen är han inte större än Teskedsgumman. Men låt oss släppa ut den lille advokaten så att han kan äta sig stor och fet. Låt protesterna i Sverige mot kontantlöshet växa sig starka.

En annan jämförelse är att det vid folkomröstningen om kärnkraft bara hade funnits ett alternativ. Kraftig utbyggnad. Dessutom skulle befolkningen inte få rösta ens ja eller nej till detta eftersom samhället redan bestämde att kärnkraften (läs kontantlösheten) på sikt ska ta över all annan energi. Folket har i fallet kontanter och kontantlöshet inget att säga till om. Men en folkomröstning vore i det här fallet idiotisk. Man kan inte rösta om att införa diktatur (total kontantlöshet) eller behålla demokratin (kontanterna). Diktatur bör aldrig väljas.

Om Sovjet hade kunnat hade man velat göra hela världen kommunistisk. Det hade milt sagt inte varit något USA och dess befolkning hade välkomnat. Man ska inte tvinga på länder politiska eller finansiella system. Nu kommer sensmoral. Men när USA försöker tvinga på resten av världen ett kontantlöst och finansiellt system då är det alltför få som protesterar. Det är nämligen ingen skillnad alls mot att tvinga på världen kommunism. Kontantlösheten handlar egentligen inte om att ha ett plastkort i plånboken. Det är i grunden något långt mycket mer lömskt och djupgående. Dessutom är USA kontantlöshetens genomruttne kung utan annan liknande motsvarighet i världen.

Bankernas översittaraktiga inställning är ofta att det handlar om mognad att börja använda kontokort. Kontantanvändare framställs som små blöjbarn som inte vet sitt eget bästa. Till slut mognar dessa enligt bankens synsätt och kan själva använda pottan vilket motsvaras av kontokort. Fakta och sunt förnuft visar i stället att det handlar om mognad och förnuft att göra motstånd och vägra använda kontokort. Det räcker med en grund analys och begränsat faktasamlande för att upptäcka att det hela i stället handlar om bankers girighet och snålhet.

Även mycket små barn har valfrihet. De kan själva bestämma om de vill äta eller inte när mat bjuds. Bestämma om de vill leka med bollen eller skallran. Men vuxna svenskar tillåts i längden inte att välja kontanter. I barnvagnen ligger i stället en vuxen man med håriga långa ben som sticker ut. Den kontantlöse föräldern väntar utan tålamod på att "barnet" ska börja leka med en dinglande leksak bestående av sammansatta rakblad. Rakbladen är kontokorten.

Under perioden 50 -talet till 80-talet var Sverige fortfarande Sverige oavsett om det var en socialdemokratisk eller borgerlig regering som styrde. Landet genomsyrades fortfarande av välfärd, trygghet, neutralitet och självständighet. Sedan började allt bli sämre. Självständigheten försvann mer och mer inte minst på det ekonomiska planet. Den förhatliga globaliseringen tog även vårt land i ett fast järngrepp. Ekonomin blev mer och mer kontantlös.

Riksbanken lovordade privatiseringsutvecklingen men den resulterade bara i katastrofer som Panaxia-skandalen och helikopterrånet. Avgifterna för den bankägda kontanthanteringen chockhöjdes. Det har förekommit så absurda höjningar som 1200 procent. Bankerna fortsatte att klaga högljutt på den dyra

hanteringen trots att de själva till stor del bar skulden. Under den här tiden blev bankkontoren också kontantlösa i en skrämmande takt. Handeln och bankerna klagar högljutt över hur dyra kontantbetalningarna är när det i själva verket är vi konsumenter som genom ekonomiska pålägg betalar detta.

Kanten på avgrundsdjupets botten nåddes i och med alliansregeringen. Kontanthanteringen slaktades nästan fullständigt på privatiseringens altare. Sedan har Sverige sakta fortsatt att glida i bottenslammet ned mot den totala kontantlösa katastrofen. En utredning under alliansregeringen behandlade enbart kontanthanteringskedjan och inte folks rätt att till exempel sätta in och ta ut pengar i banken. Något långsiktigt val mellan kontanter och kort tycks inte tillåtas finnas.

Den efterföljande rödgröna regeringen accepterade i alla fall inbjudan till dialog från en av de främsta företrädarna för kritik mot total kontantlöshet. En minister diskuterade efter denna inbjudan med alla berörda parter. Den här gången fick även de kontantlöskritiska företrädarna vara med som till exempel Säkerhetsbranschen och Hela Sverige ska leva. Det blev även riksdagssak av kontanterna. Men någon sund och kraftfull helomvändning angående kontantpolitiken kunde tyvärr inte skönjas. Den nyss nämnde kritikern mot total kontantlöshet har visat på problemets lösningen när han skriver att staten måste ta tillbaka ansvaret för kontanterna.

Vissa undersökningar har visat att så mycket som åtta av tio personer vill att kontanthanteringen ska öka. Bankerna säger sig ologiskt värna om kunderna genom att ta bort kontanterna medan kunderna i sin tur närmast bönar och ber om att få ha dessa kvar. Folkviljan har på inget sätt hindrat det kontantlösa etablissemanget från att fullständigt slakta kontantväsendet. Med kontantlösa etablissemanget menas främst Riksbanken, tre storbanker, kortföretag och en mycket stor del av politiken, näringslivet och medierna. Därtill en viss före detta popidol. Med hjälp av lögner, halvlögner och överdrifter har man fört svenska folket bakom ljuset. Bakom sig har man bland annat den amerikanska finansvärlden med sina enorma storbanker och kontokortsföretag.

Fyra stora "kontantlösa monster" (MasterCard, Visa, American Express och Diners Club) har tillåtits få en dräpande stor dominans över västvärldens betalningar. Det är inte bara kontantlösheten i sig själv som är negativ utan även det ekonomiska systemet som finns bakom detta. I vissa samhällssystem och många länder ser man det som något positivt att ekonomin får löpa amok utan begränsningar. Det ses som ett sunt självstyrande system. Detta borde i stället jämföras med att vissa kändisar knarkar så ihärdigt att de ibland balanserar på dödens rand.

Boken handlar trots titeln inte om konspirationsteorier. Vill man förkovra sig i dessa teorier finns en flod av information på annat håll. Det vore en lögn att säga att den här boken är objektiv. Den är i högsta grad subjektiv och personlig. Den är menad som en brinnande appell för kamp mot ett sjukt finansiellt system där kontantlösheten är själva kärnan. Objektiviteten ligger i stället här i en bred faktabas. Det är felaktigt att försöka hitta fördelar med något som i grunden är negativt. Den här boken är en uppmaning att greppa det sista halmstrået.

Det finns flera anledningar att boken kommit till. Men största anledningen och droppen som fick bägaren att rinna över var att de flesta av bankerna inte längre tillät kontanthantering i banken och blev kontantlösa. Om majoriteten av bankerna fortfarande hade tillåtit oss att ta ut pengar på banken så hade den här boken inte blivit till. Det har varit både roligt och meningsfullt att skriva boken. Men en annan stor drivkraft vid skrivandet har också varit ilska och frustration över beteendet hos ett hycklande och enkelspårigt kontantlöst etablissemang. Författaren önskar att med information och många argument inspirera till ett lavinartat motstånd mot kontantlöshet i Sverige.

Den kontantlösa utvecklingen och utvecklingen bort från kontanter går så oerhört snabbt. Bara vid slutarbetet av en bok kan viktiga saker hända som inte kommer med i boken. Författaren beklagar om vissa viktiga saker inte kommit med i denna bok. Men man måste även sätta stopp för skrivandet vid lämplig tidpunkt. Hur roligt och givande det än är att skriva en bok så är grundsyftet att så många som möjligt ska läsa den.

Kontantlösheten är den utan motstycke värsta samhällssjukdomen i världshistorien. Helt förknippad med ideologiska kräkningar, bölder, slem, var, röda ögon och inre blödningar. Fanatiska personer som vill sprida kontantlöshet är som en pestsmittad som samlar en riktigt stor spottloska i munnen och sedan spottar och nyser en osmittad direkt i ansiktet. I stället för att låta bli att spotta eller be om ursäkt så väntar den kontantlöse tålmodigt på att bli tackad. Även personer som egentligen är negativa till kontantlöshet ser den "så skriven i stjärnorna" att de tycker det är meningslöst att ens försöka kämpa emot. Den här boken vill visa att man både kan och bör kämpa mot kontantlösa samhället.

Boken blev färdig vid årsskiftet 2015/16. Skriven med glädje någonstans i Sverige. Boken är tillägnad alla Sveriges barn som förgyller tillvaron för oss vuxna. Den är inte skriven för att barnen ska läsa den men för att göra något till att de får en framtid som fria människor så länge som möjligt.

Fortsättning följer.


#Ekonomi #Kontrollsamhället #CashOnly


28 kommentarer


x
Lena Henricson
onsdag 2 oktober 2019 19:23

Har inte hunnit läsa detta än,men TANKAR FÖR DAGEN i P1 idag är mkt träffande 👍 när det gäller Det kontantlösa samhället. Lyssna gärna!

Svara

x
Erik S
torsdag 3 oktober 2019 03:33

Har faktiskt inte sett denna bok, tidigare. Men det är mycket bra att detta tas upp. Det borde bli ett folkligt "uppror" mot denna utveckling. (ungefär som bensinupproret) om det nu inte redan är för sent.

Det är dock inte särskilt svårt att se sambandet eller parallellerna med miljörörelsen-den som Greta och våldsvänstern tillhör och kämpar för.

Bakom dessa båda står den ekonomiska eliten-hit hör även migrationsströmmarna eller "flyktingströmmarna" som MSM och politikerna vill kalla det-globalisterna. En utmärkt representant för denna globalistelit är G Soros. En mångmiljardär som är frontfigur, men som backas upp av den ekonomiska eliten som Rotschild, JP Morgan, Reckefeller bl.a. Många migranter berättar faktiskt, att dom vid resans början fick ett plastkort-Master Card-med en summa insatt, så att dom kunde ta sig genom olika länder fram till slutmålet, som i många fall var Sverige. Bakom dessa kort skymtar just G Soros.
Givetvis vill denna elit ha ett kontantlöst samhälle! man kan då mycket lättare styra och kontrollera människorna. Det är då, en dag, när antikrist framträder, bara att "ta över" alla dessa färdigberedda system. Och vi människor har bara att finna oss i detta kontrollsamhälle. Den gråa massan, med plastkort där varje transaktion kan spåras ner till sekunder. Vi går där med ihålig blick och undrar vad som egentligen hände.
Och i allt detta ser vi hur saker läggs tillrätta, inför den sista tiden, innan Jesus kommer. Det är faktiskt svårt att förstå, hur människor inte kan se detta samband! Speciellt då troende, kristna. Vi borde ju vara dom mest vakna, att se och förstå tidens tecken. Men tyvärr är så inte fallet.

Det gäller att vi är vakna andligt sett, så vi förstår tidens tecken! Tiden är kort fram till en av världshistoriens största händelser, när Jesus kommer på skyarna!
MVH-Shalom

Svara

x
AnnMarie svarar Erik S
torsdag 3 oktober 2019 09:41

En fråga:
Tror du det är vi kristna som går med ihålig blick och undrar vad som hände??

Svara

x
Erik S svarar AnnMarie
torsdag 3 oktober 2019 17:36

Frid syster! Ja det tror jag faktiskt-men, inte alla. En del är vakna. Liknelsen med dom 10 jungfrurna säger en hel del. (sen dom som inte tror på Gud är givetvis också slumrande)
Ser man på det "urvattnade vällingevangeliet" som predikas i många församlingar, så blir man "rädd". Det skall vara ett socialt evangelium, där du får komma och vara precis som du är. Och den viktigaste frågan har plötsligt blivit klimatfrågan!? Hur nånting så galet har kunnat slå igenom, är nästan en gåta.
Nej, tillbaka till 40-50-60-talet, då förfalskades inte evangeliet som det görs idag. (Med det inte sagt att vi behöver helvetespredikningar) men ett radikalare
budskap måste komma fram.
MVH Trevlig helg till dig-Shalom

Svara

x
Sven Thomsson
torsdag 3 oktober 2019 17:57

Den som är vaken och lägger märke till det som sker, borde var medveten om att det är tidstecken som visar sig i detta. Den uppmärksamme bibelläsaren ser att mycket av det som sker är omtalat i Bibeln.
Utvecklingen på det ekonomiska området visar att det snart är dags för det kontantlösa samhället och ett av Antikrist kontrollerat samhälle.

Snaran dras åt alltmer. Många vill helst använda kontanter som betalningsmedel, men då bankerna och många affärer inte hanterar kontanter, blir kunderna nästan som slavar under plastkorten. Det går inte heller att växla kontanter i affärer, som till exempel ICA.

Allt detta gör att man känner att man lever i ett tvångssamhälle. Antikrists ande är starkt verksam och styr samhällets funktioner. Det är för att bereda vägen för Antikrist som person.

Det är viktigt att hålla ögonen öppna och se de tydliga tidstecknen som visar sig, både i ekonomisk, politisk och religiös bemärkelse.

Svara

x
AnnMarie svarar Erik S
torsdag 3 oktober 2019 18:20

Om jag förstår dig rätt tror du att vi kristna är kvar här under Antikrists styre?

Svara

x
Erik S svarar AnnMarie
torsdag 3 oktober 2019 23:30

Både ja och nej. Dom som inte var redo, kommer givetvis att vara kvar när mötet på skyarna skett. Återigen det här med att ha olja i sin lampa och att ha med extra, ifall det blir en liten väntetid.

Däremot tror jag att förberedelsetiden innan Antikrist träder fram, kommer att bli tuff. Hårdare ju närmare vi kommer. Jesus säger själv i Matt. 24:3-14 och i Luk. 21:7-19 att "vi skall bli hatade av alla för hans namns skull". En del misshandlas, en del döms och sätts i fängelse, en del kommer att dödas. Det gäller alla som bekänner Jesus som Herre-just innan Antikrist träder fram.

Men det gäller också, de som inte varit med vid uppryckandet. Många av dom kommer att hålla fast vid tron och kommer därför att bli martyrer. Jag tror alltså att det går att bli frälst och/eller hålla fast vid tron, under Antikrist styre, men, priset kan bli väldigt högt.

MVH-Shalom

Svara

x
Sven Thomsson
fredag 4 oktober 2019 12:26

Jag tror att när Jesus säger: "Ni ska bli hatade av alla för mitt namns skull" och "Ni ska bli hatade av alla folk för mitt namns skull", menar han främst judafolket. Inget annat folkslag har blivit så hatat, föraktat och förföljt som judarna.

Naturligt blir de kristna också hatade, särskilt i andra länder, och det på grund av tron på Jesus.

Jag tror att mycket av det Jesus säger i sitt eskatologiska tal i Matt. 24 avser judarna. Han sa ju det till lärjungarna, som var judar. Sannolikt var också en del av folket med och hörde vad Jesus sa.

Svara

x
AnnMarie svarar Erik S
fredag 4 oktober 2019 12:51

Ja den som lever får se.
Personligen tror jag inte på något uppryckande före Antikrists framträdande men respekterar de som tror det och förväntar mig respekt för hur jag och många andra tror.

Svara

x
Troende
tisdag 8 oktober 2019 06:24

Behåll kontanterna !

Svara

x
Mikael W svarar AnnMarie
tisdag 8 oktober 2019 10:32

De som skall ryckas upp, och möta Jesus i himlarymden, kommer sannolikt att få uppleva Antikrist, och en viss del av vedermödan, men uppryckningen sker nog innan själva crescendot av vedermödan. Detta är min tro.

Exakt hur det blir ör det väl ingen som riktigt vet (?)..... sedan blir det ju en knippe Kristna som inte rycks upp, och till den skaran kommer säkerligen jag själv att tillhöra.....det blir nog tufft...

Blir nog inte många svenskar från vår tid som får en biljett. Det blir nog främst 1300-tals, 1700-tals och 1800-tals svenskar som rycks upp, dem var Gudfruktiga, som järn med rätt renhet


Svara

x
AnnMarie svarar Mikael W
tisdag 8 oktober 2019 10:47

De som klappar sig för bröstet och tror sig vara mer andliga och säkra kanske inte alls duger just därför att de ofta försöker göra andra osäkra på om de duger 😉

Svara

x
Leif svarar Mikael W
tisdag 8 oktober 2019 12:27

:sedan blir det ju en knippe Kristna som inte rycks upp: säger du!

Det finns ingen levande pånyttfödd kristen som inte skall få följa med i uppryckandet enligt Guds Ord, alla som tillhör Jesus skall givetvis få följa med, allt annat är hur fel som helst!

De som blir kvarlämnade är dem som inte är pånyttfödda än, de saknar "oljan" Guds Ande, och har ännu alltså inte valt att följa Jesus på allvar. De kan tro på att Gud finns och att Jesus är Sanningen men har aldrig tagit klivet in och börjat bekänna Jesus som Herre och Gud!

Svara

x
Emma svarar Mikael W
tisdag 8 oktober 2019 13:35

Mikael W
Ingen knippe kristna kommer bli kvar på jorden när Jesus kommer för att hämta de sina för är man kristen så är man frälst och har fått förlåtelse och rening från sina synder med Jesu blod. Ingen sådan människa finns som alltså inte får följa med på denna kommande himmelsfärd.
Rom 5:1,2 alla som tagit emot Jesus är rättfärdiggjorda av tro och har frid med Gud.
Med Jesus i ditt hjärta kommer du att få följa med. Att du inte skulle få följa med när du tagit emot Jesus och är frälst, sådana tankar är en lögn från djävulen som är lögnens fader.
Då vi nu har blivit rättfärdiggjorda av tro har vi frid med Gud genom vår Herre Jesus Kristus. Genom honom har vi också tillträde till den nåd som vi nu står i och vi gläder oss i hoppet om Guds härlighet.

Den enda giltiga biljetten är Jesu eget blod och någon annan biljett än hans blod finns absolut inte. Gäller alla som tagit emot honom.
Alla som tog emot Jesus fick rätt (makt) att bli Guds barn Joh 1:12

Emma

Svara

x
Sven Thomsson
tisdag 8 oktober 2019 13:58

Jag vill återgå till själva ämnet: "DEN KONTANTLÖSA KONSPITATIONEN" och spinna vidare på det. FN, som är en enda korruptionshärva, kommer i den yttersta tiden att upplösas och ersättas av en VÄRLDSTRIBUNAL.

För ganska många år sedan utspelades ett märkligt intermezzo vid ett av FN:s viktigaste rådslag i Genéve i Schweiz. En av deltagarna framlade ett förslag som går ut på att upplösa FN och ersätta det med en världstribunal, som kommer att bli SUVERÄN.

All egendom, både statlig och privat, alla banker och alla tillgodohavanden kommer att förvaltas av den tribunalen. Jordens miljarder människor - män, kvinnor och barn - kommer att få ett nummer och en penningsumma. Den summan ligger redan färdig i en av de blivande storbankerna och väntar på den dag, då den ska avhämtas. Numret, som var och en får ger användaren rätt att KÖPA, SÄLJA OCH RÖRA SIG FRITT I DEN SAMHÄLLELIGA GEMENSKAPEN.

När talaren hade sagt detta, begärde en av delegaterna ordet och frågade: "Hur kommer det att gå med SAMVETS- OCH YTTRANDEFRIHETEN och vad kommer man att göra med den tillkämpade friheten?" Svaret blev: "DERAS NUMMER KOMMER ATT STRYKAS MED ETT SVART STRECK. På det sättet BERÖVAS de möjligheten att KÖPA OCH SÄLJA och går sin snara UNDERGÅNG till mötes".

En tribunal är ett slags domstol, en högre myndighet. Den planerade världsterminal, som det här är fråga om, skulle då kunna bli en slags världsregering. Den skulle bli en övermyndighet, en centralisering av världsmakten till några få personer, en MAKTKONCENTRATION med suveräna befogenheten.

Mycket talar för att tendensen i vår tid går i den riktningen. Allt blir mer och mer koncentrerat och centraliserat, för att bereda vägen för Vilddjurets märke, Antikrist och hans rike.Svara

x
Mikael W svarar Emma
tisdag 8 oktober 2019 17:33

Jag hoppas du har rätt Emma, men alla ärver inte Guds rike (= rycks upp och kommer till himmelen), enligt bl.a 1 Kor. 6:9 och 1 Tim. 1:9.
Finns exempelvis inga själviska Kristna, eller Kristna som ljuger?


Svara

x
Mikael W svarar Emma
tisdag 8 oktober 2019 17:42

....sedan har vi den knippe Kristna dom inte fyllt på med olja i sin lampa på ett tag....och dem som trodde att dem var Kristna och ropade Herre Herre....men Herren kände inte igen dem....

Svara

x
PT svarar Sven Thomsson
tisdag 8 oktober 2019 18:18

Kan du ange källan till dessa uttalanden? Finns det någon länk du kan ge där man kan läsa mer om det?

Svara

x
Sven Thomsson svarar PT
tisdag 8 oktober 2019 18:35

Nej PT. Jag har ingen länk. Jag är så dålig på datorer så jag vet knappt vad en länk är.
Men jag kan referera till sidorna 234-235 i boken "När Gud varnar" skriven av Folke Torell.

Svara

x
Sven Thomsson
tisdag 8 oktober 2019 18:59

I FN-rådslaget resonemang heter det, att "den enskilda äganderätten kommer att försvinna". Allt "förstatligas" och drivs till sin yttersta spets.
Människan kommer att få ett nummer och en penningsumma. Hon kommer inte bara att FÅ ett nummer, hon kommer att BLI ett nummer i den antikristiska tiden, alldeles som det skedde med judarna under Hitlers spira. Personligheten kommer att undanträngas, ja utplånas. Den enskilde blir alltmer beroende av staten för sin existens, sitt uppehälle.

Stat och kyrka kommer att bli ett. Detta är en klar formel för vad som kommer att bli fallet under vedermödan. Ledare inom skilda kyrkor och samfund världen över arbetar febrilt med att åstadkomma en religiös världstribunal.

Kyrkornas världsråd är ett verksamt organ i denna riktning. När Jesus hämtat hem sin brud från jorden är det svåraste hindret undanröjt för ett sådant oheligt, ekumeniskt samgående.

Axplock ur boken "När Gud varnar" av Folke Torell, med kommentarer av mig själv.

Svara

x
Emma svarar Mikael W
tisdag 8 oktober 2019 19:00

W, cMikael W, dessa texter i 1Kor och 1Tim är inte helt lätt att förstå men jag tror att 1Kor 6:9 talar om orättfärdiga människor dvs de som inte är frälsta.
Ljuger och syndar på andra sätt gör vi alla varje dag, även vi frälsta men vi har inte vårt liv i synderna som, innan man blev frälst. Vers 11 säger att sådana som beskrivs i vers 9 och 10 har vi varit innan Jesu blod tvättade oss rena när vi blev frälsta. 1Tim 1:9 talar också om de som inte är rättfärdiga.
När vi som är frälsta/rättfärdiggjorda genom Jesu blod syndar, vilket vi gör gång på gång så gäller 1Joh1:7-10.
Jag pratar dock absolut inte om att ta lättvindigt på synden i våra liv men även Paulus talar om synden som verkar även hos oss frälsta i Rom 7:14-25. Jag arma människa vem ska rädda mig? Jesus Kristus utbrister han sen.
Vi ska inte tro att något annat kan göra oss frälsta och rättfärdiga än att vi tar emot Honom, den Rättfärdig, Jesus Kristus.
Men! Gud vill lägga ner en helig längtan efter helgelse i våra liv, som gör att vi avskyr synden i våra egna liv, för att den bedrövar Guds Helige Ande, och Jesus led så fruktansvärt obeskrivligt för oss när han bar våra synder på korset. Genom helgelsen däremot blir Jesus mer och mer framträdande i våra liv, men frälsta och rättfärdiga är alla som har tagit emot Jesus Kristus i sina hjärtan, och har tagit emot hans försoningsoffer och, bekänner honom som Herre.

De som ropade Herre Herre men inte hade olja kan inte varit frälsta. Alla frälsta har Guds Ande i sitt hjärta, och att Jesus sa: "Jag känner er inte", visar också på att de inte tillhörde honom.
Detta är evigt liv att de känner dig den ende sanne Guden och den du har sänt ,Jesus Kristus, sa Jesus i Joh 17:3.7
Jag känner mina får och mina får känner mig står det i Joh 10:14.
Herden känner sina får.
En djup kärleksrelation längtar Jesus efter att ha med oss.

Emma

Svara

x
Sven Thomsson
tisdag 8 oktober 2019 19:03

Folke Thorell är namnet på bokens författare. Hag hade glömt "h-et".

Svara

x
Mikael W svarar Emma
tisdag 8 oktober 2019 19:51

Istället för att offra tid på att kommentera det du skrivit, så använder jag den tiden till att läsa igenom din text, och fundera, flera gånger. Det du skriver är väldigt bra och, återigen, jag hoppas du har rätt. Jättefint och tänkvärt skrivet av dig Emma. Det är bra att höra andra Kristnas tankar och tolkningar. Stort tack !

Svara

x
Emma
tisdag 8 oktober 2019 20:21

Jag vill också tacka dig Mikael och även tacka för en sådan god samtalston som du har. Det är så glädjande att även fast vi kristna inte har samma åsikter i allt så behåller vi den goda samtalstonen gentemot varandra.
Jag vill tillönska dig och de dina en höst uppfyllda av Jesu frid och kärlek. 🌻🍁🌾

Emma

Svara

x
Tomas N
tisdag 8 oktober 2019 21:38

Jag tror faktiskt på fiullt allvar att det vore Guds vilja och ledning om någon församling vågade på ett profetiskt ,men ändå avslappnat sätt att uppmana till att givande och liknande uppmuntras i kontant form.

Om man nu tror som säkert några av oss tror att kontantlösheten och elektroniska pengar kommer slutligen leda till det vi läser om i Uppenbarelseboken 13.

Om man tror på det,men inte agerar därefter blir det ju som att man skrattar lite åt fundamentalism och är ivrig att smälta in i mängden.
Jag tror faktiskt det går att visa vägen utan att vara skrämd eller konstig. Kristen tro är ju förresten väldigt konstig på alla sätt för de utomstående. Vågar man vara udda på rätt sätt är frågan?

Svara

x
Mikael W
onsdag 9 oktober 2019 15:28

Vi människor räcker inte alltid till. Vi brukar komma till korta i många olika sammanhang, och vi syndar ständigt, både medvetet och omedvetet. Men, då ska vi komma ihåg, som Emma påminner oss om ovan, det som ör skrivet i 1 Joh. 1:7-10:


7 Men om vi vandra i ljuset, såsom han är i ljuset, så hava vi gemenskap med varandra, och Jesu, hans Sons, blod renar oss från all synd.

8 Om vi säga att vi icke hava någon synd, så bedraga vi oss själva, och sanningen är icke i oss.

9 Om vi bekänna våra synder, så är han trofast och rättfärdig, så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet.

10 Om vi säga att vi icke hava syndat, så göra vi honom till en ljugare, och hans ord är icke i oss.


Svara

x
Troende
onsdag 9 oktober 2019 19:34

Jag blev utsatt för flera fel,och som en tjänsteman på Polisen erkänt var fel. Vet att Jesus förlåtit mig redan innan, att jag var slarvig.
Men får jag inte utan att säga något vara ledsen och lite arg på förövare ?
En enda av dem sa förlåt, en enda tjänsteman som utredde,bad om ursäkt.
Vad säger Guds Ord om att man blir arg när inte upprättelse sker ?
Tack !

Svara

x
Mikael W svarar Troende
torsdag, 10 oktober 2019 11:39

Hej Troende,

För mig ör det självklart att man som människa får bli arg (vred), men även besviken, glad, trött, ledsen osv. Vi är ju människor skapta med känslor. Att bli arg ör som att öppna på en ventil.

Däremot så får man vara försiktig när man blir riktigt arg och vred så inte reptilhjärnan kopplas på, och att man gör något dumt och förhastat.....och t.o.m begår en synd.

Ibland är det bättre att göra som svenska kungen när man gjort något fel d.v.s att vända blad och gå vidare


»Vredgens, men synden icke»; låten icke solen gå ned över eder vrede, och given icke djävulen något tillfälle
(Efesiebrevet 4:26-27)

Svara

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan

måndag 17 februari 2020 12:15
Be hjälp har ej jobb i firman ny invest av maskiner ge mig jobb så jag klarar av det ber även om att min dotter tillfrisknar,att livet vänder till det bättre att demonerna försvinner så hjälp oss ta

Senaste kommentarer

Susse: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Lena Henricson : Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Stefan Jonasson : Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Susse: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Susse: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

William Nielsen: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Leif: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

SA: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Leif: De kristna på jorden efter uppryckandet

Susse: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Nils: De kristna på jorden efter uppryckandet

SA: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Susse: Jorden är inte platt - se vad Bibeln säger

Leif: Jorden är inte platt - se vad Bibeln säger

SA: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Susse: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

SA: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Christer Åberg: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Ingela: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Susse: Jorden är inte platt - se vad Bibeln säger


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper Creeper

↑ Upp