Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Då du tar emot Jesus blir du frälst

Una volta vi sarā salvatu? - Quandu vi ghjunghjerā ā Ghjesų!

Avvisu ā Ghjesų.

Bibeln lär oss klart och tydligt att vi ska ta emot Jesus Kristus för att bli frälsta. Om någon säger någonting annat går han emot Bibelns undervisning i detta mycket viktiga ämne.


Christer ÅbergAv Christer Åberg
torsdag, 31 oktober 2019 18:44

Du tar emot Jesus genom bön

Rom 10:9. För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst.

Jag blev frälst genom att en ungdomspastor i Ljungby pingstkyrka hjälpte mig att ta emot Jesus genom att få mig att be direkt till Jesus högt med min mun.

En sådan bön kan vara ungefär så här:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Efter den bönen var jag frälst. Jesus kom in i mitt hjärta och hela mitt liv var förvandlat. Jag förstod att frälsningens under berodde på att jag tog emot Jesus i mitt hjärta som min personlige Herre. Allt sedan dess har jag varit väldigt noga med att berätta om Jesus för andra människor och vikten av att ta emot honom som Herren för att bli frälsta.

På internet har jag stött på att en del påstår att det hjälper inte att bara "läsa en bön och så vips är man frälst!". De menar att man måste göra någonting mer. Det är alltid så här när någon säger "någonting mer" då är det villfarelse på gång. Detta är faktiskt ett vanvördigt påstående och falsk retorik. Dessutom är det som sagt en villfarelse. Jag "läste inte en bön" utan jag tog emot Jesus med min mun. Med min mun bekände jag att jag tog emot Jesus som Herren i mitt liv. När jag då gjorde detta kom Jesus Kristus in i mitt liv och frälste mig.

Bönen frälser inte

De som går emot att man ska ta emot Jesus för att bli frälst säger att en bön inte kan frälsa, men vem har påstått någonting sådant? Detta är också en förrädisk retorik för att få bort människor i frälsningen i Jesus Kristus. Naturligtvis frälser inte bönen. Det är Jesus som frälser som man tar emot genom bönen!

Bibeln lär oss klart och tydligt att vi ska ta emot Jesus Kristus för att bli frälsta. Om någon säger någonting annat går han emot Bibelns undervisning i detta mycket viktiga ämne.

Ett favoritbibelord jag har är Joh 1:12 som klart och tydligt säger att vi ska ta emot Jesus för att bli Guds barn, men de som går emot detta säger att Bibeln inte talar så mycket om att ta emot Jesus - och så har de viftat bort detta i sin förnekelse. Detta är naturligtvis en lögn eftersom det står på många ställen i Bibeln att man ska ta emot Jesus för att bli frälst. För att bevisa detta ska vi i dessa korta program läsa bibelord efter bibelord där det står om att ta emot Jesus.

Jag kommer att lista flera bibelord som alla handlar om att ta emot Jesus. Det finns fler bibelord i detta ämne som jag inte kommer att ta med i dessa program. Men dessa som jag tar med här kommer tydligt att visa att man ska ta emot Jesus för att bli frälst.

Mitt favoritbibelord

Låt oss börja med mitt favoritbibelord. Johannes evangelium kapitel 1 och vers 12:

Ghjuvanni 1:12. Ma comu tanti comu Iddu ricevutu, a li rese a la destra di divintā figlioli di Diu, ā quelli chė crčdenu in lu so nomu.

Stu ųn si pō pi sbagghiu. Ā quelli chė ricevutu Jesus addivintō i zitelli di Diu. So: Sō stati salvu. Ci sō tanti chi diri li versi Bible nantu stu sughjettu, ma avemu veramenti bisognu di pių. Stu versu dici lu tuttu.

Ma chi succčri quannu voi prčnniri salvatu? Cumu hč u miraculu? U versu dopu ā Ghjuvanni 1:12 rici avvinta:

Ghjuvanni 1:13. Quelli chė sō nati, nō da u sangue, nč da a vulintā di a carne, nč da a vulintā di l'omu, ma da Diu.

Fantastiskt! Då man tar emot Jesus och blir ett Guds barn föds man av Gud. Gud själv verkar när man tar emot Jesus. Det är ett fantastiskt under. När man tar emot Jesus kommer han in i den människans inre och föder henne på nytt. Det är en andlig födelse. Jesus talar om att födas på nytt i samma evangelium kapitel 3. Innan vi går vidare ska vi snabbt titta på en vers därifrån:

Joh 3:7. Förundra dig inte över att jag sa till dig: Ni måste födas på nytt.

Denna pånyttfödelses under sker då man tar emot Jesus. Ska man bli född av Gud (som Joh 1:13 säger) eller född på nytt (som Jesus säger i Joh 3:7) så måste man personligen ta emot Herren Jesus Kristus. Det är vad Johannes evangelium kapitel ett och verserna 12 till 13 lär oss!

Då du tar emot Jesus tar du emot Gud

Luk 9:48. och sa till dem: Den som tar emot detta barn i mitt namn tar emot mig. Och den som tar emot mig tar emot honom som har sänt mig. För den som är minst bland er alla, han ska bli stor.

Här säger Jesus tydligt att vi ska ta emot honom. Vi ska inte fördjupa i alla detaljer i versen så att det blir krångligt, men så mycket förstår vi att den som tar emot Jesus tar emot Gud själv.

Så vill du ta emot Gud ska du ta emot Jesus. Och skulle du inte ta emot Jesus, ja då tar du heller inte emot Gud. Vi ser åter igen att det är mycket viktigt att ta emot Jesus.

I Markus 9:37 säger Jesus ungefär samma sak:

Mark 9:37. Den som tar emot ett sådant barn i mitt namn, han tar emot mig, och den som tar emot mig, han tar inte emot mig utan honom som har sänt mig.

Marta tog emot Jesus

Quandu Ghjesų ghjunse in un paese pigliō una donna chjamata Martha ellu ricevutu in a so casa:

Luke 10:38 Č lu successu quandu si n'andō, si ghjunse in un paese, č una donna, chjamata Martha ellu ricevutu in a so casa.

Ci vidi ca la donna, Martha hanu ricivutu. Noi ųn deve cunfųnninu lu casu cu sulu unu abbrazzu salute in una visita pruvisoriu di a so casa, ma idda veru pigliō contr'ā ellu. Altrimenti ųn avissi a čssiri comu si dici in a Bibbia.

In la listessa manera chė Martha ricevutu Cristu noi femu. E tanti pirsuni femu ogni ghjornu. Finu a 800.000 persone sō salvu ogni ghjornu intornu ā u globu da u Cristu Avvisu.

Zacheu ricevutu ā Ghjesų

Č avā ci vene ā unu di i mio passi favourite in la Bible:

Luk 19:1. Därefter kom han in i Jeriko och gick genom den. 2. Och se, där var en man vid namn Sackeus som var en förman för tullindrivarna och han var rik. 3. Och han önskade att få se vem Jesus var. Men han kunde det inte för folkets skull, för han var liten till växten.

4. Då sprang han i förväg och klättrade upp i ett mullbärsfikonträd för att han skulle få se honom, för där skulle han passera. 5. Och när Jesus kom till den platsen, såg han upp och såg honom och sa till honom: Sackeus, skynda dig och kom ner, för i dag måste jag gästa i ditt hus.

6. Och han skyndade sig och kom ner och tog emot honom med glädje.

7. Men alla som såg det mumlade förargat och sa, att han har gått in för att gästa hos en syndare. 8. Men Sackeus trädde fram och sa till Herren: Se, Herre, hälften av det jag äger ger jag åt de fattiga, och om jag har bedragit någon, så ger jag fyrdubbelt igen.

9. Då sa Jesus till honom: I dag har frälsning kommit till detta hus, eftersom också han är en Abrahams son.

Det här fantastiska bibelavsnittet i Lukas evangelium kapitel 19 vers 1-9 finns det mycket att säga, men jag vill i det här sammanhanget bara lyfta fram ett par tre mycket viktiga saker när det gäller att man ska ta emot Jesus för att bli frälst.

Vi ser att Sackeus skyndade sig ner från trädet och tog emot Jesus. Och detta var inte ett tomt och innehållslöst mottagande utan det verkligen hände något då han tog emot Jesus. Han blev frälst!

Jesus vittnar om Sackeus frälsningen

Att Sackeus blev frälst vittnar också Jesus senare om då han är hemma i hans hus:

"I dag har frälsning kommit till detta hus."

När blev Sackeus frälst? - Då han tog emot Jesus!

Att Sackeus verkligen blev frälst vittnade hans liv genast om:

"Se, Herre, hälften av det jag äger ger jag åt de fattiga, och om jag har bedragit någon, så ger jag fyrdubbelt igen."

Han blev inte frälst för att han gav hälften av sina pengar till fattiga och att han tänkte till och med ge fyrdubbelt igen om han hade bedragit någon. Nej, han gjorde detta för att han nu var frälst. Han bar frälsningens frukt!

Sackeus är tydligt exempel på att de som påstår att man inte blir frälst genom att ta emot Jesus, att de har fel. Ja, inte bara fel - det är en villfarelse och hindrar människor att ta emot Jesus så att de blir frälsta.

Vi ser att det sker ett mirakel - ett under - ett nyfödelsens under i en människas liv då hon tar emot Herren Jesus Kristus.

Det var det som hände i mitt liv då jag tog emot Jesus i Ljungby pingstkyrka då jag var 20 år gammal för 35 år sedan. I samma ögonblick som jag tog emot Jesus blev hela mitt liv förvandlat. Jag blev frälst och pånyttfödd. Jag blev inte frälst för att jag började bära god frukt och göra bra saker, nej, jag blev frälst därför att jag tog emot Jesus.

Min vän, ta du också emot Jesus om du inte har gjort det. Då kommer du också bli frälst och född på nytt av Gud.

Galileerna tog emot Jesus

Joh 4:45 När han så kom till Galileen, tog galileerna emot honom, efter att de hade sett allt som han hade gjort i Jerusalem under högtiden, för de hade också varit där vid högtiden.

Galileerna tog emot Jesus. Vi har i det tidigare programmet sett när någon tar emot Jesus blir han frälst och född på nytt. Det fanns människor på Jesu tid som inte tog emot honom men de som gjorde det blev Guds barn. På samma sätt är det idag. Var och en som tar emot Jesus blir Guds barn. Frälsningen under sker på samma sätt idag som på bibelns tid.

De tog emot Jesus eftersom de hade sett allt som han hade gjort i Jerusalem. De stängde inte sitt hjärta och bortförklarade alla under utan de tog emot honom med öppna armar.

Joh 13:20 Sannerligen, sannerligen säger jag er: Den som tar emot någon som jag sänder, han tar emot mig, och den som tar emot mig, han tar emot honom som har sänt mig.

Bibelns undervisning handlar hela tiden om att ta emot Jesus. Allt kretsar om Jesus. Han är centrum. Bibeln är tydlig. Den som tar emot Jesus tar emot Gud. Vi läste någonting liknande i förra avsnittet. Om det inte hade varit viktigt och betydelsefullt att ta emot Jesus skulle han aldrig säga det som han säger i detta bibelavsnitt.

"Tog emot mig som Kristus Jesus"

Gal 4:14 Och den prövning som jag led i mitt kött, den föraktade och avvisade ni inte, utan ni tog emot mig som en Guds ängel, ja, som Kristus Jesus.

Paulus skriver här som om de tog emot Kristus Jesus. Jesus är en person som man ska ta emot. Tar man inte emot honom då har man honom inte heller. Man vet om man har tagit emot Jesus eller ej. Att ta emot Jesus är ett personligt medvetet emottagande.

Lev i Kristus

Kol 2:6 Såsom ni nu har tagit emot Herren Kristus Jesus, så lev i honom,

Den här versen har på senare år blivit en av mina favoritverser. Tydligt står det att man ska ta emot Jesus, vilket kolosserna hade gjort. Det är då man tar emot Jesus som man blir frälst och född på nytt som vi var extra tydliga att lyfta fram i förra avsnittet.

De som går emot sanningen att ta emot Jesus invänder med att det inte hjälper att bara be en bön att ta med jesus, och sen är man som vanligt och så kan man fortsätta att gå ut och synda. Men detta är naturligtvis en falsk och lögnaktig retorik som vi redan gar talat om i förra avsnittet. En som verkligen tar emot Jesus blir frälst och helt förvandlad invärtes. Gud själv gör ett under i den människas liv. Han blir invärtes född på nytt.

U versu noi leghje hč chė noi ųn campā in Ghjesų, dopu ā noi ci hanu ricivutu. Micca chė noi ųn ci abbandunā č vai in lu mondu, č u piccatu di novu. Ma noi Mulateri Di L'bastone cų Ghjesų. Dopu ā avč ricivutu di Ghjesų, ci hā da cuntinuā ā campā in ellu. Avemu vede una volta dinō chė u vulč chė unu ųn avissi accittari Cristu č na minzogna. Perchč ci hč una resistenza ā sta viritā biblica. Forsi parchė hč facile. Sč hč appena a accittari Cristu tantu aghju nunda di sč stessu ā mč e lode di qualcosa. I Ųn vi esse salvatu da i so travagghi, ma mi sarā salvatu per via di ciō chė Ghjesų hā fattu. Hā fattu tuttu chjaru ā u mio succorsu ā a so morte nant'ā a cruci č a risurrezzione. Hč ghjustu per mč a accittari.

grazia di Diu,

Jag blir frälst av Guds nåd oberoende av mina gärningar. Jag förtjänar inte att bli frälst. Det är ingen lön för lång och trogen tjänst. Det är nåd.

När jag då har blivit frälst ska jag hålla fast vid Jesus och aldrig släppa taget i tron om honom. Jag ska hålla fast vid honom vad som än händer. Jag ska leva i honom ända tills den dag då jag ska flytta hem till honom, antingen genom min död eller i det bibliska uppryckandet.

Men jag blir inte bevarad i min tro på Jesus genom egna gärningar. Det handlar fortfarande om Guds nåd. Jag blir frälst genom Guds nåd, bevarad av Guds nåd och kommer hem (slutfrälst) av Guds nåd.

Hjärtats dörr

Avā ch'e vulete purtā una Rughe, chė, ancu s'č ųn ci hč micca scurdā si la parola "riceve", ma chė mostra chjaramente cumu hč a accittari Cristu. U versu hč aiutata assai a accittari Cristu č esse salvu, č ghjč unu di i mio tanti versi préférés.

Lu sonu 3:20 Eccu, mi tengu davanti la porta č pichjā. Sė qualchissia sente a mio voce, č apre a porta I vinarā in a iddu č manghjā cun ellu, č ellu cun mč.

Hč ā Ghjesų chė hč Casino nantu la porta. Si leva fora č ci voli a chissu. Cosa hč u porta ā qualcosa? Hč u vostru core. Iddu prisintatu nantu ā u vostru core č tu voli a accittari ellu. You fā stu da apertura di l'lu cori, č u lume in. Rapicci a porta per ellu quand'ellu vā fora e tu poi addifenni. You stannu nta nati vota č tutti i vostri piccati.

Lägg märke till att det är du som öppnar dörren (ditt hjärta) och släpper in Jesus. Jesus forcerar inte din dörr med våld utan du måste med fri vilja släppa in Jesus. Det är så man tar emot Jesus och blir frälst.

Ännu fler bibelord

Sedan finns det många bibelord som är synonyma med att ta emot Jesus, där det till exempel står att de "tog emot ordet", "tog emot försoningen" och så vidare.

Luk 18:17 Sannerligen säger jag er: Den som inte tar emot Guds rike såsom ett barn, ska aldrig komma dit in.

Joh 3:33 Den som tar emot hans vittnesbörd har bekräftat att Gud är sann.

Apg 2:41 De som då med glädje tog emot hans ord, lät döpa sig, och så ökades församlingen den dagen med omkring tre tusen själar.

Apg 11:Så fick apostlarna och de bröder som var i Judeen höra att också hedningarna hade tagit emot Guds ord.

Rom 5:11 Och inte bara det, utan vi gläder oss också i Gud genom vår Herre Jesus Kristus, genom vilken vi nu har tagit emot försoningen.

Rom 5:17 För om döden kom att regera efter en endas fall genom denne ende, så ska mycket mer de som tar emot den överflödande nåden och rättfärdighetens gåva, regera i liv genom en enda, Jesus Kristus.

1 Kor 15:1–2 Men jag påminner er, bröder, om det evangelium som jag predikade för er, som ni också tog emot och som ni också står fasta i, genom vilket ni också blir frälsta, om ni håller fast vid det ord som jag förkunnade för er, annars kom ni till tro förgäves.


Publicerades torsdag, 31 oktober 2019 18:44:49 +0100 i kategorin och i ämnena:

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Så blir du döpt i den Helige Ande - Christer Åberg onliner


"Diu, tantu amatu u mondu chė rese a so unicu Figliolu [Cristu], ā ognunu chi criunu in ellu ųn perisca, ma hannu a vita eterna." - 3:16

"Ma comu tanti comu  ricevutu  ellu [Cristu], a li rese a la destra di divintā figlioli di Diu, ā quelli chė crčdenu in lu so nome." - John 1:12

"Chė si cunfessi cu u to bocca, chė Ghjesų hč Signore, č credi in u to core chė Diu hā risuscitatu da i morti, vi serā salvu". - Rome 10: 9

Eu a prčnniri salvatu č ch'č tutte e to piccati? Precu sta prichera:

- Ghjesų, I vi ghjunghjerā avā č vi cunfessu comu Signuri. Credu chė Diu vi hā risuscitatu da i morti. Ā ringraziā vi chė mi sō avā salvu. Ā ringraziā vi chė mi sō rimessu u e ti ringraziu chi iō sugnu ora un zitellu di Diu. Amen.

Ųn vi ghjunghjerā ā Ghjesų in preghiera, sopra?


Senaste bönämnet på Bönesidan

onsdag 27 maj 2020 21:21
Gud! Jag är desperat! Antingen behöver jag få pengar till o hjälp med att renovera huset jag bor i (det förfaller!!) lr behöver jag få pengar till ett nytt hus eller en stor lägenhet till mig & barnen

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp