Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Salvation

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Behöver man stor kunskap för att bli frälst?

Det är bara Jesus och endast han som kan frälsa.

Christer Åberg.

Christer Åberg. Foto: Desiré Åberg.

Christer ÅbergAv Christer Åberg
onsdag 9 september 2020 19:11

Behöver man stor kunskap för att bli frälst?

Du behöver inte ha en särskild stor kunskap i Bibeln eller fatta något för att bli frälst. Det enda som du behöver är att ta emot Jesus Kristus som Herren i ditt liv. Det är först när den levande personen Jesus Kristus kommer in i ditt liv som du blir frälst.

Jag tog emot Jesus som Herren när jag var 20 år. Hela mitt liv blev förvandlat. Jesus kom in i mig, frälste mig och förlät all min synd.

Redan tidigt förstod jag att jag måste tala om Jesus och nödvändigheten att ta emot honom som Herren, om man skulle bli frälst. Missar man detta missar man allt. Därför har jag sedan jag blev frälst varit väldigt noga med att tala om detta då jag har samtalat med människor.

De förstod inte vad jag pratade om

Direkt efter att jag hade blivit frälst träffade jag människor som sa sig vara kristna, men när jag började prata med dem om Jesus märkte jag på deras ansiktsuttryck att de förstod inte alls vad jag pratade om. Dessa personer som jag träffade kunde vara med i en kyrka men de hade aldrig tagit emot Jesus och var inte frälsta. Hade de haft Jesus hade de förstått vad jag pratat om.

Detta gjorde mig till en början lite grann förvirrad, men sedan sporrade det mig ännu mer att jag måste vara mycket tydlig med att tala om Jesus och behovet av att ta emot honom som Herren. Annars kommer människor inte att bli frälsta. Om vi inte talar om Jesus med människor, utan helt annat och oväsentliga saker blir de lurade och kommer inte att bli frälsta.

Om vi predikar och talar om allt möjligt, ja, det kan vara djuplodade budskap från Bibeln, men om vi inte talar om Jesus, då är allt meningslöst. Hur ska människor få tag på Jesus och bli frälsta om vi inte talar om honom? Det är ju Jesus som allting handlar om!

Då de inte lyssnade på mig av vad jag hade att säga om Jesus, eller att de till och med spred villoläror avslöjades det tydligt att de inte känner Gud. Detta som jag skriver är bibliskt eftersom Bibeln säger:

Vi är av Gud. Den som känner Gud lyssnar på oss. Den som inte är av Gud lyssnar inte på oss. Därigenom känner vi sanningens Ande och villfarelsens ande.
1 Joh 4:6

Eftersom jag själv var frälst avslöjades det på det här sättet direkt att de inte var frälsta på grund av att de inte ville lyssna på mig. På detta sätt avslöjas också villoläror snabbt. Säger de att de har Jesus men inte vill lyssna på den som verkligen har Jesus, då har de inte Jesus.

Många gånger har jag stött på villoläror som påstår att de har Jesus och så har de i samma stund försökt få över mig på deras villfarelse genom att tuta i mig läror som får blicken bort från Jesus. Om de verkligen hade varit frälsta och känt Jesus hade de inte försökt göra någonting sådant.

Själv vunnen

Anledningen till att jag är så tydlig med min förkunnelse om Jesus Kristus för människor beror på att jag själv har blivit frälst. Är man inte själv frälst har man ingen nöd för andra människor och känner inget behov att vinna dem för Jesus.

För att kunna vinna andra människor för Jesus måste man själv vara vunnen. Ska man kunna leda andra människor fram till frälsningen i Jesus Kristus måste man själv vara frälst. Man behöver också ha klart för sig hur man blir frälst och att man är medveten om att man själv är frälst. Annars kan man inte vinna andra människor för Jesus Kristus.

Därför är det viktigt att man vet vad som står i Bibeln och hur man blir frälst. Bibeln säger att man ska veta att man har evigt liv. Hur kan man veta detta? Jo: "som tror på Guds Sons namn, för att ni ska veta att ni har evigt liv!"

Detta har jag skrivit till er som tror på Guds Sons namn, för att ni ska veta att ni har evigt liv, och för att ni ska tro på Guds Sons namn.
1 Joh 5:13

Bibeln säger att tror man på Jesus då vet man att man har evigt liv. Och kan man själv veta att man har evigt liv kan man också avgöra om andra människor har evigt liv. Tror de på Jesus? Om de inte gör det har de inte evigt liv. Vi ska inte kompromissa angående detta.

Vet vi inte om andra människor är frälsta eller ej kan vi inte heller vinna dem för Jesus. Vi måste alltså både veta hur man blir frälst och avgöra om andra människor är frälsta för att kunna vinna dem för Jesus Kristus.

Vi måste veta vem som har frälst oss och vem Frälsaren är. När jag vittnar om min frälsning i Jesus Kristus brukar jag säga att det inte var någon kyrka som frälste mig, inte heller en pastor eller någon lära. Utan det var den levande personen Jesus Kristus som kom in i mitt hjärta då jag tog emot honom.

Det är endast Jesus och ingen annan än han som kan frälsa. Han är ensam frälsaren. Han har ingen jämte sig utan han är den ende frälsaren. Bibeln säger att det finns ingen annan under himlen som kan frälsa oss. Det är bara Jesus och endast han som kan frälsa.

Det finns ingen frälsning hos någon annan. För det finns inget annat namn under himlen, som är givet bland människor, genom vilket vi kan bli frälsta.
Apg 4:12

Kunde inte så mycket

Då jag blev frälst kunde jag inte speciellt mycket i Bibeln. Faktum är att jag kunde ingenting. Innan jag blev frälst gick jag på två möten i pingstkyrkan i Ljungby. Jag fattade ingenting i dessa möten, men jag förstod att det var någonting med Jesus som jag behövde.

Då var det någon som frågade mig om jag ville bli frälst. Jag svarade ja, trots att jag inte förstod någonting eller hade en särskild stor kunskap. Men då jag tog emot Jesus blev jag verkligen frälst! Ett frälsningens under skedde direkt i mitt inre då jag tog emot Jesus Kristus som min Frälsare och Herre!

Du behöver alltså inte ha en särskild stor kunskap i Bibeln eller fatta något för att bli frälst. Det enda som du behöver är att ta emot Jesus Kristus som Herren i ditt liv.

Det är först då som den levande personen Jesus Kristus kommer in i ditt liv som du blir frälst. Då han kommer in i ditt hjärta gör han ett skapande under i dig. Det är han som gör miraklet, inte du.

Därför hjälper det inte om du har all så stor kunskap men inte har tagit emot Jesus. Inte heller spelar det någon roll om du inte har någon kunskap då du tar emot Jesus. Det är han som gör undret i ditt liv på grund av sin stora nåd.

Om någon kommer till dig och säger att du måste ha kunskap för att bli frälst så är det lögn. Om man behöver speciell kunskap innebär detta att det är kunskapen som frälser och inte Jesus Kristus. Man gör då kunskapen till Frälsare. Nej, det är Jesus och endast han som är Frälsaren! Allt som du behöver är Jesus Kristus för att bli frälst. Låt ingenting ta bort din blick från Jesus Kristus.

Kunskapen kommer att växa till

Men när du väl är frälst kommer kunskapen naturligtvis att föröka sig och växa till om Jesus som det står i Bibeln.

Så att ni kan vandra värdigt Herren och i allt behaga honom, och bära frukt i alla slags goda gärningar och växa till i kunskapen om Gud.
Kol 1:10

Kunskapen kommer att växa till därför att du är frälst, inte för att du ska bli frälst. Detta är en viktig sanning som vi kommer att lyfta fram på olika sätt i den här boken.

Jag kommer aldrig att glömma den dagen då jag blev frälst när jag var 20 år gammal. I min nya bok Den oönskade berättar jag om min frälsning men jag berättar också om det kort i min förra uppskattade bok Den längsta natten..

Christer Åberg


#Frälsning #Evangelium


35 kommentarer

3 4

x
Lena Henricson
måndag, 14 september 2020 07:18

Beträffande rövaren på korset så hade han kanske fått höra om och kanske t.o.m. själv fått se flera UNDER som JESUS gjort. Han hade nog förstått att JESUS är full av kärlek.❤️Men någon djupare KUNSKAP📖 om JESUS och Guds Rike gissar jag att han inte hade.🤔

Han är nog en av dem som blev frälst utan stor kunskap.🐑🤔

Svara

x
Troende svarar Fredrik Eriksson
måndag, 14 september 2020 07:39
Fredrik Eriksson skrev:
En rånare och rövare hade förmodligen många gudar under sin livstid.
Han räknade dock aldrig att hängas upp bredvid en.

Vad menar Du ?
De Du nämnde var ju troligen hans avgudar !!

Jesus Kristus är SANN GUD och sann människa.

Svara

x
Fredrik Eriksson svarar Troende
tisdag, 15 september 2020 16:05
Troende skrev:
Vad menar Du ?
De Du nämnde var ju troligen hans avgudar !!

Jesus Kristus är SANN GUD och sann människa.

Jag ska ta det långsamt!

Rövaren som hängde på korset insåg att den människa som hängde bredvid honom
inte var någon vanlig människa.

Kanske tänkte han att det verkligen var Messias, Judarnas Kristus som hängde på korset.

Jag ska ta det extra långsamt nu och backa rövarens bande 30-40 år.

Under sin livstid hade rövaren förmodligen (och med största sannolikhet)
haft många gudar (avgudar) i sitt liv, Astarte,Apollon,Zeus,Mitra och
kanske rent av Baal, eller Hermes.

Rövaren hade också förmodligen (med största sannolikhet)
umgåtts med prostituerade och andra rövare och rånare, och mördare,
och på det sättet umgåtts i ockulta sällskap,och beblandat sig
med orena andar, och halvrena och rena andar.

Han hade så att säga en insikt i vem Jesus var,
eftersom han inte hade något att förlora hade han
ett visst antal minuter (se min tråd om hur jag blev frälst)
tid att komma till insikt och kunskap om vem denna Jeshua var!

Med den vetskapen, hans tidigare erfarenhet av ockulta sällskap,
andra andar,andra gudar (smått g) samt också insikten och kunskapen,
om hur en gud är beter sig och ser ut,så var rövarens sista andetag
fyllda av inte av bitterhet utan av medlidande och insikt
om vem som faktiskt hängde bredvid honom!

Var det Gud som talade genom honom!
Varför tar bibeln upp 2 rövare?

-Ingen slump, ingen fallfrukt alltså!

Det måste ha varit Gud, han talade om!

Judarna förnekade honom, men JAG rövaren, såg honom!

-Ja, så måste det ha varit!

Om bara rövaren, på korset såg Jesus som han var, och hans lärjungar!
Då förstår man plötsligt varför så många missar begreppet nåd!

Uppenbarelsebokens sista ord, ja själva orden från Herren själv,
är nåd till alla!

Vi är på mångt och mycket ALLA rövare,rånare och lögnare!

Och förtjänar alla korset!

Inte som dårskap utan frukten av en tidigare utförd handling
(nåd) som har givits oss från Fadern.

Och det....det tror jag rövaren visste!

Att för mig finns det ingen väg ut, ingen väg in!
Men det finns en väg upp!
Att någon som hängde på korset

Sen finns det ju frukt (kunskap)
som bygger på ett helt annat träd,
men det är en helt annan tråd.


Svara

x
Fredrik Eriksson svarar Lena Henricson
tisdag, 15 september 2020 16:10
Lena Henricson skrev:
Beträffande rövaren på korset så hade han kanske fått höra om och kanske t.o.m. själv fått se flera UNDER som JESUS gjort. Han hade nog förstått att JESUS är full av kärlek.❤️Men någon djupare KUNSKAP📖 om JESUS och Guds Rike gissar jag att han inte hade.🤔

Han är nog en av dem som blev frälst utan stor kunskap.🐑🤔

Jag tror det är först när vi dör, vi kommer inse hur djup Guds kunskap sträcker sig.

Jag är inte så säker att rövaren hade ytlig kunskap om Jesus.

Det krävs ofta men inte alltid djup kunskap för att bli frälst.

Men du missar poängen vi blir inte frälsta för att vi har extra stor kunskap.

Vi bli frälsta för att Gud genom sin son Jesus redan har utfört handlingen,
dvs frukten av korset.

Kunskapen om korset är dårskap för Judarna, är därför tror jag att rövaren
hade stor kunskap om Jesus, inte ytlig.

Om vi vänder på begreppet.

Lärjungarna flydde ju hals över huvud, när de såg sin mästare korsfästas.

Om de hade haft stor kunskap ,hade de stannat kvar, alltså
om de visste vem han var, vad han gjorde, och varför han gjorde.

Detsamma gäller den onde,
hade han vetat vad Jesus gjorde på korset,
så hade han definitivt stoppa det hela.

Korset är enda vägen till sanningen, och jag tror att rövaren
(dvs oss) är en metafor för människans väsen!

Att nåden är det enda begreppet vi kommer förstå till sist!

Man kan inte köpa sig en guldbiljett till himlen,
vilket rövaren säkerligen hade gjort med tempelprostituerade.

Jag tror inte han kände Jesus.

Jesus umgicks inte så mycket som du kanske tror, med andra än Judar

(enligt skriften) då...


Svara

x
Fredrik Eriksson
tisdag, 15 september 2020 16:51

Beslutet som leder till frälsningen kan alltså vara ditt största beslut
du någonsin tar rent kunskapsmässigt.

Defintivt det viktigaste storleksmässigt du tar!

Det är ingen slump att Jesus Kristus INTE hänger kvar på korset.

Han gjorde det bara under ett fåtal timmar,och skapade
därför frukt och kunskap för oss så passa på!

Kunskapen är redan skriven!
Frukten är redan avklarad!
Skulden redan avskriven!
Brottet är preskriberat!

Se på senapskornet!
se på ett grässtrå!

Jag skulle nog säga att minsta lilla kunskap bör räknas som stor kunskap,
om den leder till frälsning!

Sen tror jag att Gud har humor!

Något som dyker upp är senapskornet!

Det är inte stort till ytan!
Men tilltron till det lilla räknas som stort!

-Japp, där har vi det!

Senapskornet är inte stort!
Det är väldigt litet!

Men innehåller ENORMT mycket kunskap,

cellstruktur, när det ska gro,innehåll i DNA--strukten,som reglerar
smak,skärpa och skarphet och omfång.

Visste ni att det lilla gräset som trots sin osedvanligt lilla pyttenhet
innehåller MER DNA-informationsmässigt än HELA människan.

Så förväxla inte storhet, med hurpass litet något måste bli.

En pyttetro, kan räknas som STOR!

Se bara på senapskornet!!!!!

Vill bara poängtera att det var en liten sten som fällde den stora Goliat.
David var vid det laget inte särskilt stor heller (14 år).¨
Så det omvända gäller alltså när det gäller högmod!...

stay cool, stay frost i love you all....

Svara

3 4

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Apg29.Nu med Christer Åberg


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

Senaste bönämnet på Bönesidan

lördag 19 september 2020 12:29
Gode Gud hör vår böner om att vår son ska komma in på reservplatsen på gymnasiet snarast, låt oss få besked om att han är antagen på måndag när vi pratar med rektorn. Be för oss . Tack gode Gud

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp