Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Viktigt meddelande: Ta emot Jesus, då blir du frälst och räddad och får alla dina synder förlåtna!

Buddhas lära och religion kunde ej frälsa buddhistmunken i Myanmar

"Jag blev svagare och svagare, blev medvetslös och lämnade kroppen och dog."

Buddhistmunkar vid sjö.

Kungen svarade: Ja han var en god lärare,men han trodde inte på Jesus Kristus. Därför är han i helvetet. Jag blev tillsagd att se en annan man som var i elden,bärande en klädnad och frågade: Vem är denna man? Han svarade: Det är den du tillbeder Guatama Buddha!

Detta är ett läsarmejl vilket innebär att det är skribentens egna åsikter.

Av Nils
torsdag, 30 januari 2020 00:35
Läsarmejl

Mitt namn är Odd peon Chantal Pulu från Myanmar, född 1953 i gamla Burma. Vid 18 års ålder sändes jag till buddist kloster, och blev vid 19 år en riktig munk. I klostret var den äldre munken den mest berömda i hela Myanmar, en stor lärare. 1983 dog han i en bilolycka, och det chockerade alla.

Jag sökte bli den bästa munken att följa alla föreskrifter av Buddha. Jag sökte att neka mina själviska tankar och begär, att fly från sjukdom och lidande och bli fri från världens kretslopp. Kämpade i flera år att bli den bästa munken, att ej skada någon levande varelse.

Mitt liv utvecklades som munk tills jag blev mycket sjuk, och kom till sjukhuset. Doktorn sa jag hade både gula febern och malaria, och efter 1 månad blev det värre. Han sa det fanns ingen möjlighet att bli frisk och skrev ut mig för att förbereda min död.

Jag blev svagare och svagare, blev medvetslös och lämnade kroppen och dog. Mina sinnen och ande var fullt vaken, och jag kom i ett landskap där en kraftig storm blåste tills inga träd eller något stod kvar. Jag gick fort längs detta öde landskap helt ensam.

Efter en stund gick jag över en flod och såg på andra sidan en hemsk sjö av Eld. I Buddismen har vi ingen tanke på en plats likt det. Jag var förvirrad tills jag såg en demon. Ansiktet liknade ett lejon, var mycket vilt och benen var som ormar. Jag var extremt rädd och darrande frågade jag hans namn.

Han svarade: Jag är helvetets kung, Förgöraren. Han bad mig se in i eldsjön, och såg de saffrangult färgade kläderna munkarna bär. Jag såg närmare det rakade huvudet av en man och såg det var Akiane, den berömda munken som dog i en bilolycka 1983.

Jag frågade helvetets kung, varför min tidigare ledare var fängslad i denna sjö av plåga, han var en god ledare. Han hade en undervisning kallad: "Är du en människa eller hund?", som hjälpt 1000-tals människor att förstå värdet av en människa är långt bättre än djuren.

Kungen svarade: Ja han var en god lärare, men han trodde inte på Jesus Kristus. Därför är han i helvetet. Jag blev tillsagd att se en annan man som var i elden, bärande en klädnad och frågade: Vem är denna man? Han svarade: Det är den du tillbeder Guatama Buddha!! Jag var mycket upprörd att se Buddha i helvetet och protesterade: Han hade en god etik, god moral och karaktär. Varför plågas han här i denna eldsjö?

Kungen svarade: Det spelar ingen roll hur god han var, han är i denna plats för han tror inte på den eviga Guden. Såg sedan en annan man som bar en soldatuniform med ett stort sår på sitt bröst. Och jag frågade, vem är denna man? Kungen svarade: Det är Aung San, revolutions ledaren i Myanmar. Han är här för han förföljde och dödade kristna, men först för han trodde inte på Jesus Kristus!

Såg sedan en varelse vars syssla var att underhålla elden i Eldsjön. Han var förskräcklig att se, och frågade: Skall du gå i Eldsjön? Nej, jag är här för att iakttaga, sade jag. Han sade: Du har rätt, jag kan inte finna ditt namn här. Du måste gå tillbaka den väg du kom.

Jag var i stor smärta, och gick tills jag kom till ett vägskäl med en bred väg till till vänster och en mindre väg till höger. Skylten till vänster var för de som inte tror på Jesus Kristus, och den mindre vägen var för Troende på Jesus. Jag gick den smala vägen, såg en man i vit klädnad och hörde underbara sånger. Jag frågade, Vad är ditt namn?

Efter 6 ggr. svarade han: Jag är den som håller nyckeln till himlen. Det är en mycket vacker plats. Du kan ej gå dit nu, men om du följer Jesus Kristus kan du gå dit när livet är slut Mannens namn var Petrus och han sa: Gå tillbaka där du kom, tala till folket som tillber Buddha och avgudar. De måste gå till helvetet om de inte ändras. De som bygger tempel och avgudar, och som ger offer till munkar för egen förtjänst de kommer till helvetet. Alla de som Ej tror på Jesus Kristus kommer till Helvetet!

Petrus sa mig att återvända till jorden och vittna om det jag sett. Du får ett nytt namn, du skall kallas Paul som kom åter till livet! Jag ville ej gå tillbaka, men Petrus följde mig längs en stege från himlen.

Återkomsten till jorden, och uppståndelsen från det döda

Det jag var medveten om var ljudet av gråt, och hörde min egen mor grät: Min Son, Min Son. Varför lämnade du oss? Jag hörde många andra som grät. Jag såg att jag låg i en kista och började röra mig. Min mor och far började ropa: Han Lever, Han Lever! Andra trodde ej mina föräldrar.

Jag lade mina händer på kistans sida och satte mig rakt upp. Många var förskräckta och skrek: Det är en Ande, och sprang iväg så fort de kunde. De som var kvar var mållösa och skakade. Det var en vätska som kom från min mage och insida i kistan, det är varför människor visste att jag verkligen hade dött.

Jag var just då på väg att bli kremerad i elflammor, då min far och mor fick se min kropp en sista gång innan Locket stängs och kistan bränns. Efter detta började jag förklara det jag sett och hört, och människor var förvånade Jag sade om mannen jag sett i eldsjön, och att bara de Kristna vet Sanningen. Att förfäder och vi har varit bedragna i 1000-tals år, att allt vi tror är Lögn. Människor visste vilken sorts munk jag varit, hur ivrig jag varit av Buddahs Lära.

Kommentar vad som hände efter hans uppstådelse och tjänst

Efter Pauls återkomst till livet och upplevat detta har han förblivit ett trofast vittne för Herren. Burmes pastor har sagt oss att han fört 100-tals andra munkar till tro på Kristus. Hans vittnesbörd är tydligt och mycket orubbligt, och har förolämpat många som ej kan acceptera att det är bara en väg till Himlen, genom Herren Jesus kristus. Efter många år av strikt efterföljelse av Buddist lära, förkunnade han omedelbart evangeliet om kristus.

Allt han lärde under de 3 dagarna i graven var helt nytt för honom. Han orädda vittnesbörd har fört honom till fängelse minst en gång där auktoriteter misslyckades att tysta honom. När han frigavs fortsatte han vittna om vad han såg och hörde. Hans nuvarande vistelse är okänd, en burmes sade han är i fängelse och kanske blivit dödad. Enn annan sade att han är fri och fortsätter sin ttänst.

Nils

Denna artikel är ett läsarmejl vilket innebär att det är skribentens egna åsikter. Vill du skriva ett eget läsarmejl?


#Uppenbarelse #Nils #Helvetet #Himlen


12 kommentarer

1 2 »2

x
Tommy.
torsdag, 30 januari 2020 04:41

Märklig berättelse Men du talar om en NDU Utomkroppslig upplevelse, det vart en omtumlande händelse, Utomkroppsliga resa. Du mötte demon och det fina Vägen,, men berättelsen hade gott slut. jag vet att en del får NDU, utokroppsliga förlopp i Livet. även jag har haft sådant, men inga resor. utan iaktagit kropppen utanför och vart i annat rum med anden själen. men en dag så drogs jag mot stjärnhimlen en natt, och så fort jag blev rädd, drogs jag snabbt in till kroppen åter.men det vittnar om att Livet är inte bara Slut när vi Dör, men sedan vart vi hamnar.Det verkar ju finnas fler Himlar om man hör Paulus, Uppryckt till tredje Himlen.
lite lustigt i Historien Buddha som satt under Trädet och Meditera, så kom Demoner av hemska slag mot honom och han Fortsatte Meditera tills de försvann, jag kan inte alls mycket om Buddhismen, men fick lära mig att de fanns , jag tror en massa Helveten i det buddhistiska hjulet. kanske upp mot 11 Helveten, nu är inte jag Buddist och tror på Jesus, men Buddistiska läran verkar också ha Helveten.
Märklig Berättelse du gav. I min dröm en gång fick jag, se som två gigantiska Universum, det var som koder som for runt i var och ett av de jättelika Virvlar, i drömmen stod jag utanför, och utbrast ingen det rätta?. Koderna var märkliga, och ingen kunde förstå. Då ljöd en levande eller Död människa kan räkna ut Sådant, hur skall jag veta Röst i drömmen i mig.Och sa, den ena har ett Slut, och den andra är Evig. men av din berättelse, vittnar du om också att Livet Fortsätter, och inte tar slut när kroppen dör. Utan går mot någonting till Mötes.

Svara

x
Tommy.
torsdag, 30 januari 2020 05:45

Många vittnar om NDU Upplevelser, men de hörs sällan i Kyrko sammanhang. Nästan mer i New Age hållen, men nu är det med en, märklig Historia, och döden och livet är Påtagligt närvarande Nils. man får nästan assioation till Dantes Bok, men samtidigt måste man vara vaken själv, hur mycket än andra Upplever eller inte. jag mötte en person, han upplevde Jesus, men samtidigt så upplevde han massa andra andliga Upplevelser som inte var direkt från Jesus. det är där Striden är många gånger, att urskilja. då lämnar jag en Dröm som jag drömt, jag Drömde om en stor mur, den Liknades Jerusalems, på Muren vandra en väldig stor Häst längst upp på kanten och hästen var Fler meter och Vaktade Muren, den vandrade fram och tillbaka på muren, som Vakt och beskydd. Det var Folk nedanför murarna, sedan när Jag Tittade Upp, såg jag som en Annan Häst vaktade muren, och den Lika stor, men såg att denna Häst var Mörkare upptill, och grånade nedåt, sedan såg man de vita partierna längst ned på Hästen, som vandrade på muren liksom den förra. jag tänkte först att det rörde sig om vårat Lands beskydd, till jag såg Aktuellt på Teve och jerusalems Murar, då såg jag att de var identiska med drömmen. men jag grunnade var det en ny häst som vaktade Muren, eller var det Samma Häst som blitt Mörkare upptill till att grånade toner till att se det vita nedtill på Hästen."Det är i sådana tillfällen det behövs visdom att förstå och tolka dess Symbol av hästen. Den första Hästen var Helt Vit. Kanske du förstår denna.

Svara

x
Lasse
torsdag, 30 januari 2020 06:27

Din poäng är att bara genom Jesus blir vi Räddade, den som tar emot Jesus blir Räddad, du vill väl Nils. Önskar dig en välsignad dag.♥️🙏 och en sång.🤗

https://youtu.be/WmJp5JoEK1k

Svara

x
Stefan Jonasson
torsdag, 30 januari 2020 08:56

Fantastisk och fantasifull berättelse.. Bibeln borde utökas med en sån uppenbarelse tex Lukas 16:23 b när han plågades i helvetet (den rike mannen) lyfte han blicken och såg kungen i helvetet... Och en demon som underhöll elden... Sedan såg han Abraham långt borta och lasarus hos honom...... Sedan träffade han petrus som hade nyckeln till himlen.... Gör ett bibelstudium istället och förklara vad JESUS menar med med att petrus har nycklarna till himlen... Och vad menar JESUS när han säger att han lever och har nycklarna till döden och dödsriket

Svara

x
CK svarar Tommy.
torsdag, 30 januari 2020 12:38
Tommy. skrev:
Märklig berättelse Men du talar om en NDU Utomkroppslig upplevelse, det vart en omtumlande händelse, Utomkroppsliga resa. Du mötte demon och det fina Vägen,, men berättelsen hade gott slut. jag vet att en del får NDU, utokroppsliga förlopp i Livet. även jag har haft sådant, men inga resor. utan iaktagit kropppen utanför och vart i annat rum med anden själen. men en dag så drogs jag mot stjärnhimlen en natt, och så fort jag blev rädd, drogs jag snabbt in till kroppen åter.men det vittnar om att Livet är inte bara Slut när vi Dör, men sedan vart vi hamnar.Det verkar ju finnas fler Himlar om man hör Paulus, Uppryckt till tredje Himlen.
lite lustigt i Historien Buddha som satt under Trädet och Meditera, så kom Demoner av hemska slag mot honom och han Fortsatte Meditera tills de försvann, jag kan inte alls mycket om Buddhismen, men fick lära mig att de fanns , jag tror en massa Helveten i det buddhistiska hjulet. kanske upp mot 11 Helveten, nu är inte jag Buddist och tror på Jesus, men Buddistiska läran verkar också ha Helveten.
Märklig Berättelse du gav. I min dröm en gång fick jag, se som två gigantiska Universum, det var som koder som for runt i var och ett av de jättelika Virvlar, i drömmen stod jag utanför, och utbrast ingen det rätta?. Koderna var märkliga, och ingen kunde förstå. Då ljöd en levande eller Död människa kan räkna ut Sådant, hur skall jag veta Röst i drömmen i mig.Och sa, den ena har ett Slut, och den andra är Evig. men av din berättelse, vittnar du om också att Livet Fortsätter, och inte tar slut när kroppen dör. Utan går mot någonting till Mötes.

När Paulus talar om tredje himlen menar han himlen där Gud är. Den första himlen är den blåa himmel (eller gråa) vi ser när vi tittar upp mot skyn, den andra himlen är det vi kallar rymden och den tredje himlen är Guds Himmel.

Svara

x
Leif svarar CK
torsdag, 30 januari 2020 12:55
CK skrev:
När Paulus talar om tredje himlen menar han himlen där Gud är. Den första himlen är den blåa himmel (eller gråa) vi ser när vi tittar upp mot skyn, den andra himlen är det vi kallar rymden och den tredje himlen är Guds Himmel.

Njae! Enligt Paulus så handlar den tredje himlen om Paradiset där rövaren idag befinner sig.

(2 Kor 12:2‭-‬4)
Jag vet en man i Kristus som för fjorton år sedan blev uppryckt ända till tredje himlen. Om det var i kroppen eller utanför kroppen vet jag inte, Gud vet. Jag vet att den mannen – om det var i kroppen eller utanför kroppen vet jag inte, Gud vet – blev uppryckt till paradiset och fick höra ord som ingen människa kan eller får uttala.

Det är alltså platsen där de döda i Kristus befinner sig i väntan på den första uppståndelsen. Där har man alltså ännu inte uppstått och fått några himmelska kroppar utan befinner sig som jag ser det i något slags mellanstadium.

Fader vår som är i himlen är på ett ännu högre plan...

Svara

x
Tomas N
torsdag, 30 januari 2020 13:23

Varför skulle inte Gud kunna uppenbara saker och kalla en döende buddhistmunk till tjänst.
Paulus sökte ju inte Gud,men blev använd och omvänd ändå.
Jag tror Gud såg denne munkens stora längtan efter helighet och hans frustration.
Gud ser ju även muslimer och andra som längtar efter Gud och rättfärdighet.
Man skall inte avfärda denna möjlighet. Vi har även uppenbarelseboken som prototyp för en andlig resa. Det är kommunikation från Gud till människa med ett budskap.
Man kan inget bevisa,men skall bedöma med andens ledning efter innehållet och frukten.

Svara

x
Stefan Jonasson
torsdag, 30 januari 2020 14:48

Hur bejärtansvärt det än är... Så finns det ingen kung i helvetet... Eller en demon som underhåller elden... Sen är det ju så att i buddhismen finns det ett helvetet med fruktansvärda beskrivningar., kanske det har färgat historien lite.... Ett gott råd till dom som kollar på sid roths supernatural på you tube..utöva lite urskiljnings förmåga och pröva andarna...... En pastor sa till mig att ordet paradiset i bibeln betyder GUDS LJUVLIGHET...

Svara

x
Tommy. svarar CK
torsdag, 30 januari 2020 18:03
CK skrev:
När Paulus talar om tredje himlen menar han himlen där Gud är. Den första himlen är den blåa himmel (eller gråa) vi ser när vi tittar upp mot skyn, den andra himlen är det vi kallar rymden och den tredje himlen är Guds Himmel.

Ja, kanske jag vet inte. Jag brukar inte placera Olika Himlar egentligen. men du kanske är mycket bra på Bibeln, jag brukar vara väldig filosofisk, och tänka att Gud använder Otroende ibland bättre än kristna också, och det kanske man inte får säga egentligen? tänker jag någonstans på en vers. om det nu står i Bibeln?
"INTE ENS HIMLEN ELLER HIMLARNA RYMMER DIG"
ibland verkar man vara som EXPERT på hur många Himlar och hur det ser ut, även Helvetet, och allt hur det ser ut, man nämner nästan gå gator, hur det ser ut, med namn och allt, på andra platser än Jorden, trots att vi knappt kan räkna Alla Arter av Djur på jorden, så Upptäcks det nya Varje varje år, som Gud Skapat och Växter bara här på jorden ha det CK.

Svara

x
CK
torsdag, 30 januari 2020 22:26

Det var nån undervisning jag lyssnat på nånstans för flera år sen där de förklarade det så om himlarna, inte vet jag, är väl inte bättre på Bibeln än nån annan. Men tyckte det lät vettigt!

Svara

1 2 »2

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00Senaste bönämnet på Bönesidan

söndag 29 mars 2020 01:18
Behöver bli fri från sug efter snus. Har slutat för en tid sedan men har haft uppehåll på över 10 år tidigare men suget har pockat på. Be att jag blir helt fri. Tack Jesus välsigna bedjarna.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp