DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Language Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!

Butik | Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Arkiv |  Sök

Gästblogg

De frälstas evakuering

Han som skapade oss skall också förvandla oss så vi räddas undan den kommande vredesdomen.

Av: Hans Jansson
lördag 2 januari 2021 11:00

Detta är en Gästblogg vilket innebär att det är skribentens egna åsikter.

Den som är frälst och bekänner Jesus vara Herre i sitt liv, går en underbar framtid tillmötes. Guds ord lovar den frälsta skara en ”evakuering” från en alltmer andligt och materiellt fördärvade värld.

Guds ord har förutsagt att denna värld: ”blivit sparad åt eld och förvaras till den dag då de ogudaktiga skall dömas och bli fördömda.” 2 Pet.3:7. Men: ”Gud har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus.” 1 Tess.5:9.

Detta fenomen kallas för ”uppryckandet.” Alltså, en ”evakuering” från en fördärvad jord och mänsklighet. Paulus skriver om detta till den unga församlingen i Tessalonike:

”Vi säger er detta enligt ett ord från Herren; vi som lever och är kvar till Herrens ankomst skall alls inte komma före de insomnade. Ty när en befallning ljuder, en ärkeängels röst och en Guds basun, då skall Herren själv stiga ner från himlen. Och först skall de som dött i Kristus Jesus uppstå. Därefter skall vi som lever och är kvar ryckas upp bland moln tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så skall vi alltid vara hos Herren. Trösta nu varandra med dessa ord.” 1 Tess. 4:15-18.

Ur mänskligt perspektiv kan man undra: Hur kan detta vara möjligt? Svaret har vi i brevet till den första kristna församlingen i nuvarande Europa, Filippi:

”Vi har vårt medborgarskap i himlen, och därifrån väntar vi Herren Jesus Kristus som Frälsare. Hans kall förvandla vår bräckliga kropp, så den blir lik den kropp han har i sin härlighet. Ty han har makt att lägga allt under sig.” Fil. 3:21.

Den kropp Jesus har i sin härlighet, är densamma han hade efter sin uppståndelse och himmelsfärd.

På samma sätt skall vi förvandlas och bli lik hans härlighetskropp och i ett ögonblick hämtas ”för att alltid vara hos Herren.” Det är alltså denna förvandling våra kroppar skall få. Detsamma gäller de som dött i tron på Kristus.

Detta skall ske: ”i ett nu, på ett ögonblick, vid den sista basunens ljud. Ty basunen skall ljuda och de döda skall uppstå odödliga, och vi skall förvandlas.” 1 Kor. 15:52-53.

Han som skapade oss skall också förvandla oss så vi räddas undan den kommande vredesdomen. Guds rättfärdighet kräver en vredesdom över den mänsklighet som förkastat honom. Gud som är rättfärdig, har länge haft tålamod mot människorna. Och föraningarna till denna vredesdom kan vi bland annat läsa om i denna tidskrift. Gud som är rättfärdig, har länge haft tålamod mot människorna Men Jesus säger: ”Allt detta är bara början på födslovåndorna”. Matt. 24:8.

Och Jesus riktar bland annat sina ord rätt in i vår tid då han säger: ”Människor skall ge upp andan av skräck, i väntan på det som skall komma över världen.” Luk. 21:26.

Endast Jesus vet vad vi kan få gå igenom innan han hämtar oss till sig. Därför säger han till oss: ”Vaka alltid och be om kraft att kunna undfly allt det som skall komma och kunna bestå inför Människosonen.” Luk. 21:3

www.jesutillkommelse.se

Hans Jansson


#Uppryckandet #Hans Jansson #Jesu tillkommelse


80 kommentarer

3 4 5 »8

x
Per Oddvar Finsdahl
onsdag, 13 januari 2021 22:08

Stefan kommer fortfarande med obiblisk tolkning. Läser han inte mina svar på hans villolära? Är han en falsk profet som vil förstöra vid villolära, eller varför kommer han ofta med villolära? Bibeln säger att den som håller ut intill änden skall bli frälst, dvs. slutfrälst. Matt 5:13-14 talar om de 2 vägene. Man måste fortsätta på vägen,inte stanna.

Svara

x
Tomas N svarar Stefan Jonasson
onsdag, 13 januari 2021 22:12
Stefan Jonasson skrev:
Jag tror att alla kristna syndar, dvs bryter mot lagen som blev given av Moses, jak 2:10-13 ty den som håller hela lagen men bryter mot ett enda bud har gjort sig skyldig till allt.... Tala och handla som den som skall dömas efter frihetens lag... Det handlar om hjärtats inställning tron på JESUS som sin frälsare och ett rättfärdigt sinnelag dvs vandra i ljuset confess your sin and repent,

Vi lever inte under Mose lag ,utan under Jesu lag.

Lukas 12:35 säger "Spänn bältet om livet,håll lamporna brinnande"

Bibeln talar enkelt och tydligt om varningar för att bedröva den Helige ande.
Det är respektlöst att leva i synd om den Helige ande vill varna oss och vägleda oss där

Så det är samma problematik som i GT att det var synderna som kom emellan Gud och människor. Petrus pratar om att böner inte blir hörda om mannen inte tar hand om sin hustru.
Kung David ropade i förtvivlan om att Gud inte skulle ta bort sin Helige ande ifrån honom.
Han kände uppenbarligen att han mist den intima kontakten med Gud,just genom synd

Sedan så är vi inte och blir inte perfekta som Johannes brev talar om

Men i slutändan är det viktigt att ha olja i sin lampa inför Jesu återkomst

Peter: Det du nämner är att göra det enkelt för sig.
Människans problem är de synder som nämns i NT och epistlarna. Otro är egentligen mest en sekundär effekt av att inte känna Gud eller leva i efterföljelse och ha en levande tro. .

Vi skall hjälpa andra kristna att vara redo när den dagen kommer,det är äkta omsorg och kärlek. Ingen vill missa slutmålet

Svara

x
Stefan Jonasson svarar Per Oddvar Finsdahl
onsdag, 13 januari 2021 22:18
Per Oddvar Finsdahl skrev:
Fel. Svar till Peter och alla andre: En person kann Bibeln jättebra Han siterer många bibelvers, Matt 4:1-11. Då kann man vel lita på honom? NEJ! Själv om han siterer bibelvers aldrig så mycket så är han världens största lögnare. Men nogon håller med Stefan Johanson, själv när han inte siterer Bibeln. Vi måste säga imot villolärare som Stefan.

Det är väl bara att säga emot mig, det står dig fritt... Men det vore bra om du använde skriften. Det är inge kul att kallas lögnare,

Svara

x
Per Oddvar Finsdahl svarar Tomas N
onsdag, 13 januari 2021 22:20
Tomas N skrev:
Liknelsen om de fem visa och de fem oförståndiga jungfruerna är enkel att förstå.Och det Jesus menar går i linje med alla andra liknelser om de som inte håller sig vakna och redo när Jesus kommer tillbaka. T ex tjänaren som inte lyder sin Herre kommer överraskas när husbonden återvänder på en oväntad tid.

Det normala är att den som lever i synd kommer ha bedrövat Anden i den grad att man kan liknas vid en lampa utan olja. Den som lever i synd efter ha fått Anden,blir till slut överlämnad till ett korrumperat tankesätt.
Men an komma tillbaka om han ödmjukar sig och omvänder sig. Det är enda sättet att få en upprättad relation och få känna och höra den Heliga andes röst igen.
Det är att ha olja i sin lampa.
Den som inte har den hHelige ande har inget inre ljus och inget som synds utifrån i andevärlden.

Man kan lura sig genom att vara väldigt envis i sin tanke,karaktär ,själ och hjärta att han/hon är frälst och har den Helige ande. Men det funkar inte i slutändan. Det måste vara på riktigt.
Jag misstänker att den som lever i synd,men anser sig ha den Helige ande är bedragen.
Synden bedrövar anden och det är Gud som har bestämt det så.

Därför behöver man se till att ha det rätt ställt med Gud. Det kan hjälpa om man tar hjälp av andra också,för vi har en tendens att bedra oss själva p g a stolthet

Jättebra, kära broder. Fortsätt att förkynna ett rent, bibliskt evangelium med nåd för syndare som omvänder sig! Frånfallet i Sverige är jättestort. Det är i stor grad såhär i Sverige nu att folk inte vil höra det frälsande evangeliet, men heller ting som kliar dem i örat:" Gud är god. Gud är kärlek. Han älskar dig". Det är sant, men OMVÄNDELSE.

Svara

x
Per Oddvar Finsdahl svarar Stefan Jonasson
onsdag, 13 januari 2021 22:30
Stefan Jonasson skrev:
Det är väl bara att säga emot mig, det står dig fritt... Men det vore bra om du använde skriften. Det är inge kul att kallas lögnare,

Jag har flera gånger siterad Skriften mot Stefan? Matt 5:13-23 med överskriften i min Bibel: "De två vägarna" skulle vara bra för Stefan att ta till sig, och v24-29.

Svara

x
Per Oddvar Finsdahl svarar Stefan Jonasson
onsdag, 13 januari 2021 22:43
Stefan Jonasson skrev:
Efesier brevet 4:30 - 32 BEDRÖVA INTE DEN HELIGE ANDEN SOM NI HAR FÅTT SOM ETT SIGILL TILL FÖRLOSSNINGENS DAG,.. Det rättfärdiga sinnelaget,confess your sin and repent, två saker sägs i det sammanhanget 1 bedröva inte GUD DEN HELIGE ANDEN, genom bitterhet häftighet vrede skrikande förolämpningar, och all annan ondska.. Var goda, barmhärtig och förlåt varandra, på samma sätt som ni blivit förlåtna, 2 DEN HELIGE ANDEN HAR VI FÅTT SOM ETT SIGILL TILL FÖRLOSSNINGENS DAG, tänk efter vad ordet sigill betyder förseglat får ej brytas intill förlossningen dag, något som förseglats av en konung och kan ej öppnas förrän det nått det bestämda slutmålet, ungefär så tolkar jag ef 4:30,

Per-Arne Imsen säger ca. detta i sin bra bok "Inga andra guder": Lögn + lögn = villolära, men Sanning + lögn = FARLIG villolära. Stefan kommer med sanning + lögn, som alltså blir FARLIG VILLOLÄRA.

Svara

x
Per Oddvar Finsdahl svarar Stefan Jonasson
onsdag, 13 januari 2021 22:46
Stefan Jonasson skrev:
Det är väl bara att säga emot mig, det står dig fritt... Men det vore bra om du använde skriften. Det är inge kul att kallas lögnare,

Matt 5:13-27 är svar på iallafall 1 av dina inlägg.

Svara

x
Per Oddvar Finsdahl svarar Stefan Jonasson
onsdag, 13 januari 2021 22:50
Stefan Jonasson skrev:
Det är väl bara att säga emot mig, det står dig fritt... Men det vore bra om du använde skriften. Det är inge kul att kallas lögnare,

Jag trodde att jag hadde svarat, men svaret kom kanske på fel plats? Matt 5:13-14-27.

Svara

x
Per Oddvar Finsdahl svarar Stefan Jonasson
onsdag, 13 januari 2021 22:52
Stefan Jonasson skrev:
Det är väl bara att säga emot mig, det står dig fritt... Men det vore bra om du använde skriften. Det är inge kul att kallas lögnare,

Jag svarar Stefan åter: Matt 7:13-14-27.

Svara

x
Per Oddvar Finsdahl svarar Stefan Jonasson
onsdag, 13 januari 2021 22:55
Stefan Jonasson skrev:
Det är väl bara att säga emot mig, det står dig fritt... Men det vore bra om du använde skriften. Det är inge kul att kallas lögnare,

Steffans svar på mitt inlägg kommer fram flera gånger? Jag svarar fortfarande med Matt 7:13-14-27.

Svara

3 4 5 »8

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


NYTT! Förkorta lång länk här så att den fungerar i din kommentar!

Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

ANNONS:Världen idag

Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg - Apg29.Nu


Dagens datum

V 03, måndag 18 januari 2021 kl 02:31

Dagens namn

Hilda, Hildur

Dagens bibelord

“Gör allt utan att klaga och tveka så att ni blir fläckfria och rena, Guds oskyldiga barn mitt i ett falskt och fördärvat släkte, där ni lyser som stjärnor i världen när ni håller fast vid livets ord. Då blir ni en ära för mig på Kristi dag, att jag inte har kämpat förgäves eller arbetat förgäves.” (Philippians 2:14-16)

Dagens bön

Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Möt också Hilda och Hildur. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


JULTIPS - JULKLAPPSTIPS - JULPRIS

Den längsta natten och Den oönskade


Senaste bönämnet på Bönesidan

söndag 17 januari 2021 23:09
Berit i M. behöver ett Guds tilltal, hon har också handlat fel ! Myndigheter känner till allt. Tack Förebedjare 🙏 !

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

Wikipedia om Christer Åberg

↑ Upp