Language

Apg29.Nu

BUTIK NY! | Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare!
SWISH: 072 203 63 74

REKLAM:
Salvation

Är man frälst om man syndar?

Tron på Jesus frälser, men om man ändå syndar?

Är man frälst om man syndar?

Om man tror på Jesus, har honom som Herren i sitt liv och håller fast vid honom men ändå av en eller annan orsak gör synder, är man då frälst?

Christer ÅbergAv Christer Åberg
måndag 6 juli 2020 02:37

Jesus säger: Om synd, för de tror inte på mig (Joh 16:9). Alltså är det synd att inte tro på Jesus.

Men om man då tar emot Jesus och tror på honom så blir man frälst - Guds barn (Joh 1:12). Min fråga är då:

Om man tror på Jesus, har honom som Herren i sitt liv och håller fast vid honom men ändå av en eller annan orsak gör synder, är man då frälst?

Du som svarar i kommentarerna ska hänvisa till Bibeln med kärlek och nåd! Bråka inte heller med varandra!

Christer Åberg


#Synd #Frälsning


209 kommentarer

20 21

x
Lillibeth svarar Stefan Jonasson
söndag, 12 juli 2020 14:57
Stefan Jonasson skrev:
Det står i Johannes 1:12 åt alla dem som tog emot honom gav han rätten att bli ett GUDS BARN.... Vi är född av GUD om vi tror och håller fast vid det och försöker leva rätt är GUD med oss

=SANT!

Svara

x
Lasse svarar Stefan Jonasson
söndag, 12 juli 2020 15:40
Stefan Jonasson skrev:
Vad jag menar är att jag vill förstå fullt ut.. Jag begrundar det du säger och det ligger nåt i det du säger om att bli helgad och leva i den äkta kärleken som JESUS visat oss. Det du sa får mig att börja tänka och begrunda det allvarligt om att följa JESUS efter kärlekens högsta bud. Det är väl det Johannes talar om i kontexten. Du har också GUDS ANDE i dig

Allt är nåd helt rätt Stefan, vi kan aldrig prestera något i oss själva då vi enbart är förvaltare, då blir vi lagiska och lurar oss med att vara rättfärdiga. Däremot ska vi sträva efter att leva i en relation med Jesus.♥️🙏 då blir vi lika Honom och gör Hans vilja i kärlek, det kommer att genomsyra våra liv,Jesus är kärleken. När vi älskar Jesus lyssnar vi till Honom.♥️🙏 då blir vi räddade i Jesu namn.allt gott Stefan

Svara

x
Lasse svarar Stefan Jonasson
söndag, 12 juli 2020 15:43
Stefan Jonasson skrev:
Det står i Johannes 1:12 åt alla dem som tog emot honom gav han rätten att bli ett GUDS BARN.... Vi är född av GUD om vi tror och håller fast vid det och försöker leva rätt är GUD med oss

https://youtu.be/3h95KNfQLOQ

Svara

x
Tomas N svarar Stefan Jonasson
söndag, 12 juli 2020 20:28
Stefan Jonasson skrev:
Tack för svaret.. Men jag undrar ändå är det bara de som aldrig mer syndar som blivit födda av GUD då är ju knappt någon av oss född på nytt (utom de färdighelgade och syndfri .. Som jag förstår det talar GUDS SÄD Om barnaskapet och joh 12 säger åt alla dem som tog emot honom gav han rätten att bli ett GUDS BARN, eller som titus 3:4 säger när GUDS VÅR FRÄLSARES godhet och kärlek till människorna uppenbarade, frälste han oss inte för rättfärdiga gärningar vi gjort utan på grund av sin barmhärtighet genom ett bad TILL NY FÖDELSE och förnyelse i DEN HELIGE ANDEN... är det så att det nya livet den nya skapelsen som GUD skapat i oss när han födde oss och gjorde oss till sitt barn... Är det det Johannes menar när han säger att han kan inte synda därför att GUDS SÄD förblir i honom... JESUS kan inte synda och vi är tillräknade hans rättfärdighet.. Vår synd är dömd på golgata i hans kropp... Skuldbrevet som anklagar oss är fastnaglat på korset

Johannes skriver i sitt brev en svartvit bild av ytterligheter mellan en 100% gudsmänniska och en låtsaskristen som inte lämnat synden bakom sig. Vi når aldrig 100%,men vill absolut inte hamna i den andra kategorin.
När du citerar och skriver den texten här så låter det som du misstolkat skriften och fått löftena att verka bättre än de är.
Om du menar att synden är dömd låter det som att allt är klart. Det är satan som är dömd och synden är betald för. Varje människas gärningar skall denne dömas för en dag. Vi skall dagligen överlåta oss och bekänna våra synder ,som visserligen är betalda för. Skuldebrevet som satan vill anklaga oss för är fastspikat på korset,MEN börjar vi tjäna satan igen genom synden så har han ju rätt att anklaga oss.
Att synden och syndnaturen också synboliskt blev dömd är bara till nytta för den som vill bryta med synden och leva ett nytt liv i frihet och med/för Gud.
Någon bättre deal än så kunde Gud inte ha gett oss. Nästa steg är att Gud blir korrumperad. Men då blir problemet att vissa blir favoriserade och andra inte. Det som brukar kallas KORRUPTION

Snälla Stefan,lägg undan sarkastiska begrepp som "färdighelgade" och att vi som vill se en helgelse bland Guds folk skulle vara"religiösa" och jämförbara med fariseer.
Det finns plats för alla som vill inom Guds rike som vill böja sig för Guds ordning. Vi skall vara som en stor familj är det tänkt


4 Den som ägnar sig åt synd bryter mot lagen, för synd är brott mot lagen✱. 5 Och ni vet att han har uppenbarats för att ta bort synderna. Det finns ingen synd i honom. 6 Den som förblir i honom syndar inte. Den som syndar har inte sett honom och känner honom inte.
7 Kära barn, låt ingen förvilla er. Den som gör det rätta är rättfärdig, liksom han är rättfärdig. 8 Den som ägnar sig åt synd är av djävulen, för djävulen har syndat ända från begynnelsen. Men Guds Son har uppenbarats för att göra slut på djävulens gärningar. 9 Den som är född av Gud ägnar sig inte åt synd, för Guds säd✱ förblir i honom. Han kan inte synda, eftersom han är född av Gud. 10 Så blir det tydligt vilka som är Guds barn och vilka som är djävulens barn: den som inte gör det rätta är inte av Gud, och inte heller den som inte älskar sin broder.

Svara

x
Helene Karlsson svarar Stefan Jonasson
söndag, 12 juli 2020 22:13
Stefan Jonasson skrev:
Vad jag menar är att jag vill förstå fullt ut.. Jag begrundar det du säger och det ligger nåt i det du säger om att bli helgad och leva i den äkta kärleken som JESUS visat oss. Det du sa får mig att börja tänka och begrunda det allvarligt om att följa JESUS efter kärlekens högsta bud. Det är väl det Johannes talar om i kontexten. Du har också GUDS ANDE i dig

Jag tror det räcker ända fram om man tror på Herren JESUS, bekänner honom som Herre och i sitt hjärta tror att Fadern uppväckte honom. Tillsammans med att man försöker fortsätta vandringen i JESU kärlek & frid med bl.a. bön och bibelläsning. Och när man känner att man gjort något tokigt så tar man sig tid och begrundar, ångrar och ber om förlåtelse i JESU namn.

Vi kan bara göra så gott vi kan. När vi snubblar, för det gör vi, så finns nåden, JESUS offer för våra synder. När jag själv insåg vilken skärva jag var i förhållande till den HELIGHET och FULLKOMLIGHET som JESUS gestaltade i sitt liv, så var jag i en period av ångest för jag var så långt ifrån JESUS med mina tillkortakommanden. En dag så svepte JESUS bara in mina tillkortakommanden i en "säck" och jag såg ett blodsband mellan mig och JESUS och budskapet var att det var det han gjorde för mig på korset.

Men det betydde inte för mig att det nu var klappat och klart. Utan för mig är JESU lärjungaskap en vandring där man fortsätter jobba med sig själv för att bli helgad. Att syndanaturen skall bort och GUDS fullkomliga KÄRLEK skall strömma genom mig. Om jag hinner dit är en annan sak, men det är min strävan.

Vi gör så gott vi kan genom vårt hjärta och förstånd. HERREN kommer att ta hänsyn till gener, uppväxt, omständigheter i våra liv, att vi är i olika utvecklingsfaser etc. Vi får bara försöka fortsätta vandringen så ödmjukt vi kan.

Önskar oss alla en fridfull och kärleksfull vandring, i ett JESU lärjungaskap, med JESU blods beskydd, välsignelse och rening. I det dyrbaraste namnet av alla, JESUS! AMEN

Svara

x
Filip
lördag, 18 juli 2020 01:43

”Mina barn, detta skriver jag till er för att ni inte skall synda. Men om någon syndar, har vi en som för vår talan inför Fadern - Jesus Kristus som är rättfärdig.”
‭‭Johannes första brev‬ ‭2:1‬


Svara

x
Filosofen
torsdag, 12 november 2020 13:27

OBS! Man blir aldrig! aldrig! utkastad från Guds Rike! (Men åt alla dem som tog emot honom.......)
Det handlar inte om att lyda och lyda - måste och måste. Nej! Det handlar om leva! av Tro - i Tro —genom Tro! Trons lydnad är av hjärtats Tro! inte måstes tro, utan en Tro som vill vara lydig av sitt hjärtats Tro!
Kom ihåg! Gud vill aldrig och kommer aldrig att kasta ut någon ur sitt Rike! Och samtidigt finns det ett avfall som Bibeln talar om? Met det är inte Guds vilja att någon skall falla av. Nej! i Timoteus står det: Gud vill att alla! skall bli frälsta och komma till kunskap om Sanningen!
Men hur kan man då ”falla av” ?? Jo, det är om man inte väljer själv att Be om förlåtelae och Bekänna sin synd dvs Omvändelsen!
1Joh 1:9. Om vi bekänner vår synd ÄR han trodast och rättfärdig. Hur då? Så att han förlåter oss all, all vår synd och renar oss från all, all orättfärdighet! Waaooo! Vilken mäktig Gud vi har!
Viktigt att komma ihåg är att djävulen har egentligen ingen makt, ingen makt!
Jesus är given all makt dvs: Allsmäktig! Därför går djävulen runt som ett rytande Lejon Grrii-Grriii!....
men han är inget lejon. Nej! Det riktiga och Verkliga Lejonet ÄR av Juda dvs: MESSIAS Jesus Kristus! Det står också i Ordet om att: Ingen kan rycka dem ur min Faders hand! Viljet betyder att djävulen vet att han kan inte bara gå in och ta någon ur Guds Rike. Nej! Det är därför han går runt och runt omkring. Han vet sin begränsning och måste därför genom Lögn och Bedrägeri förföra och försöka förgöra människan. Precis som han gjorde i Lustträdgården: som att försöka likna och vara ljusets ängel och nu ett lejon osv....
Men glöm aldrig att även om han går runt och ryter, skrämmer så är han utan makt dvs som lejon har han inga tänder eller klor kvar!! He! He!
Frukra inte för den onde! Mycket bättre är Ordet som säger: gudsfruktan och förnöjsamhet är en stor vinning! Amen!
Avfall-Oförlåtelse-Orättfärdighet är något som vi själva väljer! Vi är faktiskt som troende på Jesus Rättfärdiga inför Gud! trots våra brister, missgärningar och synd så ÖR vi Guds älskade barn! så länge vi vill det! dvs: Ber om förlåtelse av hjärtat om och om igen! Men hur många gånger?
Petrus fick svaret 7•77 vilket synboliserar och talar om fulländling dvs så länge som Nåden gäller dvs Gud är evig Nåd! Allt handlar om hjärtats TRO.
Så om du/jag/vi ångrar oss när vi gör orättfärdiga gärningar, synd så förlåter han oss alltid (777) när vi komner till Honom! Och då står vi kvar i Rättfärdigheten och då återigen utför Rättfärdighetens gärningar i Honom som själv ÄR Rättfärdigheten JESUS KRISTUS!!!

Svara

x
Filosofen svarar Leif
söndag, 22 november 2020 09:40
Leif skrev:
Kan ett Guds barn som en gång har blivit född på nytt gå evigt förlorad?

Kan man det om man frivilligt börjar säga nej till Jesus även om man alltså har varit frälst?

Man vill helt enkelt inte mer ha med Gud och Jesus att göra, blir man ändå bevarad då var min korta fråga till Filosofen?
Om du vill ha ett kort svar så är det: JA. inte roligt att skriva Ja men det är så?

Guds Ord säger det! ( inte jag ) tyvärr sker det ett stort AVFALL i den yttersta tiden. Ordet ” DET STORA AVFALLET ”

AVFALL ÄR ORDET! BETYDER ATT FALLA AV? dvs För att falla av: MÅSTE MAN JU VARA PÅ!

AVFÖRA = någon är på.... AVREGISTRERA = någon år på..... AVLIDEN = någon har levt..... OSV...OSV...OSV...

Svara

x
Filosofen
söndag, 22 november 2020 10:54

BRA!

Paulus säger också angående Lagen!

1. LAGENS FÖRBANNELSE? betyder inte att Lagen är förbannelse i sig själv, NEJ! Förbannelsen är att vi inte kan uppfylla lagen till punkt och prick. VI KAN INTE! Lagen i sig själv är god! Kom ju från GUD själv skrivet i ELD!

2. VI ÄR INTE UNDER LAGEN? vi står nu under NÅDEN!

3. LAGENS KRAV? Jesus uppfyllde LAGENS KRAV i vårt ställe, dvs vår STÄLLFÖRETRÄDARE! det som vi inte klarade av själva, det gjorde han JESUS för oss! Jesus t o m VALDE att lida och dö för oss! det kallar jag KÄRLEK!

4. LAGGÄRNINGAR? Paulus fick problem med vissa församlingars judar? Han såg att de efter ett tag åter föll in i det Lagiska och UNDERVISADE dom? Skall ni åter gå tillbaka under gärningarnas lag, sen Kristus gjort er fria.

5. LAGENS SYFTE? Ordet säger: Lagen kom för att ge kännedom om Synden! Varför? för att där ingen Lag finns kan ingen Dömas eller Straffas. Ändå är människan utan ursäkt? genom Samvetets Lag? som finns i alla människors hjärtan dvs ”Människoanden” Samvetet dvs Rätt-Fel, Gott-Ont, Sant-Falskt osv...

6. LAGEN HAR SIN ÄNDE I KRISTUS? Jesus sa: Jag kom inte för att UPPHÄVA LAGEN, Nej! för att UPPFYLLA den.

7. LAG ELLER NÅD? GÄLLER LAGEN NU? JA ELLER NEJ? BÅDE JA OCH NEJ? när det står att Lagen har sin ände i Kristus eller Lagen gäller intill Kristus så slutar inte meningen där. NEJ! det står intill och Lagen har sin ände i Kristus... TILL RÄTTFÄRDIGHET FÖR VAR OCH EN SOM TROR? dvs Lagen övergår till HJÄRTATS TRO! pga Nåden
ALLT ÄR AV NÅD GENOM TRO!

8. LAGEN SOM FRÄLSNINGS-VÄG HAR UPPHÖRT ATT GÄLLA. (det gjorde Jesus för oss som ställföreträdare)
MEN LAGEN SOM RÄTTESNÖRE GÄLLER ELLER FINNS I VÅRA HJÄRTAN dvs har övergått ifrån att vara ett
MÅSTE till att VILJA dvs VILL i hjärtat? Ordet säger: TRONS LYDNAD dvs av edra HJÄRTANS LYDNAD!!

SAMMANFATTNING:

LAGEN SOM FRÄLSNINGSVÄG är slut! dvs gäller inte. = NEJ!
LAGEN SOM RÄTTESNÖRE gäller, hjärtats lydnad. av nåd genom tro. = JA!

Svara

20 21

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


NYTT! Förkorta lång länk här så att den fungerar i din kommentar!

Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Senaste bönämnet på Bönesidan

lördag 28 november 2020 13:20
Hjälp Herre min Jesus

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp