DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Language Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!

Butik | Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Arkiv |  Sök

Gästblogg

De frälstas evakuering

Han som skapade oss skall också förvandla oss så vi räddas undan den kommande vredesdomen.

Av: Hans Jansson
lördag 2 januari 2021 11:00

Detta är en Gästblogg vilket innebär att det är skribentens egna åsikter.

Den som är frälst och bekänner Jesus vara Herre i sitt liv, går en underbar framtid tillmötes. Guds ord lovar den frälsta skara en ”evakuering” från en alltmer andligt och materiellt fördärvade värld.

Guds ord har förutsagt att denna värld: ”blivit sparad åt eld och förvaras till den dag då de ogudaktiga skall dömas och bli fördömda.” 2 Pet.3:7. Men: ”Gud har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus.” 1 Tess.5:9.

Detta fenomen kallas för ”uppryckandet.” Alltså, en ”evakuering” från en fördärvad jord och mänsklighet. Paulus skriver om detta till den unga församlingen i Tessalonike:

”Vi säger er detta enligt ett ord från Herren; vi som lever och är kvar till Herrens ankomst skall alls inte komma före de insomnade. Ty när en befallning ljuder, en ärkeängels röst och en Guds basun, då skall Herren själv stiga ner från himlen. Och först skall de som dött i Kristus Jesus uppstå. Därefter skall vi som lever och är kvar ryckas upp bland moln tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så skall vi alltid vara hos Herren. Trösta nu varandra med dessa ord.” 1 Tess. 4:15-18.

Ur mänskligt perspektiv kan man undra: Hur kan detta vara möjligt? Svaret har vi i brevet till den första kristna församlingen i nuvarande Europa, Filippi:

”Vi har vårt medborgarskap i himlen, och därifrån väntar vi Herren Jesus Kristus som Frälsare. Hans kall förvandla vår bräckliga kropp, så den blir lik den kropp han har i sin härlighet. Ty han har makt att lägga allt under sig.” Fil. 3:21.

Den kropp Jesus har i sin härlighet, är densamma han hade efter sin uppståndelse och himmelsfärd.

På samma sätt skall vi förvandlas och bli lik hans härlighetskropp och i ett ögonblick hämtas ”för att alltid vara hos Herren.” Det är alltså denna förvandling våra kroppar skall få. Detsamma gäller de som dött i tron på Kristus.

Detta skall ske: ”i ett nu, på ett ögonblick, vid den sista basunens ljud. Ty basunen skall ljuda och de döda skall uppstå odödliga, och vi skall förvandlas.” 1 Kor. 15:52-53.

Han som skapade oss skall också förvandla oss så vi räddas undan den kommande vredesdomen. Guds rättfärdighet kräver en vredesdom över den mänsklighet som förkastat honom. Gud som är rättfärdig, har länge haft tålamod mot människorna. Och föraningarna till denna vredesdom kan vi bland annat läsa om i denna tidskrift. Gud som är rättfärdig, har länge haft tålamod mot människorna Men Jesus säger: ”Allt detta är bara början på födslovåndorna”. Matt. 24:8.

Och Jesus riktar bland annat sina ord rätt in i vår tid då han säger: ”Människor skall ge upp andan av skräck, i väntan på det som skall komma över världen.” Luk. 21:26.

Endast Jesus vet vad vi kan få gå igenom innan han hämtar oss till sig. Därför säger han till oss: ”Vaka alltid och be om kraft att kunna undfly allt det som skall komma och kunna bestå inför Människosonen.” Luk. 21:3

www.jesutillkommelse.se

Hans Jansson


#Uppryckandet #Hans Jansson #Jesu tillkommelse


80 kommentarer

1 2 »8

x
SA
lördag 2 januari 2021 11:17

Det ska komma en dag , då all smärta är förbi , inga mörka skyar mer , inga tårar där vi ser , för blir frid och ro , när vår Jesus vi får se , vilken underbar dag det ska bli 🌟

Svara

x
Kjell svarar
lördag 2 januari 2021 18:10
skrev:

1 Thess 16-18

Ty Herren skall själv stiga ned från himmelen, och ett maktbud skall ljuda, en överängels röst och en Guds basun. Och först skola de i Kristus döda uppstå;

//sedan skola vi som då ännu leva och hava lämnats kvar bliva jämte dem bortryckta på skyar upp i luften, Herren till mötes//

Så skola vi alltid få vara hos Herren. Så trösten nu varandra med dessa ord.
Paulus gjorde klart att församlingen inte skulle vara på jorden under den här tiden av domsslut som vedermödan är.

1 Tess 1:10 så talar Paulus om att Herren kommer att frälsa oss från den kommande vredesdomen, så att vi med andra ord inte kommer att vara närvarande när det händer. Ty Gud har inte bestämt oss för att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus.

Abraham påminde Herren i sin argumentation om Sodom och Gomorra att det strider mot hans natur att förgöra de rättfärdiga tillsammans med de ogudaktiga (1 Mos 18:23). Petrus undervisar oss genom att ge oss exemplet med Lot för att visa att Lot inte var ett tillfälligt exempel men en generell princip från Guds sida.

Frågan är om vi kan hitta ord där Herren talar tröst eller varningar till sin brud inför den kommande vredesdomen? Kan vi hitta ord där han lovar oss att beskydda och bevara oss genom denna fruktansvärda tid som vedermödan är? Kan vi överhuvudtaget se församlingens existens under själva vedermödan? Nej, det kan vi inte! Just därför att han hänvänder sig till Israel när församlingen är borta, och kan då fortsätta sitt program med Israel under den sista årsveckan, samtidigt att han lovar oss att vi inte ska bli drabbade av den kommande vreden.

Svara

x
SAS
lördag 2 januari 2021 18:19

Ingenstans i Paulus skrifter nämner han det datum då kyrkans uppryckande kommer att äga rum. Han ger oss ledtrådar i 2 Tessaloniki, men ingen egentlig dag. Johannes berättar däremot i Uppenbarelseboken exakt när Herrens dag kommer att inträffa. Han säger att det andra tillfället inträffar 1260 dagar (tre och ett halvt år) efter att judarna flydde till den röda klippstaden Selah Petra för att gömma sig för Antikrist.

 Låt ingen bedra er på något sätt. Först måste avfallet komma och laglöshetens människa✱ träda fram, fördärvets son, 2 Thessalonikerbrevet 2:2,3 2 "Uppryckandet"

 Kvinnan flydde då ut i öknen, där hon har en plats som Gud berett för henne så att hon får sitt uppehälle där i ettusen tvåhundrasextio dagar. Uppenbarelseboken 12:6 " Jesu tillkommelse"

Som det var på Noas tider ska det vara på slutet Jesus i evangelierna säger att denna tidsperiod kommer att vara som Noas dagar och som Lots dagar. Wow, prata om motstridiga händelser! Under Noas dagar uppmanas en mycket liten grupp människor att "komma in i arken" och räddas när dörren stängs för att stänga in dem. Jesus i Johannes 10 säger att han är dörren, så vi ser att det att vara i arken är en typbild av de återfödda troende som är "i Kristus Jesus". Inte bara det, innan domen faller, tas folket i arken "upp och ut" när de stiger över det som rasar nedanför. Så vi ser att detta är en typ bild av kyrkan, återlöst i dörren Jesus, som tas bort före dom.På Lots tid händer det motsatta. Lot tas inte ut, han får höra att springa iväg! Och vart flyr han till? Varför får han veta att "fly till berget". Vart flyr judarna i tidens svårigheter Jakob? De springer och gömmer sig för Selah Petra , där de väntar 3,5 år, 1 260 dagar, för att Herren ska hämta dem vid Uppenbarelseboken 19:14. Vem kommer Herren med? Vi, kyrkan. SÅ som det var under Noas dagar, så ska det vara när Människosonen kommer. Matt 24:37På samma sätt var det på Lots tid: de åt och drack, köpte och sålde, planterade och byggde, men den dag då Lot lämnade Sodom regnade eld och svavel från himlen och gjorde slut på dem alla. Lukas 17:28,29  Noah och Lot representerar två mycket olika händelser som har två mycket olika slutsatser. Så är det med församlingens Uppryckande och återkomst. De är två anmärkningsvärt distinkta och olika händelser med två polära motsatta slutsatser.

Svara

x
Kjell svarar
lördag 2 januari 2021 19:57
skrev:

2 Tess
Ty laglösheten är redan verksam, som en hemlighet; det som återstår är att han som ännu hindrar röjs ur vägen. Då skall den Laglöse uppenbaras,

Vid uppryckandet följer Den Helige Anden med församlingen, då är hindret borta,

Därför kan inte församlingen vara kvar in i vedermödan.

Om vi hade varit kvar in i vedermödan då hade inte uppryckandet kommit som en överraskning med den kunskap som vi har.

Svara

x
Mats Möller
lördag 2 januari 2021 22:46

There are those who are right and those who are left. Don´t be amongst those who are left (behind). - När ni MINST anar det kommer brudgummen för att hämta de brudtärnor som är redo - de som har olja i sina lampor.

Svara

x
Stefan Jonasson
söndag 3 januari 2021 11:43

Det står i bibeln att anden i människan är en HERRENS lykta.. Människan som blir född av GUD blir levande i anden, GUDS ANDE och människans ande förenas i försoningen, joh 6:63 det är anden som ger liv köttet är inte till någon nytta, att göra liknelsen om jungfruna till en doktrin om att hälften av de frälsta förlorar sin frälsning, är inte rätt, var vaken och lyssna till anden förvisso, var redo att dö och möta GUD, men håll före att JESUS dog för våra synder på golgata kors, och att vi tillhör honom och kommer aldrig att förlora vår frälsning,

Svara

x
Sven Thomssson svarar Kjell
söndag 3 januari 2021 15:56
Kjell skrev:
2 Tess
Ty laglösheten är redan verksam, som en hemlighet; det som återstår är att han som ännu hindrar röjs ur vägen. Då skall den Laglöse uppenbaras,

Vid uppryckandet följer Den Helige Anden med församlingen, då är hindret borta,

Därför kan inte församlingen vara kvar in i vedermödan.

Om vi hade varit kvar in i vedermödan då hade inte uppryckandet kommit som en överraskning med den kunskap som vi har.

Ja, vad härligt, min broder Kjell! Tänk, när den helige Andes kraft lyfter oss upp bland molnen och vi får möta Herren i rymden. Vi blir då räddade undan vedermödans tid, som Bibeln säger: "Gud har bestämt oss att inte drabbas av vrede".

Coronakrisen och allt som hör samman med den är ett säkert tidstecken på att uppryckandet är MYCKET nära föreståendet. Somliga tror att corona ska upphöra, men mycket talar för att det inte gör det förrän uppryckandet har skett. Vi vet att det sker snabbt och överraskande, men inte tidpunkten. Det sporrar oss till ständig vaksamhet, som om varje dag var den sista.

Svara

x
Stig svarar Sven Thomssson
söndag 3 januari 2021 17:04
Sven Thomssson skrev:
Ja, vad härligt, min broder Kjell! Tänk, när den helige Andes kraft lyfter oss upp bland molnen och vi får möta Herren i rymden. Vi blir då räddade undan vedermödans tid, som Bibeln säger: "Gud har bestämt oss att inte drabbas av vrede".

Coronakrisen och allt som hör samman med den är ett säkert tidstecken på att uppryckandet är MYCKET nära föreståendet. Somliga tror att corona ska upphöra, men mycket talar för att det inte gör det förrän uppryckandet har skett. Vi vet att det sker snabbt och överraskande, men inte tidpunkten. Det sporrar oss till ständig vaksamhet, som om varje dag var den sista.

Ja Sven det blir fantastiskt. Våra kroppars förvandling i ett nu.

Egentligen är budskapet så enkelt att Jesus kommer och hämtar oss före den stora vedermödan och att vi slipper vreden.

Den sista vedermödan gäller Israel eftersom de vägrar att lyda antikrists och ta emot dess märke. De kommer bli föföljda och isolerade. Under denna svåra tid för Israel kommer två profeter profetera höjda av säcktyg. Det betyder att de varnar Israel för ett ingående avtal som kommer brytas efter halva tiden (vedermödan).
Från Israels 12 stammar kommer en utkorelse ske. De kommer lyssna på dessa två profeter. Antikrist med hans följe kommer döda dem, men efter 3 dagar kommer livets ande in i dem. Jesus som uppväcker dem genom Faderns Ande kommer sätta sina fötter på Oljeberget. Då är hednabruden med. Brud och brudgum är då ett.
Vreden över de ogudaktiga kommer och djävulen fängslas i 1000 år.

En liten skara hedningar som vägrat att ta vilddjurets märke kommer överleva för att ingå i tusenårsriket.

I tusenårsriket kommer vi, bruden regera med Jesus och Israels folk kommer tjäna Herren.

Det kommer finnas en liten rest av synd då syndaren kommer kunna leva till minst 100 år, som det står skrivet. Spädbarnsdöd kommer försvinna, Herrens lag kommer utgå från Jerusalem och därmed sker en rening över hela jorden.

Tänk att vi kommer vara med och se till att Guds lagar och förordningar följs, då vi regerar med Kristus under dessa 1000 år.


Svara

x
Stig svarar Stig
söndag 3 januari 2021 17:20
Stig skrev:
Ja Sven det blir fantastiskt. Våra kroppars förvandling i ett nu.

Egentligen är budskapet så enkelt att Jesus kommer och hämtar oss före den stora vedermödan och att vi slipper vreden.

Den sista vedermödan gäller Israel eftersom de vägrar att lyda antikrists och ta emot dess märke. De kommer bli föföljda och isolerade. Under denna svåra tid för Israel kommer två profeter profetera höjda av säcktyg. Det betyder att de varnar Israel för ett ingående avtal som kommer brytas efter halva tiden (vedermödan).
Från Israels 12 stammar kommer en utkorelse ske. De kommer lyssna på dessa två profeter. Antikrist med hans följe kommer döda dem, men efter 3 dagar kommer livets ande in i dem. Jesus som uppväcker dem genom Faderns Ande kommer sätta sina fötter på Oljeberget. Då är hednabruden med. Brud och brudgum är då ett.
Vreden över de ogudaktiga kommer och djävulen fängslas i 1000 år.

En liten skara hedningar som vägrat att ta vilddjurets märke kommer överleva för att ingå i tusenårsriket.

I tusenårsriket kommer vi, bruden regera med Jesus och Israels folk kommer tjäna Herren.

Det kommer finnas en liten rest av synd då syndaren kommer kunna leva till minst 100 år, som det står skrivet. Spädbarnsdöd kommer försvinna, Herrens lag kommer utgå från Jerusalem och därmed sker en rening över hela jorden.

Tänk att vi kommer vara med och se till att Guds lagar och förordningar följs, då vi regerar med Kristus under dessa 1000 år.


Det finns ingen fördömelse för dem som är i Kristus. Vi kan inte dömas på nytt av Gud. Vid den yttersta domen då alla människor ställs inför Gud, då slipper vi denna dom.

Svara

x
Sven svarar Sven Thomssson
måndag 4 januari 2021 14:14
Sven Thomssson skrev:
Ja, vad härligt, min broder Kjell! Tänk, när den helige Andes kraft lyfter oss upp bland molnen och vi får möta Herren i rymden. Vi blir då räddade undan vedermödans tid, som Bibeln säger: "Gud har bestämt oss att inte drabbas av vrede".

Coronakrisen och allt som hör samman med den är ett säkert tidstecken på att uppryckandet är MYCKET nära föreståendet. Somliga tror att corona ska upphöra, men mycket talar för att det inte gör det förrän uppryckandet har skett. Vi vet att det sker snabbt och överraskande, men inte tidpunkten. Det sporrar oss till ständig vaksamhet, som om varje dag var den sista.

Kan du förklara vad Corona har med yttersta tiden att göra. Det är ju mycket som ska hända under vedermödan men står det specifikt om just Corona?!

Svara

1 2 »8

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


NYTT! Förkorta lång länk här så att den fungerar i din kommentar!

Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

ANNONS:Världen idag

Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg - Apg29.Nu


Dagens datum

V 03, måndag 18 januari 2021 kl 01:05

Dagens namn

Hilda, Hildur

Dagens bibelord

“Gör allt utan att klaga och tveka så att ni blir fläckfria och rena, Guds oskyldiga barn mitt i ett falskt och fördärvat släkte, där ni lyser som stjärnor i världen när ni håller fast vid livets ord. Då blir ni en ära för mig på Kristi dag, att jag inte har kämpat förgäves eller arbetat förgäves.” (Philippians 2:14-16)

Dagens bön

Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Möt också Hilda och Hildur. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


JULTIPS - JULKLAPPSTIPS - JULPRIS

Den längsta natten och Den oönskade


Senaste bönämnet på Bönesidan

söndag 17 januari 2021 23:09
Berit i M. behöver ett Guds tilltal, hon har också handlat fel ! Myndigheter känner till allt. Tack Förebedjare 🙏 !

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

Wikipedia om Christer Åberg

↑ Upp