Language

Apg29.Nu

BUTIK NY! | Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare!
SWISH: 072 203 63 74

REKLAM:
Världen idag

10 judiska tecken som pekar på Messias snara framträdande

En intressant artikel som utifrån ett judiskt perspektiv pekar på tio argument som talar för Messias snara framträdande.

Denna artikel är en Gästblogg vilket innebär att det är skribentens egna åsikter.

Av Mikael Walfridsson
torsdag, 30 april 2020 05:38
Gästblogg

Jag hittade en intressant artikel på breakingisraelnews.com, som utifrån ett judiskt perspektiv pekar på tio argument som talar för Messias snara framträdande. Som vi också vet genom tidigare artiklar, finns det i dag en stor förväntan bland judarna att Messias snart träder fram. Många framträdande rabbiner kommer med förutsägelser som pekar på att Messias redan är här, eller snart träder fram. De 10 argumenten är följande:

Ungdomar drar skam över de äldre

Rabbinerna lär, att i den generation då ”Davids son” kommer uppenbaras, kommer ungdomen att dra skam över den äldre generation. Det här menas bli uppfyllt genom coronaviruset spridning, då en del ungdomar inte tar hänsyn till smittfara gentemot de äldre som är mer utsatta. Ungdomar är inte beredda till att offra social aktivitet och egna intressen, för att beskydda dom äldre.

Antal lärare kommer minska

Corona har medverkat till att många ortodoxa rabbiner har mist livet dom sista månaderna. Rabbiner menar bokstavligt talat att i tiden precis före Messias ankomst, kommer många rabbiner att sätta livet till.

Kostsamma underhåll

Vinrankan producera frukt i Israel, men den är allt för dyr. I Israel i dag tvingas jordbrukarna att förlora sina intäkter eftersom dom inte kan konkurrera med importerade produkter. Det finns samtidigt mat i landet, men på grund av isolering och utegångsförbud är det svårt att gå till affären för att handla mat. Produkten finns där – men den är inte tillgänglig.

Plötslig fattigdom

Rabbinerna lär att ”han kommer inte förrän ”perutahen” (ett litet mynt med lite värde) är borta från plånboken. Med andra ord tills människor blir fattiga. I kölvattnet på coronakrisen, upplever hela värden en global kris, där många blir arbetslösa och vi upplever en fattigdom på nytt.

Ingen regering i Israel

Rabbinerna lär att ”Davids son” inte kommer tillbaka, förrän det inte finns någon regering i Israel. Vi har tidigare haft den unika situation att det har varit tre val, men fortfarande inte någon regering. Nu har vi snart en ny koalitionsregering på plats.

En hunds ansikte

Kännetecknet för denne generation är att den är ansiktslös, och på samma sätt som en hund. Dagens ledare tar inte själva ledarskapet och leder, men följer, som en hund i koppel som ständigt ser tillbaka på sin herre. Ledaren säger vad allmänheten vill höra, inte vad den behöver höra.

Vågor av problem

Rabbinerna pekar på coronaviruset och talar om vågor av problem. Många problem kommer fortsätta komma innan det första problemet är löst. Man talar redan om en ”andra våg” av viruset, där man inte är immun efter den första. Den andra vågen kan därmed bli värre än den första.

Brådska

Det kommer tre saker kommer för tillfället och det är Messias, ett förlorat föremål och en skorpion. Denna lockdown som har hänt så snabbt, att människor inte har haft möjlighet att förbereda sig. Brådska är nyckelordet.

Glömmer bibeln

Vid tiden för Messias återkomst kommer antalet av Torah lärare att minska och läran kommer att glömmas. I dag har alla synagogor och läsningssalar stängts och är tomma. Rabbinerna ser det som ett tydligt tecken.

Guds hämnd

Ett av de tydligaste tecken för rabbinerna är ”när Israel får hämnd” från sina fienden. Där nämns bland annat Kina, Iran och Italien – länder som är säte för den antisemitiska kyrkan.

Jesu återkomst

Jag är skrivit inlägg sedan 2012, och det har varit en fantastisk resa i dessa snart 8 år. Men det här året har ändå urskilt sig på ett särskilt sätt.

På samma sätt som att det fortfarande är väldigt tyst i många kyrkor när det gäller Jesu återkomst, har jag aldrig tidigare upplevt en så stor förväntan bland syskon som upplever den här tiden som något helt unikt.

Enstämmigt talar och skriver dessa med stora bokstäver, att den tid vi väntar på är brådskande nära. Dessa tecken vi har upplevt i det nya året är också enastående, som tillsamman med det profetiska ordet är ett fantastiskt vittnesbörd på vår underbare frälsares återkomst. Våra hjärtan suckar och längtar!

Jesus kommer snart!


Källa:

10 Ways we Know the Messiah will be Here Soon - Breaking Israel News | Latest News. Biblical Perspective.

Mikael Walfridsson


#Mikael Walfridsson #Jesu återkomst #Coronaviruset


8 kommentarer

1

x
Steven
torsdag, 30 april 2020 16:32

Är det Talmud som lär ut detta?
För jag finner inte detta i min Bibel.
Så vilken tilltro eller omdöme ska vi som har Kristus som Konung, avsätta denna artikel?

Svara

x
Tomas N
torsdag, 30 april 2020 16:47

Jag läser ogärna och tar till mig dessa tecken,då dem pratar om Davids son som om det vore en ny okänd aktör som dyker upp.
Det finns tecken ifrån olika andliga miljöer som är genuina,men vi skall bäll bara dricka från en källa och hämta vår info därifrån också

Svara

x
Jonathan
torsdag, 30 april 2020 19:53

Befallningen/uppmaningen från Jesus var väl att vi ska hålla oss vakna, men inte fastna i att titta på tidens tecken och försöka uttyda när tiden tar slut? Speciellt om det rör sig om utombibliska källor, oavsett om det är talmud, tidsskrifter, konspirationsteorier, eller sanna teorier, tror inte jag det är klokt stirra på dem för mycket.

"Ingen vet stunden"

Fäst dina ögon på Jesus. Var salt i denna värld, den tidsålder du är satt här att leva.

Svara

x
Lena Henricson
torsdag, 30 april 2020 20:06

Tycker det är intressant att judarna väntar Messias snart.

Också muslimerna väntar ju någon sorts räddare snart. Har glömt namnet.

Vi kristna väntar vår verklige frälsare,som kommer mycket snart,väl samma härliga person som judarna väntar.

👆🌿🙏🌿🤗🌿❤️❤️❤️🌿🤗🌿🙏🌿👆

Svara

x
SA
torsdag, 30 april 2020 20:15

Jag tar verkligen till mej det du skriver , mycket trovärdigt , tack 🌅

Svara

x
RH svarar Lena Henricson
fredag 1 maj 2020 01:58
Lena Henricson skrev:
Tycker det är intressant att judarna väntar Messias snart.

Också muslimerna väntar ju någon sorts räddare snart. Har glömt namnet.

Vi kristna väntar vår verklige frälsare,som kommer mycket snart,väl samma härliga person som judarna väntar.

👆🌿🙏🌿🤗🌿❤️❤️❤️🌿🤗🌿🙏🌿👆

Inom Shiaislam tror man på en slags messiasfigur som heter Mahdi, en ofelbar ättling till profeten Mohammed. Han kallas för den tolfte imamen och lever i det fördolda. Denne Mahdi ska alltså aldrig ha dött och kommer att komma tillbaka i den sista tiden.

Svara

x
Jonathan
fredag 1 maj 2020 04:51

tänker man sig att Jesu återkomst sker innan antikrists träder fram, så vi slipper undan? det känns inte som det är vad som står i bibeln, t.ex. i 2Tess 2.

Låt ingen bedra er.
Först måste avfallet komma, och laglöshetens människa (Antikrist) framträda.


Det verkar ju vara stor risk att kristna kommer vara bedragna och böja knä för antikrist, istället för Jesus.

1. När det gäller vår Herre Jesu Kristi ankomst och hur vi skall samlas hos honom, ber vi er, bröder, 2 att inte så plötsligt tappa fattningen och bli skrämda, vare sig av någon ande eller av något ord eller brev, som påstås komma från oss och som går ut på att Herrens dag har kommit. 3 Låt ingen bedra er på något sätt. Ty först måste avfallet komma och laglöshetens människa,[a] fördärvets son, öppet träda fram, 4 motståndaren som förhäver sig över allt som kallas gud eller heligt, så att han sätter sig i Guds tempel och säger sig vara Gud. 5 Kommer ni inte ihåg att jag sade er detta, när jag ännu var hos er? 6 Ni vet vad det är som nu håller honom tillbaka, så att han kan träda fram först när hans tid kommer. 7 Redan är ju laglöshetens hemlighet verksam. Han som nu håller tillbaka måste endast först röjas ur vägen. 8 Sedan skall den laglöse öppet träda fram. Men honom kommer Herren Jesus att döda med sin muns anda och förgöra, när han visar sig vid sin ankomst. 9 Den laglöses ankomst är ett verk av Satan och sker med stor kraft, med lögnens alla tecken och under 10 och med all slags orättfärdighet som bedrar dem som går förlorade, eftersom de inte tog emot sanningen och älskade den, så att de kunde bli frälsta. 11 Därför sänder Gud en kraftig villfarelse över dem så att de tror på lögnen 12 och blir dömda, alla dessa som inte har trott på sanningen utan njutit av orättfärdigheten.

Svara

x
Malin svarar Jonathan
fredag 1 maj 2020 19:57
Jonathan skrev:
tänker man sig att Jesu återkomst sker innan antikrists träder fram, så vi slipper undan? det känns inte som det är vad som står i bibeln, t.ex. i 2Tess 2.

Låt ingen bedra er.
Först måste avfallet komma, och laglöshetens människa (Antikrist) framträda.


Det verkar ju vara stor risk att kristna kommer vara bedragna och böja knä för antikrist, istället för Jesus.

1. När det gäller vår Herre Jesu Kristi ankomst och hur vi skall samlas hos honom, ber vi er, bröder, 2 att inte så plötsligt tappa fattningen och bli skrämda, vare sig av någon ande eller av något ord eller brev, som påstås komma från oss och som går ut på att Herrens dag har kommit. 3 Låt ingen bedra er på något sätt. Ty först måste avfallet komma och laglöshetens människa,[a] fördärvets son, öppet träda fram, 4 motståndaren som förhäver sig över allt som kallas gud eller heligt, så att han sätter sig i Guds tempel och säger sig vara Gud. 5 Kommer ni inte ihåg att jag sade er detta, när jag ännu var hos er? 6 Ni vet vad det är som nu håller honom tillbaka, så att han kan träda fram först när hans tid kommer. 7 Redan är ju laglöshetens hemlighet verksam. Han som nu håller tillbaka måste endast först röjas ur vägen. 8 Sedan skall den laglöse öppet träda fram. Men honom kommer Herren Jesus att döda med sin muns anda och förgöra, när han visar sig vid sin ankomst. 9 Den laglöses ankomst är ett verk av Satan och sker med stor kraft, med lögnens alla tecken och under 10 och med all slags orättfärdighet som bedrar dem som går förlorade, eftersom de inte tog emot sanningen och älskade den, så att de kunde bli frälsta. 11 Därför sänder Gud en kraftig villfarelse över dem så att de tror på lögnen 12 och blir dömda, alla dessa som inte har trott på sanningen utan njutit av orättfärdigheten.

Bra Jonathan, nu tramsar du inte! Fortsätt så 🏆❤👍🌸🏆

Svara

1

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


NYTT! Förkorta lång länk här så att den fungerar i din kommentar!

Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Senaste bönämnet på Bönesidan

lördag 5 december 2020 13:46
Ber om Guds ingripande i mitt liv, att jag får den hjälp som jag behöver. Tack.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp